Jogász Póker


Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 21:56

és ha azt írja a program, hogy kevesebb kézzel játsszak ellene, az akkor azt jelenti h szarabb lapokkal kéne?

Épp ellenkezőleg: jobbakkal. De figyelmedbe ajánlom, hogy ez a szöveg állandóan ott van. Tehát nem az épp megoldottt feladatra vonatkozik, hanem egy általános elv. Pl. minél többen ülnek mögötted, annál erősebb lap kell, hogy megadhasd valakinek az allin hívását. Minél előrébb ül a hívó, annál erősebb keze van, a tiédnek még erősebbnek kell lennie. Ha nagyon kevés vagy nagyon sok zsetonod van, akkor mkénytelen vagy gyengébb lapokkal is megadni, illetve megengedheted magadnak, hogy gyengébb lapokkal is megadj.

Egéybként jelentem, a cash grindelés mellett játszottam vagy tíz SnG-t ma. Tragádia. Egyetlen második hely, és akkor bead beat* sorozat, hogy majdnem sírtam.

*Amikor a sokkal jobb lapodat az ellenfél gyenge lapja szerencsés (neked balszerencsés) asztali lapokkal megveri. Pl. QJs-el allin keveredtem egy J8o-fal. Az asztalra meg lejött két nyolcas is.

_Wasp_ # 2009.07.02. 08:11

mondjuk a pokerstrategy-s sng cikkekben pont ez nem tetszett, kizártnak tartom, hogy valaki a kezdőknek adott tanácsokat betartva bármilyen szinten (1 dollárig lefele) nyerő lehetne: pl azt írják, hogy a cél a "túlélés" tehát a buborék elérése, ahol helyes push-fold taktikával majd jönni fog az eredmény. Ha valaki ezt követi, akkor hatalmas zsetonhátránnyal érkezik a buborékba, és az első elbukott kéz véget vet a játéknak. Én jobb szeretem célként kitűzni azt a szituációt, hogy akár kétszer is lemákolhassanak egy SNG-ban.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 11:07

Ne vedd sértésnek: majdnem mindegy, hogy mit taratsz kizártnak; mert a dolog sokszorosan ki van próbálva. Alacsonyabb limiteken - még 3$-nál is - nyereséges. A tényekkel nehéz vitatkozni. Sok arany és platina PS-tag ezzel csinált magának bankrollt. (Én is ezzel építettem a Starson 50-ről 300-ra.)

Mellesleg ki mondta, hogy feltétlenül nagy zsetonhátránnyal érkezek a buborékba? Ez csak akkor van így, ha kivételesen szar lapjárásod van. Normál lapjárás mellett átlagos zsetonmennyiséggel érsz a buborékba.
Ha pedig egy kis szencséd is van, akkor CL-ként is beérhetsz a pénzbe.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 11:14

No meg, hogy az ember mit szeret célként kitűzni. Én azt, hogy az első leosztásban AA-t kapok, az allin hívásomat mindenki megadja, és lejön még két ász és három király.
Csak ritkán tudom ezt a célt megvalósítani.

Ezzel azt akarom mondani, hogy hiba a tanulókban azt a hitet kelteni, hogy a pókerben minden csak célkitűzés és akarat kérdése. Nem az. Nagyrészt a befolyásolhatatlan szerencsén múlik.
Mert hogyan befolyásolod, hogy sok zsetonod legyen a buborékfázisra? "Múkodj, múkodj" - mondod a lapjaidnak? Vagy hogyan?

_Wasp_ # 2009.07.02. 12:24

elbeszélünk egymás mellett.

a pokerstrategy-s (alap) sng cikkekben azt olvastam, hogy nincs is jelentősége a deep stack játéknak, mert úgyis a buborékban dől el a dolog, ezért minden lapot el kell dobni ha jól emlékszem, talán csak a KK+ lapokat jelölték meg játszhatónak.

Igaz, hogy nem nagyon játszottam 3 dollár alatt (csak amíg fel nem mentem 100 dollárra, ez kb 1-2 hónap volt), de talán még ott is megkérdőjelezhető a dolog.

A buborékban az átlagos zsetonmennyiség 3750$. Ha valóban mindent dobunk, akkor ide kb 1200-al érkezünk. A vakok itt kb 100-200$. (vagy még magasabb.) M=4-nél vagyunk, úgy, hogy 12 leosztás alatt teljesen biztosan megesz minket a vak, ha nem megyünk allin (az effektív "M" számunk 1.6!!!), sőt mi több, csak 2 leosztásunk van, hogy ugyanennyivel gazdálkodjunk!

hát nem tudom...

természetesen nem veszem sértésnek, hiszen ez a megközelítés simán működhetett, amíg teljesen fogalmatlanok játszották a SNG-kat.
(2 éve még szerintem mehetett) Ma már durván mínuszos ennek a tanácsnak a megfogadása... Mindegy, a koncepció megértése nem árthat, de nem robotszerű megfogadás a célravezető, az tuti.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 13:53

Szorri vagyok. Azt hiszem félreértettél egy - talán rosszul fordított félmondatot a "legfontosabb, érdemi" szakaszról.

A PS által oktatott alapstratégia nem mondja, hogy a kezdő szakaszban - pláne a középső fázisban - minden lapot dobni kéne az AA-KK-on kívül. A kezdő szakaszban is javasolják a limpelést a kis (22-99) párokkal, akár UTG is. JJ-TT lappal MP1-től már emelhetsz is, ha előtted nem szállt be senki.
Az AQ, AJ, AT, hátsó pozícióból, ha senki nem hívott szintén emeléssel megjátszható.

A középső fázisban ugyan kevesebb lappal szorgalmazzák a nyitást, viszont hátulról (CO és BU) egy szélesebb skálával biztatnak lopásra; és a visszalopást is lehetségesnek tartják a nyitó ellenfél pozíciójától függően.

Magától értetődik, hogy nem ez az egyetlen nyereséges stratégia, sőt, szinte biztos, hogy gyakorlottabbak számára egy lazább, a FR cash gamehez közelebb álló flop előtti játék hatékonyabb, de kezdőknek ez a jobb, mert kevesebb szempontot kell figyelembe venniük a döntéseiknél.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 13:54

Elég laza bankrollmenedzsmentet folytatsz. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 14:03

Továbbá: M4-ig nem nagyon csúszunk le, mert kb. 16M-nél nekiállunk lopkodni (ez, mondjuk egy laza asztalon nem fog menni); 8M-nél pedig már push or foldot játszunk. Ami adott esetben azt is jelentheti, hogy páldául a tízes párunkkal - amivel a kezdő szakaszban egy emelést nem adtunk volna meg - allin megyünk középső pozícióból, ha előttünk mindenki dobott.
Így aztán előbb utóbb vagy megint 10-15M-ünk lesz, vagy kiesünk. :)

Megjegyzem: a PS ezüst, arany (pláne a platina és gyémánt) anyagai messze kifinomultabb, bonyolultabb stratégiát oktatnak, mindig hangsúlyozva azt is, hogy a kereteken belül magadnak kell megtalálni a számodra kényelmes és egyúttal hatékony stílust.
De a számolás oktatását sem a diferenciálszámítással kezdik, hanem az 1+1-gyel.

Impossible # 2009.07.02. 15:24

Melyik pókertermet ajánljátok? (Kitöltöttem a kvízt, és most választani kell.) A Full Tilt szimpatikus, de lehet, hogy a kezdőknek nem jó, nem tudom.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 15:36

Mit akarsz játszani? Ha Sin n Go-t, akkor szerintem legyen a Party. A PokerStars is jó, de ott nincs +100$.
Ha SSS-t játszanl inkább (anit melegen ajánlok), akkor a bwin, vagy valamelyik más ongame terem.

_Wasp_ # 2009.07.02. 15:42

tökmindegy, csak sokan legyenek rajta.

a full tilt jó pl, vagy bármelyik ipokeres terem is...

kbs: bankrollmenedzsment: 50 buyin alá ritkán mentem, 20 alá meg soha. (egyszer vagy kétszer kellett ugyanis szintenként visszafelé is lépnem: 25-el léptem fel, 20nál vissza). Most azon a szinten játszok, ami felett nem tudnék - úgy érzem - több pénzt keresni, és perpill 100 buyinen van a pókertőkém (egy csomó pénzt ki kellett vennem. :(~)
De nem mondanám magam olyan lazának...

Nem is kell nálam sokkal feszesebb szerintem, ha a visszalépést (!!!) betartja az ember rendesen.

miért, te hány big bettel játszod a készpénzes játékot? Vagy hány full beülővel?


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.07.02. 15:59

kbs, mondjuk én is egyetértek már veled, tényleg sss-el kéne Impnek kezdenie.

Imp, fogadd meg kbs tanácsát. visszaszívtam a sng javaslatot. nem tudom, mennyit javultál a képzéstől, de érzésem szerint még "megesznek" 1+0.1 dolláron is, egyszerűen azért, mert ellenfeleid többet játszottak nálad.

ha viszont mégis SNG-znál, akkor olyan helyet keress (mint az ipoker) ahol 10-20 centért tudsz játszani, akkor amíg eljátszol 2-3-5 dollárt addig rengeteget fejlődnél (főleg, mert nem állandóan vesztenél, még pocsék játék esetén se buknál többet, mint partinként 3 cent)

aztán ha jól megy a felszín kezelése, láttad a tipikus "hal és cápa" dolgokat, ha felismered ellenfeleidben a feszes-agresszív-laza-passzív-egyenes-trükkös mintákat, akkor gondolkodj el majd a továbblépésen szerintem...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.07.02. 16:05

"90 napod van arra, hogy 300 Party pontot szerezz máskülönben nem kapod meg a bónuszt, és a vele járó pénzt. 300 Party pontot követően tiéd a pénz és ki is veheted azt."

Ezt nem értem. Hogyan vehetem ki? És mi a franc az a 300 party pont?

Impossible # 2009.07.02. 16:11

Nem kezdek sss-el, mert az sng-vel szarakodom már kb. 3-4 napja...nem fogok most belevágni valami másba. Ipoker-t nem látok. Ezek vannak felkínálva:

party
pacific
full tilt
titan
cake
mansion
pokerstars

A képzés szerintem nem ért sokat, csomó mindent nem tesz világossá, sztem baromira nem elég ahhoz, hogy az ember azzal az érzéssel állhasosn neki játszani, hogy nagyjából képben van. Valami demo játék jól jönne, ahol végig lehet nézni, hogy hogyan is megy ez a gyakorlatban. Meg ez a rengeteg táblázat...azért vicces lenne elvárni, hogy ezakalapján tudjak jól játszani.

_Wasp_ # 2009.07.02. 16:32

a titan ipokeres terem pl.

(az ipoker a hálózat neve, a titán a teremé)

a party pontot (gondolom) a rake alapján kapod, tehát minél többet keres rajtad a terem, annál több pontot kapsz.

az titánon egy 20 dolláros sng emlékezetem szerint 50 vagy 100 titán pont.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.02. 17:35

Nem is gratuláltam. Gratulálok!

HA meg akarsz nézni egy bajnokságot, azt bármelyik teremben megteheted nézőként. Azon kívül játszhatsz - kellene is a klien s miatt - játékpénzért vagy két-három menetet.
AZt nem tduom, hogy a kezdőknek van-e fent videó a PS-en, de a broinzoknak van. És rögtön broz leszel, ahogy megkapod az 50$-t.

Impossible # 2009.07.03. 10:12

kbs,

mit jelent az, hogy kivehetem a pénzt? Ezt a számlás dolgot nem értem. Semmi köze a bankszámlához, mégis azt írják, hogy kivehetem a pénzt...de hogyan venném ki? Nem sétálhatok be sehova egy kártyával (hiszen nincsis kártya), hogy na akkor kiveszem.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.03. 10:21

Jól néznénk ki, ha nem lehetne kivenni a pénzt a pókerterembeli számláról. :) Akkor mi értelme lenne az egésznek?

A pókerszámládról kiutaltathatsz közvetlenül bankszámlára, kártyára (nem mindegyikre) vagy valamelyik webes fizetési számlára (pl. moneybookers). A kiutalás általában a Cashier, Cassa vagy (ha magyar nyelvű a kliens) Pénztár menüben outdrawn, cashout vagy kiutalás, kivét menüpont alatt történik.
A PS-től kapott 50$-át azonban nem veheted ki azonnal és feltétel nélkül. Hiszen nem ajándékba adták, hanem feltétellel: játssz, tanulj. Ezért kell teljesítened a megadott pontmennyiséget előbb.

De ezzel egyelőre ne is törődj.

bajussz # 2009.07.03. 10:28

Imp, a végén rászoksz, aztán nem is kell dolgoznod.
Vigyázz a kártyával,a szakma rovására mehet:)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.03. 10:40

aztán nem is kell dolgoznod.

Ahogy elnézem, ez a veszély egyelőre nem túl közeli.

Egyébként a pókernek lehet jótékony hatása is egy ügyvédre, ügyvédi pályára készülő jogészra nézve; lehet vele fejleszteni olyan képességeket is, amelyek a pályán is szükségesek: gyors helyzetfelismerés, döntés; hihető blöffölés; kudarctűrés; önfegyelem. (Utóbbit majd igyekszem észben tartani, amikor legközelebb anyázom a mákos barmot a J9-ével.)

Sors bona - nihil aliud!

_Wasp_ # 2009.07.03. 10:44

én kiszámoltam, pont középszinten megélnék belőle, de a franc se csinál ilyen monoton és stresszes munkát a szakmai fejlődés reménye nélkül...

egyébként kbs véleményéhez csatlakozva, a póker csakúgy mint a küzdősportok, vagy pl. a sakk számos pozitív értékre nevelhet - ha nem válik önös céllá a kockázatkeresés.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.07.03. 10:59

Hát most nézegetem, mások hogyan játszanak...van egy oylan érzésem, hogy ez nekem nem fog menni. :D Olyan pörgős a játék, hogy én még fel se fogom, mi a helyzet, ők már léptek...ennyire hülye lennék? :D Azért az megdöbbentő lenne, ha ezzel kellene szembesülnöm. :D Nektek annakidején nem tűnt úgy, hogy nem tudjátok követni az eseményeket?

Impossible # 2009.07.03. 11:27

A sakk annak ellenére, hogy nehéz játék, tök egyértelmű: ott ül veled szemben 1 darab játékos, akinek az a pozíciója, hogy veled szemben ül, és csak két dolgot tud csinálni, vagy feladja, vagy lép, ráérsz gondolkozni, mit lépj, látod az összes figurát egyszerre, az ellenfél összes figuráját is, és teljesen mindegy, hogy az ellenfeled hogyan veszi a levegőt, laza vagy konzervatív ember-e és hogyan vakarózik. Van egy olyan című könyv, hogy "A sakktaktika titka" (kb. 500 oldal lehet). Az egyik nagyapám nagyon jól tudott sakkozni, mindenkit megvert a családban (kétszer hoztam ki döntetlenre, és az egyik unokatestvérem verte meg egyszer egy 3 órás játék során), vele oldogattunk meg feladványokat ebből a könyvből, volt, amit ő sem tudott megoldani, meg én sem, akkor ezt mondta: "Tudod, csak az vigasztal, hogy te mégnagyobb barom vagy, mint én." :D

_Wasp_ # 2009.07.03. 11:33

A sakktaktika titkai nagyon jó könyv, azt ha az elejétől végignyomtad, akkor biztos rengeteget fejlődtél, és nem is játszottál rosszul.

én pl sakkban is csak a villámsakkot (schnellt) nyomtam, szóval a 3 órás gondolkozós sakk soha nem volt a világom, inkább azt szerettem, hogy szűkös időkerettel gazdálkodva, nyomás alatt kellett megtalálni azt a lépést, ami az idődbe is belefér, és még jó is.

visszatérve:

nem tudom mennyit és mit játszottál, hol, hány asztalon.

Egy biztos: középszerű szellemi képességekkel simán követhető egy asztalon a játék, és 4-10 asztalon való sikeres játék is elérhető picit komolyabb energiaráfordítással


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.03. 11:53

Meg lehet szokni. :) SSS-t kilenc asztalon is játszottam már, amikor nagyon közelített a bónusz lejárta. És még így is megvolt az 5BB/100.

BSS-t 4-5 asztalon tolom; a versenyeket meg hármon. Ha valami nagyobb díjú, komolyabb struktúrájú verseny, akkor nem nyitok mellette mást.

Szó volt a bankrollmenedzsmentről, és nem válaszoltam. Nálam SSS-ben az összes pénz 1/30-a; BSS-ben 1/25-e; SnG-ban 1/50-e; MTT-ben 1/100 lehet a beülő.
Azért tettem a megjegyzést, mert te azt mondtad, 100$-os rollal léptél föl a 3$-os SnG-ról. Pedig az - nekem - még a 3$-oshoz is kevés.