Gürizés minimálbérért


shiiva # 2008.07.07. 13:44

totál reménytelenek vagytok, különösen Mr. KBS.

amúgy meg:

  • április óta eddig egyetlenegyszer sem kellett hétvégén bent lennie, este 6-ig van bent MAX minden nap
  • az első péntekjén a főnöke zavarta haza 5-kor, hogy mit keres még itt?
  • TÉNYLEG kurva jó a fizuja

bakker, értsétek már meg, nem tagadom én sem, hogy az irodák nagy többsége geci és iszonyú szar fizukat adnak. Frászt, tudom én is, hogy a legtöbben bepróbálják a megalázóan alacsony fizetést embertelen sok munkáért, nekem több jogász barátom ezt csinálja, látom én is a saját szememmel, hogy ők mennyit szívnak.

DE.
ELLENT LEHET ENNEK MONDANI!
csak sajnos amíg mindenki így áll hozzá, mint Ti, hogy eleve reménytelennek veszitek, és "természetesnek" a szívást, addig EZ NEM FOG VÁLTOZNI, addig úgy ki fognak Titeket használni, mint a huzat...

én nem hagyom magam, és van egy-két bátrabb jogász barátom, aki szintén nem, és egyikünk sem szívta meg, akár elhiszitek, akár nem.

de nekem tökmindegy egyébként, én jól keresek, Ti csesztek ki saját magatokkal, nem én...

Legislator # 2008.07.07. 15:04

Engem nem érint ez az ügyvédesdi, de egyszer mondj ellent, (ott, ahol már állásban vagy) és sosem kapsz állást egy ügyvédnél sem.


Sunshine after the rain.

vivi1111 # 2008.07.07. 15:20

persze megteheti a jelölt, h nem elérhető, de amikor arról lesz szó, hogy kinek mennyivel emelik a fizetését, illetve kit tartanak ott ügyvédként a nemzetközi irodában, akkor azért a kikapcsolt mobil nem lesz jó pont.
nyilván előnyt élvez az a jelölt, aki hajlandó rabszolgáskodni.
saját tapasztalat.
nem tudom, melyik lehet az a nemzetközi iroda, ahol nincs túlóra. nálunk bizony rossz szemmel néztek arra, aki a munkaidő végén, azaz 6-kor haza mert menni. mintha bűnt követett volna el.
pedig épp elég volt néha reggel 9-től 6-ig is.

kizárólag pénteken volt elfogadott 6-kor lelépni, de egy perccel előbb még e napon sem...ha 40 fok volt és nyár, megbízók szebadságon, még akkor sem...

vivi1111 # 2008.07.07. 15:21
szebadságon
  • > szabadságon
:)
shiiva # 2008.07.07. 15:37

nem mondtam, hogy nemzetközi irodába ment utána.
sima magyar ügyvédi iroda.

vivi1111 # 2008.07.07. 22:22

shiiva, nem a Te hsz-edre, hanem Maple-Leafére szántam a hsz-t.

reménytelenség # 2008.07.08. 19:35

miss shiiva gondolom te vagy a kemény csaj.a menő.a te aranyköpéseidért csak úgy reszketnek az emberek.mindent kívülről tudsz,és ugye minden a kis újjadban van.barátnőd,haverod a fél bíróság,és a falu.bejön neked ez az élet.vagy kurva mázlis vagy,vagy szereted a zavaros vizet.-vagy nagyon kemény vagy.de gondolom az utóbbi igaz...

reménytelenség # 2008.07.08. 19:43

azért nem kell rögtön leizélni valakit,mert van egyénisége.+lelkiismerete.attól még lehet ő is kemény/nem magamra gondoltam./és a kapitalizmus csillogó drágaköve,mint te.

Egyjogász # 2008.07.08. 23:03

Mondjuk azt én is aláírom, hogy az embernek nem kell eltűrnie mindent, és ki kell állnia a jogaiért.

A gyakorlatban azonban azért ez nem ilyen vegytisztán működik,és nem biztos, hogy mindenki hülye, aki nyel egyet, ha a főnöke ismét kicseszik vele.

Én a saját környezetemben azt tapasztaltam, hogy általában a fiatal, család nélküli, anyagilag jól eleresztett kollégák tudnak a legbátrabbak lenni.

Akinek mondjuk három kiskorú gyerekről kell gondoskodnia, vagy 45-50 évesen nem akarja valahol 0-ról újrakezdeni, az lehet, hogy nem szól be a főnökének olyanért, amiért egy 25 éves beadja a felmondását.

De tapasztalataim szerint a fiatalok közül is lényegesen kevésbé "bátrak" azok, akik ténylegesen a létfenntartásukra keresnek, mint azok, akiknek már megvan a kocsi, a lakás, a havi apanázs a szülőktől, aztán ha nem tetszik valami, lazán elküldik a főnököt a fenébe.

shiiva # 2008.07.29. 21:30

egyjogasz: teljesen egyetértek az utóbbi commenteddel, igazad van abban, hogy a körülmények befolyásolják az ember mennyire áll ki magáért, legalábbis az emberek nagyon nagy százalékánál egészen biztosan.
tök jogos, amit írtál.
de azért a pályakezdő, 2-3 nyelvvizsgás, summás vagy cum laudés végzettek nagy részének sztem még nincs gyereke, vagy idős szülője, akit még/már el kéne tartani, vagyis ilyen felkészültséggel igazán lehetnének legalább egy kicsit bátrabbak és hihetnének önmagukban...

remenytelenseg: nem vagyok se menő, se kőkemény, nem haverom egy bíróság sem, sőt, ha ennek a munkahelyemnek bármi miatt vége / vagy elmegyek innen bármi miatt (gyerek, külföld, stb), többet nem is akarok jogászként dolgozni, mert ez nem az én világom.

viszont kiállok magamért, kövezz meg érte.

reménytelenség # 2008.07.29. 21:50

nem erről van szó.eszemben sincs megbántani.csak idegesít,hogy a jogászi morál lesüllyedt a story magazin szintjére.hogy az kapja meg az állásokat akik menők a kocsmában stb/szinte kizárólag/.és ez az egyetlen lehetőséged,ha nem születsz jó helyre.részeg disznó stílus.minden arról szól,hogy milyen jó fej vagy,és mennyit bírsz inni...

shiiva # 2008.07.29. 21:55

remenytelenseg:

  1. en az egyetem aulajában kitett szórólap alapján találtam meg az első munkahelyem, SEMMI kapcsolatom nem volt hozzájuk...
  2. még diplomám sem volt, mikor odamentem, annyit kértem, hogy dolgozhatnék-e náluk nyáron 1-2 hónapot gyakorlatként, mert az később jól jön álláskeresésnél, mégis felvettek teljes állásba és náluk voltam évekig...
  3. nem iszom alkoholt. :)))
reménytelenség # 2008.07.29. 22:21

mindegy.gratulálok!semmi bajom az alkoholfogyasztással.

guba # 2008.07.30. 05:21

Az alapprobléma az, hogy nem tudnak ma Mo-on egy olyan szépségversenyt rendezni, hogy ne egy jogász, vagy joghallgató nyerjen. Az idei Anna-bálon az első meg a második szépség is a jogi pályára készül. Pedig, a KFT már régen megírta, hogy "az a baj, hogy a nők vagy csúnyák,...". Kicsit sokan vagyunk, híg az "anyag", és hát ez nem felfele hajtja az árakat. Erős versenyben, majd az alkalmatlanok kiszelektálódnak, előbb utóbb be fog állni egy egyensúly. Ezzel csak az a baj, hogy egy csomó nem jogi pályára való ember addig is ténykedik, ami rombolja a hivatás presztizsét.

Goodwitch # 2008.07.30. 05:46

Guba!

Mindamellett, hogy mélyen egyetértek veled, nem hiszek ebben a kiszelektálódásban.

Az ügyfél ui. a legtöbb esetben nem ért ahhoz, amit az ügyvédje csinál, így nem ismeri fel, hogy mikor választott szar ügyvédet. (Ha meg felismeri, inkább elmegy jogásznak, és soha többet nem bízza rá magát egy ügyvédre. :-) Aztán persze már annak szurkol, hogy az ellenfél ebből a híg anyagból ne a sűrűjét találja meg).

És akkor a bírókról már nem is beszélek (tisztelet persze a jelentős számú kivételnek!). No ott aztán minden van a szelekción kívül. A bíróságra bekerülni pedig mint tudjuk nem kifejezetten rátermettség alapján lehet. Kikerülni meg gyakorlatilag sehogy.

Én inkább csúnyának mondanám magam :-)


Goodwitch

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.30. 06:20

nem tudnak ma Mo-on egy olyan szépségversenyt rendezni, hogy ne egy jogász, vagy joghallgató nyerjen.

:))
Hogy igaz!

A Miss Word Bodri Krisztinának a legtöbb bulvárújság az "ügyvéd" címet is megelőlegezte, pedig egyelőre csak hallgató a lelkem. (Arról nem szól a fáma, hogy hanyadik szemesztert.) A Miss Balaton Finta Eszter meg nem kevésbé rangos ügyvédi irodától kapott azonnal állásajánlatot, mint a Négy Bárándy. Tárgyalóterembe ugyan ő sem nagyon jár - de az operabálon kétségkívül nagyon jól mutat a doyen oldalán.

Tényleg, kolléga úr: Katikánk doktor már?

jonie # 2008.07.30. 19:38

A nagyon okos Zimány Lindát kihagytad, aki a rengeteg "médiaszereplés" és "műsorvezetés" mellett még a vizsgáit is mindig le tudja tenni ;-) (ezt a fórumot biztos nem olvassa...)

Egyjogász # 2008.07.30. 20:31

Tényleg, azt tudja valaki, hogy a Deutsch Márnemfür Tomi leszakvizsgázott-e 1999 óta?
Arra emlékszem, hogy 1998-99 táján egy ország drukkolt (illetve röhögött) azon, hogy a Miniszter Úrnak 8-10 év után (?) sikerül-e lediplomázni. (Még a tévében is benne volt.)

Ja, és a szabályosanérettségizett ifj. Gyurcsányt melyik jogi karra vették fel?:)

Goodwitch # 2008.07.30. 21:15

No nekem Demcsák Zsuzsával volt alkalmam többször is egy napon vizsgázni, de őt közben valahogy nem láttam.


Goodwitch

Egyjogász # 2008.07.31. 05:32

Miért, a Demcsák is jogász???? Ez új.

A Csiszturól hallottam, meg a Somlóról, hogy elvégezték a jogot.

Lassan egyébként egyszerűbb lesz azt bemondani, hogy ki nem jogász, a többi meg mind az.

bandeeraz # 2008.07.31. 08:26

Jajj, nekem is van celeb-tapasztalatom. Én Zuschlagot láttam néha vizsgázni (bár évfolyamtársak nem voltunk), mikor farmerban telefonálva rohant be Pp-szigorlatra, tudtam nem sokáig lesz szabadlábon:))))

Goodwitch # 2008.07.31. 08:28

Még nem, de másodéves korunkban még egy évfolyamra jártunk. Mikor arról volt szó, hogy kormányszóvivő lesz, akkor tele volt az újság azzal, hogy a jogi tanulmányai mennyiben fogják segíteni az ő munkáját! :-)


Goodwitch

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.31. 09:25

Demcsák "Még Havas Henriknél Is Rövidebb Ideig Kormányszóvivő" Zsuzsa beiskolázását lehet, hogy a férje szorgalmazta. Talán meg akarta a spórolni a védőügyvédek díját - legalább a jövőre nézve.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.07.31. 09:37

Neki van rendes végzettsége.

Goodwitch # 2008.07.31. 09:49

Kinek?


Goodwitch