Kedves guba,
„összefújja a szemetet a szél.:)”
látod?...téged is idehordott!:)))
Kacsa11
Kedves guba,
„összefújja a szemetet a szél.:)”
látod?...téged is idehordott!:)))
Kacsa11
Ja, te a rendes fiút köszönöd:-D. Nem szoktam szórni az ilyen jelzőket, de téged élőben is ismerlek, szóval azért megalapozott az állítás:-D.
Sunshine after the rain.
Szia, Imp!
Csipnek köszönd, én csak erre reflektáltam, bár ez nem volt nyilvánvaló...
Sunshine after the rain.
Kedves Izaliza,
„vajon érveid is vannak-e?”
mire?
Kedves Dr. Attika,
„Nem séróból nyomom. Ezeket én átéltem.”
szerintem ez pont azt jelenti...:)
Kedves cat981,
„namajd kerüljetek csak egyszer szembe izalizával egy ügyetek kapcsán”
ennek az esélye zéró.
„Én eddig akárhány ügyvédi irodában megfordultam, az a minimum volt, hogy már az elején utalnak a számla nélküli kifizetés lehetőségére... ”
ez egyrészt nem meglepő, ismerve az adózásra és osztalék kivétre vonatkozó szabályokat, másrészt rólad is kiállít egy bizonyítványt...
Kacsa11
Szia Leg! :)
Köszi!
Csipke # e-mail 2011.07.13. 09:49
Nembíromki, nembíromki...
Imp., megvan a társad!! :D
Sunshine after the rain.
guba: te simán paranoid vagy, részemről a rosszindulat halavány árnya sem vetült senkire. "Kedves kontrásXD".
Izaliza: én is örülök, szerintem ilyen szerepben úgysem voltam eddig, gratulálok a boldog házassághoz. Impi amúgy rendes fiú:-D.
Sunshine after the rain.
egyébiránt az meg bosszantóan szar duma, hogy egy ügyvédben ne a tisztességtelen embert lássuk, amikor 90%-uk az és ez mindenki számára nyilvánvaló... Én eddig akárhány ügyvédi irodában megfordultam, az a minimum volt, hogy már az elején utalnak a számla nélküli kifizetés lehetőségére... hogy a tovább ne is folytassam...
kacsa, kbs, namajd kerüljetek csak egyszer szembe izalizával egy ügyetek kapcsán... :))
kacsa, kbs, namajd kerüljetek csak egyszer szembe izalizával egy ügyetek kapcsán... :))
Kedves Kacsa 1111!
Ahelyett, hogy személyeskedsz, válaszolhatnál érdemben is. Talán arra többen kíváncsiak. És engem is érdekelne, vajon érveid is vannak-e?
Kedves Legislator!
Visszahoztad az ovis évek légkörét, egy jogifórumos fórumba, ez olyan cukormackóbogár vagy! :-)
Több éve boldog házasságban élek, de azért kedves tőled, hogy számíthatok rád, ha szükségem lesz párválasztási tanácsra.
Olyan bájos ahogy kóstolgatni próbáltok (remélem annál jobb elfoglaltságotok is akad, minthogy mások lelkesedését és örömét próbáljátok meg kikezdeni, elrontani). Őszintén kívánom, hogy legyen.
Szép estét!
Liza
„Csipke, kbs, Legislator és jómagam "kóstolgattuk" a "lányt"...
szerinted melyikünk irigy rá?:)”
Kérdezhettem volna azt is, hogy mi bajotok vele. Tudod, szeretem a tisztaságot, ezért szólok, amikor összefújja a szemetet a szél.:)
Leg, eddig úgy tartottam, hogy te vagy a "kedves" kontrás a zenekarban, de kezdesz rosszindulatúvá válni.
Kedves Kacsa!
Nem séróból nyomom. Ezeket én átéltem.
Nincs bajom az ügyészekkel, sőt, haverom is van közöttük, de irigyelni azért nem irigylem őket, Gubalínó:-D. Így én kiestem:-P.
Sunshine after the rain.
Kedves guba,
Csipke, kbs, Legislator és jómagam "kóstolgattuk" a "lányt"...
szerinted melyikünk irigy rá?:)
Kacsa11
Most irigységből kóstolgatjátok ezt a lányt?
Imp+Izaliza:-D, sok sikert:-D.
Sunshine after the rain.
Kedves Dr.Attika,
„Felelősség a parancsot adóé”
„Nincs kivétel.”
Szokás szerint megint séróból nyomod a tárgyi tévedést. A felelősség bizony előfordul, hogy megoszlik a parancsot adó és a parancsot kapó személy között (Rexor jó irányban kapizsgált pusztán jogérzékből):
„108. § (1) A katona szolgálatteljesítése során köteles végrehajtani az elöljáró parancsát, a felettes rendelkezését, kivéve, ha azzal bűncselekményt követne el.”
Kacsa11
Kedves Rexor!
Nem a gondolatmenet veszélyes, hanem a parancs teljesítése vagy nem teljesítése következménye.
Van még egy pontja ( legalábbis 1989-ben volt) a szolgálati szabályzatnak, ami azt tartalmazta, hogy "A parancs szent, megfellebbezhetetlen, annak bírálata tilos.) Ezek után a parancsot kapó mit tehet? Végrehajtja. Tudom, hogy ez lelkiismereti konfliktust teremt és férfi legyen a talpán, aki ezt feloldja olyan esetben ami 1988-ban történt október 23-án. 1988. október 23-a előtti napokban azt a parancsot kaptuk, hogy amennyiben az "ellenforradalmárok" behatolnának a laktanyába és a fegyver és lőszerraktárakból fegyvereket akarnának zsákmányolni, akkor autamatikus a tűzparancs. Ha behatoltak volna- szerencsére egy fránya "ellenforradalmár" nem járt arra- kiadom a tűzparancsot? Magam sem tudom a válazt.
Azért a kor német hadseregében a parancsmegtagadók sorsa megjósolható volt...
Sunshine after the rain.
Attila,
Azért elég veszélyes ez a gondolatmenet. Kacsa példájából kiindulva "szolgálati szabályzat" alapján Himmleren, Hitleren és Gőringen kívül (akik öngyilkosok lettek), senkit nem lehetett volna elítélni. Én úgy tudom, hogy ha a parancs közvetlen életveszélyt okoz, akkor nemcsak joga, de kötelessége is a parancsot kapónak azt megtagadnia.
Kedves Kacsa!
Nincs kivétel. ( Persze a Btk. bizonyos esetben mentesíti a büntetőjogi felelősség alól a a parancsra elkövetőt.) A szolgálati szabályzat viszont úgy rendelkezik, hogy " A parancsnok felelős azért amit megtett, és azért is amit megtenni elmulasztott.) A parancsnok tevékenysége pedig alapvetően parancs adása. Mulasztása pedig a parancs nem kiadása.
Kedves ujhus:),
csak óvatosan, mert izaliza a blog bejegyzéseiben nem törekszik az objektivitásra, és ezért el is fut a realitás mellett néhol...
Kedves Dr.Attika,
„Felelősség a parancsot adóé”
sorolni lehetne az ez alóli kivételeket, akár a rendőrségi törvény alapján, akár csak emlékezve a védelem kudarcára a nürnbergi perben...
Kacsa11
Kedves Pöszke! Én nem azt kérdeztem, milyen választ kell adni a bejutáshoz, hanem mindössze arra voltam kíváncsi, TE milyen választ adtál. Amihez persze semmi közöm, puszta kíváncsiság volt.
Izaliza!
Én is olvastam a blogodat, nekem nagyon tetszik! Lehet neked írni priviben, ha nem tolakodás?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |