Hogyan is jön ez a mongol büntetőjoghoz? Mongol ügyvédi irodáról van szó?
Ha már sexnél tartunk. Miért vannak ilyen kevesen a mongolok és van-e ehhez köze a magyar Btk-ban büntetni rendelt vérfertőzés (203.§) törvényi tényállásának?
Mongol büntetőjog
Egy ügyvédi iroda két tulajdonosa kiszemeli magának a csinos titkárnőt. Egyikük be is cserkészi, és másnap meséli társának:
- Barátom, kicsit csalódtam. A feleségem sokkal jobb.
Erre a másik is ráhajt a titkárnőre, másnap neki is sikerül. Kérdezi a társa:
- Na, milyen volt?
- Hát, öregem, igazad volt. A feleséged tényleg jobb.
*
Bekopogtat a város legsikeresebb ügyvédéhez a városi lelkész adományért:
- Uram, Ön nagyon sikeres ügyvéd, szép vagyonnal. Kérem, adakozzon az egyház javára.
- Tisztelendő úr, hallott róla, hogy apám halálos beteg, és anyám összes pénze elment az ápolására?
- Nem, nem hallottam.
- És arról hallott, hogy a bátyám a háborúban elvesztette mindkét lábát, és segélyekből kell, hogy eltartsa a feleségét és mind a hat gyerekét?
- Nem hallottam.
- És azt hallotta, hogy a húgom férje meghalt egy autóbalesetben, egyetlen fillér nélkül hagyva a családját?
- Nem. Sajnálom.
- Nos, gondolja, hogy ha nekik nem adok egy fillért sem, akkor majd pont az egyháznak fogok?
Ser: Ez tényleg ütött:-DDD.
Sunshine after the rain.
Anekdóta Csortos Gy-ről.:
A szereposztó matracon jeleskedő fiata szinésznő összefut a neves Művészzel és mondja jó napot kollega
mire Csortos:" már elnézést hölgyem de mióta vagyok én kurva"
Jó, ez ütött.
Szóval az jutott eszembe... :D
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
"Eddig nekem az jutott, de most már nekem sem… :D"
Ezt mire érted Ser kolléga?:-D
Sunshine after the rain.
Mi simán kollégáztuk egymást a jobb arcokkal. De ahány ház... (sőt évfolyam, sőt csoport...). Ámbár a munkahelyen is kollégáznak a "nagyok" (nem mindenki), illetve ha értekezlet előtt lépünk be a nagyterembe, röppen egy-egy "Jó napot kollégák".
Sunshine after the rain.
és a recepción dolgozó exhallgató:
kortárs kartárs-pajtás portás
Az évfolyamtárs az hallgatótárs-pajtás :D XD
Jaj, majdnem elfelejtettem: tehát ebben a kérdésben egyet bírok érteni duck-kal. :D
Leg,
az évfolyamtárs az én véleményem szerint nem kolléga, mivel egyikünk sem végzett, de ha kolléga lett volna, akkor sem kollégáztam volna, mert idegesítő. :D
Eddig nekem az jutott, de most már nekem sem... :D
A metéltről miért nem a tészta jut eszembe?:-D
Sunshine after the rain.
Az évfolyamtársaidat viszont kollégázhattad volna...:-)
Sunshine after the rain.
Tudom, hogy nem engem kérdeztek, de azért hadd pofázzam bele. :D Feltehetőleg azért egyirányú a kollégázás, mert a tanár megtiszteli ezzel a hallgatót, viszont mivel a hallgató valójában nem kolléga, nem kollégázhatja vissza a tanárt.
Kedves Legislator,
na ez a másik, hogy ha már "kolléga", akkor miért egy irányú a kollégázás? - már ami a hallgatókat illeti.
és bár nem az ELTE-n szocializálódtam, minket is kollégáztak a tanárok, és már akkor is néztem, mint jolán a metéltre, hogy ezt most mire fel...?
számomra a recis csaj is inkább kolléga, mint a szomszédban dolgozó ügyvéd...akivel egyébként nem egy cégnél dolgozunk.
Kacsa11
Te simán:-D.
Sunshine after the rain.
Legkollégázhatlak? :DDD
Kacs, ha ELTÉ-n szocializálódtál volna, akkor tudnád, hogy a kolléga a joghallgatókat illető megszólítás az oktatók részéről, a szakmai összetartozást érzékeltetendő. Később az egyenrangú jogászok is így szólítják egymást (akkor is, ha akkor találkoznak először). Egyszer a Magyary Zoltán Kollégium felvételi vizsgáján engem, mint vizsgáztatót egy elsőéves álligkaros hallgató lekollégázott. Nagyon jó napom lehetett, hogy csak elmosolyodtam, és nem ordítottam le a fejét. Sőt, felvenni is javasoltam, nem rajtam múlott, hogy nem vették fel.
Sunshine after the rain.
Igen, tudni kell, csak miért olyan elvetemült módon (?) :D Nehogy válaszoljon valaki, tudom... csak bosszant. :D
Kedves Kacsa,
nálam ez csak "szólásmondás", de ahogy óhajtod. Ezen nem veszünk össze.
Impi: németül tudni kell, ez van. :)
Viszont pályáztam egy olyan helyre, ahol pontosan ugyanazzal foglalkoznak, amivel én már foglalkoztam, és még interjúra se hívnak be... Érti ezt valaki? :D
Serloch, hol van a szopkóné? Mondjuk azt már néztem régebben, és jobban kellett volna tudni németül (is), így nem mentem szopkódni. :DDD
Kedves Kacsa pajtás hexalolz :DDD
bocsánat. üttőrő nem voltam, csak kisdobos:)))
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02