Ha felmondott a munkáltatom 4.-én és 5.-töl táppénzre vettek hol kell leadni a táppénzes papirt?
Érdekl?dnék.53.02.25.én születtem.Másfél hónapja dolgozom és kaptam egy lágyék sérvet.Bejelentettem a munkáltatónak,hogy meg kell m?teni.Erre kij
Ha felmondott a munkáltatom 4.-én és 5.-töl táppénzre vettek hol kell leadni a táppénzes papirt?
Érdekl?dnék.53.02.25.én születtem.Másfél hónapja dolgozom és kaptam egy lágyék sérvet.Bejelentettem a munkáltatónak,hogy meg kell m?teni.Erre kij
Amennyiben a felmondás alatt azt érti, hogy 4-én megszűnt a jogviszonya úgy 5-től un. passzív táppénzre -tekintettel arra, hogy ez a jogintézmény megszűnt- nem jogosult.
Amennyiben a felmondás alatt azt érti, amit valójában jelent, azaz hogy egy későbbi időpontban fog megszűnni a jogviszonya, úgy a tp. iránti igényt a munkáltatónál kell jelezni a tp-es okmányok leadásával.
Ha a közeljövőben tartós táppénzre megyek - a munkahelyi viszonyok miatt esély van rá - ez az időszak hogyan számít a nyugdíjba? Pontosabban: azzal tisztában vagyok, hogy a szolgálati időbe beleszámít, viszont a jogosultsági időbe is?
Jövőre el tudnék menni a 40 évessel nyugdijba, tehát ha a munkahelyemen nem javul a helyzet, elmennék táppénzre 8 hónapra.
Kedves hozzáértők, kérem a segítségeteket! Köszönöm.
Kedves Galagonya23! A nők 40 évesébe nem számítják bele a táppénz idejét.
galagonya23
A NŐK 40 év jogosultsági idejébe a munkaviszony alatti táppénz ideje beleszámít.
Az, hogy 8 hónapig táppénzen tudj maradni, azt az orvos fogja eldönteni. Elég hosszú idő ez, a háziorvos nem tud addig állományban tartani.
Olvass bele vagy tedd fel a kérésed a 40 év munkaviszony után nyugdíj topicban, ott konkrét segítséget kapsz.
Üdvözlettel Veci
Tisztelt fórumozók!
Olvastam valamelyik oldalon,hogy ha egy hosszabb táppénz ,mondjuk 4 hónap után munkába állok kb.2-3 hétig és ismét tp.-re kell mennem mert megint beteg lettem ,akkor az első tp.összegére vagyok jogosult mivel a két tp. közötti idő nem haladta meg a 30 napot.
Igaz ez ,valóban így van?
Köszönöm a választ.
Köszönöm, kedves Veci a válaszod.
Időközben én is biztosra megtudtam, hogy a táppénz ideje jogosultsági időnek számít. Tudom, hogy kicsit rizikós számomra ez a megoldás, de idegileg eléggé kikészültem, és a helyzet javulása nem igazán várható, és talán lenne esély kihúzni a nyugdíjig.
Tisztelt szakértő!Üdvözlet a fórumozóknak!
A táppénzemmel kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A kezelőorvosom azt mondta,hogy az Ő kódjával csak fél évig lehetek táppénzen ,mert azután az Egészségügyi Pénztár elindítja a leszázalékolásomat
K kérdésem az lenne,hogy a leszázalékolás ideje alatt kapok-e táppénzt vagy valami ellátást,és kb.mennyi idő kell ahhoz hogy megkapjam a határozatot?
Még valami ,ha mondjuk 50 %-ot állapítanak meg ,akkor azt nem vagyok köteles elfogadni,igaz?
Most jut eszembe ,hogy rémlik,hogy már nincs is 50 %
De ha mondjuk 5 hónap után más betegséget találnak nálam ,persze más kóddal ,akkor folyamatosan lehetek tovább táppénzen?
Előre is köszönöm válaszukat . További szép napot mindenkinek!
Tisztelt Szakértő!
Betegszabadság illetve táppénz kiszámításában szeretnék segítséget kérni. Nem értek a számításhoz, de keveslem az összeget, amelyet a munkáltatómtól ezekre a napokra kaptam.
Egy vállalkozónál dolgozom 8 órában, 108.000 Ft szakmunkás minimálbérért, 2012 02. 07-től.
Szeptember 05-től voltam táppénzen (vagy betegszabadságon?) szeptember 30-ig. Azt tudom, hogy valamennyi napot a munkáltatómnak kell fizetnie nekem erre az időszakra, és csak a fennmaradó napokat fizeti a TB. Na de mennyi időt fizet a munkáltató és milyen összegben?
Köszönöm a segítséget!
T. NagyZizi!
Elvileg igen, "ha mondjuk 5 hónap után más betegséget találnak Önnél, más kóddal,akkor akár folyamatosan is lehet tovább táppénzen" azzal, hogy az Ebtv. szerint táppénz legfeljebb 1 évig jár, feltéve, hogy van előzetesen legalább 365 nap biztosítási ideje és figyelemmel az un. táppénz előzményre, azaz ha közvetlenül a jelenlegi kk. kezdetét megelőző 1 éven belül már volt tp-en az 1 éves igényjog annyival csökkenni fog.
Köszönöm intentiónak a választ!
Ugyanis úgy néz ki a helyzet,hogy ha vége a tp.-nek vége a munkahelyemnek is.Ezért húznám ameddig lehet.Végül is akkor nem hat hónap után kezdődik a leszázalékolás,mivel hogy a 240 nap az testvérek között is 8 hónap körül van.
Voltam már ebben az évben tp.-en ,a 15 nap betegszabadság után kb.17 napot ,ugye ebbe benne van a hétvége is, mivel tp.-t minden napra ,így a hétvége is fizetnek.De az a tp .-em nem ezzel a kóddal voltTovábbi szép estét a fórumozóknak.Üdv mindenkinek!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |