LL.B Angliában, vagy J.D. itthon?

barrerra # 2013.06.24. 16:50

Jaaa, hogy az a JD? Akkor meg mi az, hogy "magyar J.D."???? Mi a f*ért nem lehet azt írni, hogy "magyar jogi diplomám van és angol LL.M.-em"? MIÉRT NEM?? MI AZ HOGY MAGYAR J.D.???? Áh, felbasszák az agyam :D

Kacsa1111 # 2013.06.24. 14:21

Kedves Dr.Attika,

Látom Katica11 vágya - egyelőre - teljesül...:)))

Kacsa11

Dr.Attika # 2013.06.19. 17:30

"barrerra", Kacsa!
Milyen kódokat használtok? "JD, LLM"? Le kellene ereszkednetek a földre. Múltkor tárgyaltam egy ilyen "kódos" fiatal kolléga ellen - ő hozta elő, hogy LLM-nagyon gyengének bizonyult az eljárási jogban. Anyagi jogból sem ment volna át, ha vizsga van és nem peres eljárás.

Kacsa1111 # 2013.06.19. 13:55

Kedves barrera,

"magyar JD" alatt a sima, mezei magyar jogi diplomát kell érteni, melyet bármelyik magyar jogi karon megszerezhetsz.

Kacsa11

barrerra # 2013.06.17. 09:01

"Kedves Riwen!

Én egy nemzetközi irodánál dolgozom magyar JD és angol LLM birtokában."

JD diplomát nem csak az Egyesült Államokban lehet szerezni?? Hol lehet "magyar JD"-t szerezni????

Katica11 # 2012.01.12. 10:18

Kedves Dr.Attika! Még szerencse, hogy ilyen jól tudod, én mivel foglalkozom (vagy a nemzetközi irodák úgy általánosságban). Sajnos az általad elképzeltnek a legcsekélyebb köze sincs a valósághoz. Kívánom, hogy maradj meg boldog tudatlanságodban....

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.12. 09:29

így rendben vagyunk?:)
Abszolút! :)

Kacsa1111 # 2012.01.12. 08:27

Kedves Dr.Attika,

láthatóan fogalmad sincs arról, amiről nyilatkozol, úgyhogy ne is erőltesd!

Kedves kbs,

visszaolvastam, és annyiban igazad adok neked a pongyolaságot illetően, hogy ha most írnám le, akkor a "már"-t kihagynám.:)
úgy már ugyanazt jelenti, azzal, hogy az első hozzászólásomban nem említettem kifejezetten azt, amit a másodikban megtettem, hogy külföldi jogi diplomával külföldön jobbak az elhelyezkedési lehetőségek, mert az elsőben csak annyit mondtam, hogy a magyarral kishazánkban elég rosszak.

így rendben vagyunk?:)

Kedves hunfrakk,

alapvetően egyetértek én azzal, hogy a műszaki képzéseket kéne jobban preferálni.
a jogi képzést érintő nyírbálás kapcsán viszont csak annyi gondolatom támadt, hogy eddig sok szart gyártottak a jogi karok, most meg kevés szart fognak...a jogi képzés színvonalát (mely a béka seggét sem éri el) ez az intézkedés nem fogja emelni, pedig ha tényleg a munkaerőpiaci elvárásoknak akarnak megfelelni (amint azt a cikkben is állítják), akkor lenne hova és kellene is emelni.

Kacsa11

hunfrakk # 2012.01.11. 22:04
Dr.Attika # 2012.01.11. 22:02

Kedves Kollégák!
A jogi diploma azon diplomák egyike, amelyet egy másik eu-s tagállamban nem kell elfogadtatni, hanem önmagában jogászi képzettséghez kötött munkakör betöltésére jogosít. A magyar szakvizsga pedig arra is jogosít, hogy akár az angol ügyvédi kamara tagja is lehetünk és Angliában praktizálhatunk.

Kedves Katica!
Te nem csinálsz mást, mint az angol ügyfelekkel próbálod megértetni, hogy az általuk nem értett kontinentális jog miért olyan amilyen.
Nyilván többet keresel,mint egy átlag jogász, mert a "hülyeségi pótlékból" , amit az irodád beszed, telik rá.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.11. 21:34

Ezzel nem vitatkoznék, csakhogy nem ezt írtad. De elfogadom a korrekciót; és még csak ahhoz sem ragaszkodom, hogy nyíltan elismerd a tévedést. Vegyük úgy, hogy pongyolán fogalmaztál.

Kacsa1111 # 2012.01.11. 20:35

Kedves kbs,

már miért hülyéskednék? melyik résszel nem értesz egyet?
azzal, hogy külföldi jogi diplomával jobb eséllyel helyezkedsz el itthon, mint magyarral külföldön?
vagy azzal, hogy a magyar jogi diplomával magyarországon rosszabb elhelyezkedései lehetőségeid vannak, mint a külföldi diplomával külföldön?

azt hiszem nehéz lenne bármelyikkel is vitatkozni...:)

de ha az elsővel mégis vitatkozni szeretnél, akkor elméselem neked, hogy dolgoznak magyar és nemzetközi ügyvédi irodánál is olyan ügyvéd(jelölt)ek, akik nem rendelkeznek magyar jogi diplomával, csak külföldivel. nem azt mondom, hogy gyakori, csak azt, hogy előfordul...olyanról viszont még nem hallottam, hogy csak magyar jogi diplomával valaki külföldön végzett volna jogi munkát...

Kacsa11

Riwen # 2012.01.10. 19:50

Köszönöm a válaszokat!

Katica11 # 2012.01.10. 13:51

Kedves Riwen!

Én egy nemzetközi irodánál dolgozom magyar JD és angol LLM birtokában. Szeretem a munkámat, nem érzem "droid" tevékenységnek. Valószínűleg másokból az irigység beszél, amikor leszólják ezeket a helyeket, mert itt SOKKAL jobban lehet keresni, mint a magyar irodáknál, ráadásul a munka nagy százaléka (esetemben kb. 80%) angolul folyik.

Magyarországon nem tudsz mit kezdeni önmagában egy LLB-vel. Mindenképp kell a magyar JD, hiszen egy nemzetközi irodánál is magyar jogról adsz tanácsot, igaz általában idegen nyelven, külföldi ügyfeleknek. A külföldi LLM viszont majdhogynem alapkövetelmény a JD mellett a nemzetközi irodáknál.

Remélem, hogy segítettem.

hunfrakk # 2012.01.09. 19:16

ha Magyaro.-n akarsz jogász lenni,
akkor idehaza járj egyetemre

ha Magyaro.-n kívül akarsz jogász lenni elsősorban
(pl. nközi bíróságok, nközi ügyvédi irodák, nközi tanácsadó cégek), akkor ne Magyaro.-n járj egyetemre

Magyaro.-n a nközi joggal nem tudsz megoldani magyar ügyeket

külföldön nagyon keveset ér a magyar jogász oklevél

(az EU fogad magyar jogászokat, pl. most a luxemburgi EU Bírósága keres magyar jogászokat, de úgy, hogy magas szintű francia-magyar nyelvtudás az elvárás)

Sz.Márton # 2012.01.09. 18:07

A szerinte, -semmit nem érőt- egykor megszerző ügyvéd védheti majd, ha egyszer szüksége lesz rá, a szerinte semmit nem érővel ítélkező bírónál (is). Az állami intézményeknél ezt a szerinte még mindig semmit nem érőt fogadják el és azzal intézik az ügyeket.

Külföld, az persze mindig más, de itthon nem mindenki a nagy nemzetközi, kis országok jogszabályait határeseteken kerülgető és a hazai érdekeket negatívan sújtó szuperirodáknál teljesíti irodai droid munkásságát. Amíg egyszer nem tesznek úgy vele mint bárki másssal, hiszen mint tudjuk mindenki abszolút pótolható és akkor elő kell venni az itthon semmit nem érő végzettséget (is).

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.09. 17:22

Már megint hülyéskedsz. Ami rendben van, csak lehet, hogy a kérdező elhiszi.

Kacsa1111 # 2012.01.09. 14:04

Kedves Riwen,

a magyar jogi diploma még kishazánkban sem ér sokat, külföldön pedig pont semmit.

külföldi jogi diplomával magyarhonban már jobb esélyeid vannak (LL.M-mel persze jóval több, mint LL-B-vel), mint a magyarral külföldön.

Ha teheted, tanulj külföldön!

Kacsa11

Riwen # 2012.01.08. 21:56

Üdvözlet. Ha jól tudom, a magyarországi jogi egyetemeken 5 év osztatlan képzés után Juris Doctor fokozatot kap az ember, míg a világ más tájain a jogászképzés is osztott, és egy LL.B diplomát 3 év alatt meg lehet szerezni (plusz még 1 vagy 2 év az LL.M).
A kérdésem: Magyarországon van lehetőségem elhelyezkedni Angliában vagy Skóciában szerzett LL.B (esetleg LL.M) diplomával, illetve külföldön mennyit "ér" a magyar jogi diploma?