Online jogi tanácsadás


Rafina67 # 2013.01.22. 08:58

Kedves Kata0001!

Büntetlen előéletű vagy:-)
Lesz tiszta erkölcsid.
Egy esetleges nemzetbiztonsági-, vagy megbízhatósági-, vagy kifogástalan életvitel vizsgálat esetén viszont kiderül.

Minden jót!
R

chilem # 2013.01.22. 10:48

Értesítési címmel kapcsolatban érdeklődnék.
Megkértek, hogy a lakásom címe legyen értesítési cím. Szeretném tudni, lehetnek-e rám nézve ennek valamilyen negatív következményei (amennyiben hozzájárulok), valamint milyen hivatalos dokumentumot kell kitölteni, illetve engedélyt aláírnom, ehhez milyen adatok kellenek ( állítólag helyrajzi szám is kell), és kell-e aggódnom, hogy ezt esetleg felhasználhatják-e valami másra is.
Nagyon köszönöm a választ előre is!!

Rafina67 # 2013.01.24. 22:20

Kedves chilem!

Ha csak értesítési cím kéne akkor semmi gond, de ahhoz nem kell semmi csak a te címedet adják meg levelezési címként.
Nekik értesítési megbízott vagy székhely kell.
Ezek felelősséggel is járnak:-(
Át kell venned a leveleket és továbbítanod kell a címzettnek rövid időn belül (5 nap).
A székhely még rosszabb:-)
Hogy mi mindenre jó ez és mi minden baj járhat vele azt nagyon hosszú

Minden jót!
R

Muca # 2013.01.24. 22:38

Érdeklődni szeretnék, ha élettársam elmegy egy másik nővel, és én maradok a gyerekekkel, akkor milyen gyakran kell láthatást biztosítanom számára? Az is érdekelne, hogy kizárható-e a másik nő a láthatásból? Pl. kérhető-e rá tiltás, vagy hasonló, vagy csak bántalmazás esetén van ilyen? A másik nőnek is vannak gyermekei, de a férje neveli őket. A nő nem napi szinten, de rendszeresen iszik, dohányzik, és nincs munkája. Nem adnám oda a nőnek időszakosan se a gyerekeimet. Pláne hogy a legkisebb még szoptatott. Segítségét Köszönöm!!!

katakiss30 # 2013.01.25. 10:27

Üdvözlöm!
Olyamatban van egy rendőrségi ügyem Én vagyok a sértett. A mai napon levelet kaptam irat ismertetéssel kapcsolatban. Ilyenkor mind két felet egyszerre hívják be, vagy nem. Ugyan is semmi képen nem szeretnék az illetővel találkozni. Magánvádi eljárást indítványoztam ellene. Az értesítésben az áll, hogy amennyiben nem jelenek meg az iratismertetésen abban az esetben is továbbítják az ügyet az ügyészség felé vádemelési javaslattal Mit tegyek?
Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.25. 11:15

Nem egyszerre hívják az érintetteket, már csak azért sem, mert egy akta van.

Agent Cooper # 2013.01.25. 13:56

Kedves Muca!

Rossz helyen kopogtat, a fórumnak az a része büntetőjogi jellegű témákkal foglalkozik. Azért röviden válaszolok. A gyerekek láthatása az Önök közötti egyezségtől, annak hiányában a bírósági ítélettől függ. A volt élettársa jelenlegi nőjétől nagy valószínűséggel nem fogja tudni eltiltatni a gyerekeit.

Kedves katakiss30!

Hívja fel az ügy előadóját, az értesítésen biztos ott van az elérhetősége, tőle minden kérdésére választ kap.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

buboka # 2013.01.25. 14:15

Tisztelt Válaszadó!

Az alábbi problémám megoldásában szeretném a segítségüket kérni. Jogerős bírósági végzés alapján a volt vejem egymillió Ft, gyermektartással "lóg" a lányomnak. Ki lett adva a végrehajtónak, aki kb. egy éve megtalálta ugyan az apát, a fizetéséből le is tiltatta az aktuális havi összeget + a "törlesztést", de a következő hónapban már nem dolgozott papíron legalábbis ott a volt vejem. Kb. fél éve a rendőrségen is fel lett jelentve a fizetés elmulasztása miatt, állítólag ki is adták a körözést ellene, de semmi. Az egészben az a legnagyobb probléma, hogy a lányom havi bevétele ige csekély, mert nem tud elhelyezkedni sehol, mivel egyedül neveli az unokámat (bár ezt konkrétan nem mondják), de utalnak rá. Ápolási segélyt és családi pótlékot, valamint az önkormányzattól kap rendszeres támogatást, de ezek az összegek sokszor - különösen a téli hónapokban - még a rezsit sem fedezik, nemhogy a többit, élelem, ruházkodás, esetleg gyógyszer, stb. A tetejébe - bár az Önkormányzat családsegítő szolgálata mindent tud, minden hivatalos papír végzés be lett mutatva nekik -, az unokámat "védelem" alá akarja helyezni. Sajnos én is és a párom is rokkantnyugdíjasok vagyunk, amit tudunk segítünk, de az nem sok.
Tulajdonképpen azt szeretném megkérdezni, hogy ezek után milyen lehetőség van arra, hogy egy kicsit próbáljunk gyorsítani az ügymeneten, mert bár a mindenhol elismerik, hogy nagy és súlyos probléma, de sajnos ők nem tudnak többet segíteni. Az igazság, hogy a lányom viszont nem tud ügyvédet fizetni, aki hivatalosan is utána tudna nézni, hol tart a végrehajtás, körözés, mert neki tulajdonképpen sehol nem adnak konkrét tájékoztatást és amíg a megyei végrehajtótól nem érkezik levél a kerületi gyámhatóságra, addig az "állami előleget" sem tudják fizetni. Szóval a huszonkettes csapdája, én legalábbis úgy érzem.

Elnézést a hosszúra nyúlt levélért.

A választ előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

csab20 # 2013.01.25. 14:36

Üdv !

Segítséget szeretnék kérni , lehetőleg rendőségi bírságokban jártas személytől , hogy mit lépjek a következő ügyben . Tavaly júniusban megbüntettek a rend éber őrei 5000.-ftra , amit eddig nem fizettem be. Ma kaptam levelet a helyi bíróságról :

  • Értesítés szabálysértési ügyben
  • A bíróság a pénzbírság átváltoztatása szabálysértés miatt XY ellen indult szabálysértési ügyben a címzettet a bíróság hívatalos helységében .... időpont ....mint eljárás alá vont személyt Értesíti .
  • Tárgyaláson való részvétel nem kötelező

Kérdésem igazából annyi lenne hogy hol lehetne a bírságot befizetni , tesznek-e rá büntetést ( ha igen kb mire számítsak ) , a továbbiakban hol tájékozódjak , mi a következő lépés ???

Előre is köszönöm !

Csaba

Agent Cooper # 2013.01.25. 16:22

Kedves csab20!

Ajánlatos a bírság mielőbbi megfizetése és a bíróság felé történő igazolása. Ez esetben nem lesz guggolós a történet, viszont valószínűleg újabb tételként kell majd megfizetni a szabálysértési eljárás költségét.
Lehet ezt húzni, de vajon tényleg érdemes?

Kedves buboka!

Javaslom Önnek, hogy amennyiben nem tudnak jogi képviselőt megfizetni, úgy vegye igénybe az Igazságügyi Szolgálat peren kívüli segítségnyújtás szolgáltatását.
Sajnos egy netes fórum nem alkalmas arra, hogy egy ilyen problémában érdemben segíteni lehessen.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

makica # 2013.01.25. 19:53

Üdvözlöm!
Egy tehergépjárműnél, aminél üzembentartóként szerepelek felszólító levelet kaptam az Önkormányzattól, hogy gépjárműadó elmaradással szerepelek nyilvántartásukban. 2006 óta biztosan tudom, hogy nem maradtam el a befizetéssel egyébként ezt ők sem vitatják. Mégis levelemre, minél elévülésre hivatkoztam azt a választ kaptam szó szerint, hogy a gépjárműadó és késedelmi pótlék számláján mutatkozó tartozás 2004. óta áll fenn. 2004. és 2005. között befizetés nem érkezett. A 2006-tól teljesített befizetések mindig a legrégebben fennálló tartozás kiegyenlítésére vonatkoznak.
Kérdésem az lenne, hogy mennyi jogalapja van az efféle válasznak, amikor 2006-ra hivatkozva akarnak behajtani egy összeget 2013-ban?
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Annamária

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.25. 20:27

Nem a 2006-ost követelik. Azt már jóváírták. A 2010-est és a 2011-est kérik. Vagy 2011 és 2012-t. Azok meg hogy évültek volna el?

Antonija # 2013.01.25. 20:55

Jó napot kívánok!

Lakhatási engedélyjel kapcsolatban lenne kérdésem. Felépítettük a házunkat,de az átadás előtt meghalt a műszaki vezetőnk.Azóta 5 év eltelt,és át kéne adni.A hivatalban azt mondták,hogy keressek mást,
Nem találtam,vagy ha mégis akkor megfizethetetlen.(Az elhunyt műszaki vezetőt kifizettem.) A kérdésem az lenne,hogy kötelezhetnek-e engem arra,hogy új műszaki vezetőt keressek;a már kész,de nem átadott házamhoz?
Válaszát előre is köszönöm!

makica # 2013.01.25. 22:12

Nem, a félreértések elkerülése végett 2006-óta a mai napig nem maradtam el a befizetéssel. 2004. és 2005. időszakból találtak elmaradást!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.25. 22:51

Nem érted. Pedig magad magyaráztad el. „A 2006-tól teljesített befizetések mindig a legrégebben fennálló tartozás kiegyenlítésére vonatkoznak.

makica # 2013.01.26. 09:13

Ok! Rendben, köszi a választ.
A baj csak az, hogy nemrég jöttem haza külföldről. Jelen esetben jövedelem híján nehézkes lenne összekaparnom ennyi pénzt. Egy Önkormányzati lakásba vagyok bejelentve a teherautó is csak azért van meg, mert a mai helyzetben ennyi idősen lehetetlen eladni. Nem kapnék érte annyit, amennyit be kéne fizetnem elmaradásként. Ilyen esetben mit tudok tenni,és mire számíthatok az ő részükről?

monalisa1 # 2013.01.26. 10:21

Kérj részletfizetést, valamint a tartozás összegére méltányosságból kamatmentességet. Az autót add el, ami pénz bejön annyival csökkentsd a tartozás összegét.

makica # 2013.01.26. 13:05

Oké rendben van, de valahogy mégsem hagy nyugodni a kérdés. Ha nekem tartoznak az igazamra bizonyítékot kell felmutatnom, tértivevényes felszólító levél stb. Hozzáteszem hiába bizonyosodik be az igazam, úgy sem fizetnek! Én csak most kaptam hivatalos felszólítást 2013-ban. Mivel tudják bebizonyítani, hogy 2004 és 2005- ben tényleg el lett maradva a befizetés.Eddig csak monitort mutogattak, hogy itt és itt volt elmaradás, meg minden esetben a hivatalok arra hivatkoztak, hogy a kolléganő aki akkor intézte ezeket a dolgokat, az vagy most nincs itt, vagy szabadságon van, vagy már rég nem dolgozik itt. Mintha valaki kérdezte volna.
Szóval ez a tartozás biztos hogy tartozás? Ők nem tévedhetnek?

buboka # 2013.01.26. 13:31

Kedves A. Cooper!

Köszönöm válaszát, de nem értem, hogy vehetnénk igénybe a peren kívüli megállapodást, amikor jogerős bírósági végzés és rendőrségi körözés van érvényben az unokám apjával szemben gyerektartásdíj nem fizetése miatt. A bírósági jogerős határozat már több mint egy éve megvan, a körözés kiadása pedig fél éve. Az a gondunk, hogy hiába megyünk a megyei végrehajtóhoz és ügyészséghez, vagy nem kapunk felvilágosítást érdemben, vagy azt mondják folyamatban van, de igazolást nem adnak róla, hogy a lányom legalább az állami előleget igényelni tudná.

ObudaFan # 2013.01.26. 14:02

makica

Fordítva ülsz a lovon, neked kellene bizonyítanod, hogy befizetted, ha erre hivatkozol.

monalisa1 # 2013.01.26. 21:03

makica

Egy pénztartozás 5 év után elévül., vélem a régi befizetési nyugtákat kiszórják, azonban valami okból a nyílvántartásban mindmáig úgy szerepelsz mint nemfizető ügyfél.

Írod, hogy csak most 2013-ban kaptál fizetési felszólítást, ez biztos-e?! Évekig külföldön voltál, távollétedben érkezhetett hivatalos levél a címedre, csak lehet senki sem vette át. Vagy ha át is vette, téged arról nem értesített.

Lehet hogy fel tudnak mutatni 5 éven belüli tértivevényt..., akkor meg elévülésről nem beszélhetünk.

Jó lenne tisztázni a dolgot azzal az ügyintézővel aki 2004-2005 években a sz.gép előtt ült.

----
  • laikus hozzászóló
Rafina67 # 2013.01.27. 07:49

Kedves makica!
Az adótartozás elévülése nem úgyan az, mint a másfajta tartozásoké:-)
ez a magyarázat arra, hogy követelik.
Értesíteniük sem kell, mert egyszerűen csak hozzácsapják a késedelmi kamatot és kész. Tudnod kell, hogy van tartozásod, tesznek rá, ha nem tudod, mert az a te hibád.
Szerintem, ha nem tudod dokumentumokkal bizonyítani, hogy befizetted (csekk, átutalás, ilyesmi, akkor ne is küzdj, csak fizesd be mert jobban jársz.
Minden jót!
R

Agent Cooper # 2013.01.27. 09:09

Kedves buboka!

Keresse meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal Jogi Segítségnyújtó Szolgálatát.

Üdv: A. Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

makica # 2013.01.27. 10:33

Nézd Rafina67! Egy dolog miatt örvendek. Annak, hogy létezik az ilyen fajta hozzáállás. Így reménykedhetek abban, hogy azért még akad valahonnan egy kevéske bevétele ennek az országnak.
Mondjuk a NAV is büszkén beszámol mindig a nagy büntetésekből befolyó összegekről, igaz a szomorú valóság szerintem, hogy ez csak papíron létezik. Azt meg ugye nem lehet elkölteni. Szerintem olvass utána a dolgoknak, megéri. Az lenne a cél, hogy tudjuk, nekünk is vannak jogaink.

makica # 2013.01.27. 10:35

monalisa1
Köszi, a reagálást.
Biztosan tudom, hogy a mostani levél óta nem kaptam hivatalos felszólítást. Az igazat megvallva tudtam, hogy a rendszerükben szerepel a tartozás. Fel is hívtam őket telefonon, ahol azt az ígéretet kaptam, hogy majd küldenek csekkeket, hogy részletekben fizessem ki a tartozásom. Ultimátum nem is volt. Tényként közölték ez az egy megoldás létezik, én meg nem vitatkoztam! Ezzel egy időben írtam is nekik egy levelet, de ahogy nálam lenni szokott utána semmi válaszra sem méltattak, holott úgy tudom a hivataloknak harminc napon belüli válaszadási kötelezettségük van. De még ezt se tudják értelmezni. Mindenhol azt mondják harminc nap múlva fognak válaszolni. Gőzük sincs semmiről. Itt a fórumon panaszomra azt a választ kaptam, hogy fordítva ülök a lovon és nekem kell bizonyítanom, hogy én nem tartozom. Ebben tökéletesen igazuk lehet. Mondjuk, szerényen megjegyezném ,ha körbenézek azt tapasztalom sok esetben az emberek előre néznek csak a lovuk áll fordítva és a legrosszabb, hogy ezt észre sem veszik. Mennyi ideig őrizzek meg egy befizetéstől szóló csekket? Nagypapa koromig, hátha egyszer szembesítenek egy tartozással. Van ebben logika? Szerintem szomorú világ lenne, ha csak úgy rámutathatnék valakire, Te tartozol nekem, fizess!