Sürgős kérdés(ek).


ksstomi # 2007.10.20. 08:48

hozzászólás törölve

balek_a_legnagyobb # 2007.10.20. 08:21

laszlonagy, szemelyesen nem probaltatok megkeresni a szakit? lehet, hogy csak nem vagja, hogy kivulrol ennyire jol atlatszik a fuggonye. vagy kozben kifele kacsingat?
szerintem egyszerubb lenne szolni neki

monalisa1 # 2007.10.19. 15:04

hannah.
A kis szerencsétlennel kapcsolatban:
én egy-ugyanazon személyt feltételezek aki egyre másra beír valami új, aktuális problémájával kapcsolatban - de mindig más nevet választ magának...

Erre mintha már mások is felfigyeltek volna.
Az egy azonos stílusjelek.

hannah # 2007.10.19. 14:14

kis szerencsétlen!

komolyan mondom nem hiszem el, hogy ennyien bedőltek neked, de jól csinálod....:))

Mivel jók a kérdések, ezért a válaszokból sokat lehet tanulni. Grat.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.19. 13:33

A rendőrség álláspontja téves. Tegyetek feljelentést.

laszlonagy # 2007.10.19. 13:28

Tisztelt hozzáértő olvasók!

Kérdésem a következő: miként lehet felelősségre vonatni egy beteges mutogató felnőtt férfit, aki a "nyilvánosság" előtt végez önkielégítést.
A nyilvánosság azért került idézőjel közé, mert a lakásában, az ablak és a függöny között, teljes kivilágításban játszódik le a jelenet napi rendszerességgel 17 és 19 óra között. Természetesen anyaszült meztelenül adja elő az ingyen műsort – térdtől felfelé minden látszik.
A utca túloldalán élő lakókat - többek közt engem is - természetesen zavarja a látvány, ezért szeretnének valami lépést tenni ez ügyben.
A rendőrség - álláspontjuk szerint - tehetetlen, mondván amíg lakásán belül van, azt csinál amit akar.
Azért lenne sürgős az ügy megoldása, mert éppen egy ismerősöm 11 éves lánya kapott frászt tegnap esete. Nálam most telt be a pohár, nem hiszem el, hogy nem létezik megoldás, ezért várom a szíves javaslatokat.

Köszönettel:

Nagy László

balageboy # 2007.10.09. 20:14

Dehogy!
Előbb várd meg hány %-ot adnak, de még 100% esetén se tilthatja meg neked senki, hogy ott tanulj ahol akarsz, na meg másrészt sokszor azt mondom hála istennek van itt akkora fejetlenség, hogy ezt úgyse tudják leellenőrizni, ha éppen akarnák.

Nos a beutalóddal kapcsolatban annyit, hogy amit az orvosod kézzel odaírt "Sch ?" na az tudod mi ugye ? Ha ezt leírja neekd pszichiáter is BNO-kóddal, akkor nagy esélyed van I. csop. rokkantságra.

Hát én nem tudom te milyen helyen laksz, én valami kisebb helyre tippelek, mert ahol nem tudják megkülönböztetni a pszichiátriát az ideggyógyászattól, az azon túl, hogy elszomorító és kiakasztó, egy vagon hibához vezethet. Bár ahogy belegondolok, lehet, hogy most a te konkrét esetedben így jársz jobban, mert az ideggyógyász nem fogja annyira pontosan differenciáldiagnosztizálni az ilyen kis "finomságokat", hanem jobb esetben csak ha megfelelően súlyos tüneteket adsz neki elő, akkor beírja amit a háziorvos is sugall neki, ill. pár odaillő dg-t, és ezzel el van intézve.
Megrökönyödök, hogy nincs külön pszichiátriai szakrendelő??? Ez szinte hihetetlen. Na meg aztán nem vagy te köteles ám oda menni, ha úgy látod jónak, akkro menj el egy nagyobb városnak a pszichiátriájára ugyanazzal a beutalóval, csak akkro azt nyilván ne használd fel, vagy kérj másikat. Mondd azt a háziorvosodnak, hogy kimondottan a pszichiátriára kell beutaló, azt mondták az ideggondozóban, és legyen szíves adjon egy beutalót oda is, azzal pedig akkor elmész egy kimondottan VALÓBAN pszichiátriai szakrendelésre ... ez kész vicc, nem is térek magamhoz.
Balázs
(bővebben mail)

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.09. 19:53

Oktatás ügyi/ Jogi kérdés:
Ha valakit leszázalékolnak, bár akkor nyugdíjasnak minősül, pontosabban rokkant nyugdíjasnak, ez azt isj elenti, hogy a tanulmányait nem folytathatja? Legyen szó akár egy nyolcosztályos illetőről vagy egy érettségizettről, a gimnáziumi vagy főiskolai, egyetemi tanulmányait nem kezdheti, vagy folytathatja ?

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.08. 16:14

Helló!

Nos ma voltam a nyugdíjfolyosítónál, kaptam lapot a rokkantosításhoz, utána voltam a háziorvosnál is, tőle pedig kaptam beutalót az ideggondozóba, mondjuk a neurológiára kértem, meg a pszichiátriára, mert itt a paszichiátriára is kell állítólag erre kaptam az ideggondozóba.

A beutaló 1 hónapig használható fel, én mennék már kedden a vizsgálatra, de a kedd az nem jó, mert a pártfogóm felesége lesz ott :), a szerda megint nem, mert akkor igazságügyi orvosszakértői vizsgálaton lesz, pedig egyébként szerdán rendel az akihez akarnék menni... csütörtökön megint a pártfogó felesége rendel :( Pénteket meg még nem tudom megkell kérdezni, a 4 oldalas űrlapot azt mondta ha meglesznek az eredmények kitölti.
A beutaló :
http://img14.imagevenue.com/img.php?…
Diagnózis: F4190
F4100
F4520
Ami annyit tesz, hogy :
Nem-meghatározott szorongás,
Pánik zavar (szindróma) (epizódikus, rohamokban jelentkező szorongás),
Hipochondria
Na most az utolsót gondolom könnyebb kivédeni ha szükséges, és azt még nem tudom, hogy ki kell e védeni a képzelt betegséget, mert amúgy az is egy betegség...

ordas77 # 2007.10.07. 20:14

Hello!Egy évre bevonták a jogsim gyorhajtásért segédmotorra.mit kell majd csinálni egy év utánn?Vizsga vagy valami?előre is köszi a választ!

balageboy # 2007.10.07. 19:51

Kisszerencsétlen!

Oké, válaszolok a mailra de csak holnap tudok, ne haragudj, most már kizárt, csak röviden gyorsan a lényeget:
1, A háziorvos nem tagadhatja meg annak az űrlapnak az adását, max. ha ő nem tartja indokoltnak vagy nem is tud esetleg semmiről, akkor nem ír oda súlyos diagnózisokat, de attól még köteles kiadni, ez egy általad, alanyi jogon indított eljárás. Olyan nincs, hogy nem adja, ha nem akarja, te ragaszkodj hozzá, és addig nem mész ki, amíg nem adja oda, de most a gyakorlati oldalát nézve, a gyorsaság kedvéért, ha mégsem adná, akkor egyrészt először verd ki a balhét, másrészt azonnal jelentkezz át akkor másikhoz, de először fenyegesd meg, hogy ezt jelenteni fogod az Orvosi Kamarának. Szerintem ezek után biztos kiadja, azt pedig már mondtam, h más kérdés mit ír rá ... de ez igazából nem is érdekes, csak formaság az egész.
2, A BNO kódok stimmelnek, valóban nagyrészt egy betű és négy szám, neked azért van csak két szám, mert az van ott, hogy "egyéb" azaz közelebbről meg nem határozott, tehát ha te elmész pszichiáterhez, és ott elmondod a tüneteidet, panaszaidat, akkor ott már egy 4 jegyű számos diagnózist fogsz kapni, az F54 valamilyen neurotikus tünet de hogy az éppen szorongás vagy fóbia vagy akármi, az majd kiderül .... Sőt ha kellően súlyosnak sikerül beállítanod, még az is lehet, hogy nem is neurotikusnak fogják tartani, hanem pszichotikusnak, és ebben az esetben nyert ügyed van. (Egyre azért vigyázz! Nehogy ön- vagy közveszélyes dolgokat emlegess mert abból más jellegű bajok lehetnek, de egyébként csak nyugodtan add elő magad.)
3, Én is azt mondom, hogy a pszichés okok lesznek itt a döntők, de azért azt a spondylitises papírt is vidd, és lehetőleg erre panaszkodj is, hogy frontra fáj, ill. sokszor érthetetlen okok miatt is fáj nagyon.
4, Válaszolok mindenre holnap amiket kérdeztél mailban, addig intézd csak ezeket, legsürgősebb a Nyugdíjbiztosító Igazgatóság !!!
Üdv: Balázs

nyusz66 # 2007.10.07. 15:54

Spondyl. et discop. cerv.=spondílitis et discopatio cervix

Magyarul: a nyaki gerinccsigolyák arthritisze és kopása.

Erre én a helyedben nem alapoznék, a mai népességben megdöbbentően gyakran fordul elő már fiatal felnőtteknél is, akik ettől még teljesen normális életet élnek, rosszabb esetben gyógyszert szednek a kopás miatt fellépő keringési zavar okozta szédülésre.
Marad a pszichés kifogás, ha még mindig ragaszkodsz hozzá.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.07. 13:47

http://img190.imagevenue.com/img.php?…

2002-ből a sorozási határozat: csak mozgósítás esetén találtak behívhatónak, pszihikai okok miatt. Elsőnek megvizsgált ott egy pszichológus, utána pedig a pszichiáter. Gondolom ezt is lehet csatolni.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.07. 12:11

http://www.gyogyinfok.hu/…NO/index.asp

itt kerestem rá, de ezek általában egy betűből és 4 számból állnak.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.07. 12:07

Helló, köszi a részletes leírást, holnap intézem.

A következő BNO-t írták oda a diagnosishoz.
M47 Spondylosis
F48 Egyéb neurotikus rendellenességek

Vélemény Spondyl. et discop. cerv.

Ez az utóbbi illetve a Neu. Sit rövidítés mit jelent ?

Jogi kérdés: A háziorvosnak joga van megtagadni a 4 oldalas nyomtatvány kiadását ?

balageboy # 2007.10.07. 06:36

Kisszerencsétlen, figyusz rám, én szakmabeli vagyok, akkor elmondom egészen pontosan hogyan megy ez, és azonnal lépj !!!

Én azért nem gondolom, hogy kiröhögnének a leszázalékolóbizottságnál, erről szó nincs ! Sőt, még egy pszichiátriai papírt is addig szerezz be a neurotikus tüneteidről, és egész jó eséllyel indulsz.

Látom, vannak itt össze-vissza vélemények, de nem igazán fedi egyik sem a valóságot.
Először is ugye az 50 %-os mértéket el kell érned ahhoz, hogy jogosult egyáltalán bármire is, az alatt nem érdekes, ellenben mivel te most nem arra játszol elsősorban, hanem jogi kérdések miatt kellene neked az OOSZI rokkantság megállapítása, ezért az 50 % is oké, és azért ez pénzben tehát semmi, de egy 50 %-os egészségkárosodás nem elhanyagolható természetesen, ezt pedig azért nem adják meg olyan nehezen, ahogy látom, sőt továbbmegyek, az 50 % az csak amolyan pofavizit, ha van pár papírod, itt ami nehéz az a 67 vagy a 100 %, ezt már valóban nehezebben adják, de én azt se tartom kizártnak, mindenesetre a pszichés okon történő leszázalékolás még mindig sokkal könnyebb a tapasztalat szerint, mint konkrét testi hibák alapján, egyrészt mert lehetnek azok súlyosabbak is egy ember életében mint bármilyen kimondottan szervi betegség, másrészt pedig van egy vagy több konkrét pszichiátriai diagnózisod, na ez olyan megfoghatatlanabbnak tűnik mindenki számára, de említettem már, nem egy ember esete alapján mondom, hogy nagyon sokat számít !! Lehet, hogy talán többet is, mint a csigolyákat érintő arthritis, bár kiindulásnak az is jó.

Na és akkor a menete egészen pontosan:

  • úgymond saját jogon kezdeményezett eljárásról van szó, azaz úgy kezdd, hogy már holnap bemész az illetékes regionális nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz, ott ki is van téve, de ha nincs akkor kérsz űrlapot a rokkantosításhoz, ez ennyi csak
  • lehetőleg még ugyanazon napon, de mindenképpen nagyon gyorsan menj el a háziorvosodhoz, és jelnetsd be, hogy rokkantosítási eljárást akarsz kezdeményezni, erre majd ő fog neked adni egy 4 oldalas formanyomtatványt kitöltve, ez olyan alaki kellék, de igazán ne lepődj meg, ha esetleg semmitmondó lesz, a leszázalékoló bizottság se nagyon nézi, na meg pszichés betegségek esetében ugye egy nagyon gyakori jelenség, hogy a beteg a háziorvosával se akarja megosztani a pszichiátriai papírjait, azaz nem érdekes, de mindegy, csináltasd meg, mert ezt kérik. A döntő az lesz úgyis, amit majd a leszázalékoló bizottság elé teszel orvosi papírokat, oda viszont vigyél be mindent, akármilyen durva is vagy szégyenlenéd, vidd be, mert őket nem érdekli igazán semmi, csakis amit ott látnak konkrét diagnózisok, már csak büszkeségből se engednék, hogy egy háziorvos mondja meg vagy csak sugallja nekik, hogy mit tegyenek. Tehát ezekt szépen adminisztrálják, oké, megvan minden, de kizárólag a szakorvosi dokumentációdat nézegetik majd, na és azt is persze amit te alőadsz és ők tapasztalnak, ott 10 perc alatt kialakul rólad úgyis egy összkép.
  • ha már a háziorvosodnál vagy, kérj pár beutalót (neurológiára, belgyógyászatra), és menj még el mindenképpen a pszichiátriára, oda jelenleg nem kell beutaló, csak kérj időpontot, de nagyon siess, mert észre sem veszed és lezajlik minden !
  • nos, ha mindez megvan a kezedben, akkor küldd be szépen a Nyugdíjbiztosítási Igazgatósághoz az űrlapot(ill. a gyorsaság miatt be is viheted személyesen), és ők szinte pár napon belül küldenek neked egy válaszlevelet, hogy pontosan mikor és hol jelenj meg az összes orvosi papíroddal, tehát ekkorra már mindened legyen meg !!! (ez max két hét kérdése lesz)
  • na hát szépen fogod magad, elmész a megadott helyre, ma már egészen pontosan (szinte percre pontosan) szólítanak majd be, és két orvosból álló orvosbizottság, akik az Országos Orvosszakértői Intézetet képviselik, elé, és egyrészt megnézegetik a papírjaidat, másrészt kicsit veled is elbeszélgetnek (ha lehet, mert ugye ne aggódj, hozzá vannak ők szokva ahhoz is, hogy sok emberrel nem lehet, mert annyira szociopathiás, egy szót nem húznak ki belőle, de nem baj!! ettől függetlenül ők levonják a következtetést amit le kell ..).
  • általában ott azonnal megmondják neked, hogy hány százalékra százalékolnak le, de ha mégsem, szintén meglepően nagyon hamar fogsz kapni egy OOSZI-véleményt, és ennek kíséretében majd a Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság határozatát is, hogy a szolgálati időd és az adott százalék alapján akkor mire is vagy jogosult és mire nem.
  • Na hát ez az az OOSZ-vélemény amely megdönthetetlen, hiszen az ottani orvosszakértők iü. orvosszakértői szavizsgával rendelkeznek, csak hát mégsem büntetőügy keretin belül vizsgálják a dolgokat, felehetően sokkal kedvezőbb döntést hoznak. Nézd, egy kellően alátámasztott erős neurotikus tünetekkel küzdő embernek kapásból az 50 % garantált, aztán ehhez még jön ami jön, ez kiszámíthatatlan így előre.

    Tehát NEM OEP ÉS NEM EGYÉB, csakis a Nyugdíjigazgatóságnál kezdj mindent, mert ők vannak kapcsolatban az OOSZI-val is, tehát csak az űrlapot (az igényt) nyújtsd be nekik, és minden további lépést már ők intéznek, te csak azzal legyél elfoglalva, hogy szedj össze minden lehetséges orvos papírt, diagnózist, de siess, mert egy hónap, és már a végleges OOSZI-vélemény is a kezedben lesz, tehát én a helyedben holnap azonnal elkezdenék intézkedni. Ha ez nem lesz olyan ami jó neked, tehát netán abszolút elutasítanának mindent (amit nagyon nem tartok valószínűnek, de ki tudja), akkor fellebbezhetsz, és II. fokra mehetsz, ugyanezekkel a papírokkal, ugyanígy, de az már a végleges. Na most egy jó tanács: ha az első fokon valamit nem tartottak elég súlyosnak, akkor a II. fokig még szerezz be neurológiai és pszichiátriai véleményeket arról ami éppen van veled, de javaslom, itt most ne legyél kis "takargató", bár természetesen nagyon ismert jelenség a betegség be nem látása is pszichés betegségek esetében (sőt, akár ez is lehet önmagában egy kórkép), tehát mondj el mindent, amit csak tudsz, legyen szépen ledokumentálva, mert ez a te érdeked, az OOSZI ezeket fogja nézni + amit ott előadsz (ez sem mellékes).

    Azt hiszem indításhoz adtam tanácsot, ha valami van, akkor mailon kérdezz inkább, nehogy aztán megkapjuk, hogy ez jogi fórum :), természetesen segítek szívesen, sőt ha leírod a BNO kódot, milyen neurotikus dg-d van, akkor valószínűsítem neked, mennyire fogják ezt értékelni.

    Megnyugtatásképpen: nekem van testileg, fizikailag teljesen egészséges 23 éves betegem, aki pszichés okok miatt mégis 100%-os rokkant, pedig ránézésre meg nem mondanád róla (és az OOSZI-vélemény pedig úgy fogalmaz, hogy nem számít, fizikai vagy pszichés okokból ered bármi, hanem az lesz ott a dokumentum végén, hogy "összszervezeti szempontból XX %". Na azért 100%-os rokkantság esetén komoly kételyek merülnek fel ugye szerintem a büntethetőség kapcsán is, bár ebbe már nem merek beleszólni, mert azt nem tudom pontosan. De gondoljunk csak bele abba, hogy egy komoly neurózis is tud olyan szintű lenni, hogy teljességgel ellehetetleníti az ember életét, azaz 100 %-ot megadják arra is, ha arról van szó, csak persze indokolt legyen.

Remélem tudtam segíteni, és akkro holnap irány a Nyugdíjigazgatóság és a háziorvos !!
Üdv:
Balázs

monalisa1 # 2007.10.06. 21:11

Hm...

  • nyusz66 beírása a fejmozgatás hasznosságáról sokunknak (= monitor bámulóknak) segítőleg lehet, és talán időben még...

Tehát a nyakcsigolyák további kopását elkerülednő hasznos ha pl. röplabdabírónak áll az ember, ott intenzíven mozog a fej mindenféle irányba.

Amúgy kis szerencsétlen2 tulajdonképpen az "arisztroktatív tartás" szót alkalmazta, és én származtattam le ebből a kékvér szót - kifejezést.

- ksstomi szépen körülírta az azon emberek jellenzőit, gondolkosásmódját - eleve egy biznyos másságukat.

nyusz66 # 2007.10.06. 20:11

Egy nem jogi, hanem egészségügyi vélemény:
A leleteid alapján a csigolyág kopását állapították meg A NYAGKCSIGOLYÁIDNÁL. Ez pedig többnyire olyasmitől jön létre, mint a napi sok-sok órán át tartó fejmozgás nélküli tevékenység, pl. számítógép-bámulás. (Ez nem vicc! Nekem is ilyen van, és az orvos közölte, hogy próbáljak minél kevesebb időt tölteni a monitor előtt, mert a statikus, fejmozgásokat nélkülöző időtöltés a kiváltója a problémának. És amióta intenzíven tornázom - a nyakamat is - és kevesebbet számítógépezem, sokat javult a helyzet.)
Ja, és, hacsak nem a fején kell mondjuk a vizeskannát egyensúlyoznia, akkor ettől egészen nyugodtan végezhet fizikai munkát, ez a nyakcsigolyák kopására nem jelent megterhelés, sőt - mint az előbb írtam - még előnyös is, hogy mozog, tesz-vesz, miközben ide-oda kell néznie, ahogy a dolgát végzi, és nem csak egyirányba, mint a számítógépnél. Szóval szerintem ki fogják röhögni első körben a leszázalékolás kezdeményezésekor, második körben a felmentés kérésekor, ha ezekre a leletekre hivatkozik.

ksstomi # 2007.10.06. 19:42

hozzászólás törölve

monalisa1 # 2007.10.06. 18:56

A leszázalékolás elinditásának ügymenetét sajnos nem tudom., vélem keresd fel a háziorvost aki elvben mindent kell hogy tudjon rólad - a betegségedről. Ettől függetlenül az OEP illetékes Orvosszakértői Biztottságnál is érdeklődhetsz előzetesen - akár telefonon is.

Az ig. orvosszakértőnél arra figyelj mit kérdez/vizsgál és milyen célból. A szakvéleményről kell hogy kapján majd másolatot. Aztán ha úgy látod, akkor a szakértőhöz utóbb kérdéseket tehetsz fel írásban - a vizsgálatodat elrendelő hatóságon keresztül -, és köteles azokra megválaszolni egy kiegészítő szakvéleményben.

Ami az esetleges továbbtanulás dolgát illeti, a dolgot jól gondold át., ha van benned kellő elszántság és kitartás vágj bele! Mármint a középiskolai 4 év tananyag átismétlésébe - tehát mostantól napi 4-6 óra intenzív tanulás -, hogy a jövő évi felvételetire felkészült legyél.

Nézd, tulajdonképpen időmilliomos vagy (...) tehát miért is ne vennéd kezedbe ismét a könyveket, egy évre, és ha sikerül a felvételi, további 4-5 évre.

Talán még az egészségednek is jót tenne ha elfoglalod magad, hasznosan, valamint emberek közt forgolódsz ismét majd.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.06. 15:56

A főiskolára valószínűleg újból felvételiznem kellene, mert 2003-ban vettek fel, aztán kaptam halasztás 2003/2004 utána még egyet igényeltem 2004/2005-re, szóval megint felvétezni kell, és igazából már 5 éve nem fogtam könyvet a kezemben, mert érettségi után pihentem egy kcisit.

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.06. 15:41

Szerdán kell megjelenni az igazságügyi szakértőnél, úgy gondolom, a leszázalékolási folyamatot már hétfőn elkellene kezdeni. Sok olyan valakit ismerek akit leszázalékoltak, de ők mind dolgoztak, mind befeküdt a kórházba, és onnan mentek vizsgálatra, de a vizsgálat előtt hetekig, esetenként hónapokig bent dekkoltak...

Na most az én esetemben gondolom kicsit másként van ez, gondolom, hogy az OEP-nél nem jelenthetem be egyszerűen, hogy jónapot, ilyen és ilyen orvosi lelteim vannak, és szeretném magam leszázalékoltatni, hanem valahogy ezt indítványozni kell... feltételezem, a háziorvoson keresztül nem ? Mi ennek a pontos menete, legyetek olyan kedvesek, megmondani, mert minél előbb rendezni kellene . Előre is köszönöm.

monalisa1 # 2007.10.06. 14:48

Munkaképesség csökkenést annál is megállapíthatnak aki valamilyen ok miatt előzőekben még soha nem dolgozott, legfeljebb nem rokkantsági nyugdíjat kap hanem szociális járadékot - nem valami sokat...

Kérni kell ill. lehet a leszázalékolást, és ilyenkor az illetékes Egészségbiztosítási Pénztár illetékes Orvosszakértői Bizottsága elé rendelik - hívják be - vizsgálatra a delikvenst., átbogarásszák az eddig keletkezett orvosi papírokat, legfeljebb egy-két kiegészítő ill. aktuális vizsgálatot írnak elő, és majd döntenek.

A szakvéleményük ellen mód van fellebbezni, ha netán a leszázalékolás mértékében nem egyező a vélemény...

Januártól aki nem I. v. II. csop. 100%-ban munkaképtelen az rehabilitációs járadékot fog kapni, de 3 évig köteles együtt működni az illetékes Munkaközvetítő Irodával, ellentétes esetben a járadékot megvonják.

Ami az arisztokratikus jellenvonás dolgát illeti, ha olvasod a sajtót tudhatod, hogy szerte a világban az egyes nemzeti főnemességet leszámítva, a többi "kékvérű" bizony dolgozik: van diplomájuk, és annak alapján valamilyen szellemi munkát végeznek.

Javasolt neked is az "ideiglenesen" felfüggesztett főiskolai tanulmányok folytatása - örök időkre könyöradomány segélyből nem élhetsz!

Kis szerencsétlen2 # 2007.10.06. 11:41

Az a helyzet, hogy én még sohasem dolgoztam, mielőtt elkezdődött volna ez a pereskedés, azelőtt tanuló voltam az egyik fősulira vettek fel, de amikor kirobbant az ügy, akkor felfüggesztettem a tanulmányaimat ideiglenesen. Szóval a kérdés: így is lehet valakit leszázalékolni?

ksstomi # 2007.10.06. 10:48

hozzászólás törölve