Jogász Póker


_Wasp_ # 2009.06.30. 18:20

Imp,

most láttam, hogy az előző hozzászólásodban írtad, hogy ICM, az pedig versenyt jelent.

az ICM-től még olyan nagyon messze vagy, hogy ha azt zongorázni tudnám, akkor megélnék abból is.

Kezd az alapokkal. Kezek - melyik nyer. Pot odds számítás. Mennyi a szokásos emelés? Mik a tipikus nyerő kezek? Mik a jó indulólapok korai-középső-késői pozícióban 10 főnél. 9nél...4-nél.

Egyelőre menj rá arra, hogy a lehető legtöbb zsetont nyerd meg egy leosztásban, ne azon, hogy olyan feladványokat oldj meg, amit nem is értesz.

Ennek kb annyi értelme van, mintha a magyar jogot BH-k olvasásából akarnád elsajátítani. Bizonyos részletek meglesznek így is, de nem érted a rendszert.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 18:23

(de legalább játsz le néhány játékpénzes kört, lehet, hogy sokat nem ér, de a semminél több, és most szerintem erre lenne szükséged!)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.06.30. 18:32

Nade, wasp, a kezdőknek szóló részben ajánlják, hogy csináljam meg ezzel a programmal a feladványokat. A program neve ICM Trainer Light.

http://hu.pokerstrategy.com/video/2739

Én nagyon szívesen gyakorlok kezdőknek való dolgokat, dehát ők ezt ajánlják hozzá. Most akkor ez nem jó? És azt hol tudom gyakorolni, amit te mondasz?

Impossible # 2009.06.30. 18:41

Azt írja a program eredménynek, hogy "10 helyes válaszod volt 10 feladatból". Ez most véletlen, vagy értek valamit?

_Wasp_ # 2009.06.30. 18:57

véletlen. (nagyon evidensek voltak a feladatok vagy ilyesmi)

abszolút hibásan gondolkoztál a leírt példában.

kb olyan, mintha megtippelnéd, hogy elítélnek-e valakit a TV ügyvédjében elmondottak alapján.

lehet hogy igazad lesz, de okosabb nem leszel tőle.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 19:07

Nade, wasp, a kezdőknek szóló részben ajánlják, hogy csináljam meg ezzel a programmal a feladványokat. A program neve ICM Trainer Light.
http://hu.pokerstrategy.com/video/2739
Én nagyon szívesen gyakorlok kezdőknek való dolgokat, dehát ők ezt ajánlják hozzá. Most akkor ez nem jó? És azt hol tudom gyakorolni, amit te mondasz?

ne haragudj, lusta vagyok megnézni a linket, mert tudom, hogy nincs értelme. nem bántásból, de azt se tudod mi az ICM, hogyan számolódik ki hogy jó választ adsz-e vagy sem.

ugye ez három dologra épül:

  • a pot odds-ra, amit a szavaidból kivéve szintén nem ismersz
  • a megadási, emelési esélyek alapján a megadó, emelő range-ének kiszámítására, amit nem ismersz
  • a kifizetési struktúrára, amivel nem törődsz.

Még egyszer mondom: keress rá a gugliban a pot odds szóra, és olvass utána.

Tudd kapásból, mekkora az esélye, hogy kiegészül a sorod, flössöd, hogy szetet floppolsz, hogy párt kapsz a kezedbe, mekkora eséllyel nyer az ász király a 7-2 ellen, ilyenek.

játsz le pár olcsó (ingyenes) SNG-t. ott láthatod, hogy játszanak deep stackben, vagy kevés zsetonnal. Igaz, hogy minél olcsóbb egy parti annál kevesebbet tanulsz, de a kevés is több a semminél.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.06.30. 19:08

A második feladványban pedig eltaláltam 10-ből 9-et.

Wasp, én ezt értem, amit mondasz, de akkor a PS miért ajánlja, hogy gyakoroljak ezzel a programmal? Nemrég azt írtad, hogy jó az az oldal...

Impossible # 2009.06.30. 19:17

Sőt, még azt is írják, hogy ne kezdjek el SNG-ket játszani addig, amíg nem teljesítettem mind a 10 feladatsort, különben hamar elveszíthetem a kezdőtőkémet.

Impossible # 2009.06.30. 19:19

Arról meg nem tehetek, hogy mit nem tudok, én a kezdőknek szóló részt olvastam végig, meg néztem végig, és azt csináltam, amit oda leírtak...amit nem tudok, azt azért nem tudom, mert nem írták le nekem. Nehogymár az én hibám legyen, azért ők az oktatók, én meg a tanuló.:D

_Wasp_ # 2009.06.30. 19:19

mittomén. kérdezd a pokerstarst. szerintem ez a program a nálad kevésbé kezdőbbeknek való.

alap icm feladatokból nem 90%-ot kell hozni, hanem 100-at.

De az ICM feladatoknál (mint a neked ajánlott cikkekben le volt írva) nem az a kérdés, hogy pl megadhatsz-e vagy sem, hanem azt kell megbecsülni, mi a leggyengébb lap, amivel megteheted.

ha nem érted, egy egy adott szituban miért adhatsz meg különböző színű 7-2-vel, a buborékban, és miért nem adhatsz meg ász bubival, akkor gáz van.

najó nem győzködlek tovább, csináld végig a pokerstarsos programot, az is biztos jó. Ha mégsem, akkor legalább szeretni fognak az asztalnál :)))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.06.30. 19:23

Ha nem értem, az - mégegyszer mondom - nem az én hibám, azt van esélyem érteni, amit leírnak nekem. Ha azt írják, hogy nesze, itt ez a program, oldd meg, de nemnagyon van mi alapján megoldani, arról nem én tehetek, hanem ők. Ha meg szar oktatóanyaguk van szerinted, akkor nem tudom, miért nem mondod, hogy ne a PS kezdő anyagából tanuljak. Szóval baromi vicces tényleg, hogy hülyeséget csináltatnak a kezdőkkel...nem értem, ezen mi olyan derítő.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.06.30. 20:15

A program jó. És ha teljesítetted az elvárt szintet egy-egy feladatsoron, az is jó. És valóban nem érdemes belefogni a végigcsinálása nélkül a versenyesekbe, mert teljesen fogalmatlan lennél. Ha viszont a feladatsort megcsináltad, már előnyben is leszel a legtöbb mikrotétes versenyzővel szemben. Nagy előnyben.

Drága Wasp kolléga! A program mint neve mutatja, egy egyszerű oktató, edző program (trainer) kifejezetten kezdők számára szóló feladatokkal (ezért light). Az ICM elmélete valóban magas és szükségtelen a kezdőknek (tulajdonképpen nekem is), ezért nem is ismertetik ezen a szinten, csak annyit, hogy a feladatsor ezen alapszik.

Csak tudnám, Zoli miért nem hiszi el nekem, hogy verseny helyett sss-t kellene játszania. Legalábbis kezdetben. Mondjuk, olyan 300$-os tőkéig. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2009.06.30. 20:24

Ja, és a push or fold helyzetekben soha nem azt kell eldönteni, hogy mi a leggenygébb lap, amivel allin mehetnél - hanem azt, hogy a konkrét lapoddal a konkrét körülmények között allin mehetsz-e. Ehhez pedig kezdő szinten elegendő néhány nagyon egyszerű szabály, amit a program közöl is, Zoli meg is tanulta - úgy hogy észre sem vette. HA nem tanulta volna meg, nem tudta volna teljesíteni a feladatsorokat.

Természetesen a programmal senki nem sajátítja el a hibátlan ICM-számítást. De hát ember nincs, aki online asztal mellett a rendelkezésre álló fél perc alatt ICM-et számolna, pláne nem számolja senki hibátlanul. Ahhoz pedig, hogy kis hibaszázalékkal tologasd be a zsetonjaidat, kezdetben elég, amit a program tanít.

Jut eszembe, Zoli! Ha a bronz szintet eléred, akkor már hozzáférsz az alap versenytáblázatokhoz. Lesz köztük a push-or-foldhoz való is.
A táblézatokat nem kell fejben tartani,, kinyomtatod, és az asztalon tartod őket játék közben. (Az online játék előnye.) Aztán meg úgyis megtanulja az ember , ha már ötszászor megnézte, hogy az ATs-zel lehet-e elsőként emelni középen.

_Wasp_ # 2009.06.30. 20:39

hát mittomén.

ha ti mondjátok, elhiszem. Csak fura, hogy kezdőknek ICM-et oktatnak, amikor az még - gyakran - a stabilan nyereséges játékosoknak is magas.

na adjatok egy linket a teszthez, megnézem, mert már kiváncsi lettem...


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.06.30. 20:51

nem kell a link, megtaláltam.

a cikkek viszonylag jók, ami tetszik, hogy a végén van ellenőrző kérdés.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

bajussz # 2009.06.30. 23:03

óvatosan, Imp elnyeri a gatyátokat is:)

Wasp, te jössz találkozóra? KBS, te?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 04:52

Mondtam, hogy kifejezetten didaktikusak. :)

Legislator # 2009.07.01. 05:20

Limpelj Imppel:-D.


Sunshine after the rain.

_Wasp_ # 2009.07.01. 09:12

én jövök, perszehogy, beígérkeztem már pár napja, méghozzá nem is egyedül....


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 09:35

Egy emilt nekem is dobhattok, hátha le tudom küzdeni eredendő lustaságomat.

A tegnapi esti sessiont kis híján 40$ nyereséggel zártam. (Egész tisztességes órabér lett volna.) Azért kis híján, mert 25$ pluszban voltam, és már csukogattam befelé az asztalokat. Egy volt már csak, ahol 12$-nyi zsetonnal ültem, és még két leosztás maradt, mielőtt odaér a vak, és kiszállok.
Ekkor kaptam egy AJ-t pikkben. Elsőként emeltem vele 4 nagyvakig. (Tudom, hogy ez nem standrad játék, de 4 SSS-játékos ült mögöttem, ők általában dobnak egy emelésre, ha meg visszaemelnek, akkor nyugodtan dobhatok én.)
Egyedül a nagyvak adta meg a hívást, a flop: T8J szivárvány (három különböző szín). Villain emelt egyharmad bankot, én az ászkísérős top párral visszaemeltem az eredeti bank duplájáig. A megadása elgondolkoztatott, és arra jutottam, hogy hibázott a megadásasal, kilences van nála, és a félblöffjét nem tudta feladni.
Sajnos a turnon hetes jött, amivel, ha igazam van, meglett a sora. Ezt valószínűsítette az is, hogy elsőként betolta az összes zsetonját.
S mit csináltam, én hülye?! Megadtam a hívást, miközben tudva tudtam, hogy sora van (kilences pár volt a kezében egyébként), és azt is, hogy nem jöhet olyan lap, amivel én nyerek. (A leterülő harmadik bubi kifejezetten gúnyosan vigyorgott.)

Ezt csak okulásul, Zoli: így nem szabad játszani. Annyira bosszantott, hogy a fickó rossz játékkal, mázlival elnyer tőlem 7 dollárt, hogy utána dobtam még ötöt. És még magyarázat sincs rá.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 09:48

Volt egy kifejezetten vicces leosztás is, bár az én mosolyom nem volt túl őszinte.

Osztott ötös párral ültem, csak a nagyvakot kellett megadnom, előttem egy játékos szállt be, és mögöttem a nagyvak passzolt. Tehát hárman maradtunk, én leghátul.
A flop remek, 753 szivárvány, szetem van, ami erős lap. A flop előtti passzivitás után kissé meglepett, hogy nagyvak félbanknyi emeléssel kezdett, gondoltam, ez valami magasabb zsebpárral ravaszkodott, és ráfaragott. Mondtam is magamban, hogy "gyere csak galambocskám". Arra már felhúztam a szemöldököm, amikor a harmadik játékos a nagyvak hívásának a háromszorosát emelte rá. Nála el tudtam képzelni egy hetes párt, amivel - magasabb szettel - megver. De mivel neki csak 3$-ja volt összesen, a nagyavak meg 15$-ral ült (én 12-vel) a legrosszabb esetre is enyém a nagy mellékbank. Ergo: betoltam az összes zsetont. Mind a ketten megadták. Mutatás, mint egy álom: a nagyvaknál két király, a másik játékosnál pedig két hármas. Csak a maradék két király és az egy hármas ver meg.
Nem is kaptam ki, az asztal a következőképpen alakult: 75346.

No, így lehet veszteni, amikor nyersz. Igen combos jutalékot kellett ugyanis fizetni a teremnek a felhízlalt bank után.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 09:56

Még mielőtt Wasp kolléga kijavítja; önkorrekció: az is megvert volna, ha a maradék három hetesből kettő lejön. De ennek olyan kicsi az esélye, hogy nem számolunk vele.
Azt is tudom, hogy 64s is lehetett volna a nagyvaknál, amivel kész sora van; én azonban szettel nem szoktam különösebben félni a flopolt sortól, hiszen van vagy 7 jó lapom vele szemben. A turnon meg már tíz is. (Igaz, itt momentán 5 volt meg 8. :) )

Impossible # 2009.07.01. 09:58

kbs,

köszi a hozzászólásaidat, nagyon jó, hogy ezeket leírtad (a legutolsót kivéve, mert azt nemigazán értem :D ), örülök, hogy megértetted, mait wasp-nak próbáltam elmondani. Remélem, most már neki is világosabb, és azt is érti, hogy ha egy kezdő nem ért valamit, akkor nem a kezdőt kell kiröhögni, hanem el kell gondolkozni azon, amit mond. (Birom én wasp-ot is, csak furcsáltam egy kicsit a legutóbbi hozzáállását, dehát emberek vagyunk, felejtős. :) )

Egyébként ezzel az ICM trainer light-tal tényleg az a gond, hogy nemnagyon van mialapján dönteni. Push or fold, 50% esély mindegyikre...látom, hogy jobb lapokkal push, egyébként meg fold (volt 1 kivétel), én csak ennyit látok, de hogy MIÉRT meg hogyan...azt nem. Ennyiben tényleg igaza van wasp-nak, dehát nem én találtam ki, hogy kezdőknek ezt adják.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.07.01. 10:10

Zoli, ott van a programban jobboldalt, amit tudni kell a feladatok megoldásához: "minél korábbi pozícióban vagy, annál kevesebb lappal tudsz játszani. MAgas párokkal elsőként mindig allin mehetsz, AJ+-val szintén." Ehhez a feladatsorhoz ennyit kell tudni.

Impossible # 2009.07.01. 10:33

kbs,

jó, az rendben van, de nem értem, hogy MIÉRT. Szóval olyan érzés, mint amikor megmondja a szülő a gyereknek, hogy na kisfiam, ezt kell csinálni, a gyerek pedig megcsinálja, mert a szülő mondta, viszont nem tudja, hogy ezen az indokon kívül (azaz hogy a szülő mondta), mi indokolja annak a tettnek a helyességét, amelynek végbevitelére fel van szólítva.