Biztosítás kár esemény

drbjozsef # 2024.11.27. 18:17

Esetleg, ha már feltételezem, hogy itt milliókról van szó, akkor pár tízezer forintot megér, hogy személyesen elmenj egy kifejezetten biztosítási ügyekre szakosodott ügyvédhez egy konzultációra. Aztán meglátod.

Nyuszi # 2024.11.27. 15:39

Köszönöm. Már írtam egy biztosítási szakértőnek, pár napja, de nem válaszolt még. Ezért próbáltam itt kérdezni. Köszönöm szépen.

drbjozsef # 2024.11.27. 14:48

Nyuszi,

Szerintem lehet keresnivalód.

Értelemszerűen mentesül a biztosító a kifizetési kötelezettség alól, ha a szerződő, vagy a velük közös háztartásban élők a kárt szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozták. Szerintem te mint tulajdonos a haszonélvező szándékosságáról nem tehetsz.
Feltéve, ha nem volt valamilyen kizárás a szerződésedben.
Én addig is nagyon alaposan elolvasnám a szerződésemet, a kötvényt megnézném, és az adott biztosító honlapján elolvasnék mindent is.
Esetleg biztosítási szakértőt kérdeznék, mert ez amúgy sem echte jogi kérdés.

Nyuszi # 2024.11.27. 10:18

Üdvözletem mindenkinek.
Következő lenne a kérdésem. Van egy ingatlan, aminek van vagyis volt egy haszonélvezője. Az ingatlan lakásbiztosítását a tulajdonos fizette, de a haszonélvező szándékosan fel robbantotta a lakást, és öngyilkos lett. Ilyenkor a biztosító nem fizet? Igen tudom szándékosság ott van, de nem a tulajdonos csinálta, ő nem is ott lakott. A biztosító egyenlőre várja hogy le záródjon a nyomozás, és utána nyilatkozik, de eddig nemleges a válaszuk. Rendőrségi jegyzőkönyv megvan az eddigi adatok szerint a szándékosság gyanúja felmerült.
Köszönöm.