Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Füles dr. # 2011.11.13. 04:19

Módosított szöveg:

Kedves Sorstársaink, Barátaink!

Elmentünk a Párbeszéd konferenciára és meghallgattuk Államtitkár Úr tájékoztatását. A mi célunk az volt, hogy Államtitkár Úr kezébe átadhassuk a terveinket tartalmazó levelet és támogatását kérjük. Civil, gazdasági, infokommunikációs, stb. vonalon szeretnénk a helyzetünket, életminőségünket, mi hallássérültek a sorstársainkkal közösen javítani. Az idevonatkozó terveinket a honlapunkon is olvashatjátok. A Kormány rokkant- és rehabilitációs ellátási reformtervezete bennünket váratlanul ért, azokról a konferencia előtti nap késő délutánján lett tudomásunk. Tudjuk, a rokkantnyugdíj-rendszer tervezett átalakítása rengeteg vélt és valós érdeksérelemmel járhat. Ránk nézve is, akik a "Hangvezetők" kezdeti és reményeink szerint egyre erősödő, sokasodó és jó közösségét alkotják. Államtitkár Úr tájékoztatója meghallgatása során eltökélt szándékot érezhettünk a Kormány részéről az átalakítás iránt és arra, hogy megfelelő módon kezelik, viszik végbe. Mi ebben bízunk. Abban, hogy nem lesz az "elefánt a porcelánboltban" esete a rokkantnyugdíj és rehabilitációs járadék reform. A mi új célunk ezzel kapcsolatosan megpróbálni a megváltozott helyzethez alkalmazkodni, megoldásokat keresni és adni a hallássérült sorstársaink számára, de más fogyatékossági csoportba tartozók részére is, ha velünk szeretnének együttműködni. Olyan területen is, mint például a minőségi munkahelyek létrehozása. Közösségen belül egymás segítése. Bízunk a Kormány részéről terveink támogatásában, a konstruktív együttműködésben. Bárkit szívesen fogadunk és örömmel látjuk a csapatunkba, mert minden fogyatékos sorstársra szükségünk van világnézetre, hitvallásra, stb. való tekintet nélkül. Mi elfogadjuk a sorstársaink sokszínű egyéniségét, a közös sorsunk az, mi bennünket összeköt és a terveink, céljaink megvalósítása és annak módja. Mi nem akarunk felesleges energiákat belefektetni hosszadalmas politikai és egyéb vitákba. Konkrét célokat fogalmaztunk és fogalmazunk meg a jövőben is és annak elérése a tervünk. Reményeink szerint ez viheti előre a közösségünket a boldogulás felé. Ha ez a jó szándék és terv nem sikerül, akkor komoly a baj.

Tisztelettel és Sorstársi Barátsággal:

dr. Hendrik István, a "Hangvezetők" csapat nevében

Munich # 2011.11.13. 09:37

T. hella78 # e-mail 2011.11.12. 21:30 !

Szó szerint ez a felháborító, hogy aki beteg lett vagy betegnek született, le kell lökni a Taigetosz-ról!
Ez már egy másik diktaturának is nagyon tetszett......amire nagyon "ráfaragtak" az egészségesek is, akik bedöltek az egész propagandának...! Most, 66 év múlva, az Orbán diktatúra is "elövette és leporolta" ezt a szelektálást és a többi birka máshová néz és béget hozzá!
Nem veszik tudomásul, hogy MINDENKI lerobbanhat és mindenki rászorulhat a közösség segítségére. A közösség rossz vezetöi által elpocsékolt pénzeket és a szerzett adósságokat, a koldusbotra jutatott munkaképteleneken vagy rokkantokon "megspórolt" pénzekkel tudja csak megoldani a mostani kormány???

Ehhez éljeneznek a választópolgárok?
Ide jutott Magyarország? Erre legyünk büszkék, milyen nagyszerü magyarnak lenni?? Ez adja valakinek a büszkeség érzetét, a rászorúló embereket eltiporni vagy gúnyt üzni belöle és a társadalom árkába lökni, hogy dögöljön meg, ha már semmire sem jó???
Èn ezért mélységesen szégyenkeznék..........és teszem is.
Minden jogi eszközömmel kifejezem a tiltakozásom az emberi jogok eltiprásáért az európai komissziótól kezdve az UNO-ig MINDENHOL!

TamasHungarian # 2011.11.13. 09:49

Icike!

majd ott határozatban fognak pontot tenni a rokkantsági fokának végére

Most ez azt jelenti, hogy mindenki kap egy örökre véglegesített fokozatot és nincs több felülvizsgálat?

Vagy csak a rendkívüli felülvizsg. marad el, és a sorosak ugyanúgy mennek tovább és ugyanúgy váltogathatnak mindent?

Sok dolgot nem értek én ...

ugribugri # 2011.11.13. 09:52

TamasHungarian: "Sok dolgot nem értek én ..." az nem baj hogy te nem érted,hanem akik mostanában megszavazzák és törvénykeznek róla azoknak sincsen halvány lila gőzök sincs róla...

kiszolgáltatott # 2011.11.13. 10:13

Én is próbálom leüllepíteni magamban az újabb infokat.Én sem értek sok mindent,sem azt ami engem éruint,sem azt ami másokat.Pl.aki kevesebb rokk nyugdijjat kap,mint az a bizonyos 57 e.annak jobb lenne a rehabilitálható kategóriába lennie,de legalábbis onnan nézve ez igazságtalan.Aztán meg tulajdonképpen minden szoc járadékosnak felülvizsgálatra kéne jelentkeznie,mert elvileg csak nyerne vele.
Meg abban is lehet csavar,hogy ha visszakerül rehab-ból később a nem rehabilitálható státuszba,akkor megkapja -e a régi összeget?És mi van a ledolgozott évekkel a rehabjáradékosnak mindegy?
Az emelések,és utiköltség kedvezmények -ről nem is beszélve.
Engem most per-pillanat a jelenlegi rehab-rendszer,és a munkaügyi per érint,de az ördög a részletekben lakozik..

kiszolgáltatott # 2011.11.13. 10:18

És akkor még ebbe hogyan illeszkedik az "betűs"felosztás?

TamasHungarian # 2011.11.13. 10:24

na de mi ez is? mostakkor nem lesznek csoportok meg %-ok se, hanem a betűs felosztás lesz helyette? és akkor az mi szerint megy ??

-Rumcájsz- # 2011.11.13. 10:28

Üdv. Mindenkinek!

A MEOSZ honlapján most olvastam, hogy egy új topikot nyitottak, ahol kérdéseket lehet feltenni és véleményt lehet nyilvánítani az új rokkant-nyugdíj tervezettel kapcsolatban. A topik az alábbi linken érhető el: http://www.meoszinfo.hu/…i_listaz.php?…

kiszolgáltatott # 2011.11.13. 10:30

Hát ez az,én csak bátorkodom Scarabeust idézni,aki tegnap írt a rehab 2-n,és próbált politikusoktól tudakozódni:
"Próbálnak valamilyen fogást találni rajtuk, de jelenleg nincs új a nap alatt!(a véglegesítetteken) Sajnos a felülvizsgálatosokat negatívan fogja érinteni a változtatás. Őket igyekeznek átrakni "rehabosok" közé és ennek a csoportnak lenne 5 féle besorolás"

Ez is csak egy véleménye valakinek,de ezt a betűs rendszer már többször szóbakerült.Most ezzel mi van?

kiszolgáltatott # 2011.11.13. 11:15

"A csökkentés főként annak fényében érdekes, hogy a Fidesz-KDNP a 2010-es költségvetési vitában még hevesen tiltakozott az akkori forráskivonás ellen. Lanczendorfer Erzsébet (KDNP) egyenesen úgy fogalmazott: "orvosként teljesen elfogadhatatlannak tartom azt az intézkedést, hogy a 2010-es költségvetésben megvonja a szocialista kormány a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás normatíváját (...) Nem volt elég halott a kórházak bezárásai miatt?"
Azóta micsoda pálforduláson ,emlékezetvesztésen mentek keresztül.

-Rumcájsz- # 2011.11.13. 11:57

Az alábbi cikk nagyon elgondolkodtató szerintem: http://www.meosz.hu/…irek_one.php?… Felvetődik bennem a kérdés, vajon a média az állami pénzekért cserébe hangoztatja még mindig a "900 ezer ember kap ma rokkant-nyugdíjszerű ellátást Magyarországon" című demagógiát?

baaze # 2011.11.13. 12:42

Tisztelt valódi rokkantak!

Én bár nem vagyok rokkant,de teljesen átérzem az önök kálváriáját.Egy kiutat látok ebből a majdnem reménytelen helyzetből.HARCOLNI!!!! Mindannyian ismerünk luxusautós rokkantakat, apartman tulajdonos rokkantakat, fóliázó rokkantakat akik pénzért leszázalékoltatták magukat. Ezeket ki kell maguk közül rostálni,feljelenteni,ellehetetleníteni,minden lehetséges eszközzel úgy ahogy az állam teszi magukkal,valódi rokkantakkal.Itt már nem szabad az emberi jóhiszeműségben bízni, itt már csak becsületes és becstelen ember létezik.A becsületes emberek maguk!!! Ezek a mű rokkantak továbbra is megfogják venni maguknak a leszázalékolást, ha nem lépnek. Itt már arra várni,hogy majd győz az igazság, nem érdemes.Túl késő.Ha most nem lépnek úgy fognak járni,mint a cigányok. Ők most már ha akarnának sem tudnának változtatni azon a társadalom által elfogadott képen,hogy ők bűnözök,naplopók, be- illeszkedésre képtelen emberek. Ha most nem lökik ki maguk közül ezeket a pénz rokkantakat, a társadalom csak ezeket az embereket fogja rokkantaknak ismerni, és maguk belefognak pusztulni.Mert ne legyenek kétségeik,itt most ez a tét.Vagy a becstelenek bűnhődnek vagy a becsületesek-maguk-csúnya kifejezéssel élve"mennek a levesbe".
És nem csak ezeket az embereket kell támadni, hanem az ebben résztvevő orvosokat is. Meg kell keresni a betegjogi képviselőket és az orvos etikai bizottság elé cipelni mindet. Én is ismerek ilyen orvosokat és önök is. Ez máshogy nem fog sikerülni. Ismétlem,MINDEN LEHETSÉGES ESZKÖZZEL,A LEGKISEBB SZÍVFÁJDALOM NÉLKÜL HARCOLNI!!!!!
Sok sikert!!

ujpesti # 2011.11.13. 13:29

Klubrádió.hu Hetes stúdió ,2011.11.12.műsorában,1.rész -ben kb.20.perc után hallható egy interjú Dr.Hegedűs Lajossal a pénteki konferenciáról.

doli # 2011.11.13. 13:35

Köszi már meghallgattam hát nem lettem sokkal okosabb mintha a riporter V.F. jobban értett volna hozzá mint a Hegedűs úr.

doli # 2011.11.13. 13:41

ÜDV: Kedves baaze teljesen igazad van, de ezeket mi nem tudjuk kiszűrni mert mindig is megfogják venni mint eddig tették, ami az összefogást illeti kellene egy komoly szervezet amelyik felvállalná a rokkant nyuggerek az az a mi képviseletünket és foggal körömmel tiltakozna akár még az utcára vinné az embereket akkor majd felébredne mindenki. akkor majd talán a DR nőnek is eszébe jutna mit is nyilatkozott 2007-ben.

Munich # 2011.11.13. 14:07
Túlélő # 2011.11.13. 14:30

baaze
Köszönjük az együttérzésed. Én már mindenhová diktafonnal járok,mindent veszek ,az orvosi vizsgálat öltözéssel vetkőzéssel együtt 14 perc!Rehab szakember 12perc, a szociális munkás kolleganő már hazament, tehár helyette is ő kérdezett/még el is mondta/Így is belefértem 12 percbe!Én folyamatosan emailezek a betegjogi képviselővel,nem csak rokkantügyben,valamint az NRSZH minden osztályával,kirendeltségeivel.Bármeddig elmegyek!Nekünk már csak becsületünk maradt,és ezt nem hagyhatjuk!Most várom a jövő hetet,mi lesz igaz a sok bejelentésből.Mindenkinek fájdalommentes délutánt kívánok.

ókút # 2011.11.13. 14:34

Kedves Icike42!

én tagnap is ma is meghallgattam,és egyre kevésbé értem.

  • besorolás alapján maguknak a rokkantaknak kell

    kezdeményezni a felülvizsgálatot!

  • tulajdonképen azt mondta a szigorítás az új belépőre

    vonatkozik.

  • akkor mit akarnak ezzel a 199 ezer rokkanttal?
  • és már csak mellékesen a Vicsek hozásértőbbnek tűnt

    a riportalanynál!

TamasHungarian # 2011.11.13. 15:04

a II. rokkantsági csoportba tartozik az, aki teljesen munkaképtelen, de mások gondozására nem szorul,

a II. csoportos ha mégis dolgozik, akkor nem munkaképtelen, tehát nem lehet a második csoprtban.

Jézusom, mi ez ??? Van olyan, aki érti??

keke1 # 2011.11.13. 15:05

Kedves Ókút!

Olyan lesz mint a manyupnál volt.
Mindenki kap egy ajánlatot,amennyiben nem válaszol záros határidőn belül,akkor elfogadottnak tekintik.

keke1 # 2011.11.13. 15:08

Tamási Hungarian
Ez már ősidők óta igy van.

keke1 # 2011.11.13. 15:20

Itt az újdonság a rehabosoknál van,eddig ők is dolgozhattak az ellátás mellett.
Most úgy hirlik,már nem lehet....a kormány nem tagadja meg önmagát,a munkaképes embereknek támogatott munkát akar kinálni,ami jóval több,mint a rehab.
Ez az új a rendszerben,és a munkahelyi támogatást visszaigénylik az EU-tól,ugyanis új munkahelyeket teremtettek.

TamasHungarian # 2011.11.13. 15:20

oké, na de pont ezért nem értem logikailag :))

baaze # 2011.11.13. 15:23

Kedves Túlélő!

Nagyon jó ötlet! Ha valakinek nincs erre lehetősége, akkor hozzátartozóval menjen be. Egyedül semmiféleképpen se.

skorpió13 # 2011.11.13. 15:32

ókut!Véleményem szerint(én 1szer hallgattam meg)ugy gondolom,hogy a jelenlegi állapot szerint a régiek megkapják a tájékoztatást az állapotukról.A régieknek megmarad az eddig folyósitott nyugdijuk,de az rájuk érvenyes nyugdij korhatár előtti 5vvel előttiek kivételével munkát kell keressenek,melyben segitik őket.akik a tájékoztatás tartalmával nem értenek egyet,kérhetnek felülvizsgálatot.Természetesen az épp aktuális felülvizsgálat folytatódik.Az elhangzottak csak az ujjakra lesznek érvényesek.Mármint az 57ezer forint brttó nyugdij,de nekik is munkát kell keresniük..Amit hiányoltam a beszélgetésből,hogy mivan azon betegekkel akik nam munkaképesek és képtelenek lesznek dolgozni azokkal mi a tervük.