Apród csalás


Csilla86 # 2015.03.06. 16:20

Sziasztok! A párom is OLX-en csúszott bele egy csalásba, ez azonban nem eladásra kínált valamit, hanem munkát ajánlott fel. El is ment, komolynak tűnt a cég, Budapest belváros, külön recepció, a fenti irodában öltönyös "ügyvezető". Sokat beszélgettek, majd visszahívták egy következő fordulóra. Itt előadták neki, hogy mivel új éttermeket fognak nyitni a fővárosban, így oda keresnek eladókat, futárokat. Ő futárnak jelentkezett, a beígért 1000,-Ft/óra bérért (napi 12 ezer forint + benzin költség volt az ígéret)
Még valami papírt is aláírtak, munkavállalói szerződés címszó alatt, persze a dokumentum több helyen hibádzik :(
A lényeg: a futár ugye napi szinten pénzt szed be a vevőktől, így az elején kauciót, biztosítékot kell leadnia - jelen esetben 20.000,-Ft-ot.
Ez általában mindenhol így van.
Itt azonban 1 hónap eltelt és még mindig nincs munka :(
Csak hitegetik.
Papírja van az átadott 20.000,-Ft-ról, bár nem tudom azzal mire megy.
Lehet valamit tenni, hogy legalább a pénzét visszakapja?

timimyrtille # 2015.03.04. 16:36

Sziasztok! Az én sztorim nem rövid, viszont tanulságos!!! volt 3 autónk, (1rossz, 1 német lejárt okmányos, és 1 még használható, de szétesőben...) Ezeket felraktam hirdetni a jófogásra, és az olx-re, hogy ezek árából veszünk egy használható autót nekem. január17-én jelentkezett a hirdetésre egy Tóth Sándor nevű emberke, hogy csere érdekel-e minket az ő mercédeszére... elmentünk, megnéztük tetszett... rábeszélt, hogy igazából ő tolókocsi szállításra alkalmas nagy autót szeretne, de nekünk ha megtetszett a kocsija foglalózzuk le, és akkor ő tuti tudja hogy nekünk kell és meg meri venni a hőn áhítót nagy autót, ki meri pótolni az összeget, ami hiányzik hozzá. 350 ezer forintot mondott, és ebben állapodtunk meg hogy ennyiért adja a mercit. 100 ezer előleget oda is adtunk.. közben megtetszett neki a német lejárt okmányos kocsink(volvo), amire azt mondta beszámítja 80 ezerbe. megírtuk a papírt a foglalóról, a volvo maradt nálunk, hogy majd jönnek érte.megbeszéltük, hogy január 27-e környékén jár le valami életbiztosítása és akkor tudja megvenni az autót, ezért nekem akkor átadja a mercédeszt, mi meg ráérünk kifizetni a fennálló összeget majd mikor elkell a többi autó, de legfeljebb március végén. január 25-én felhívott, hogy jönnek a volvóért, írjak olyan papírt, hogy az ő javára lemondunk a volvoról, szerencsére volt eszem, csak olyat írtam hogy elvitték...majdnem mindennap hivogatott hogy hozza az autót már megvan az új, de valahogy sose ért ide... másfél hete feljelentettem,kiderült többszörös csaló...A rendőr azt tanácsolta a volvot aki elvitte hívjuk fel, és kérjük vissza, mert jogilag a miénk, ugyanis adásvételi nincs, csak egy átvételi papir. Ez meg is történt, hívtuk, de letagadja magát, ő sehonnan nem vitt el volvót... (persze mikor jött érte,ezen a számon telefonált, meg mikor várta hogy postán küldjük a kocsi papírjait akkor is ezen a számon telefonált..)ezek szerint összedolgozik az öreggel, de nem baj, őt is feljelentem külön. Sándor mostmár a telefont se veszi fel már.. állítólag betegszállító cége van Érden a Bem József utcában... hát a net nem talál olyat...amúgy ő a XXIII. kerületbe van bejelentve a Csibuk utcába...Voltunk ott is többször, vele nem sikerült összefutni. Ezeket azért is írom le, hogy mindenki kerülje el jó messzire... többször volt rá példa, hogy párom hívta telefonon kérdezte, hogy mikor hozza már a pénzt, erre valószínűleg épp valakit verhetett át, mert diplomatikusan csak ennyiket mondott: persze megyek a megbeszéltek szerint... szóval aki teheti jó messzire kerülje el, mert simán átver mindenkit...amúgy nem mai darab 1958-as születésű, magát rokkantnak, rákosnak, cukrosnak, ebolásnak meg mindennek vallja... ezek után állítóm semmi baja, agyilag rokkant...

taas # 2015.03.04. 16:30

firefox15 olvassa vissza, az előző oldalon írt valaki ilyesmiről... syd2288 névvel, hátha ugyanarról a csalóról van szó..

firefox15 # 2015.03.04. 11:08

Kérek mindenki segítségét,akit CZIFRA átvert!!!

Gabriella40 # 2015.03.04. 09:30

Üdv Mindenkinek!

Írjátok, hogy a személyes átvétel a biztos. Ezzel kapcsolatosan szeretném leírni tapasztalataimat, hátha valaki okul belőle... Ha már valaki leírta régebben, attól bocsánatot kérek, nem olvastam teljesen végig a fórumot, csak úgy 10 oldalt visszafelé.

  1. Ne bízzatok senkiben - ez az alapszabály. (én sajnos túl optimista vagyok, így ezt figyelmen kívül hagytam) Ha valaki újnak ír valamit, akkor azt kezeljétek fenntartással, mert számára más jelentéssel is bírhat a kifejezés.
  2. Nézzetek utána, hogy az a termék újonnan mennyibe kerül, de azt is érdemes megnézni, hogy a különböző változatai mennyibe kerülnek (esetemben a hirdető új, 300 zsetonosként adott el egy használt, szimpla 200 zsetonos pókerkészletet, a kettő között árban pedig akár 2-3000 Forint differencia is lehet).
  3. Ne egyezzetek bele az 'átveszem a sarkon' opcióba. A terméket (pláne ha több darabból áll) rendesen meg kell nézni, ahhoz pedig kell egy asztal, normális fény és nyugalom. Ha nem egyezik bele, akkor valamit biztosan takargat.
  4. Higgyetek a jelekben, a megérzésetekben! Nálam a pasi nem nyújtott kezet, ami azért furcsa volt, csak elhessegettem a nyugtalanító gondolatot.
  5. Próbáljatok nem egyedül menni, több szem többet lát. (és talán jobban meggondolja az eladó, hogy át akar-e verni)

Ha valakinek van hozzáfűznivalója, más tapasztalata, akkor azt jó lenne látni, mert szeretnék legközelebb teljesen felkészülten menni...

pastrana # 2015.03.04. 08:40

Helló!
Én is át lettem ejtve, de nagyon. Az eladó vegtamaspeter névvel volt regisztrálva OLX-en, és számítógép alkatrészeket árult, állítólag Debrecenből. A folyamat a "szokásos" volt, egyeztettünk, én utaltam a pénzt, majd hirtelen illető felszívódott, a csomag pedig nem érkezett azóta sem. Ide kérte az összeget:

Filipovics Attila
10300002-10629552-49010015
MKB Bank

Azóta már törölte magát OLX-ről. A feljelentést megtettem a rendőrségen, de ha esetleg valaki tud róla valamit, vagy ha mást is sikerült átejtenie, kérem az jelezzen itt, vagy privát üzenetben. Köszönöm!
Én is a saját káromon tanultam meg hogy SOHA nem szabad előre utalni ismeretlen embereknek!!
Minden jót!

Szomorú örökös # 2015.03.03. 04:32

123456_
Nincsenek bennem alapból előítéletek,
de már bocsánat, a neve - Rostás Zsolt - nem volt neked
egy percig sem gyanús? Főleg mikor egy mobilról van szó...

taas # 2015.03.02. 20:59

Mint írtam, iphone-t, mobilt, laptopot nem szabad venni ilyen oldalakon. Sokszor egyébként szerintem lopott holmikról van szó, már csak ezért sem... A festményekkel is vigyázni kell, 70 százalékuk hamis. Sokszor még hamis a "galériás" bizonylat is az eredetről.

babam67 # 2015.03.02. 20:22

Üdv! Zsákai Mária a mai napon szemrebbenés nélkül elvett volna a családomtól több 10e forintot telefonért.
Legyetek bizalmatlanok! Legyen 2-3 email cím amiről egymástól függetlenül kérdeztek!!!! Az oldal üzemeltetőinek pedig szigorítani kellene, hogy ne tudják ezt a kis pénzünket is kicsalni tőlünk.

123456_ # 2015.02.28. 20:06

Rostás Zsolt
109180010000006428160005 unicredit
Ennek az illetonek se utaljon senki!

Engem egy Bércesné Diána neven regisztralt 'holgy' vert at, iphone5s-t hirdetett Nyiregyhazan, de azt allitotta, hogy jelenleg Mateszalkan van a rokonainal. Kuldott kepet a telefonrol, imei szam stb. Azt mondta a ferje nem engedi utanvettel, igy o feladja nekem, lefenykepezi a bizonylatot majd en elutalom a penzt. Ez meg is tortent, atkuldte a bizonylatot, amin pécsi cim allt, miutan atutaltam a penzt kerdezgette, hogy vajon mikor er hozza, a valaszom nemtudom volt. Másnap akartam neki irni, hogy megkapta-e mar, ilketve hogy a telefon meg nem erkezett meg, de a hirdetest leszedte es emailben sem valaszolt. 3 napot vartam majd bementem a postara erdeklodni, mire kozoltek, hogy ez a csomag mar masfel hettel ezelott kezbesitve lett KAPOSVARON, raadasul Szekesfehervaron lett feladva. Kopni nyelni nem tudtam hirtelen,elso utam a rendorsegre vezetett, a feljelentest megtettem, szerencsere nagyon segitokeszek voltak, mivel kozel szazezer forintrol van szo..... Nagyon remelem, hogy lehetosegem lesz egyszer szembenezni ezzel a patkannyal, nem kis tanulopenz volt. Inkabb fizessetek az utazasi koltseget, vagy szerezzetek be a keresett holmit mashol, de ne utaljatok!

veninger.b # 2015.02.28. 02:29

Mindenkinek felhívnám a figyelmét, hogy az olx.hu oldalon hirdető Bagi Erzsébet csaló.
A hölgy több felhasználó névvel is tevékenykedik, melyek a következők:

  • lankuda5
  • Grand
  • kantoc
  • dzsudika10

Elérhetőségnek viszont amatőr módon mindig ugyanazt a telefonszámot adja meg:

  • 0670/5588897

Számlaszáma a következő:

  • Jász-Takarékszövetkezet

    Bagi Erzsébet

    69500170-15106913

Engem 2015.02.24-én károsított meg 48.000,-Ft-tal.
Egy telefont rendeltem tőle, mely utólag belegondolva túlságosan is olcsó volt.
A kommunikáció elsőrangú, kérdésekre gyorsan, pontosan válaszol, ám az utalás után eleinte lassan, majd sehogy sem válaszol.
Ezúton is kérnék minden kedves fórumozót, hogy amennyiben őt vagy bármely más ismerősét megkárosította jelentkezzen nálam, én már tettem ellene a feljelentést.

Elérhetőségeim:

Lívia1999 # 2015.02.27. 19:30

Balogh Regina nekem a pénzt visszautalta.Részemről az ügy lezárva.

taas # 2015.02.27. 10:31

Nem vagyok egyik aukciós oldal szendvicsembere sem, de nagyon sok (több, mint 1000) adásvételt bonyolítottam le már a va..rán, a te..ve..en, az ol..en, a jofo..on, zsib...on, galeria...án, eba..en stb. és ma már nem létező oldalakon is. Vevőként sosem volt még rossz tapasztalatom, ill. mindössze egyszer, szállítás közbeni meghibásodás miatt (elégtelen csomagolás). Eladóként én sem vállalom a sima postázást, sőt az utánvétet sem. Meg kell alaposan nézni kitől vesz az ember. A vásárlóit nem tudja megválogatni, sajnos. De eddig még nem volt problémám senkivel. Voltak "eltűnt" vevőim, de azokkal nem foglalkoztam, újra meghirdettem a termékeket. Igazából a rutin, a "tereptapasztalat" segít ahhoz, hogy az nagy eséllyel elkerülhessük a csalást. Ám szerintem bizonyos termékcsoportokat NEM szabad online módon vásárolni, pl. mobiletelefon, számítástechnikai eszközök, egyes szórakoztató elektronikai termékek stb.

pityko # 2015.02.27. 06:14

Újabb csalási trükk, hogy még nehezebb legyen beazonosítani az illetőt. nem saját, hanem tippmixpro-s egyenleg feltöltő számlaszámot ad meg ami az ő regisztrált felhasználó neve alatt levő egyenlegen jelenik meg, és azt már oda utalja ahová akarja.
akinek ilyet adnak meg az ne utaljon!!
10201006-50267000-00000000 (tippmixpro felhasználónév)

Lívia1999 # 2015.02.26. 17:31

Engem is csőbe húzott ez a bizonyos Balogh Regina. 6000Ft-ot utaltam neki három könyvért.Elkérte a címem, hogy hova küldje őket.Még szép estét is kívánt.A könyvek azóta sem jönnek.Ennek már két hete.Pénteken feljelentem.Legyen neki is szép estéje.

Vinczike # 2015.02.26. 12:36

Szeretném felhívni a figyelmet egy csalóra (Tancsa Attila, Pécs fhnév: Attila), akitől az OLX-en vásároltam egy fejhallgatót, ami nem működött és nem volt hajlandó visszavenni, pedig csak a vételárat kértem volna vissza.
Egy üzletben kipróbáltam egy ugyanolyan típusú új készüléket, ami persze azonnal működött. Neki annyi volt a válasza, hogy áruljam én. Ő semmiképp nem veszi vissza, mert erre nincs garancia....

b_tom09 # 2015.02.26. 08:50

Üdv annamari7!
Egyezzetek meg abban, hogy legalább a postaköltséget elutalod neki, akkor biztosan el fogja küldeni utánvéttel!
Olx-en én ezt szoktam ajánlani a vevőimnek.

Ha ebbe sem megy bele, akkor biztos csalás!

lala002 # 2015.02.25. 16:20

olx csaló : Mosó László, Somogyszob, Számlaszám : 11773432-01071746
Azóta is küldi a KingstonSSD-t.

Rexor # 2015.02.25. 09:18

Én előre nem utalnék a helyedben. Ha az utánvét nem jó neki, akkor szerintem nem éri meg a kockázatot.

annamari7 # 2015.02.25. 08:36

Üdv Mindenkinek!

Ha tudtok segítsetek kérlek!
Találtam az Olx-en egy nagyon jó paraméterekkel rendelkező telefont.
Az eladó több hasonló készülékeket is árul. Újaknak, garanciálisnak hírdeti, számlával. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek merjek üzletet kötni vele? Személyes átvétel sajnos nem megoldható részemről. Előre utalás után tudja postázni, érték biztosítva.
Szerintetek?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Szép napot mindenkinek!

b_tom09 # 2015.02.25. 03:47

Üdvözletem!
Eladóként szerintem felejtős az olx...
Megy a simlisség mindkét, igen mindkét oldalról!
Mindenki utánvéttel szeretne postáztatni és ha meggondolja magát, a csomag jön vissza, én meg fizetem a költségét.
Maradok a jól bevált aukciós oldalamnál, ahol érdekes módon mindenki tud előre utalni és utána megkapja a terméket.

Utánvéttel nem postázok semmit, ráadásul a múltkor egy ürge arra kért, hogy simán! postázzam neki az árút, mert ő aztán így meg úgy átveszi!
Ja, persze átvenné és az ő részéről ennyi lenne...

Én elküldés előtt minden esetben lefényképezem a cuccot és le is mérem.

Ja, és a 40 000 ft-ért xboxot, 3db kinectet, 3 db kontrollert meg 18 db új játékot vásárlóknak meg külön gratulálok! A kapzsiságukat használják ki a csalók.

boxer77 # 2015.02.24. 10:28

Üdv.
Eladtam az olx-en az árumat,a hölgy intézet mindent,mivel ö a DPD futárszolgálatnál dolgozik,s utánvételel 2-nap múlva küldi a pénzt.Sajnos nem voltam itthon egy ismerösöm adta át a futárnak a csomagot.A hölgyhöz el is juttot de,nem utánvételel mint kiderült,kibontotta a csomagot,és üzent vissza küldi mert a csomag felvont bontva ez,hiányzik az hiányzik.OLX-en minden párbeszédünk ,megvan szerintettek tudok valamit tenni,mert tudom s rájöttem,hogy azért tette mert amit mond,hogy hiányzik neki az kellet belöle.
DpD nek irtam még nem kaptam választ.Hova tudok menni,tenni valamit,hogy ö is legyen olyan kellemetlen helyzetbe,mint én.Köszönöm ha ir valaki okosat.

Gabriel46 # 2015.02.23. 09:18

Üdv!
Majdnem sikerült nekem is belefutnom egy csalóba, de hála az oldalon talált infónak és az előrelátásnak, sikerült kivédenem! Egy fényképezőgépet akartam venni. Egy picit már a túl olcsó ár is gyanús volt! /ugye-ugye..."olcsó húsnak híg a leve"/Aztán elég rendeset alkudtam az árból amit az eladó azonnal el is fogadott./2.gyanús pont!/ Kérte,hogy adjak meg egy mobilszámot ,amivel kapcsolatba léphet velem.Megadtam,2 perc múlva már hívott is,igaz számkijelzés nélkül./3.gyanús pont/ Mivel eléggé messze lakunk egymástól, csak postával tudtam volna elhozatni. Ő közölte velem,hogy semmi gond,a postaköltséget is ő állja.Megadja a bankszámlaszámot,nyugodtan utaljam az összeget,ő küldi a csomagot, teljesen ingyen.Na, ekkor kezdetem keresgélni a neten az OLX-es csalókról szóló bejegyzéseket. És sikerült megtalálnom ezt az oldalt, valamint egy hozzászólást is amiben tökéletesen ugyanaz a bankszámlaszám szerepelt amit az az illető adott meg akitől vásárolni akartam! Ekkor küldtem neki egy válaszüzenetet az OLX-en, hogy adja meg ő is a telefonszámát,mert ha esetleg lenne még kérdésem a fényképezővel kapcsolatban,akkor így őt gyorsabban elérem. Mondanom sem kell,hogy azóta is küldi a telószámot! A fényképezőgép pedig azóta is az oldalon figyel,várva a gyanútlan vevőjét!

A szálaszám amit küldött Balogh Richárdné 11773432-01181034 OTP!!! Az illető Budai Róbert néven szerepel és Nikon d3100 fényképezőgépet,objektívet és egy mobiltelefont árul, Hódmezővásárhelyi címmel!

Kedves átvert vagy átveréstől tartók! Vigyázzatok az OLX-el, mert rengeteg átverés,csalás található rajt!Legyetek nagyon körültekintőek! Mégegyszer köszönöm annak a kedves hozzászólónak a ki jelezte a csalást, így én is idejében észrevettem! Ezentúl sokkal, de sokkal körültekintőbben kell viszonyulnom ezekhez az oldalakhoz! Remélem én is tudok valakin segíteni, azért is írtam le az esetet ilyen részletesen! Mindenkinek csalóktól és átverőktől mentes üzletet kívánok!

ericcca # 2015.02.22. 22:57

Zsan73 jelentsük fel Naszári Martint!!! Csak így érhetünk el valamit, ha teszünk is érte. Én meg fogom tenni.

firefox15 # 2015.02.22. 16:41

Az OLX-en Czifra Ferenc Olx-en OTP 11773322-017112027 egy roh..t csaló! Én megtettem a feljelentést ellene,és remélem lesz is valami eredménye!!