Üdvözletem mindenkinek.
Következő lenne a kérdésem. Van egy ingatlan, aminek van vagyis volt egy haszonélvezője. Az ingatlan lakásbiztosítását a tulajdonos fizette, de a haszonélvező szándékosan fel robbantotta a lakást, és öngyilkos lett. Ilyenkor a biztosító nem fizet? Igen tudom szándékosság ott van, de nem a tulajdonos csinálta, ő nem is ott lakott. A biztosító egyenlőre várja hogy le záródjon a nyomozás, és utána nyilatkozik, de eddig nemleges a válaszuk. Rendőrségi jegyzőkönyv megvan az eddigi adatok szerint a szándékosság gyanúja felmerült.
Köszönöm.
Biztosítás kár esemény
Nyuszi,
Szerintem lehet keresnivalód.
Értelemszerűen mentesül a biztosító a kifizetési kötelezettség alól, ha a szerződő, vagy a velük közös háztartásban élők a kárt szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozták. Szerintem te mint tulajdonos a haszonélvező szándékosságáról nem tehetsz.
Feltéve, ha nem volt valamilyen kizárás a szerződésedben.
Én addig is nagyon alaposan elolvasnám a szerződésemet, a kötvényt megnézném, és az adott biztosító honlapján elolvasnék mindent is.
Esetleg biztosítási szakértőt kérdeznék, mert ez amúgy sem echte jogi kérdés.
Köszönöm. Már írtam egy biztosítási szakértőnek, pár napja, de nem válaszolt még. Ezért próbáltam itt kérdezni. Köszönöm szépen.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02