A Károli Gáspár Református Egyetemet ismeri valaki?


h.michel # 2006.01.13. 10:35

üdv, sajnos sehol nem olvastam semmit a Károli Gáspár Református Egyetem levelezős jogász képzéséről, ami viszont igen érdekelne, lévén hogy gondolkodom a jogi másoddiplomán. azért gondoltam erre az egyetemre, mert nem akarok nagy jogász lenni, nekem csak a közigazgatási munkámban lenne haszna, és ezért úgy gondolom, hogy nem feltétlen szeretnék áldozata lenni az elte és a pázmány versenyének, azaz a könnyebb végét fognám meg a dolognak, viszont mindenképpen pesti képzést szeretnék.
nagyon örülnék egy-két véleménynek.
egyáltalán biztos az akkreditációja?

drpici # 2006.01.13. 11:53

Szia!

Én ismerem, tekintettel arra, hogy ott végeztem tavaly. :)
A levelezős képzés elég friss, arról nem tudok semmit.
Én nappalira jártam és véleményem szerint nem biztos hogy ez lesz a dolog "könnyebb vége". Együtt tanultam Pázmányos és Eltés barátaimmal és nem vettem észre h kevesebbet, v nagyon mást kellene tudnom 1-1 vizsgán... Persze mindenhol más az, amit igazán komolyan vesznek, ergo azon lehet legkönnyebben elvérezni, hát nálunk jó eséllyel pályázik erre a státuszra a közig...
Mindenesetre én nem bántam meg, h oda jártam, szóval szívesen ajánlom.
Talán vmelyik vidéki egyetemen lenne könnyebb, de konkrétan nem említeném egyiket sem, mert nem jártam egyikbe sem.

Remélem segítettem.

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.13. 12:09

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Kála # 2006.01.13. 12:19

Érdekes, én is Pécsett végeztem - igaz nappalin, de mintha egy teljesen más egyetemről írnál...
A büntetőjogos ötlet egyszerűen hihetetlen, már csak azért is, mert legutóbbi információim szerint is szakvizsga tárgy, és gondolom az is marad még egy ideig...
Vagy poén volt és félreértettem?

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.13. 12:22

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Kála # 2006.01.13. 12:29

Mit írtam ami ijesztő? Lehet hogy rossz a memóriám - én is csak öregszem...
De a jó hír: nálunk valóban senki nem rokkant bele a közig-be, igaz, hogy az évfolyam 3/4 részét kivágták első körben, de bele nem rokkant senki :-)

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.13. 12:33

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

luti # 2006.01.14. 16:13

Üdv Mindenkinek!

Én most kezdtem a sulit levelezőn. A vizsgaidőszak nem piskota. De a tanárok rendesek. A róma itt is húzos mint minden jogi karon.

Kirby # 2006.01.14. 18:35

Rendesek a tanárok? Akkor az tényleg jó hely....

h.michel # 2006.01.16. 09:23

igazán köszönöm az eddigi hozzászólásokat. úgy látom, hogy nincs azért egységes nézet, és mindenhol van valami, amivel lehet a szegény diákok életét keseríteni.

drpici és luti!
kb hány vizsga van egy félévben? mert valahol azt olvastam, hogy az elte és a pázmány között nagy különbség van a vizsgatárgyak száma között, az egyházi tárgyak miatt a pázmányon több van, bár állítólag az eltén meg húzósabbak a vizsgák.

egy pázmányos barátnőm szerint általánosan jellemző, hogy 90% szerencse, 10% tudás kell egy sikeres vizsgához.

várom a további infokat.
köszi

drpici # 2006.01.16. 09:43

Átlag 8-10 vizsga volt még az én időmben, de azóta ez biztos változott és jobban beosztható a kredit-rendszernek köszönhetően. Csak egyházjog volt + tantárgyként.

Kedves Order, némi iróniát érzek kicsendülni a soraidból. :) Direkt nem utaltam egy bizonyos vidéki egyetemre, mert csak hallok dolgokat, de egyikről sincs személyes tapasztalatom. Ezért nem alkotok véleményt.
Úgy tűnik Neked határozott elképzelésed van arról, milyen a Károli...talán Te is jártál oda?

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.16. 10:02

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

badgergo # 2006.01.16. 10:21

Kedves Hozzászólók!

Én szintén egy volt Károlis vagyok, és az utóbbiakkal kapcsolatban csupán azt jegyezném meg: szinte tök mindegy, hogy hol tanulsz, úgyis mindenki mindig a saját háza táját védi. Én pontosan tudom, mik voltak a Károli gyengéi, de természetesen nem fogom szapulni, hiszen onnan kaptam a diplomámat. Amúgy az én baráti társaságomban lévő volt Eltések és Pázmányosok csöpögő szájjal hallgatják az én jelenlegi munkahelyemet, pedig sokatok szerint "csak" egy Károlis diplomám van.

Kedves Michel!

Szívből ajánlom a Károlit, de egy dolgot fogadj meg tanácsként:

Ha már most a százalékos esélyeidet latolgatod, akkor jobb, ha egyáltalán nem jelentkezel egyik jogi karra sem. A jogon ugyanis - bárhova is jársz - bizony TANULNI KELL. Nem pedig a "jó tanárban" vagy a "szerencsében" bízni.

Üdv: B.Gergő

drpici # 2006.01.16. 10:46

Teljesen egyetértek badgergovel mindenben.
Főleg ami az elhelyezkedást illeti. Egyetlen velem együtt végzettről sem tudok, aki még ne talált volna állást (és itt nem ingyenmunkára gondolok :).
Ez talán jelent vmit...

Order, te csak a segítő szándékú és objektív hozzászólásaidért vagy felelős...

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.16. 10:54

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

h.michel # 2006.01.16. 11:04

Köszönöm az őszinteséget, egy kissé fejbe is kólintott, és bár tény, hogy soha nem volt vágyálmom a jog, de a jelenlegi helyzetemben (közigazgatásban dolgozom) úgy gondolom, hogy ez az egyetlen logikus továbbtanulási lehetőség, de azért igyekszem ezt jól átgondolni.

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.16. 11:14

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

h.michel # 2006.01.16. 12:12

Az az igazság Order, hogy a pénzügy, ill. a közgazdasági irány nem annyira nekem való, valahogy még kevésbé kötne le a dolog, a jog viszont úgy általánosan is hasznos ismeret, amivel mégis többféle irányban lehetne lavírozni. és igazából valóban nem egyszerű döntés ez a továbbtanulás, de úgy gondolom, hogy egy főiskolai diplomával már nem nagyon lehet hamarosan labdába rúgni, pláne ezzel az újféle felsőoktatással. szerintem simán le fog értékelődni minden diploma, és ezzel együtt talán könnyebb is lesz hozzájutni.

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.16. 12:34

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

h.michel # 2006.01.16. 13:30

na, igen, ezért is vívódom, pláne, hogy lassan kellene gyereket is szülni, és a kettő együtt meg lehet, hogy nem menne.
viszont akkor legalább nem kell tandíjat fizetni, és később meg lehet, hogy ennyi kedvem sem lenne hozzá, mint most.
és talán ezt 50 százalékban fizetné a munkahelyem, merthogy szakirányú.
itt egyébként egészen rossz a hozzáállás, egyáltalán nem szeretik, ha valaki tanul. nem kimondottan az itten vezetőség, hanem a képviselő-testület, mondván, hogy ez pénzbe kerül és ráadásul a diplomás bér is magasabb, így még utána is többet kell fizetni, ami mind a költségvetést terheli. azért ettől függetlenül már szinte mindenkinek van diplomája, vagy folyamatban van, így az előrejutáshoz muszáj újra produkálni valamit. sajna itt is verseny van.

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.16. 13:41

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

h.michel # 2006.01.16. 13:56

Engem nem hiszem, hogy megölne a bűntudat azért, hogy a család jobb boldogulásáért tanulok, még akkor sem, ha ez esetleg lemondással jár is. egyébként meg a párom támogat benne, legalábbis elméletben, és csak remélni tudom, hogy ez így is lesz a gyakorlatban is. mert hát ne felejtsük el, hogy egy gyereknek apja is van, nem csak anyja. és az életben sajnos nem esik semmi csak úgy az ember ölébe, bármennyire is szeretnéd a gyerekednek a legjobbat, és a széltől is óvni. van amikor a kevesebb több. na jó ezt most abbahagyom.pápá.

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.16. 14:21

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

luti # 2006.01.17. 16:27

Sziasztok!

Kedves h. michael a tanuláshoz soha nincs késő. Számtalan édesanya csinálja ezt. Nem hiszem hogy ennek bármi hátránya lenne , sőt... Szóval én csak azt tudom tanácsolni, hogy vágj bele. Nem lesz könnyű ez tény, de meglehet csinálni.
Üdvözlettel!

h.michel # 2006.01.18. 08:49

köszönöm luti!
igazán számít a bátorítás, bár én is így gondolom, és nyilván az számít, ha az ember igazán akarja, de azért, ha mellé kap még egy kis megerősítést, az mindig jól jön.
szóval mégegyszer köszönöm!