Utalt béren kívüli juttatás adózása

Inzulin # 2011.03.08. 14:52

A történet ott kezdődik, hogy az utolsó munkahelyemen két bért kaptam. Bejelentve minimálbérre voltam, és minden afeletti részt a hónap második felében euróban utaltak át egy a nevemre újonnan nyitott folyószámlára. Nem tudom pontosan milyen címen küldték, de úgy emlékszem nem bérként, hanem egyéb béren kívüli juttatásként volt nyilvántartva. (A számlámat azóta megszüntettem már.)Már nem állok munkaviszonyba a céggel. Szeretném elkészíteni az adóbevallásomat, de mivel erről az egyéb jövedelemről még nem kaptam elszámolást, nem tudom megtenni. Valahol félek, hogy nem is fogom megkapni és így nem tudom, hogyan számolhatnám el az APEH felé ezt a jövedelmet? Többször is telefonáltam a céghez érdeklődni, hogy mikorra várható az eurós utalásról elszámolás, de mindig csak más időpontot mondtak. Az ex munkatársak sem kaptak róla még papírt. Nem tudom van e értelme várni, vagy meddig. És ha nem kapok a bevallási határidőig erről papírt, hogyan valljam be ezt az összeget? Vagy ilyen esetben ha nem tudom, és nem vallom be, lehet ennek komolyabb következménye? Köszönöm a válaszokat!

Idráb # 2011.03.08. 15:41

Külföldi munkáról van szó?Mert az után szerintem kint adóztál.És azt a kinti adóhatóságnak kell kiállítani.

Inzulin # 2011.03.09. 10:49

Szia Idráb!

Nem, nem külföldi munkáról van szó. A cégnek van itt egy leányvállalata, és a cég úgy oldja meg a fizetést, hogy külföldről utaltat euróban. (elvileg) De én már nem tudom mit gondoljak, félek a következményektől. Nem tudom, hogy állítsak oda az APEH-hez, mit mondjak, honnan van az az összeg, vagy azt sem tudom, hogy ők látják -e, de csak látják. És azt valahogy be kellene vallani, vagy nem tudom mit tegyek!?