Köszönöm Mosza! Ezt fogom tenni...:)
órarend - DE ÁJK levelező
- 1
- 2
Kedves tapasztaltabbak! Valaki megnézné, hogy ezen az oldalon például mi a különbség a két Római jog című köny között, miért nem ugyanaz az ára? Illetve melyik kell nekünk?/www.szakkonyv.hu
Tankönyvek!
Javaslom, hogy vegyétek meg a legutolsó kiadást és tartsátok is meg. A római, a magyar alkotmány- és jogtörténet, az egyetemes jogtörténet mind olyan tankönyvek, amelyeket később is elővesztek. Egyszeri nagyobb "beruházás", de megéri, márha jogászok lesztek.
Kedves Papiniana!
Köszönjük a konkrét segítséget, egyben üzenném leendő hallgatótársaimnak, ha valamilyen könyvre volna szükségetek, keressetek meg akár itt, akár személyes üzenetben, ha van az ami kellene nektek(nekünk) a könyvesboltban Debi.Gambrinus köz! szívesen beszerzem, vagy megvásárolom! Azt tudom, hogy az első napokon a kari hirdetőtáblán sok minden kint lesz, de ha valaki messze lakik, vagy messziről jár, annak szívesen segítek bármikor, és bármiben, amiben tudok.
üdv.
lacirek
A honlap biztos pont lesz az életetekben a tankönyvek, szakirodalmak szempontjából is. :) De egyelőre még nincsenek fenn friss infók, majd szept-ből. Illetve természetesen az első konzultáción elmondják az oktatók a legfontosabb tudnivalókat.
Tankönyvek:
- római jog: Földi András - Hamza Gábor: A római jog története és institúciói, Budapest, 2000 utáni kiadás
- egyetemes jogtöri: Gönczi-Horváth-Stipta-Zlinszky: Egyetemes jogtörténet I. (Nemzeti Tankönyvkiadó, Budapest, 1999 vagy később)
- magyar jogtöri: Mezey Barna (szerk): Magyar jogtörténet. Bp., Osiris, 2008-as kiadás (előbbi nem ajánlott)
Papiniana
Persze részemről egyáltalán nem ragaszkodom az új könyvekhez, ezért akinek van esetleg eladó az írjon:)Szívesen veszem, előre is köszönöm:)
Köszönöm az infót az újak nevében is:)
Azt, hogy milyen könyvekre lesz szükségünk-gondolom-csak a kezdés után tudjuk meg..? Vagy le van ez írva valahol? Esetleg kapunk majd a beiratkozáskor ilyen listát?:)
Tudom, tudom... Igazatok van, nagyon nehéz lehet nektek munka mellett megoldani. Én nappalis voltam, úgyhogy el sem tudom képzelni mekkora terhet vállaltatok.
A főépületben található tankönyvboltban megkaphatók a tankönyvek. Sajnos a kar épületében székelő jogi tankönyvbolt megszűnt. :( De ha nem ragaszkodtok az újhoz, lehet olcsóbban is meg tudjátok kapni használtan, de mégis jó állapotban. Tanévkezdés környékén szokott lenni a tankönyvbörze, illetve a hirdetőfalak is tele lesznek eladó tankönyvek hirdetéseivel.
Papiniana
Nagyon köszönöm a segítőkészséged Lacirek! Esetleg azt is tudja valaki, hogy hol célszerű beszerezni a könyveket és jegyzeteket?
Kedves Timi 36!
Az biztos, hogy"hajrá", szívemből beszélsz, habár én itt lakom a közelben, de ha segítségre van szükséged, mely konkrét segítség, akkor rám számíthatsz az optimális szállás keresésének tekintetében. Természetesen előre nem ígérek semmit, de ha egy konkrét igény felmerül, körülnézünk!
Debrecen, mint "egyetemváros" ebből a szempontból nem egyszerű eset, de szerintem tud segíteni, aki akar, már csak azért is, hogy közelebb vagyunk.
Na meg az ambíció, az fontos, és vitathatatlan.
üdv
lacirek
Kedves Mosza!
Újra azt kell, hogy mondjam: Köszönöm szépen a segítséget!!!!
javítás
munkaszerződés = tanulmányi szerződés
sorry
Kedves Mosza!
Köszönöm válaszod, nagyon gyors volt! Mégegyszer köszönöm!
Még azt szeretném megtudni, hogy a konzultációs időre kaphatok-e fizetés nélküli szabadidőt, vagy nem?!
(Arra már gondolni sem merek, hogy azon szabadidőt kifizessék, munkaszerződés hiányában! :D )
Mégegyszer, alázatos köszönet és hála a válaszért!
Köszönöm Papinianának a válasz! Majd igyekszem a legtöbbet ott lenni, ha ez volt az álmom... akkor hajrá, nem igaz? :) Bár én majdnem 400 kilométerre lakom és dolgozom, de semmi önsajnálat :)Az akaratomon nem fog múlni, az biztos nagyon lelkes vagyok :D
Tud valaki olcsóbb szállás lehetőséget a konzultációk idejére? Jól jönne pár okos és hasznos tanács az "öregebbektől".:)
Szeretnék egy kérdést feltenni azzal kapcsolatban, amit Dragunov írt!
Pedagógusként dolgozom egy középiskolában, mint kollégiumi nevelőtanár. Ha jól tudom, konzultációs időre fizetés nélküli szabadidőt kell, hogy biztosítson (nincs tanulmányi szerződésem, a tandíjat magam fizetem) az intézmény, illetve vizsgánként 4 nap fizetés nélküli szabadidőt! Ez igaz, vagy sem?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Ui.: Bocsi, hogy eltértem a címben szereplő témától!
Szeretnék egy kérdést feltenni azzal kapcsolatban, amit Dragunov írt!
Pedagógusként dolgozom egy középiskolában, mint kollégiumi nevelőtanár. Ha jól tudom, konzultációs időre fizetés nélküli szabadidőt kell, hogy biztosítson (nincs tanulmányi szerződésem, a tandíjat magam fizetem) az intézmény, illetve vizsgánként 4 nap fizetés nélküli szabadidőt! Ez igaz, vagy sem?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Ui.: Bocsi, hogy eltértem a címben szereplő témától!
Akkor én kezdem is a köszöngetést!
Köszönjük az infót!
(Remélem a főnököm elenged majd)
Szia Pipiniana!
Ez így rendben lesz, szerintem, ahogy te is látod az a legjobb, ha megkérünk minden ide látogatót, hogy ossza meg velünk, amit tud!?
És(és-el nem kezdünk mondatatot)azt megköszönnénk, nem baj az, ha egy infó nem 100%-os-de ha jó felé terel , az jól esik!
sziasztok
lacirek
Kéthetenként lesznek a konzultációitok ez tuti. Hogy ez hány alkalmat jelent félévenként, azt nem tudom, és igen rossz fejszámoló vagyok, bocsi... :)
Nyilván azért vannak a konzultációk, hogy segítsenek nektek a felkészülésben a vizsgákra (és utána a nagybetűs jogászéletben). Katalógus nem szokott lenni szerintem. De ha fizettek a képzésért, akkor már érdemes eljárni, nem igaz? Színházjegyet sem azért vesz az ember, hogy ne menjen el az előadásra...
Papiniana
Én felvételi tájékoztatóban azt olvastam, hogy fél évente 6-8 alkalommal lesz konzultáció a DE ÁJK levelező tagozaton. Akkor ez nem így van? Baj az, ha nem megyek el minden konzultációra? Aki tudja írjon... Köszi:)
Sziasztok!
A DE ÁJK-n kéthetente pénteken és szombaton vannak a levelezős konzultációk. Általában reggeltől estig (8:00-18:00/20:00). Az e félévi órarendek csak aug. végén-szept. elején leszenk fent a honlapon szerintem. De azért nézegessétek addig is, hátha idén gyorsabb lesz a Tanulmányi Osztály. :)
Papiniana
Szia ildianya!
Nagyon megörültem neked, hogy nem leszek egyedüli első éves joghallgató anyuka a DE ÁJK-n. Örülnék ha beszélhetnénk, mert én is hasonló cipőben járok...
köszi!
kicsit tudatzavaros dolog egyedülállóként karrierre is vágyni... de már én nem azon fogok stresszelni, lesz-e egyerekem valaha, mert az már van :)) duplán is :)) vegyesen is :))
mostmár ráérek önmegvalósítni is :)
nagyon sok sikert és kitartást, Ildianya, nagyon értékelem, hogy belevágsz, nagyon drukkolok Neked.
én ugyan nem oda jártam, de ha valaha kell valami, keress meg nyugodtan, ha tudok segítek.
drága vadalma,
először is köszi!!!
ez jónak néz ki :)legalábbis jobbnak...
a tanulmányijukat nemigazán lehet elérni... :/
na de van még 1 napom :)
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02