Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Túlélő # 2011.11.12. 06:13

Clarissima
Ne add fel a reményt.Igényelj közgyógy iazolványt,igaz engem is 2 alkalommal elutasítottak,de 3.alkalommal megkaptam.Én 48 éves IIIcsop vagyok, 40119ft lenne a nyugdíjam,ha kapnám.Több mint 2 éve pereskedem,a lakásomból minden mozdíthatót eladtam,hirdetem hogy eladom vagy kisebbre cserélem,mert a kölcsönöket vissza kell valamiből fiztenem.Nem könnyű,sőt nagyon nehéz.Ja és még annyi,hogy 2 gerincsérvet már rokkantnyugdijasként szedtem össze,mert ennyi pénz mellett muszály dolgozni.Most már tudom,nem lett volna szabad,mert nem bírja a gerincem,de ez nem érdekel senkit.Vannak napok,felkelni sem bírok,de vannak jobb napok is.
Mindenkinek szép napot kívánok.
Ja még annyi,8000ft-ért bárkit kivágnak a rendszerből,11 év alatt megfordultam pár orvosnál,mindegyikről tudom hogy megtenné.

ugribugri # 2011.11.12. 06:50

a felülvizsgáló orvosokkal nem tudom ki hogy van vele de én több orvos ismerőssel konzultáltam régebben mindegyiknek az volt a véleménye hogy a máshol már nem alkalmazható orvosokat lökik a vizsgálatokhoz //de szerintem ez nyílt titok volt ,idáig az volt a hozzáállás hogy ott csinálják a legkevesebb kárt ,igaz ez az infó 10 éves de érdemben nem hiszem hogy változott volna a helyzet // mondjuk annyiban fordult a kocka hogy itt tudják a legnagyobb kárt okozni

kiszolgáltatott # 2011.11.12. 07:02

Most olvastam Clarissima híreit.Hát ez aztán meg mindennek a teteje.
"Mivel az orvosok nem akarják vállalni, hogy 10 emberből 9-et kirúgjanak a nem létező munkaerőpiacra betegen, a mézesmadzagot bedobták. Eddig egy felülvizsgálatért 1500 Ft-ot kaptak a felülvizsgáló főorvosok, de jövőre 8000 (!) Ft-ot fognak kapni. Ezért biztos érdemes lesz egyeseknek a becsületét és a hivatástudatát eldobni!"
Ez valami vicc??,Vagy visszakerültünk a sötét középkorba?Már valami koncentrációs táborban érzem magam.

kiszolgáltatott # 2011.11.12. 07:02

peti

skorpió13 # 2011.11.12. 07:12
kiszolgáltatott # 2011.11.12. 07:16

És mi az,hogy a felülvizsgáló orvosokat aránytalanul megfizetni,a gyógyító orvosokhoz képest.Mi ez ha nem hivalalossá tett korrupció.és milyen célt is szolgál?(ha a hír igaz)

kiszolgáltatott # 2011.11.12. 07:27

Peti.lehet,hogy azért jön be mindig,mert különben felrobbanna z agyam.

ugribugri # 2011.11.12. 07:31

lassan eljön az ideje hogy valaki új fórumot nyisson és ott folytassuk a beszélgetést mert úgy nézki hogy a fórummotor nem tudja ezt a mennyiségű hozzáoszlást lekezelni.javaslom valaki nyisson egy új fórumot és menjünk át oda mert Petike egyre többet fog megjelenni, akár ugyanez lehetne a címe II. megjelöléssel

skorpió13 # 2011.11.12. 07:34
ugribugri # 2011.11.12. 07:36

skorpió13: azt hogy Lévai Katalin mit mond vagy mi a véleménye kb: egy súlycsoportba esik a te és az én véleményem súlyával. ezért jó a 2/3-ad. Elmehetnek ezek a 3,14csába persze ez is csak az én véleményem minden súly nélkül.....

kiszolgáltatott # 2011.11.12. 07:43

Én leragadtam a" 10-ből 9-et kirúgni "eseténél,mert akkor ez összecseng éppenséggel azzal a "rémhírrel"is,hogy meg kell szűntetni a 3.csoportos károsodással élőket.Volt olyan variáció,hogy 70 % alatt mindenki mukaképes.Ami megint csak rémhírnek minősült,de ha öszerakom a kép mégiscsak ez lesz.Csak más szavakkal.

Nap-lemente # 2011.11.12. 07:48

peti

jácintka # 2011.11.12. 08:02

kiszolgáltatott!
Szerintem jól látod kiszorják beteg embereket úgy , hogy gyógyultnak minősítik őket , hogy zután éhen hal vagy pedig hajléktalan lesz , nem érdekli őket. Lényeg az , hogy csökkenjen a kiadás és ezt mindenáron megteszik.

kiszolgáltatott # 2011.11.12. 08:04

Akkor átmegyek a rokk.kontra rehab2-re.

Spicivas (törölt felhasználó) # 2011.11.12. 08:18

Scarabeus !

Elolvashattad volna honlapom, és akkor nem lepődsz meg ennyire, hogy mivel foglalkozom. :) A rokkantnyugdíj tervezet mostani verziójánál már leírtam a véleményem, érdemi új információ nincs szerintem, lapozz vissza néhány oldalt.

jácintka # 2011.11.12. 08:19

ugribugri!
Tudod én már semmin nem lepődök meg csk feltünt , hogy pár hónap alatt hirtelen megnőtt a rokkntk létszáma -állítólag-.
Amugy ott fent a bársonyszék csak arra való , hogy sületlenségeket és egyébb badarságokat hordjanak össze.
Hiába ír ide vagy oda az ember fia és lánya ,leírja , hogy ez és ez baja és hogy mijen kutyául bánt el vele OSZI, ORSZI ,NRSZI. Sajnálkozás van ,de , hogy tegyenek is valamit annak érdekébe , hogy a valóságot tükrözze a vizsgálatuk , azt már nem.Nem vizsgálják utólag , hogy egy sebész miért vizsgál szivbeteget vgy rákos beteget.Több betegség esetén nem egy orvos hnem több orvos vizsgálat lenne szükséges. De ez nem így történik kishazánban. Kétajtos szekrény méretű állrokkntk pegig köszinik szépen jól vannak. Feketén kocsmákba vagy máshol dolgoznak.

Humanity (törölt felhasználó) # 2011.11.12. 09:09

Kedves Sorstársak és nem sorstársak!

Egy ideje figyelemmel kísérem ezt a vitát, mint érintett (rokkant nyugdíjas).
Nemrég megjelent egy cikk, amely tényszerűen közli, hogy Magyarország a ratifikált ENSZ Alapokmánnyal is szembe megy, miszerint ha valakinél bekövetkezik az egészségkárosodás és 30-39 év közötti munkaviszonnyal rendelkezik, annak nyugdíj ellátást kell kapnia,
a befizetett járulékai ellenében.
Nos, hazánk, illetve a Fidesz, mint oly sok mindent, ezt is felrúgta, az Alapokmányról nem is beszélve...
Amit itt most rehabilitáció címén folyik és az, hogy a rehabilitációs ellátás bruttó 57 ezer forint lesz, az nem más, mint az Unió és az ENSZ által lefektetett elvek és szabályok felrúgása és szemléletes módon fogalmazva, az ország nyílt utcáin történő gázkamra építés (szemléletesen fogalmazva)...semmi köze ugyanis a Fidesz és a Kormány elképzeléseinek a rehabilitációhoz, amiről az Unió jogszabályai, a WHO és az ENSZ beszél...
Találtam egy érdekes anyagot, amelyben Dr. Vályi Péter, a korábbi ORSZI oktatási igazgatója nyilatkozik 2010. májusában, többek között az alábbiakat, a METOSZ anyagai között jelent meg(Pdf fájl, így nem tudom kimásolni):
"Most folyik egy 8 milliárd forintos (!) európai uniós pályázatunk...olyan diagnosztikai képességfelmérő rendszereket alakítunk ki, amelyek személyre szólóan megadják, hogy az adott illetőnek - beleérte a mentális és a pszichés károsodását is - milyen mértékű az egészségkárosodása, van-e motivációja és valóban részt akar-e venni a saját rehabilitációjában. A teljes rendszer kiépítését 2013-ra tervezzük, folyamatos a közbeszerzés...a szakemberek képzése. A pályázati pénzből a SOTE-n 200 egészségbiztosítási szakorvos képzése valósul meg 2011-ig. A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán 2009-ben megkezdődött 120 rehab. gazd. menedzser másoddiplomás képzése. A BME-n idén (2010) kezdődött el a rehab. műszaki szakértői másoddiplomás képzés...stb.stb.
Vagyis a sok bába közt elvész a baba. Itt mindenkinek minden fontosabb, mint a beteg emberek (megmaradt) egészsége, rehabilitációja, akarata stb.
A tisztelt oktatási igazgató a riporter ezt firtató kérdésére azt válaszolta, hogy
"Magyarország az EU tagja, ránk ugyanúgy vonatkoznak az Alapokmányának a passzusai, mint az Unió jogszabályai..Stb."
Nos, kérdem én, milyen alapon veszi el a legalább 30 év munkaviszonnyal rendelkezőktől a Kormány a rokkant nyugdíjat?
Milyen alapon dobja ki rehabilitáció címén annyi pénzzel az embereket, amelyből egy 30 nm-es garzon lakást sem lehet egyedül fenntartani, akkor még az élelemről, ruházkodásról, gyógyszerről, utazási költségekről és az emberi élethez szükséges intellektuális igények kielégítéséről nem is beszéltem.
Nekem, mint diplomás, nyelvet beszélő, külföldön is élt embernek ez, ami itt folyik, megemészthetetlen.
Az orvosok zöme nem tud még mindig angolul, fogalma sincs, szakmája területén milyen kutatási eredmények mire világítanak rá...akkor hogyan képesek megfelelően átlátni, egy rokkant (rehabos) embernél mi és hogyan zajlik le?

gjanosz # 2011.11.12. 11:32

Tisztelt sorstársak !
Én nem tartom jónak egy másik ugyanilyen topikot nyítni.
Itt már sok minden megtalálható és a vége az lesz,hogy ez elhal pedig kár lenne.
Ha mégse,akkor meg megosztja a figyelmet a kettő között az meg megint nem jó.

keke1 # 2011.11.12. 11:35

Kedves hkati2!

Az özvegyi nyugdijat,ha más néven is de megkapod jövőre,és még emelnek 4,7%-t.
Most utoljára lesz emelés.
Sokan vannak hasonló helyzetben mint Te,ezért se értem hogy mi alapján döntöttek úgy hogy egységesen bruttó 57 ezerben határozták meg a juttatást,és nem lehet mellette dolgozni.
Ilyetén szinte felezik a jövedelmet,amiből nem lehet megélni....járulékos hatásként összeomlik a lakáspiac,és az 1 millió hajléktalan országa leszünk.

Érdemes lenne vezetőinknek ezt,és hasonló fórumokat olvasgatni,talán akkor valós képet kapnának a helyzetről.

jácintka # 2011.11.12. 12:00

icike42!
Nem lehet megnyitni .

Ani2085 (törölt felhasználó) # 2011.11.12. 12:09

Szevasztok sorstársak!
Ugribugri hozzászólását egészíteném ki. Azt, amiben írta, hogy olyan dokik vannak felülvizsgálónak téve, akik semmire nem jók már.
Mikor volt nálunk olyan, hogy megfelelő emberek voltak megfelelő helyen, pozícióban? Elég, ha csak az egészségügynél maradunk, és a minisztereket nézzük meg. Horváth Ágnest is kinevezték, mert ezzel nem tett kárt senki egészségi állapotában. Mert végzett orvos volt, csak éppen nem értett semmihez. Mint az olyan honvédelmi miniszter, aki soha nem volt katona. Lehetne sorolni, nincsenek kevesen, akik olyan poszton vannak, amihez nem értenek. Jobb esetben van egy diplomájuk, de tök sötétek a gyakorlathoz.
Én majd leestem a kanapéról, mikor az egyiptomi buszbalesetről volt riport a tévében. Bemondták, hogy az egészségügyi miniszter is a sérülteket műti!!! Szomorú a történet, de ott olyan ember van a miniszteri poszton, aki nem ugatja a hivatását. Gondolom, senki nem akart volna nálunk az épp akkori egészségügyi miniszter betege lenni.

jácintka # 2011.11.12. 12:10

icike42!
köszönöm ,újra megprobálom.

Clarissima # 2011.11.12. 12:29

Szép napot Mindenkinek!

A híreim biztosnak mondhatóak. Az OEP egyik főmuftija a hírforrás, így hitelesnek tekinthető...
HBm-ben 112000 főt fognak felülvizsgálni...

A káosz stimmel és minden amit csinálnak, a szegényebb réteg és a kiszolgáltatott emberek ellen irányul.

A 10-ből 9 is biztos (ez a terv, bár nem tudni mennyire megvalósítható, hiszen többségünk nem pénzért vásárolta a nyugdíját), csak utána kell számolni....

Nálam még nem volt senki a véleményemért, de valahogy össze kellene hozni egy összefogást, egy hatásos tiltakozást, tekintve, hogy az élethez való jogot veszik el tőlünk és másoktól is. Nem tudom, miért rajtunk hajtják be azt, amit Ők pazaroltak el...

kázmér58 # 2011.11.12. 12:42

Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Szociális Lakossági és Tájékoztatási Osztály
Azoknak a 2007. december 31-én rokkantsági nyugdíjban részesülő személynek, akiknek az állapotát az orvosszakértői vizsgálat véglegesként véleményezte, az új rendelkezések alapján sem kell felülvizsgálaton megjelenniük, részükre a megállapított rokkantsági nyugdíj folyósítása változatlanul történik. Ezt most olvastam a honlapukon.

Clarissima # 2011.11.12. 12:49

HBm - Hajdu-Bihar megye - itt "csak" ennyit terveznek