Ebben az esetben mire számíthat az ismerősöm?

Szomorú örökös # 2025.02.28. 16:45

valaki19

Csak nyugtató volt benne, amennyire én tudom, de az nem kevés mennyiségben
Csak??? Az pont elég a bódult állapot megállapításához. Azon kívül gyakorlatilag jármű önkényes elvétele, nem állt meg a rendőrnek felszólításra, szóval örüljön, hogy egyáltalán hazaengedték és nem azonnal becsukták fogdába a rabosítás után.

valaki19 # 2025.02.28. 14:33

"Csak" nyugtató volt benne, amennyire én tudom, de az nem kevés mennyiségben.. de a kocsi se a sajátja volt, az öccse kocsiját vitte el engedély nélkül, ilyenkor mi a helyzet? És a többi dolog? A rendőrnek nem állt meg, hanem menekült előlük és a többi, amit írtam. Ezek miatt mit szoktak adni? Az anyjának tanácsoltam hogy keressen fel egy ügyvédet minél előbb tanácsadás miatt legalább. Ez vasárnapról hétfő éjjel történt. Azóta nem keresték a rendőrök.

eulimen # 2025.02.28. 13:38

Fizet ilyenkor a biztosító valamit?
A bódult állapotban vezetés egészen biztosan vastag piros betűs kizáró ok.
Jobban teszi, ha a seggét a földhöz veri örömében, hogy saját magán kívül másnak nem okozott bajt.
Ebből meg majd tanul.

valaki19 # 2025.02.28. 05:29

Tisztelt Fórumozók!
Egy barátom miatt írom ki a kérdést, aki a hétvégén autóbalesetet szenvedett.
A történet lényege, hogy az öccse kocsiját az ő tudta nélkül elvitte, éjjel lámpa nélkül közlekedett, amire egy ügyeletes rendőrjárőr fel is figyelt és üldözőbe vették, aminek a vége az lett hogy egy falu határában az árokba hajtott, majd egy fának csapódott, úgy kellett kivágni a kocsiból, és medencetörése lett.
Amennyire tudom alkohol meg drog nem volt benne, csak nagy mennyiségű nyugtató. De itt a lámpa se volt bekapcsolva, gyorsabban is ment (90 helyett kb 150), a rendőröknek sem állt meg, záróvonalon is átment úgy tudom, meg személyi sérülés is történt őbenne.
Ilyen esetben ha nem volt még büntetve, pár kisebb bírságot leszámítva amit szabálysértésért (csendháborítás, közterületen alkoholfogyasztás) kapott, mire számítson? Gondolom a jogsi ugrott, de minimum eltiltás, meg pénzbírság, de az ilyenkor mekkora összeg lehet? Az anyja azt mondta hogy ahogy ő nézte 500.000 és 5 millió közt. Ez igaz lehet? Valamint, letöltendőt, vagy felfüggesztettet kaphat?
Meg azon is gondolkoztunk hogy a kocsival mi lesz, mert az totálkáros teljesen. Fizet ilyenkor a biztosító valamit? Vagy akkor azt kéne mondani hogy ellopták? Végülis engedély nélkül vitte el, csak akkor mégnagyobb bajba kerülne mint amiben most van.