Rokkantsági nyugdíj kontra rehabilitációs járadék


Debra01 # 2011.08.02. 11:43

Szerintem máris fellebbezni, és keresni egy ügyvédet.
De adnak kirendeltet is.

muci17 # 2011.08.03. 07:02

Tisztelt Fórum társak.Sok mindent végig kell csinálnunk,hogy azt az eggyet végre észre vegyék,nem mi kértük azt ,hogy betegek lettünk.Azt nem szabad senkinek elfelejteni van aki azért lett közülönk beteg mert túl hajtóta magát a Munka helyén vagy genetikailag örölölte,vagy vele születet betegségben szenved.De senkinek nem öröm az biztos,mert a családokat is megviseli,van akitöl mindenki elfordul mert beteg és van akit akkor hagynak el mikor szükség lenne a másik fél segítségére ez mind olyan dolog amiről eddig senki nem beszélt itt.Pedig valos dolgok csak a szönyeg alá seperjük,a bajban magára maradt betegek és sajnos egyedül kénytelen mindennel szembe nézni.hiába vannak központok oda sanki nem megy szivesen nem fogja mások elött kibeszélni a bánatátt ,mert ott is olyan emberkék vannak mint Ő és minek tehelné a másikat az Ő bajával.Felháborító az "Orvosok viselkedése velünk betegekkel de ha vissza mersz szólni azzal csak rontunk,ha Biroságra adjuk az ügyünket hónapokat kell várni és Orvostól Orvosig járunk ,hogy elhidjék nem szimulánsok vagyunk és nem is boritékból vettük a betegségünket.Sajnos itt mindenkit értek már csalodások az "orvosba vettet hít is elveszet sokunknál.De nekünk betegeknek semmi nem változott mert mi továbra is a minden napi gondokkal küzdünk,és a betegségünk is marad söt néha még jőn is hozzá.Nem szabad azt elfeledni egyszer mis dolgoztunk és volt erönk sok mindent végig csinálni,mert nem voltunk betegek.Most ,hogy betegek lettünk más lett az életünk ami senkinek nem könnyü de aki ebbe nem eset bele nem tudja milyen betegnek lenni.Csak akkor jönnek rá ha velük is azt csinálják mint velünk.Minden kinek meg van a maga keresztje és azt előbb utóbb meg kapja mi előbb,és sajnos senki nem ezt kérte,de átt sem veszi senki a másikét mert az már nehéz lenne.Probáljunk csak annyit tenni,hogy ide szt is írjukbe merre halad a betegségünk és ki ,hogyan tudta az ügyeit intézni kapot-e segítséget.Csak egy ötlet erre is lehet szavazni.Tisztelettel egy beteg Társatok Zsike

jácintka # 2011.08.03. 07:50

Szerintettek van e értelme választadni Pósfai úr levelére?

jácintka # 2011.08.03. 07:53

Minap olvastam , hogy Magyarországon sok máj beteg.
Vajon miért? Na nem azért mert alkoholisták lennének , á dehogy hanem a gyógyszerek melyek mellékhatásai között ott olvasható szinte az elsőhelyen a májkárosodás!

Ricuska # 2011.08.03. 14:50

Látjátok ezért nem szedek gyógyszert. Nekem nagyon beváltak a növényi alapanyagú készitmények, igaz még elfogadható az áruk, olcsóbb mint a gyógyszer amit kellene szednem. Természetesen nem mérgezem magam. Sokan sajnos az orvosok szavában hisznek, és a sok gyógyszer szedéssel csak a dokinak tesznek jót, mert mehet nyaralni ingyen a ... gőzöm sincs milyen szigetre!!!
Hát én ehhez nem segitem hozzá egyiket sem!
Ezek a gyógyhatású készitmények nekem bizonyitottak és csak erre esküszöm!!
(magasvérnyomás, izület, reuma, csipő, stb stb)
Nem a reklám helye, ezért nem irom le a termék nevét, ha bárkit érdekel megtalál!!

keke1 # 2011.08.03. 16:07

"Szerintettek van e értelme választadni Pósfai úr levelére?"

Nincs.

keke1 # 2011.08.03. 16:14

Ricuska,Te le vagy százalékolva,és nem szeded a gyógyszered?

Ricuska # 2011.08.03. 16:46

Sajnos erre nincs gyógyszer!!
Csak karbantartás lehet, de ahhoz meg jó a természet!!
Vérnyomást sem gyógyszerrel lehet csökkenteni azt tudod ugye??
Gyulladások kezelésére olyan gyógyszer van., ami gyomorlyukadást okoz!! Ezt tudod ugye??
Sajnos nálam csak műtét, de az meg több év várólista!!
Ja igen, és a tolokocsi nem kér enni!! Gyógyszert sem!!!

keke1 # 2011.08.03. 17:13

Kedves Ricuska!

Félreértesz.Ki vagyok én hogy kritizáljalak,a vérnyomáscsökkentők rám is furán hatnak,és a mellékhatások valóban sokszor veszélyesebbek,mint az alapbetegség,de egy vizsgáló orvosnak az lenne az első kérdése,hogy milyen gyógyszert szedsz.

Nekik az a meggyöződésük hogy csak a gyógyszerek gyógyitanak,az egyébb készitmények pedig táplálékkiegészitők, hatásuk esetleges.Nem is lehet más.

kázmér58 # 2011.08.03. 17:54

Kedves matyin. Engem is érdekelne a százalék számítás. Ha tudsz segíteni nagyon megköszönném.

skorpió13 # 2011.08.03. 18:13

Jácintka!Én is olvastam a hirt.A következőket irta:A hepatitisz B és a hepatitisz C OKOZZA A MÁJRÁKOT 70% ba,10%ba az alkohol.A 20% lehet az egyéb.

skorpió13 # 2011.08.03. 18:20

Ricuska!30 éve magas a vérnyomásom.Én is próbálkoztam többféle gyógykészitménnyel,de a gyógyszer nélkül semmit nem értek.Sokféle gyógyszerrel próbálkoztak nálam,aztán orvost váltottam!-aki kivizsgáltatott és megtalálta a számomra megfelelőt.2szemet.Reggel 1és este 1.Persze az időjárás változásra érzékeny a vérnyomásom,ezért szükség szerint van egy 3.szpré formájában.Ezek mellé természetesen különböző olajokat(lenmag,szőlőmag)fogyasztok,a vérzsir és koleszterin miatt.Nem hiszek abban,hogy egy magas vérnyomásos beteg gyógyszer nélkül karban tartható!

skorpió13 # 2011.08.03. 18:22

Mari 55!Nekem a kódok mellett nincsenek %ok.

muci17 # 2011.08.03. 19:46

Kedves Beteg társak.Ricuska védelmébe csak annyit szertnék veletek közölni a temészet patikája sokszor többet segít és nincs mellék hatása ami több kárt okoz.Mellrákal voltam mütve és a kemo mellék hatása sajnos sok és ha gyógyszerrel probáltam volna azt helyre hozni,hát már rég máj áttültetésre várnék.Az "Orvosok kapnak pluszt ha azt a terméket irja fel és ha jól teljesít akkor megy külföldre nyaralni és azt nem az "Orvos fizeti.Mi akik nem vagyunk hajlandok mindenre gyógyszert be szedni nem gazdagitjuk a gyógyszer gyárakat,és egy kicsit jóbban figyelünk arra mit eszünk meg.Nem vegyszerezem a fákat mert azt még év tizedekig kárositjak az egésséget és mégis van annyi gyümölcsöm,hogy másnak is tudok adni és ingyen mert a pénz számomra nem ad örömet. Csak igy tovább Ricuska és a természet sokat tud adni az aki tíszteli,és vigyáz rá.A régi öregek sem szedtek gyógyszert és mégis szép kort éltek meg.De akkor nem is hajtottak annyira mint most és mégis éltek,Nevelték az álatokat tápok nélkül és az is fel nöt és mennyivel jóbb az ize a táp nélküli húsnak bocs de Én már csak tudom.Üdv. Zsike

Ricuska # 2011.08.04. 03:43

Csalán tea:
Erősítő, vértisztító, vizelethajtó hatású. Hólyaghurut, reuma, köszvény, bőrbetegségek, hajhullás, magas vérnyomás, gyomorhurut kezelésére igen hatékony gyógyír. Elkészítése: 3 teáskanál teafüvet forrázzunk le egy csésze vízzel, 10 perc után szűrjük le. Vértisztító, mert alaposan átmossa a veséket.

Fagyöngy tea:
Hatékonyan serkenti a szívműködést, erősíti a szívet, csökkenti a pulzusszámot. Magas vérnyomás esetén csökkenti a kísérő panaszokat: a fülzúgást, szédülést. Használják görcsoldóként és belső vérzések ellen is. A daganatos megbetegedések esetén is alkalmazzák tumor-ellenes hatása miatt. Elkészítése: Ezt a teát kizárólag hidegen készítjük. 1/4 liter vízhez adunk 1 púpozott teáskanál fagyöngyöt, majd egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap felmelegítjük (de nem forraljuk) és leszűrjük. A gyógyszeripar egyes készítményeinek alapanyaga.

Bazsalikom tea:
Köhögéscsillapító, idegnyugtató, étvágyjavító, vizelethajtó hatású. Csökkenti a magas vérnyomást, és megvéd a stresszes állapot kialakulásától. Elkészítése: 3 dl vízzel forrázzunk le 1 teáskanál szárított bazsalikomot, hagyjuk állni 10-15 percig, majd szűrjük le.

Fekete ribiszke tea:
A fekete ribiszke leveléből készítik. Vizelethajtó, kiváló gyógyír magas vérnyomás, vesebaj ellen. Elkészítése: 2 teáskanálnyi szárított levelet 2,5 dl forralt vízbe teszünk, 5-6 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Aranyvessző tea:
Jó vizelethajtó és gyulladáscsökkentő, alkalmazzák magas vérnyomás és reuma esetén is. Csészénként 1-2 teáskanálnyi aranyvesszőfüvet forrásban lévő vízzel leöntünk, majd negyedóra múlva leszűrjük. Naponta 2-3-szor étkezések között egy csészényi teát hasznos elfogyasztani
.
Medvehagyma lé:
Étvágyjavító, emésztésjavító, béltisztító. Vérnyomáscsökkentő, vérzsír csökkentő hatása közismert. Lassítja a koleszterin lerakódását az érfalban. Számos szív és érrendszeri probléma megelőzésének hatékony gyógymódja. Használják felső légúti megbetegedésekre is. Figyelem: mútétek előtt veszélyes lehet a megnövekedett vérzéshajlam miatt! Elkészítés: A növény levelét préseljük ki, majd adjuk kefirhez, joghurthoz.

Vöröshagyma(nyersen):
Kedvezően hat a koleszterinszintre, magas vérnyomásra. Érelmeszesedés megelőzésére, a szívroham rizikójának csökkentésére alkalmazzák. Gátolja a trombózis, a vérrögképződés kialakulását, segít megelőzni a koszorúér-megbetegedést. Asztmaellenes hatása bizonyított. Csökkenti az orrdugulást, tisztítja a légutakat.

Vöröshagymás tej:
Meghülésre, emésztéssegítő, immunerősítő. Kedvezően hat a koleszterinszintre, magas vérnyomásra. Érelmeszesedés megelőzésére, a szívroham rizikójának csökkentésére. Elkészítése: Vágjunk össze 1 fej vöröshagymát, tegyük egy edénybe. Adjunk hozzá egy teáskanál mézet, egy szál kakukkfüvet és szegfűszeget. Adjunk hozzá fél csésze vizet és forraljuk fel. Hagyjuk állni 12 órán át, végül nyomjuk át szitán. Ezt követően adjunk hozzá 1 dl tejet és forraljuk fel. Meghűlés esetén esetén napi két csészét fogyasszunk belőle.

Feketeribizli
_________________________________________________________________________
Hatóanyag: flavonoid, illóolaj, cseranyag, rutin, C-vitamin
Hatás: vizelethajtó, enyhe vérnyomáscsökkentő, köszvényes és reumás panaszokat enyhítő, vértisztító, izzasztó
Javallat: Hólyag, vese és prosztatabetegségek tüneteinek enyhítésére, reumás panaszok, vérnyomás csökkentésére.
Napraforgószirom
__________________________________________________________________________
Hatóanyag: lutein, karotin, kriptokszantin, kvercimeritrin, flavonoidok, kolin, betain
Hatás: lázcsillapító, nyugtató, vérnyomáscsökkentő
Javallat: Magas vérnyomás kezelésére, ideg- és lázcsillapítóként.
Fagyöngy és galagonya
__________________________________________________________________________
A fagyöngyöt is a vérnyomáscsökkentő gyógynövények közé sorolják. Bár tudományosan mind ez ideig nem bizonyították, enyhén emelkedett vérnyomásnál a galagonyavirág, a galagonyalevél és a fagyöngy keverékének vérnyomáscsökkentő hatása nem tagadható.
Javaslom, hogy orvosi ellenőrzés mellett egyszer próbálja ki a következő teát.
Teakeverék:
galagonyavirág és -levél 30 g
fagyöngy 20 g
macskagyökér 5 g
Alkalmazása: Naponta 2 csésze teát fogyasszon.
Fokhagyma
__________________________________________________________________________
Mindennapos fogyasztása csökkenti a vérnyomást, kedvezően befolyásolja a vér koleszterinszintjét, gátolja a véralvadást, illetve meggyorsítja a vérrögök felszívódását. Kimutatták, hogy az allicin – mely a szétrágott vagy szétzúzott fokhagymából szabadul fel –, reakcióba lép a szervezetet megtámadó bacilusokkal vagy parazitákkal, s az imént említett anyag kéntartalmú fehérjéi blokkolják azok működését.

Magas vérnyomásra alkalmazható gyógynövények listája:
Cickafark, citromfű, csalán, diólevél, fagyöngy, galagonyavirág, kökényvirág, levendula, macskagyökér, meténg, orbáncfű, ribizlilevél, pásztortáska, zsurló.

Persze ha olyan az orvosod, hogy hajlandó a Te érdekeidet nézni, meglehet beszélni vele, és fokozatosan elhagyhatók a gyógyszerek!!!
________________________________________________________________________

Ricuska # 2011.08.04. 03:48

Öszi időben nagyon ajánlom a következő receptet megfázás köhögés ellen!!
Vöröshagymát aprits össze, kicsi üvegbe rakd bele, 1-3 dl-es lehet. Öntsd fel mézzel, és hagyd állni egy.két napig.
Levet fog ereszteni és naponta párszor egy kávéskanállal kapj be belőle. Egy hét után ujra el kell késziteni.!
Nem fáj a torok, nem köhögsz, nem fázol meg könnyen!

Hagyma levelét mindig összegyűjtöm és abból pedig teát főzök!!
Főleg összel és télen napi szinten alkalmazom!!

Kedves KEKE!! nem a patikákban kapható táplálékkiegészitőkre gondoltam, hanem a gyógynövényekre.

jácintka # 2011.08.04. 05:28

Én is gyógynövények mellett vagyok.
Két éve váltottam, az eredmény hét kilótól szabadultam meg .
A magas és ingadozó vérnyomásra a fehérfagyögy teát ittam és iszom még most is hetente egyszer, De addig naponta kell mig be nem áll.
A szervezet méregtelenítéseré a erdei málna levél teát iszom.
Galogonya teát iszom a szivre naponta.
Aki már csinálja az belejön, nem sok idő.
Én előszőr a méregtelenítő teával kezdtem.
Azután a vérnyomásra a teát azt a déli étkezés előtt itam meg, vagy forditva.
Most már csak egy gyógyszer szedek a pánik betegségemre .
Mindenkinek ajánlom a bükszentkereszti füves Gyuri bácsi honlapját.
Kis boltja megtalálható Bp.n a Bank utcába.
email-be lehet írni neki és mindenre kap választ.

Karesz42 # 2011.08.04. 16:59

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy a munkaügyi bírósághoz benyújtandó fellebbezésbe mit kell írni?Megtenné valaki,hogy levázolja a lényeget?Köszönöm szépen előre is.
Üdv:Karesz

Ricuska # 2011.08.04. 17:35

http://ddrnyi.hu/…rkereset.doc

...lebbezés.doc

ezeket nézd meg!!!!

Ricuska # 2011.08.04. 17:37

ha nem tudod megnyitni akkor nagyvonalakban, 3 példényban kell megirni egy sima kérvényt, hogy nem értesz egyet a II. foku vizsgálattal és kéred a birói felülvizsgálatot!

Korall54 # 2011.08.04. 18:02

A gyógynövényekkel kapcsán jutott eszembe.
http://antalvali.com/…elmeben.html?…


Üdv: Korall (53-as nö)

aperten # 2011.08.04. 21:31
aperten # 2011.08.04. 22:04

Karesz42!

A fellebezést a nyugdíjbiztosítási szervhez kell beadni, annak vezetője bírálja el (nesze neked független elbírálás), és hoz egy jogerős tb határozatot (közigazgatási határozat lényegében).
A munkaügyi bírósághoz már nem fellebezést kell beadni, hanem perkeresetet a jogerős tb határozat megváltoztatásáért. Sőt szabályszerűen a perkeresetet a nyugdíjbiztosítási szervhez kell küldeni, ők továbbítják a munkaügyi bírósághoz. De ha a bírósághoz küldöd, akkor ők továbbítják a nyugdíjbiztosító felé az egyik példányt.
A beadványokat 3 példányban kell beadni, pontosabban, eggyel több példányszámban, mint ahány fél érdekelt a perben. Ha az NRSZH-t elfogadja a bíróság beavatkozóként (talán nem kellene), akkor 4 példány kell mindenből.

HAJRÁ!
Senki ne hagyja magát, a hazai jogorvoslati lehetőségeket végig kell járni, csak utána érdemes az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulni!

ÉS AMI A LEGFONTOSABB!
IRATOKAT MEGŐRIZNI, DÖNTÉSHOZÓK NEVEIT MEGJEGYEZNI!
MONDJA EL MINDENKI, GYERMEKEINEK, ROKONAINAK, BARÁTAINAK MIT TESZNEK VELE!
A NÉPÍRTÁSÉRT EGYSZER FELELNIÜK KELL A KÖZREMŰKÖDŐKNEK VALAMILYEN FORMÁBAN! CEAUSESCU SEM ÚSZTA MEG!


# aperten

matyin # 2011.08.05. 05:23

Kedves Kazmer!Mindig a maradiknak a következő betegségre adott %-át kell számolni.
Példa:
1.betegség a fő betegség az 30%, marad 70% 30
2.betegség 18%, ezesetben a 70-nek a 18%-a 12,6
3.betegség 12%, itt már a 30+12,6-ot vonjuk ki a 100-ból 57,4 nek a 12%-át kell számolni, ami 6,88
4.betegség 5%, itt már 30+12,6+6,88=49,88-at vonunk ki a 100-ból 50,12 nek az 5%-át kel számolni, ami 2,506
5.betegség 4%, itt már 30+12,6+6,88+2,506=51,986-ot vonunk ki a 100-ból 48.14 nek a 4%-át kell számolni, ami 1,9256%
6.betegség 3%, itt már 30+12,6+6,88+2,506+1,9256=53,9116-ot vonunk ki a 100-ból 46,0884 nek a 3%-át kell számolni, ami 1,382652

Tehát a fent írt 30+18+12+5+4+3=72%-ból, így lesz 30+12,6+6,88+2,506+1,9256+1,382652=55%
azmer!

derpate # 2011.08.05. 11:41

Kedves Matyn !

Ha hat betegség 55 %, és ilyen degresszív a százalékok számítása, akkor pl. 80 %-hoz hány betegség kell ?