Rokkant helyen parkolás


glitter # 2014.04.22. 09:30

T. Forumozók!

Rokkant helyen parkolásnál (jogosultan parkoltunk, a kártya lecsúszott) sajnos helyszíni bírságot kaptunk (50e) Lehet-e ez ellen fellebbezni és van-e valami esély méltányosságra vagy bármi másra?

Köszönettel!

Agent Cooper # 2014.04.22. 09:08

2012. évi II. törvény 143. § (1):
"A szabálysértési hatóság a pénzbírság és a szabálysértési költség megfizetésére a megfizetésre nyitva álló határidőben előterjesztett kérelemre egy alkalommal legfeljebb hat havi halasztást adhat vagy engedélyezheti a pénzbírság, a szabálysértési költség legfeljebb hat hónapon keresztül, részletekben történő megfizetését. A halasztás, illetve a részletfizetés tárgyában hozott határozat ellen nincsen helye jogorvoslatnak."


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

sutyika # 2014.04.22. 08:51

Nem szűnt meg???? Én betelefonáltam, mikor megkaptam a csekkemet, és az ügyintéző hölgy tájékoztatott arról, hogy megszűnt a részletfizetési lehetőség. Esetleg kaphatnék valami linket / jogszabályt, amire hivatkozni tudnék?

Agent Cooper # 2014.04.09. 21:11

Kedves sutyika!

Szabálysértési bírság esetén sem szűnt meg a részletfizetési lehetőség.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

sutyika # 2014.04.09. 06:14

Köszönöm szépen mindenkinek, aki hozzászólásával segített. Gondoltam megírom azt is, h megszűnt a részletfizetési lehetőség, hátha van olyan, aki nem tudja. :(((

Agent Cooper # 2014.03.27. 05:50

Kedves GUGE!

Jól tudja, a mozgáskorlátozott helyen való parkolás nem tartozik az objektív felelősség alá, ez azonban nem azt jelenti, hogy a közterület felügyelet nem intézkedhet a szabálysértés észlelése esetén.
Csupán annyit jelent, hogy nem közigazgatási bírságot szabnak ki, hanem helyszíni bírságot vagy pénzbírságot szabálysértési eljárás keretében. Ezért ebben az esetben sokkal inkább meg van az esély arra, hogy az elkövető mentesüljön a felelősségre vonás alól.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

GUGE # 2014.03.26. 21:01

Kedves Szakértő Fórumozók,

két kérdésben megköszönöm a válaszukat!

Jól tudom, hogy nem tartozik az objektív felelősség alá a rokkant helyen parkolás? (Közterületes büntetés)

Mi ilyenkor a 30 napos fizetési határidő utáni időszakolás és lépések?

Köszönöm! GG

Agent Cooper # 2014.03.26. 20:38

Kedves groszfater@gmail.com!

Ez nem polgári per, ahol perköltség van, és nem büntetőeljárás, ahol bűnügyi költség merülhet fel. Gondolom, hogy kétszázezer forint nem akkora összeg Önnek, amiért érdemes lenne küzdeni, de lehet, hogy másnak ez is jelentős.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

groszfater@gmail.com # 2014.03.26. 16:35

Viszont az egészen biztos, hogy rosszabb helyzetbe már nem kerülhet, azaz vesztenivaló nincs.
A szóhasználatod figyelemre méltó ! De ugye nem azt akarod mondani, ha belehajszolod egy perbe amit jószerivel elbukik és újabb kiadása keletkeznek az nem veszteség csak több kiadás.

Remélem,Ádám kifizette a büntit és okult belőle !

Agent Cooper # 2014.03.26. 16:03

groszfater@gmail.com, ha a határozat nem felel meg a jogszabályoknak, akkor a bíróság hatályon kívül helyezi. Konkrétabb a határozat ismerete nélkül nem lehetek.
Viszont az egészen biztos, hogy rosszabb helyzetbe már nem kerülhet, azaz vesztenivaló nincs.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

groszfater@gmail.com # 2014.03.26. 15:55
  • kérdésre-
groszfater@gmail.com # 2014.03.26. 15:49

Én értem, hogy Te ebből élsz de a kérdés nem adtál választ !

Agent Cooper # 2014.03.26. 15:01

groszfater@gmail.com, rosszabb helyzetbe már nem kerülhet, de a bírósági tárgyaláson esélye lehet arra, hogy hatályon kívül helyezzék a határozatot! Ismerve a szabálysértési hatóságok eljárásjogi gyakorlatát, ez nem csak elméleti felvetés.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

groszfater@gmail.com # 2014.03.25. 14:22

Szerinted mit kellene kifogásolnia ?

Agent Cooper # 2014.03.25. 12:20

groszfater@gmail.com, a "reklamáláson" már túl van, ezért érdemes kifogással élni, de gyorsan, mert kicsúszik a határidőből.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

groszfater@gmail.com # 2014.03.25. 11:45

Adamhollo!

Ne reklamálj mert még többe kerül, fizesd ki a büntit is okulj !
/Hatul is kell matricának lenni !/

monalisa1 # 2014.03.25. 11:44

Ha kicsi a jövedelmed - igazolni kell - netán semmi sincs mert tanuló vagy és a szüleid tartanak el, kérj részletfizetést.

Mérséklésre ne számíts mert nagyon durva szabálysértést követtél el, kétszeresen is.

Agent Cooper # 2014.03.25. 11:16

Kedves Adamhollo!

Ha már eddig eljutott, akkor mindenképpen éljen kifogással. Kicsi az esélye, hogy nem kell megfizetnie a pénzbírságot, de eljárási szabálysértés esetén erre esélye lehet.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Adamhollo # 2014.03.25. 00:00

Kedves hozzáértők!:)

Múlt héten kedden este 9kor véletlenül beálltam a tesco mozgássérült parkolójába a családi mellé figyelmetlenségből hiszen már ki volt halva az egész parkoló.A készenléti rendőrség igazoltatott és lehetetlen volt velük értelmesen kommunikálni így nem ismertem el a szabálysértést és nem írtam alá a jegyzőkönyvet..ki jött egy határozat kettőszázezer forint birságról (a 100e kétszerese ugyanis 6 hónapon belül volt egy kp-s birságom telefonnal vezettem..) Bár nem tudom előről készült-e kép hátulról mindenképpen készült fénykép.Az a kérdésem valahogy ki lehet kerülni a birságot? Apum élettársának az anyukájának van rokkant kártyája.Bár nem tudom h a kamera rögzített-e h egyedül voltam..Lehet valamit csinálni? vagy kérjek részletfizetést? Van mód valahogy kibekkelni? köszönöm a választ!:)

Ádám

gerbera317 # 2014.03.23. 20:05

Függetlenül attól, hogyan helyezik ki a táblát meg a felfestést, lassan hozzá kell szoknia az autós társadalomnak, hogy a bizonyos helyek főbejáratához legközelebb eső várakozóhelyeknél a szokásosnál jobban is körül kell nézni, hogy az nem mozgássérültek részére fenntartott várakozóhely-e.

groszfater@gmail.com # 2014.03.23. 17:22

ezen átrágod magad:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
és összeveted a valósággal ha nem klaffol valami reklamálhatsz...

sutyika # 2014.03.23. 17:00

Tisztelt Fórumozók!

2014.03.22.-én a budapesti állatkerti kiruccanásunk potom 75e Ft-omba került, mert olyan helyen parkoltam, ami mozgássérülteknek lett fenntartva.

Nem lenne ezzel semmi bajom, ha állandó jelleggel szegném meg a szabályokat és parkolnék tilosban, illetve, ha lehetett volna tudni, hogy az a hely rokkantak számára van fenntartva.
A felfestés régen lekopott, a kisméretű tábla a fák között szépen eldugva, hogy még csak véletlenül se tudjam kiszúrni, a kocsimra pedig nem bilincset tettek, hanem elszállították, nyilván, hiszen ha kerékbilincset tesznek rá, akkor nem tud oda beállni még az a 4-5 delikvens, akiknek az értesítője az enyémen kívül díszítette az oszlopot. Kicsit becsapva érzem magam, mert nem vagyok hülye; ha látom, hogy az a hely mozgássérültek számára van fenntartva, nem állok oda potom 50 misiért. Amikor mentem kiváltani az autómat, a rendészeten egy házaspár volt előttem két kicsi, óvodáskorú gyerekkel, apuka farzsebéből kilógott az állatkerti belépőjegy...no komment.

Kérdésem az lenne, tudok-e tenni valamit azon kívül, hogy becsengetem a büntetést? Milyen jogszabályok vonatkoznak a rokkant parkolók feltüntetésére? Hol kutakodjak, egyáltalán van-e értelme beleásnom magam, vagy nyeljek egyet és fizessek?

Előre is köszönöm, ha valaki időt szán a felvilágosításomra.

Üdv.

GUGE # 2014.03.14. 19:33

Sajnos szabályosnak vélt parkolás nálunk is 50e csekkel végződött, sajnos szokásos kis méretű kiegészítő tábla és kopott láthatatlan felfestés. Nem szokásunk, sőt elítélem...
Kérdésem és kérésem abban állna, hogy a mozgáskorlátozott helyen parkolás beletartozik-e az objektív felelősség körébe?
Köszönöm.

Agent Cooper # 2014.03.05. 11:40

Kedves norbeurg!

  1. Sajnos nem mentesíti a felelősség alól, hogy nem ismerte a helyi szabályozást. Lehet próbálkozni egy méltányossági kérelemmel, viszont sok esélyt nem látok rá, hogy visszavonják a büntetést. (Tudom, hogy nem vigasztalja, de már én is jártam hasonló módon.)
  2. Amennyiben a tábla egyértelmű, akkor a büntetés befizetésén kívül mást nem tehet. Nem szükséges útburkolati jel is, ugyanis a mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyet kiegészítő tábla vagy külön jelzőtábla jelezheti.

(Egyébként tábla nélküli útburkolati jel is jelezheti a mozgáskorlátozottakat szállító járművek részére fenntartott várakozóhelyet.)

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

norbeurg # 2014.03.04. 20:30

Tisztelt Agent Cooper!
Segítséget, tanácsot szeretnék kérni, mert ma olyan kivételesen jó napom volt, hogy 60000 Ft bírságot gyűjtöttem be. Sosem szoktam szándékosan szabálytalanul parkolni, illetve a parkolódíjat is rendszeresen sms-ben megveszem, viszont ma a következő két eset történt velem:

  1. Áruszállítás céljából ma Oroszlányban voltam, minden alkalommmal ugyanott parkolok a Rákóczi Ferenc úton, ez egy ingyenes parkoló, soha semmi gond nem volt eddig. Ma kaptam egy 10000 Ft-os büntetést azzal az indokkal, hogy nem használtam várakozást ellenőrző órát. Erről eddig nem tudtam, a fővárosban élve, nem tapasztaltam még ilyen módszert. Kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni ez esetben, hisz nem nem fizettem parkolásért, mivel ingyenese, és max.10 perc volt mindez, amit ha szükséges igazolni is tudok.
  2. Budapesten a Hegedűs Gy. utcában parkoltam gyorsan, megörülve a szabad helynek a fogorvoshoz sietve. Elindítottam a parkolást is sms-ben. Viszont a kocsihoz visszaérve vettem észre a büntetést mely szerint rokkant helyen parkolok. Megnéztem, tábla ugyan van, amit valóban nem vettem észre, viszont az aszfaltra nincs felvestve!Ez esetben is szabályos rokkant parkolóhely? Mit lehet tenni ilyen helyzetben 50000 Ft-os büntetéssel, amit nem tartok teljesen jogosnak. Mivel a családban is van rokkant kártya a nagymamám révén, és gyakran viszem orvoshoz őt, ezért tudom milyen dühítő mikor szabálytalanul foglalják a helyet, márcsak ebből kifolyólag sem teszem soha.

Köszönöm válaszukat, segítségüket!