órarend - DE ÁJK levelező

timi36 # 2009.08.19. 12:27

Köszönöm Mosza! Ezt fogom tenni...:)

timi36 # 2009.08.18. 19:31

Kedves tapasztaltabbak! Valaki megnézné, hogy ezen az oldalon például mi a különbség a két Római jog című köny között, miért nem ugyanaz az ára? Illetve melyik kell nekünk?/www.szakkonyv.hu

Dr.Attika # 2009.08.18. 14:43

Tankönyvek!
Javaslom, hogy vegyétek meg a legutolsó kiadást és tartsátok is meg. A római, a magyar alkotmány- és jogtörténet, az egyetemes jogtörténet mind olyan tankönyvek, amelyeket később is elővesztek. Egyszeri nagyobb "beruházás", de megéri, márha jogászok lesztek.

lacirek # 2009.08.18. 14:33

Kedves Papiniana!

Köszönjük a konkrét segítséget, egyben üzenném leendő hallgatótársaimnak, ha valamilyen könyvre volna szükségetek, keressetek meg akár itt, akár személyes üzenetben, ha van az ami kellene nektek(nekünk) a könyvesboltban Debi.Gambrinus köz! szívesen beszerzem, vagy megvásárolom! Azt tudom, hogy az első napokon a kari hirdetőtáblán sok minden kint lesz, de ha valaki messze lakik, vagy messziről jár, annak szívesen segítek bármikor, és bármiben, amiben tudok.
üdv.
lacirek

Papiniana # 2009.08.17. 20:50

A honlap biztos pont lesz az életetekben a tankönyvek, szakirodalmak szempontjából is. :) De egyelőre még nincsenek fenn friss infók, majd szept-ből. Illetve természetesen az első konzultáción elmondják az oktatók a legfontosabb tudnivalókat.

Tankönyvek:

• római jog: Földi András - Hamza Gábor: A római jog története és institúciói, Budapest, 2000 utáni kiadás
  • egyetemes jogtöri: Gönczi-Horváth-Stipta-Zlinszky: Egyetemes jogtörténet I. (Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1999 vagy később)
  • magyar jogtöri: Mezey Barna (szerk): Magyar jogtörténet. Bp., Osiris, 2008-as kiadás (előbbi nem ajánlott)

Papiniana

timi36 # 2009.08.17. 20:19

Persze részemről egyáltalán nem ragaszkodom az új könyvekhez, ezért akinek van esetleg eladó az írjon:)Szívesen veszem, előre is köszönöm:)

timi36 # 2009.08.17. 20:15

Köszönöm az infót az újak nevében is:)
Azt, hogy milyen könyvekre lesz szükségünk-gondolom-csak a kezdés után tudjuk meg..? Vagy le van ez írva valahol? Esetleg kapunk majd a beiratkozáskor ilyen listát?:)

Papiniana # 2009.08.17. 18:51

Tudom, tudom... Igazatok van, nagyon nehéz lehet nektek munka mellett megoldani. Én nappalis voltam, úgyhogy el sem tudom képzelni mekkora terhet vállaltatok.
A főépületben található tankönyvboltban megkaphatók a tankönyvek. Sajnos a kar épületében székelő jogi tankönyvbolt megszűnt. :( De ha nem ragaszkodtok az újhoz, lehet olcsóbban is meg tudjátok kapni használtan, de mégis jó állapotban. Tanévkezdés környékén szokott lenni a tankönyvbörze, illetve a hirdetőfalak is tele lesznek eladó tankönyvek hirdetéseivel.

Papiniana

timi36 # 2009.08.17. 18:06

Nagyon köszönöm a segítőkészséged Lacirek! Esetleg azt is tudja valaki, hogy hol célszerű beszerezni a könyveket és jegyzeteket?

lacirek # 2009.08.17. 14:05

Kedves Timi 36!

Az biztos, hogy"hajrá", szívemből beszélsz, habár én itt lakom a közelben, de ha segítségre van szükséged, mely konkrét segítség, akkor rám számíthatsz az optimális szállás keresésének tekintetében. Természetesen előre nem ígérek semmit, de ha egy konkrét igény felmerül, körülnézünk!
Debrecen, mint "egyetemváros" ebből a szempontból nem egyszerű eset, de szerintem tud segíteni, aki akar, már csak azért is, hogy közelebb vagyunk.
Na meg az ambíció, az fontos, és vitathatatlan.
üdv
lacirek

zsoleszreg # 2009.08.17. 13:58

Kedves Mosza!
Újra azt kell, hogy mondjam: Köszönöm szépen a segítséget!!!!

zsoleszreg # 2009.08.17. 13:24

javítás
munkaszerződés = tanulmányi szerződés

sorry

zsoleszreg # 2009.08.17. 13:22

Kedves Mosza!
Köszönöm válaszod, nagyon gyors volt! Mégegyszer köszönöm!
Még azt szeretném megtudni, hogy a konzultációs időre kaphatok-e fizetés nélküli szabadidőt, vagy nem?!

(Arra már gondolni sem merek, hogy azon szabadidőt kifizessék, munkaszerződés hiányában! :D )

Mégegyszer, alázatos köszönet és hála a válaszért!

timi36 # 2009.08.17. 13:05

Köszönöm Papinianának a válasz! Majd igyekszem a legtöbbet ott lenni, ha ez volt az álmom... akkor hajrá, nem igaz? :) Bár én majdnem 400 kilométerre lakom és dolgozom, de semmi önsajnálat :)Az akaratomon nem fog múlni, az biztos nagyon lelkes vagyok :D
Tud valaki olcsóbb szállás lehetőséget a konzultációk idejére? Jól jönne pár okos és hasznos tanács az "öregebbektől".:)

zsoleszreg # 2009.08.17. 12:59

Szeretnék egy kérdést feltenni azzal kapcsolatban, amit Dragunov írt!

Pedagógusként dolgozom egy középiskolában, mint kollégiumi nevelőtanár. Ha jól tudom, konzultációs időre fizetés nélküli szabadidőt kell, hogy biztosítson (nincs tanulmányi szerződésem, a tandíjat magam fizetem) az intézmény, illetve vizsgánként 4 nap fizetés nélküli szabadidőt! Ez igaz, vagy sem?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!

Ui.: Bocsi, hogy eltértem a címben szereplő témától!

zsoleszreg # 2009.08.17. 12:58

Szeretnék egy kérdést feltenni azzal kapcsolatban, amit Dragunov írt!

Pedagógusként dolgozom egy középiskolában, mint kollégiumi nevelőtanár. Ha jól tudom, konzultációs időre fizetés nélküli szabadidőt kell, hogy biztosítson (nincs tanulmányi szerződésem, a tandíjat magam fizetem) az intézmény, illetve vizsgánként 4 nap fizetés nélküli szabadidőt! Ez igaz, vagy sem?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!

Ui.: Bocsi, hogy eltértem a címben szereplő témától!

zsoleszreg # 2009.08.17. 11:54

Akkor én kezdem is a köszöngetést!
Köszönjük az infót!

(Remélem a főnököm elenged majd)

lacirek # 2009.08.17. 11:40

Szia Pipiniana!

Ez így rendben lesz, szerintem, ahogy te is látod az a legjobb, ha megkérünk minden ide látogatót, hogy ossza meg velünk, amit tud!?
És(és-el nem kezdünk mondatatot)azt megköszönnénk, nem baj az, ha egy infó nem 100%-os-de ha jó felé terel , az jól esik!
sziasztok
lacirek

Papiniana # 2009.08.17. 09:38

Kéthetenként lesznek a konzultációitok ez tuti. Hogy ez hány alkalmat jelent félévenként, azt nem tudom, és igen rossz fejszámoló vagyok, bocsi... :)
Nyilván azért vannak a konzultációk, hogy segítsenek nektek a felkészülésben a vizsgákra (és utána a nagybetűs jogászéletben). Katalógus nem szokott lenni szerintem. De ha fizettek a képzésért, akkor már érdemes eljárni, nem igaz? Színházjegyet sem azért vesz az ember, hogy ne menjen el az előadásra...

Papiniana

timi36 # 2009.08.16. 18:40

Én felvételi tájékoztatóban azt olvastam, hogy fél évente 6-8 alkalommal lesz konzultáció a DE ÁJK levelező tagozaton. Akkor ez nem így van? Baj az, ha nem megyek el minden konzultációra? Aki tudja írjon... Köszi:)

Papiniana # 2009.08.15. 20:17

Sziasztok!
A DE ÁJK-n kéthetente pénteken és szombaton vannak a levelezős konzultációk. Általában reggeltől estig (8:00-18:00/20:00). Az e félévi órarendek csak aug. végén-szept. elején leszenk fent a honlapon szerintem. De azért nézegessétek addig is, hátha idén gyorsabb lesz a Tanulmányi Osztály. :)

Papiniana

timi36 # 2009.08.15. 19:40

Szia ildianya!
Nagyon megörültem neked, hogy nem leszek egyedüli első éves joghallgató anyuka a DE ÁJK-n. Örülnék ha beszélhetnénk, mert én is hasonló cipőben járok...

ildianya # 2006.08.09. 15:15

köszi!

kicsit tudatzavaros dolog egyedülállóként karrierre is vágyni... de már én nem azon fogok stresszelni, lesz-e egyerekem valaha, mert az már van :)) duplán is :)) vegyesen is :))

mostmár ráérek önmegvalósítni is :)

Vadalma # 2006.08.09. 14:13

nagyon sok sikert és kitartást, Ildianya, nagyon értékelem, hogy belevágsz, nagyon drukkolok Neked.

én ugyan nem oda jártam, de ha valaha kell valami, keress meg nyugodtan, ha tudok segítek.

ildianya # 2006.08.09. 14:10

drága vadalma,

először is köszi!!!
ez jónak néz ki :)legalábbis jobbnak...

a tanulmányijukat nemigazán lehet elérni... :/
na de van még 1 napom :)