Üdvözlöm!
5 hónapja dolgozom 8 órában egy cégnél. Viszont havonta , másfél havonta át jelentenek másik céghez. Kérdésem ez milyen hátránnyal jár, és esetleg hol tudok utána nézni, hogy milyen járulékokat fizetnek utánam?! Köszönöm szépen a megtisztelő válaszukat.
Bejelentés
Gyongyi79,
Önmagában nincs hátrányod, legfeljebb - a szerződésedtől függően - mindig próbaidő alatt vagy, bármikor, indoklás nélkül kirúghatnak.
Hosszabb távon nem folyamatos a munkaviszonyod, nem jár például majd végkielégítés (bár egy ilyen céghálónál ennek amúgy se látom sok esélyét.
Már persze, ha fizetik a járulékokat utánad. Mert ha azt sem, akkor a TB jogviszonyod, és a nyugdíjad is veszélyben van.
Itt tudod ügyfélkapuval ellenőrizni :
Üzemi jogutódlás az. A munkaviszony megszűnésekor szoktunk rá hivatkozni. Addig is jól kell dokumentálni.
Másfél havonta, többször egymás után?
Nekem ez inkább tűnik valami bűvészkedés a cégekkel, ala vagyonvédelmisek. Szóval semmi jó.
De persze ki tudja.
Persze, hogy csalnak. De munkajogilag akkor is jogutódlás az.
Köszönöm
Valami biztos nem tiszta. Tegnap óta itthon vagyok betegállományba idegbecsipődésem van. Kedves főnököm ki találta a fizetésem egy részéből úgymond "jelenléti pénz " le fog vonni ha nem megyek dolgozni + táppénz. Nem gondolom hogy ő plusz pénzt fog fizetni a helyettesítésre?! Hozzá nyúlhat a fizetésemhez? Köszönöm ha erre is választ kapok. Szép napot
Gyongyi79,
Csak akkor, ha a szerződésedben ez így szerepel.
Ahol én dolgozom, ott például van jelenléti bónusz. De benne is van a szerződésemben.
A fizetésből egy bizonyos összeget le vonhat? Pl: 300.000 Ft-ból 30-40.000 Ft-ot akár?
Arra az időre, amíg betegszabadságon, táppénzen vagy, nyilván nem kapsz bért.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02