Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


éhes # 2012.11.06. 14:51

wihar!
Ha tudsz bővebbet,és publikus oszd már meg.Kösz'

szuicid # 2012.11.06. 14:50

Kérjük, hogy vegyék fontolóra a törvény visszavonását, mert visszamenőlegesen, egyetlen pillanat alatt, nem lehet lenullázni a szociális biztonságát a korhatár alatti rokkantaknak. Ez, ha így marad, meghalnak az emberek. Ezért, valakiknek vállalni kell a felelősséget! Szó szerint éhezésre – ami kínzásnak számít - vannak ítélve a szerencsétlen és ártatlan betegek! Még a köztörvényes bűnözőkkel sem bánnak el így, mint a korhatár alatti rokkantakkal! (A bűnözők a sokszorosát kapják napi ellátmányként, mint a rokkantak egy naptári napra jutó pénzbeli, segélyszerű ellátása). A rokkantak közül sokan egy élet munkája után is, csak segélyszerű ellátást kapnak, mert a komplex felülvizsgálatokon is visszaminősítik őket.

A rokkan tkérdés végérvényesen megpecsételődött a 2011.évi CXCI. törvénnyel és a hozzákapcsolódó új komplex minősítő rendszerrel. Örök mementóként fogja majd felidézni a történelem a kereszténydemokrata értékrendekre hivatkozó kormány halálos törvénykezéseit. Ezt a törvényt és az új komplex minősítő rendszert azonnal vissza kellene vonni, mert különben a betegek nagy része nem fog életben maradni!

Magyarország, 2012.10.12.


a Beteg ember nem selejtes árú

Ednut # 2012.11.06. 14:38

Inzulinos!
Nem pontosan értem mit írt neked Hivatalnok.
Mivel te rehab járadékos voltál, mindenképpen új igénylőnek számítassz és új összeget fogsz kapni.
Azt sem értem, hogy: "A megjövő határozat után még 2 hónapig nem változik az ellátás! Úgy értem az összeg marad a most is folyósított."
Ez nem így van, én is rehab járadékos voltam, és attól a pillanattól kezdve, hogy lejárt a rehabom nem kaptaam egy kanyi vasat sem. (Jan. 31-én járt le és márc. 26-án hívtak be), majd egy hónapra rá jött meg a határozat és újabb egy hónap, mire pénz lett belőle. Tehát 4 hónapig semmi lóvé. És hiába lettem rokkant nem rehabilitálható, állapotrosszabbodással, új igénylőnek számítok és az összegem fele sem lett mint korábban, mert a minimálbér 60%-át kapom azóta.
Szóval abszolut nem értem, hogy mit írt a Hivatalnok.

szafika # 2012.11.06. 13:27

Taffyka drága , láttam én már tanult embert , aki ostoba maradt , hiába tanult , lett bármilyen végzettsége !!! Tudod az ember " hóttig " tanul , mint a jó pap !

wihar # 2012.11.06. 12:43

Sziasztok Most beszéltem egy ismerősömmel és ő mondta hogy kapott a nyugdíjtól egy papírt, mely szerint az orvosi papírokat szedje össze mert hamarosan behívják vizsgálatra.2005 óta 67%-os.Nem kellett neki a komplexre sem jelentkezni .Akkor azt írták h, marad minden ahogy volt .59 éves és teljesen ki van borulva .

inzulinos # 2012.11.06. 12:12

Hivatalnok!
Köszi a választ, de nem értem, mivel hogy nekem a rehabilitációs járadékom augusztus 31-én lejárt. A felülvizsgálatom pedig október 19-én volt. Augusztus óta semmilyen járadékot nem kaptam, ezért érdekel, hogy a felülvizsgálat után mennyi idő múlva lesz meg a határozat, mert attól tartok, hogy karácsonyig már nem is kapok egy árva vasat sem!

hivatalnok # 2012.11.06. 11:37

inzulinos.....
nyugi! A megjövő határozat után még 2 hónapig nem változik az ellátás! Úgy értem az összeg marad a most is folyósított.Akkor van módosítás,ha a benyújtott igénylés teljesen új,tehát eddig nem volt semmilyen ellátása sem!üdv....

katababa # 2012.11.06. 11:23

Nyugdíjügy - itt az újabb uniós pofon
24 komment|
Megjelent: 2012.11.06. 10:47|
Frissült: 2012.11.06. 11:07

Uniós jogot sértett a magyar bírák nyugdíjazása.

Életkoron alapuló, nem igazolható megkülönböztetést jelent, és így a diszkrimináció uniós tilalmába ütközik a magyar bírák kötelező nyugdíjkorhatárának 70-ről 62 évre történő leszállítása - mondta ki keddi ítéletében a luxembourgi Európai Bíróság, amely sürgősséggel tárgyalta az ügyet.

Az ítélet szerint a bíróság által "radikálisnak" nevezett intézkedés nem áll arányban a közszolgálatban dolgozókra vonatkozó nyugdíjkorhatár egységesítésére és az igazságszolgáltatáson belüli kiegyensúlyozottabb korstruktúra kialakítására irányuló célokkal, amelyekre a magyar kormány képviselője az októberi tárgyalás folyamán hivatkozott.

A kormány tudomásul veszi az Európai Bíróság ítéletét

A kormány tudomásul veszi az Európai Bíróság ítéletét, amely kimondta, hogy uniós jogot sértett a magyar bírák nyugdíjazása. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerint a döntés az Alkotmánybíróság által ez év júliusában már megsemmisített szabályozásra vonatkozik. A kormány egyebekben nem kívánja kommentálni a döntést.

A szabályozást – hatályba lépése napjára visszaható hatállyal – korábban megsemmisítette az Alkotmánybíróság. A testület megállapította, hogy az új szabályozás formai és tartalmi szempontból is sérti a bírói függetlenségből fakadó alkotmányos követelményeket.

Az AB kifogásolta, hogy a bírói hivatás felső korhatárát nem sarkalatos törvény határozza meg, az érintett bírákat rövid időn belül elmozdítják hivatalukból. A határozathoz a 15 tagú testületből heten fűztek különvéleményt.
Forrás: Hír2

kázmér58 # 2012.11.06. 10:24

guberál
Neked teljesen igazad van. Ebben minden lényeg benne van, és a komor igazság.Ameddig bennönket nyomorékokat buzerálnak, addig az Orosz, az Ukrán A Román stb. Minden szívfájdalom nélkül ide jön, és megkapja a te ás a mások nyugdíját. Ha egy szót sem tud Magyarúl. És mi mind addig megdöglünk., mig ök dözsölnek.MI már nem is másod rendű állampolgárok vagyunk hanem a huszadikak.

Fülcimpa # 2012.11.06. 08:30

Aperten!

Egy másik fórumon írt hozzászólásodhoz, a biztosítások témájához szeretnék hozzákotyogni egy kicsit:).
Különbség van a magánbiztosítások és az állami (társadalom-)biztosítások között sok minden mellett (de sok hasonlóság mellett is) annyiban, hogy a magánbiztosítóknak óriási hasznuk van abból, hogy a szerződésekben megkötött káresemények kisebb arányban következnek be, mint a társadalombiztosítások esetében (pl. nyugdíjat a társadalom többsége biztosan igénybe veszi egy napon).
Mindkét esetben a biztosítottak közül mindenki penget havonta biz. összeget (magánbiztosítónál nagyobbat), akár igénybe fogja venni, akár nem, azért, hogy káreseménykor az így keletkezett (közösen befizetett) értékből kompenzálják a kárt, a veszteséget, a hiányt. Igaz, hogy a szerződés szerint káreseménykor a szerződés szerinti összegre kötött biztosítás a károsulté, de az is igaz, hogy azt az összeg az ő és a többi biztosított által befizetett díjakból is áll. (Persze, ez a befizetések percétől kezdve a biztosító társaság tulajdona, de azért az attól még tény, hogy ez az összeg a többi biztosított pénzéből, és persze a tiédből is származik).
A kizárólag egyénileg befizetett díjak 100 év múlva sem fedeznék a kárértéket. A magánbiztosítóknak ez a kockázat megéri, így is nagy (nagyon nagy) haszonnal dolgoznak. A magán-nyugdíjbiztosításoknál a biztosítási esemény (nyugdíjkorhatár) elérésekor beszáll az állam is a teljesítésbe, így ez más tészta.
A társadalombiztosításoknál viszont nem száll be senki az állam mellé a biztosítási eseménykor a teljesítésbe.
De mindez amúgy csak részletkérdés abban a vitában, hogy kaphat-e valaki rokkantnyugdíjat, ha ez az ellátási forma már jogilag megszűnt.
A rokkantnyugdíj összegével azonos összeget más rokkantsági ellátási címen kaphat a jelenlegi (módosult)törvények szerint, az állam ehhez hozzátette, hogy de akkor előbb megnézlek magamnak mégegyszer. Te meg azt mondtad, engem te nem nézel meg magadnak mégegyszer, mert nem bízom benned, hiszen megváltoztattad a feltételeket. Az állam azt mondja oké, ha nem kell hát nem kell. (Más kérdés, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy indokolt a bizalmatlanság, hiszen a megváltozott feltételekkel a minősítéseknél sajnos biz. esetekben visszaélnek, a minősítési rendszer is rossz, a gyakorlat is rossz, és sokan indokolatlanul veszítették el így az ellátásukat, ezekkel a konkrét esetekkel lehetne alkotmánybírósághoz fordulni és a megfelelő bizonyítékok alapján érvelni).
Az is lényegtelen, hogy az állam spórolási szándékból, vagy más ok miatt döntött a törvény módosítása mellett.
Az viszont tény, hogy átmeneti időszak és a megváltoztatandó feltételekre való felkészülési lehetőségek híján történt a változtatás, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel sokakat. A lehetetlen helyzet a legtöbb esetben nem maga a rehabilitációra alkalmasság megállapításának a ténye, hiszen sokan szívesen vállalnák - hanem az, hogy minimális az esély a rehabilitációra, nincs lehetőség, az ember csak áll és néz ki a fejéből a rehabilitációs papírjával a kezében. és nézeget jobbra-balra, de semerre sincs út.
Ez már viszont gáz, ezen változtatni kéne, jogszabályban is, és a feltételek biztosításában, a rehabilitációs lehetőségek kiépítésében is.
Az is igaz, hogy nem feltétlenül szociális foglalkoztatók tömegének létrehozása a megoldás, de én nem vetném el olyan speciális munkahelyek, kft.-k létrehozását, amely valós piaci értéket termel, de olyan munka- és munkajogi környezetet biztosít az alkalmazottai számára, hogy a valós piaci érték létrehozása reális elvárás legyen, és nyereséget is hozzon (mindhárom félnek megérje: munkaadónak, munkavállalónak, államnak). Ilyenek pl. a szociális szövetkezetek, ezeket jobban kéne "tolni" az államnak.

szafika # 2012.11.05. 21:18

Taffyka , milyen dizájnról hablatyolsz ?

szuicid # 2012.11.05. 17:53

guberáló
a házi orvosok is úgy vannak vele, hogy carnak az egészre, velük is ki bacott drága vezérünk, nem adta meg amit követeltek,járandóság szempontjából,gondolod hogy ők ezek után segítenek nekünk? még ha van köztük olyan aki a lelkére hallgat, és le írja a valódi kor rajzodat, hogy ilyen, meg olyan betegség végett alkalmatlan vagy a munkára, le carják mikor be mész a felül vizsgálatra, az ott lévő "kormány által le fizetett bizotság" dönt a mi keserves sorsunkról
mindenki munka képes Orbán törvény szerint
le carják, amputált lábad van, rákos beteg vagy
Szabály, az Szabály, dögöljön meg minden beteg ember


a Beteg ember nem selejtes árú

Etel57 # 2012.11.05. 16:56

Bukfenc 2 TE OLYAN HÜLYE VAGY MINT A KIRÁLYOD AZ ELME OSZTÁJRA VALÓ VAGY HÁLÓSÁGYBA KELLENE FEKÜDNÖD

inzulinos # 2012.11.05. 15:33

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni tőletek, illetve azoktól, akik már ebben tapasztaltak.
Megtudnátok-e nekem mondani, hogy a soros felülvizsgálat után, mennyi idő múlva kaptatok határozatot???
Mert nekem most volt október 19-én a felülvizsgálatom, és attól tartok, hogy idén már nem lesz határozat, és itt fagyok meg a saját házamba, mert bizony egy árva fityingem sincs, még gyógyszerre se. :(
Válaszotokat előre is nagyon szépen megköszönném.
Üdv: Inzulinos.

wihar # 2012.11.05. 15:22

Valamelyik nap a tv-ben láttam egy 50-60 éves házaspárt. Kaptak valamennyi kis tüzelőt és nagyon örültek . Mondta neki a riporter h,ez nem sokáig lesz elég ..erre az asszony azt mondta hogy minden másnap gyújtanak csak be .A szívem úgy megfacsarodott és az jutott eszembe hogy vajon a milliomosoknak is??

szuicid # 2012.11.05. 15:02

Isten nem ver bottal
és ha úgy jár mint mi, akkor kíváncsi lennék
hogy mi lenne a véleménye De mint mondom remélem vele is megtörténik


a Beteg ember nem selejtes árú

éhes # 2012.11.05. 14:25

bukfenc2!
Remélem már elindaltak érted.Beteg vagy,kezeltesd magad,s minket haggy békén.Dugulj el.Oldalt tévesztettél.Hogy van pofád itt sértegetni bárkit is.Hol élsz te,kunyhóban? Húzz el innen!!!

bukfenc2 # 2012.11.05. 14:06

taffyka !

Elszóltad magad !! "Nem utálunk dolgozni, hanem nincs hol dolgozni" !! Tehát, már az egyik pontom igaz ! A munkanélküliség elöl menekülsz te is, azok közé, akik ténylegesen betegek. Tőlük veszed el a járandóságot, mert a sok léhűtöt nem bírja el az ország!

szuicid # 2012.11.05. 13:50

Sziasztok Sorstársak!
Bukfenc2 ha ennyi gyűlölet van benned a beteg Emberek iránt, akkor megkérünk gyűlölködj más fórumon
és ha ne adj isten, te is le robbansz egésségileg
kívánom, téged is gyűlöljenek, és élt át azt a poklot
amit most mi élünk át beteg emberek


a Beteg ember nem selejtes árú

klarissa # 2012.11.05. 13:07

,,

Cuti44 # 2012.11.05. 13:00

bukfenc2!

Hihetetlen amiket ír!!!!
Meg merem kockáztatni, hogy a számunkra negatív döntéshozók táborában ül,akik papíron döntenek vérben forgó szemmel, habzó szájjal írják le, hogy vissza mindent azonnal, irány a nem létező munkába napi 8-10 órát, hátha hamarabb kihal a férgese.

De ettől "Hál-Isten" nem lesz több magának a pénze.

Ha ezt hívják egészséges lelkületű embernek.akkor én
nem is szeretnék az lenni.

Viszont biztos vagyok benne a leírt 4 pontja alapján,
hogy a társadalomra veszélyes beteg ember , betegebb
bármelyikünknél, csak még nem ment orvoshoz
,mert fél, hogy kapásból kiszúrnák az elmebaját és nem fröcskölhetne az íróasztal mögül a hatalmát fitogtatva.Én így látatlanban a II.csoportot is megadnám.
Azon gondolkodtam ,mi késztette arra, hogy ilyeneket írjon. Mitől ez a hatalmas gyűlölet azok felé akik betegek.
Kívánom magának tartozzon mielöbb ezekhez az emberekhez és szenvedjen a saját nyomorától.
EGYEDÜL!!!!!!!

klarissa # 2012.11.05. 12:56

AZ EGÉSZSÉGES LELKÜLET FELTÉTELI KÖZÉ TARTOZIK A TOLERANCIA, MEGÉRTÉS - A ROSSZINDULAT SAJNOS NEM!

tass56 # 2012.11.05. 12:51

Miért modjátok neki ,hogy nem beteg. Fiatalon fejre ejtették és ezért lett bukfenc,de kétszer. Ezért beszél fére.

Gagga # 2012.11.05. 12:32

bukfenc2

Ilyen nívótlan firkálmányra nem szokásom reagálni, de én ha már érintetve érzem magam, csak egyet kívánok Önnek!

Még hátralevő életében annyi fájdalommal és nehézséggel éljen mint én, vagy a hozzám hasonló sortársaim!

Se többet, se kevesebbet! És szolidaritásért forduljon a soltész államtitkárhoz!

fjudit # 2012.11.05. 12:16

bukfenc2

Nem szégyelled magadat? Ez már mindennek a teteje, még is ezt hogy képzelted ilyen rágalmazásokat írni. Ha te nem vagy beteg akkor mit keresel itt? Mindenkinek joga van a véleményét leírni, de ez már gonoszság amiket ide írtál. Hagyjál bennünket békén, keress magadhoz való társaságot!