Áruházban működő Biztonságtechnikai kamera


greendell # 2021.11.01. 10:24

Tisztelt Jogi Fórum,
Segítséget szeretnék kérni, egy egy áruházban működő Biztonságtechnikai kamerával történő visszaéléssel kapcsolatban.
Áruházvezető helyettesként dolgozom egy nagy nevű üzlethálózatban.
Tanúja voltam konkrétan egy olyan esetnek amikor az áruházban működő zárt láncú biztonsági szervert működésképtelenné tettek, ami azt eredményezte, hogy az eszköz nem tudott rögzíteni, illetve egy másik esetben amikor nem dolgoztam akkor egy kolléganő hívott fel, hogy megint nem megy a kamera,.... biztos "mókolás" van. A rövid tényállás a kamerával kapcsolatban ez amiről nekem tudomásom van.
Valamint egy konkrét esetben amiről tudomásom van, az áruház belső számítástechnikai rendszerével amivel maga az áruház dolgozik egy dolgozó kódjával jogosulatlan használat történt, a kamera felvételen egyértelműen látható, hogy az a személy akinek a kódját használtak a kasszában van az adott pillanatban. Tehát a kód használatára jogosult személy nem lehetett,
Levélben , és telefonon is felkerestem a belső ellenőrzést, és közöltem hogy rendőrségi feljelentést szeretnék tenni az ügyben, a fent említett tényállások miatt, de erről lebeszéltek. Majd ezt követően én levélben kértem hogy minél előbb minden a releváns időpontokban történő felvételt vagy akár az egész szervert mentsék ki az azon található adatokat.
Sajnos ez tudomásom szerint nem történt meg. ("Azóta is nagy csönd van")
Én a telefon kamerájával az időpontokat visszanézve rögzítettem az eseményeket, ami a fent említett leírást alátámasztja ezen intervalumokban az idő kiesik és az idősávban, vagyis a kikapcsolás időpontjában,"illetve "ugrik" az idő.

A kérdés az lenne, mivel a rögzített videó felvételek 1 hónap után törlődtek, viszont úgy tudom hogy maga a szerver eseménynaplójában, az ilyen események kiolvashatóak, csak nem tudom hogy mennyi időre visszamenőleg, konkrétan arra gondolok, hogy megállapítható e a szerverből az hogy ki lett e kapcsolva, illetve kiolvasható e olyan adat ami a kikapcsolásra utal,
illetve hogy még hova fordulhatok segítségért?
Mind informatikai "guruk" mind jogi "guruk" válaszát is várom, mit tegyek....?
(Hajlandó vagyok nagyobb összeget is áldozni arra, hogy kiderüljön az igazság.)
Köszönöm válaszukat!