Hát ez nagyon jó!!! Itt már minden megszünik és csak hazudnak meg elvesznek, megszorítanak. Ezek szerint már a 40 éves sem biztos? Vagy elmegyünk a 40 évessel és egyszer csak azt vesszük észre, hogy visszadobnak bennünket a "munkaerő piacra". Hova a csudába kell egy 58-60 éves "friss" munkaerő?????
Előrehozott öregségi nyugdíj
http://blog.joljarok.hu/…alom-nelkul/
Üdv: Korall (53-as nö)
Szia Zsuzsa!!! Én is igy gondoltam,de a rendőr az Szolgálati nyugdijba megy el,akár az egészségi állapota miatt is!
Kedves Fórumozók!
2011.07.07-én megvan a 60 életév,2011.08.05-én a 46-ik ledolgozott évem. A mostani helyzetben csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíjra vajon van -e reményem -reményünk,hogy nem nyúlnak hozzá.
Sokan vagyunk akik a "küszöbön állunk" és nem szeretnénk vissza esni.
Nagyon bízom benne,hogy sikerül.....
Ha tudtok infót,akkor azt megköszönném.
Üdv: old puli
Kedves sitimaci!
Bocsi, de egy kicsit belegabalyodtál:
Korkedvezményes nyugdíj = szakmák szerinti kedvezmény
pl: rendőr tűoltó, katona, bányász, vegyész stb.)
Korendedményes nyugdíj = a munkáltató előre kifizeti a munkavállaló nyugdíjáíg hátralevő időre a rá vonatkozó nyugdíjat (2011.12.31-ig van rá lehetőség)
Előrehozott nyugdíj = A vonatkozó nyugdíjkorhatárnál hamarábbi nyugdíjbamenési lehetőség, korhatári(nőnél 59 év, férfi 60)és szolgálati idő feltételei vannak.
Aztán, hogy mit piszkál meg a kormány és mit nem azt jelenleg senki sem tudja, mindenesetre ha elfogadják a beterjesztett alkotmánymódosító javaslatot, az bármire, akár visszamenőleg is megadja a lehetőséget.
Az hogy most a rendvédelmiseket és a rokkantnyugdíjasokat akarják legyűrni az csak egy dolog, mert utána bármi jöhet: jó is rossz is.
Bocs a kiigazításért: Zsuzsa
- Kedves Korall54!!! Már megint a vizionálás az ötletadás a kormánynak! Nem kel ez,várni és figyelni kel az eseményeket és nem nekünk kel tippeket adni,hogy mi "mire gondolunk,mitől félünk" !!!Aki előrehozott öregségi nyugdijba megy el az nem negyven éves,közel van a hatvanhoz,akár csak a az,aki korkedvezményes nyugdijba megy el és még ráadásul ki van kötve,hogy mennyi munkaviszonyának kel lennie és ez sem huszonöt év,hanem negyven körüli,vagy az én esetemben 42-év! Az előnyugdij az más tészta,ott a vállalat,a cég egyezik meg a dolgozóval és fizeti ki előre a pénzt! Tehát,a korkedvezményes és az előrehozott öregségi nyugdij,az egyelőre tuti,hogy meg fog maradni,/ kor és munkaviszony függvénye/ez érinti a legtöbb /Ratkós/ fórumozót itt!-------- / Én biztos voltam abban.hogy meg fognak egyezni,most annyi a hir,hogy aki ilyen fiatalon,korán,kevés munkaviszonyal megy nyugdijba,akkor a nyugdijukat megadóztatják,de gondolom,hogy sokuknak igy is megéri majd elmenni,de engem-minket ez nem is érdekel!Nem hiszem azt,hogy " ő miattuk " másokat áldoznának fel!!! /Egyelőre /
Jaj Kedves Korall54!
De nagyon egyet értek Veled,és azt hiszem sokan mások is!!!!!!!!!
Üdv: Esopus
Kedves Korall54!
Ne Kálmán Olgát kérdezd hanem azokat a szakembereket intézményeket akik e tekintetben napra készek. ONYF, TB..
Az információk pillanatnyilag az 57 évnél fiatalabban nyugdíjba menteket érintik.
Kedves Fórumozók!
Örülnék, ha a szolgálati és rokkantsági nyugdíjak ügye megnyugtató, józan, emberhez méltó és főleg igazságos kompromisszumokkal zárulna. Most ez a két terület nyugdíjügyben teljesen kitölti a híreket és a közgondolkodást.
DE! A háttérben ott van a mi ügyünk is, átlagos dolgozóké ( takarítónő, pedagógus, bolti eladó, stb.), akikre ama bizonyos születési évenkénti táblázat vonatkozik, mindegyiknél van előrehozott lehetőség is a jelenlegi törvény szerint. Ezzel a táblázattal mi lesz? Ezt senki nem kérdezi, és nem is említi. Ezt majd szép csendben átírják, úgy, hogy mi szót sem emelhetünk, mert mi nem tartozunk egy szakmába, nincs aki szóljon az érdekünkben. Lehet, hogy ezt fogják kihasználni és így mi leszünk beáldozva az új nyd.törv-nek? Nem rokkantak, nem veszélyes üzemiek, nem szolgálatiak, csak átlagosan öregek és betegek, épp kirúgás előtt állók, vagy már munkanélküliek, 39-43 évvel a hátuk mögött. Például a 2012-beni nyd-ba menetelekkel mi lesz? (A táblázatra gondolva) Mehetünk, nem mehetünk? Erről pl. Kálmán Olga mért nem kérdez?
Üdv: Korall
Tudjátok sok mindent megértek, de az oktalan okoskodást nem igazán. Miért van az, hogy a rokkant nyugdíjasok felülvizsgálatára most egyszeriben oly érzékeny lett a társadalom. Hisz eddig is volt, évről évre jelentkezni kellett a legtöbbjüknek és évről évere remegő lábakkal végig állni a napot az orvosi bizottság várójában, hogy vajon rá teszik e a bélyegzőt. Sokaknak igen, egyre többeknek már nem! Évek óta nem. A történet rákfenéje, hogy 59 éves vagyok én is, 2005-ben kértem a rokkantosításomat orvosilag indokolt és leletekkel alátámasztott kérvénnyel.A nyugdíjfolyósító 42 év szolgálati időt igazolt. Csigolya sorvadás, 3 gerincsérv,4 sérvműtét,végtagi érszűkület, mozgáskoordinációs zavarok... stb. Annyit elértem, hogy 50%-ot kaptam és elvették a hivatásos jogosítványomat.
A szomszédom aki tíz évvel fiatalabb nálam 16 év munkaviszonnyal szivacsra itta ágyként a máját és az agyát, több mint tíz éve rokkant nyugdíjas. Nem mondom, hogy napi rendszerességgel, de dolgozik feketén rendszeresen amikor kedve van! Én folyamatos 12 órás munkarendben dolgozom azóta is, és bizony előfordult, hogy a "barát" kéjesen vigyorogva kiabált utánam az utcán, hogy "menj dolgozni, szomszéd, hogy legyen nyugdíjam!" Ugyanis előfordult, hogy a munkáltatón hónapokig nem tudott bért fizetni, de az ő nyugdíját az állam garantálta. Igaz én nem vittem soha orvosnak 160 eFt-ot (mert nem volt) és nem vágtam disznót a körzeti önkormányzati képvislő úrnak (mert az sem volt).
Szerintem aki tényleg munkaképtelen annak nincs mitől tartania. A hulladéka pedig tartsa el magát vagy tartsák el a gyerekei!!!
Én most március 31-től jöttem el előrehozott öregségi nyugdíjba 59 évesen. Ha vissza kellene mennem, hová mennék, hiszen azt rebesgetik a munkahelyemen, hogy kb 2-3 pedagógusnak már most sem lesz helye szeptembertől!! A kisebbik lányomnak sincs állása, pedig keres!! Legtöbb helyen azt mondják, hogy túlképzett, mert van 3 féle képesítése!! Azt gondoltuk, könnyebb lesz munkát találni!! A férjem szeptemberben lesz 60 éves, ő most újra munkanélkülin van március óta, s csak júniusig kap munkanélküli segélyt! Hová menjen vissza még addig a 3 hónapig is, amíg eljöhet csökkentett előnyugdíjba?? Ki alkalmaz egy 60 éves férfit?? ... Ezek a törvénymódosítók egyáltalán nem gondolják végig, hogy mit írnak le!! Csak, hogy legyen mit benyújtani, s kész!! ... azt miért nem feszegetik, hogy azok menjenek dolgozni, akik talán sosem voltak munkahelyen, mert a "gyerekgyártásért" annyi pénzt kaptak, hogy többet visz a postás nekik, mint a nyugdíjas rendőrnek vagy katonatisztnek vagy bárkinek!!??? ... no comment :((
Kérdés: létezik még a nyugdíjas korúak védettsége?
krife
Kedves Veci, vagy aki tájékoztatást tud adni!
Kérdésem a következő: május 31-el megszűnik a jogviszonyom, 55 éves vagyok. A leszázalékolásom tavaly márciós óta még nem zárult le (I. fok, II. fok, Ig. Orv. 1x, Ig. Orv. 2x)
Mivel a tp-em lejárt, megszűnik a munkahelyem, így kénytelen vagyok igénybe venni a rendszeres szoc. járadékot. A gondom csak az, hogy szeretném elkerülni az állandó orvosi herce-hurcát, és inkább venném igénybe a 40 év alapján a nyugdíjat, de ehhez sajnos hiányzik még kb. 14 hónap. Hogy a kérdésemre térjek: ha a járadék mellett esetleg tudnék 4 órát vállalni, ami alapján az éveimet is gyűjthetném, van-e különbség abban, hogy ezt a 4 órát a min. bérért, vagy a feléért vállalnám, tehát az éveim a napi 4 órával naponta nőnének 1 nappal mindkét esetben, vagy csak másnaponta lenne 1 napom?
- Azért azt még figyelembe kel venni / tisztelet a rendvédelmiseknek és minden más olyan embernek akik érvényesiteni szeretnék a szerződésük alapját képező nyugdijbameneteli kedvezményüket! / hogy : 1= Mi akik itt irunk, már nem 40-50 év közöttiek vagyunk,sokunk közel van a hatvan éves korhoz...2= Sokunknak meg van már a 40,vagy mág több idejük,és a megérdemelt korkedvezményes,előrehozott öregségi nyugdijbamenetelünket is birizgálni akarják...3= Mi,egészségi állapotunkra hivatkozva,a büdös életben,soha nem mehetünk el,szolgálati nyugdijba,marad piti pénzért a betegállomány,mert le nem nagyon százalékolnak legalább hatvanhét százalékra,vagy a munkahelyünk kirug a betegségünk miatt,vagy mi nem tudjuk ellátni a munkánkat...4= És hab a tortán,hogy piszkosul elfáradtunk a sok-sok ledolgozott év alat,sok minden nyavaját összeszedtünk,sokunk betegen dolgozik tovább,várva azt,hogy nyugdijba tudjon menni!!! Ezeket a kedvezményeket a mi részünkre,továbbra is biztositani kel a mindenkori kormánynak!!! IGAZ??????????????-----
Szia Ricuska! Persze,nemzetközi szinten is fellehet jelenteni,/mindenkit/naná,de mivel az unió is elvárja a megszoritásokat kőkeményen és nekik tetszik a Széll Kálmán terv /megszoritócsomag/ nemigen fog beleszólni,mert a kimutatások meggyőzik őket,hogy ezzel jó irányba halad a dolog / Lásd:-médiatörvény-magánnyugdijpénztár és a Német Kancellár tervei nyugdij,szabadság és korhatárügyben,vagy pedig az ország saját belügyének tekintik és nem szólnak bele!Úgyan már,nem kel sokat várni ezektől a feljelentgetésektől,lehet ejnye-bejnye és akkor mi van? Semmi!!! / Igazán komolyan csak a kissebbségi ügyekbe szólnak bele és nyilvánitják ki a nemtetszésüket,a mindenkori kormányal szemben!!!
ITT nézhetitek vissza, mi volt az általános vitában. Még nincs meg a jegyzőkönyv és a felszólalókra bontott videó, de kb. a fele időtartamnál Balsai István hozzászólásától következik.
http://sgis1.parlament.hu/…kogy/playseq?…
Üdvözlettel Veci
26. napirendi pont lesz az Alkotmánymódosítás, 4 módosító javaslattal.
sitimaci!!
Pártfegyelem divat volt az MSZp.-nél. Ezt árveszia Fidesz és kötelező lessz minden képviselőnek azt megszavazni.
Itt nincs az hogy egy -két fidis a nemet nyomja, mert az szankciókat fog maga után vonni, csak nem fogják nagydobra verni.
Feljelenteni fel lehet, nemzetközi szinten!!!!
- Feljelenti??? A legfőbb ügyészt is a Fidesz választotta meg,mint köztudott,akkor??? A Köztársasági Elnök is megteheti azt,hogy nem ir alá olyant, ami kifogásolható,de ilyent megtehet az Alkotmánybiróság is,igaz??? És persze nem muszáj megszavazni sem a rengeteg képviselőnek!És mégis,minden sinen van,minden megy mint a " karikacsapás " !!! Ja,hogy nem úgy ahogy mi szeretnénk,az már más tészta!Akkor most mire is számithatunk a feljelentgetésektől?! Na ??? Itt csak az újra átgondolt,a tévedést belátó,magatartástól várhatunk valamit,ami az embereknek is kedvező,mert találkoznak az álláspontok!!!------
Lázár és Balsai feljelentve
www.tmrsz.hu
TMRSZ - Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete
Valóban igaza van sitimacinak. Ha valakinek az megadatott hogy minden tökéletes a munkahelyén akkor valóban az a legbiztosabb ha eszébe nem jut eljönni.
De valljuk be. Még ebben az esetben is így 60 előtt nem sokkal, sokan már bele fáradtunk a munkába. Fizikálisan és sokan idegrendszerbelileg is. Sitimaci felsorolása alapján én akár dolgozhatnék tovább. Mert azt csak én tudom 24 órai munka után reggelente hogy vonaglok haza. Csak én tudom, hogy mennyire tudnak idegesíteni a gyerekek munkakezdés után már az első órában. Csak én tudom hányszor korholom magam, hogy ingerlékeny vagyok velük. Ez miatt nagyon sokszor haragszom magamra.
Nem volt az indokolatlan amikor a nők nyugdíjkorhatára 55 év volt.
Nagyon jó hogy megnyitódott ez a topic. Akik olvassák/beírnak valamilyen fokon érintettek. S azt gondolom nagyon sok információra teszünk itt szert.
De most egy ami biztos. Hogy semmi nem biztos. Találgatunk, variálunk, ötletelünk.
Itt emelném ki a saját döntésünk felelősségét. Mert ezt nem lehet és nem is szabad másra hárítani. A legjobb tanácsot is értelmezni kell, ha nem értjük rákérdezni. Még akkor is ha ez miatt kissé értelmi fogyatékosnak tűnnénk :-)) Minden új információt körbe kell járni és utána dönteni.
De a döntést mindenki a saját felelősségére kell hogy meghozza!
oldpuli
Ha én ezt tudnám, akkor nem itt lennék kétségek között magam is sok kortársammal (nem rendvédelmisek) együtt.
Egyenlőre az a tényállás, amit a beadott alkotmánymódosítás tartalmaz (2.§, olvassátok el a részletes indoklást is).
NE KÉRJE SENKI TŐLEM, TŐLÜNK, hogy a beadott indítványt megmagyarázzuk. A jelen állás szerint mindenki tudja értelmezni, hogy mi van leírva.
NEM TUDOK SEMMI BIZTATÓT VÁLASZOLNI SENKINEK, csak erősíteni tudom sitimaci tanácsát.
Higyjétek el, mit korábban írtam érintett vagyok, mert 60 éves leszek és nem tudom mi lesz velem.
http://www.parlament.hu/…99/03199.pdf
ITT a 16-i Lázár János hozzászólásának jegyzőkönyvben, illetve meghallgatható:
ITT nézd meg az általános vitát (kb. fele időtávon nézz bele) Balsai úr beszédétől kezdődően:
http://sgis1.parlament.hu/…kogy/playseq?…
Még ide nem olvasható a jegyzőkönyv, de mindenki figyelje.
Hétfőn lesz a részletes vita.
Üdvözlettel Veci
sitimaci.
Hát igen ebben a helyzetben a kivárni a legjobb ....
Talán valaki a későbbiekben,hátha részletes és nekünk kedvező infót nyújt.
Üdv: olpuli
- Persze tippelgetni,variálni,beszélgetni,álmodozni lehet,csak a végleges döntéssel kel óvatosnak lenni és az is jó dolog ha valaki tud valami hirt,és azt megosztja itt velünk!----
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02