Megpróbálom leírni át ügyemet amiben segítséget kérnék.
Apukámék gyermekkoromban váltak el1984-ben, iújra házasságot kötött, lett 4 gyermeke de velem nem tartotta a kapcdolatot demmilden módon sem,majd egy hosszú szünet után még egyszer találkoztunk személyesen 1993 vagy 1994 tavaszán 10 percre. Utána sem volt semmilyen személyes kapcsolatunk és írásban sem. 2013-ban Facebook segitségével megtaláltam, erre éreztem késztetést, mert akkor már 9 éves volt a kislányom, az unokája akiről fogalma sem volt. Kérte, hogy ne ott, hanem e-mailben beszélgessünk. Kaptam tőle 2 levelet, azon kívül nem lett köztünk semmi sem. Ezek a mai napig megvannak. 2016 január 31.-én elhunyt, telefonon értesítettek erről. A hagyatéki tárgyalásra nem mentem le, csak egy levelet küldtem le a közjegyzőnek, hogy magam és az akkor még kiskorú lányom nevében is lemondok mindenről, visszautasìtok mindent. Ez a hagyatéki eljárás jegyzőkönyvben szerepel, a végzésben, hogy én és a kiskorú gyermekem nevében visszautasítok mindent, az örökösök, a négy gyermeke kapnak mindent, az özvegy a haszonélvezője az ingatlanuknak, az ügy lezárult 2016. Októberében.
A múlt héten szembesültem azzal, hogy még 2019 őszén, örökös megjegyzéssel, az apu által felvett folyószámlahitel tarzozását rám terhelték és a folyószámlám inkasszó alá került. Levontak 185 ezer párszáz forintot. Nekem akkor azért nem tünt el fel, nem az összeg, hanem amiért levonták, mert volt saját bedőlt hitelem ami levonásra került, és voltak BKK bírságok is, kifizetetlen telefonszámla is. Azt hittem mivel nem tudtam sem ügyiratszámot, se semmit sem, gondoltam azokat vonják le. De köztük volt ez a jogellenes levonás is. Erre némi utánajárás után derült fény, a behajtó cég elismerre nekem telefonon történő beszélgetés során, hogy ők vették át egy másiktól és ìgy került tőlem levonásra még 2019-ben.
A hagyatéki jegyzőkönyv, a levonás dátuma apu elhalálozása után majd 4 évvel később, mind a bírtokomban vannak.
Ez a cég még állítólag rendelkezik egy adósságom felett, ami 2006-ban keletkezett, de azóta csak a kamat megy rá évente, nem került behajtása, ott pihen valamiért ez az ügy. De nekem nincs is tudomásom nekem erről sem eddig.
Ebben szeretném valakinek a segítségét kérni, hogy hogyan tudom a már jogtalanul levont összeget visszakapni, a másik felbukkanó tételt pedig, ha más nem, elévülés jogán levetetni a KHR lapomról.
A levont összeg, mint örökös jelzővel lett tőlem levonva, míg a másik nem is tudom mi. Most azért derült fény erre az egészre, mert lekértem a KHR listám a múlt héten és akkor szembesültem ezekkel.
A saját magam hibáiból keletkezett ügyeket mind rendeztem, le vannak zárva. Még 1 van amit megállapodás alatt fizetek vissza szeptemberig, de ez már nem szerepel sehol sem.
Barátaim javasolták, hogy forduljak a fórumhoz, hátha valaki tud segíteni, esetleg el is vállalja a képviseletemet a visszakapandó összeg és más lehetőség kimenetelek miatt is a behajtó cégekkel szemben. És még javasolták a rendőrségi feljelentést is, hogy tegyek már ügyvédi segítséggel aki képvisel.
Jómagam teljsen járatlan vagyok minden ilyenhez.
Kérdezném, hogy vajon mit csináljak, és lenne-e valaki aki segít ebben sikerdíj ellenében, mert előre sajnos nem áll módomban felfogadni egy ügyvédet, egyet sem ismerek és keretem sincs rá?
Behajtó céget jogtalan levonása
Oszi
2025.02.11. 13:51
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog