Jogász Póker


Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 17:32

Nu, vasárnap Complex Jogász Poker Open. Nevezett innen valaki. Már rajtam kívül. :)

_Wasp_ # 2009.09.29. 18:34

sajna nem mehetek... :(


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.29. 19:36

Jó edzés lesz a BPO-satelitre. Úgyis gondolkodtam rajta, hogy előtte kelelne játszani élőben - semmi rutinom benn. Remegni fog a kezem.

_Wasp_ # 2009.09.30. 08:41

olvastad a pókeres testbeszédről szóló könyvet? A címe nem jut eszembe, egy volt FBI-os viselkedéselemző írta, voltak benne egész jó meglátások, én élőben már kétszer-háromszor profitáltam belőle.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.30. 08:50

Caronak is van róla egy könyve, meg talán Hellmuthnak is.
Szvsz életveszélyes olyan tudásra hagyatkozni, amely nem begyakorolt, készségszintű. Túl nagyokat lehet hibázni.
Bizonytalan helyzetben egyszerűbb és biztonságosabb dobni.

Blöfffogásra játszani általában veszteséges.

_Wasp_ # 2009.09.30. 10:32

nem ezeket olvastam, hanem a Phil Helmuth és Joe Navarro féle könyvet.

Az előbb beírtam egy hosszabb sztorit, hogyan tudtam használni, de lusta vagyok még egyszer bepötyögni, a lényeg, nem "blöff fogásra" kell az ilyent használni, hanem a range szűkítésére, és egy szimpla (nem túlértékelt) plusz információként (na meg tippként arra, hogy mit NEM szabad tenni)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

bajussz # 2009.09.30. 10:50

ti élőben, vagy online tudtok eredményesebben játszani?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.30. 10:55

Mivel nem játszom élőben. :)

_Wasp_ # 2009.09.30. 11:12

bajussz

élőben általában sokkal gyengébb ellenfelek vannak, de sokkal kevesebb hand is megy le egy óra alatt mint online (online 4 asztalon kb mindenki tud játszani - én mondjuk csak 3 asztalon játszok, de a 4 asztal is sima liba), és ezért kb 10x akkora téten kell játszani mint online, viszont a forintban mért ingadozás is 10x akkora lesz emiatt.

Ha a bankrollod többszörösen bírja, és csak a tudásod a korlátja annak a szintnek, amin online tudsz pókerezni, akkor érdemes lehet élőzni is, ha viszont a bankrollodnak megfelelő szinten játszol online (nyereségesen), akkor nagy marhaság lenne élőre váltani.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.09.30. 11:19

(naszóval, élőzni akkor érdemes, ha tudod, hogy nagyon gyenge játékosokkal kerülsz össze, és ez esetben akkor, ha elég alacsonyak a vakok a stack-ekhez képest... bár az SSS itt is működne, de nem jobban mint online, és emiatt semmi haszna nem lenne, az olyan élőzésnek van csak igazán értelme, ahol a tudásodat rendesen kifizetik)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.30. 11:29

Kis kiegészítés: az SSS elvárt hozama körülbelül 2BB/100 leosztás. Élőben egy asztalon, jó ha 30 leosztást lejátszol egy óra alatt. Három óra alatt sincs meg a 100. Márpedig három órát játszani nem egészen 2 nagyvakért...
Plusz - többek között épp a lassúság miatt - könnyebben kifigyelnek a többiek, és akkor megette a fene az SSS-t. Hiszen spekulatív kezekkel dobnak ellened, amivel pedig megadnak, az ellen többnyire hátul leszel.

Impossible # 2009.10.01. 14:34

kbs,

visszatérek a topic-ba, ha nem bánod, mert lenne egy kérdésem hozzád. Nagyon kevés időm van hátra, kicsivel több mint 30 nap, ezért gyorsítanom kellene a pontgyűjtést. Eddig van 56 pontom, nov. 4-ig összesen 300 pontnak kell meglennie. SnG-zni nem kezdek el, mert csak turbó asztalok vannak az 1 dolláros limiten. Van 28,81 dollárom (egészen 25 dollár alá sikerült lecsúsznom, most onnét jövök fel), még mindig NL2-n, de főleg NL10 segítségével hoztam vissza magam majdnem 29 dollárig a 25 alól. Namost az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne gyorsítani. Célszerűbb full ringen BSS-ezni, vagy jobb SH asztaloknál folytatni az SSS-t? Ezekre gondoltam lehetséges megoldásként.

bajussz # 2009.10.01. 15:03

szóval több asztal, több lé, evidens

amit írtatok, abból csak a nagyvakot érettem, sebaj, zsírozni, meg fájerezni tudok:)

Impossible # 2009.10.01. 15:34

bajusz,

több asztalon nem mindenképpen lesz több lé :) mert ha több azstalra kell figyelni, nagyobb a hibalehetőség

_Wasp_ # 2009.10.01. 15:37

bajusz,

online:
pro: több asztal, gyorsabb játék, nincs utazás és járulékos költség csak a rake
kontra: erősebb ellenfelek, nincs lehetőség liciten kívüli read-re

élő:
pro: szórakoztatóbb, gyengébb ellenfelek vannak magas téten, próbálhatsz testbeszédből is következtetni, ha jó asztalt találsz, akkor nagyon magas nyerési rátád lehet.

kontra: azonos téten kevesebb a nyereség mint online, magas járulékos költségek, és rosszabb, ha élőben fenyegetnek meg, mint ha online ("NEHOGY RÁM EMELJ KISHAVER!!" szöveg egy 150 kilós, két és fél méteres kan ctól, és a szigorúan néző haverjaitól eléggé ijesztő tud lenni. Láttam már ilyet....)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.10.01. 15:44

Imp (ha már beszélünk végre):

rake növelésre az SSS kiváló.

SH asztalon megesznek, azt nem ajánlom. Ha mégis úgy érzed, hogy megy, akkor leggyorsabban tényleg akkor pörög a bónusz, ha bss-t játszol 6 fős (turbo) asztalokon, de szerintem ez most még nagyon sok lenne neked.

Inkább nyiss meg 10 asztalt SSS-el, abszolút feszesen betartott indulással.

Ahova beül még két shortstack, onnan tiplizz le, feltéve, ha nem teljesen hülyék. Azt, hogy mennyire vakegerek onnan lehet eldönteni, hogy számolod, hány leosztásban vesznek részt, ha sokban, akkor biztos, hogy (a látszat ellenére) nem SSS-t játszanak


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.10.01. 16:02

wasp,

ok, beszéljünk, remélem, ezúttal menni fog.

Biztos van olyan kérdés, amire a válaszod válasz. :D
(Az én kérdésem nem ez volt.)

NL2-n szerintem egyébként nincsen sok normális játékos, olyan iszonyú szar lapokkal emelnek, hogy a végén, amikor nyerek, a pofám leszakad, hogy ilyennel emelgettek. A másik fajta játékos pedig ász párral meg dáma párral emelget. Azt viszont nehéz eldönteni, hogy egy idióta, vagy tényleg nagyon jó lapja van.

_Wasp_ # 2009.10.01. 16:46

úgy gondoltam, hogy a válaszom válasz volt:

(ne játsz SH asztalokon, mert az SSS nem oda van kitalálva, és BSS-hez (se full ringen, se SH) szerintem nincs meg a tapasztalatod, bár ott jön legjobban a pont.)

na de mindegy, ezzel együtt megpróbálhatod full ringen a BSS-t, (még mehet is jól) de szerintem ne játsz smallballt (sok flopnézés sok kis emeléssel) hanem próbálj meg szinte ugyanolyan feszesen indulni, mint SSS-ben, mert már 10 centen is nagyon megszívod máskülönben.

Ha indulsz, akkor emelj kb pot méretűeket, a lényeg az, hogy nagyobbakat, mint az asztalnál szokásos, így elkerülheted, hogy lejátszanak, hogy bemenjenek ellened fos lapokkal.

Ha jó lapod van, akkor minden esetben emelj vissza preflop, hogy egyedül maradhass az ellenfeleddel - ne játsz csendesen sunnyogva erős lapokat.

ha viszont hátul vagy, támadj nyugodtan azonos színű kapcsolódó lapokkal 78 fölött, de tudd elengedni ha nem talál el a flop. (ilyenkor a top pár is "nem talált el" jellegű lap)

Az pedig alap, hogy figyeld, hányszor játszik egy játékos, ha minden második körben (full ringen) akkor kb minden szarral bemegy, ha csak körönként egyszer, kétszer, akkor válogatósabb. Ha hátulról többet játszik, akkor ellene nagyon kell figyelni a spekulatív lapokra, ha meg mindenhonnan ugyanannyit nyomul, akkor meg arra vigyázz, hogy nagy hülye, és neki áll a szerencse :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.10.01. 17:09

FR SSS-hez se volt meg a tapasztalatom, mivel úgy kezdtem el az egészet, hogy azt sem tudtam, mi az, hogy póker, csak annyit tudtam, hogy francia kártyával kell, aztán most mégis megy. Hogy lenne tapasztalatom, ha nem kezdek bele? Egyszer bele kell kezdeni. Egyébként sztem játszanak SSS-t SH is. És BSS-nél miért jönne jobban a pont, mint SSS-nél? A pont nem attól függ, hogy mekkora letéted, attól viszont függhet, hogy hányan ülnek az asztalnál, mert ha max. 6-an, akkor egységnyi idő alatt több leosztásra kerül sor, a pontok pedig a leosztások számától függenek.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 17:27

Nu, egyelőre 21 dollár bukóban vagy, erre nem lehet egész biztosan azt mondani, hogy megy. Nem lenne baj, ha tudnánk, hány leosztást játszottál eddig.
Én a magam részéről a bankrollnak megfelelő (tehát egyelőre NL5) SSS-t javslom, csak több leosztást. Nem nagyon tudsz mást csinálni, mint a játékra fordított időt növelni.

A helyzet nem reménytelen, én amikor kezdtem SSS.t játszani, a bwinen 10$ környékéről jöttem vissza, és a végére 150$ lett. Egy hónap alatt, bónusz nélkül. De ehhez grindelni kellett keményen. Napi 4-5 óra, hétvégén 8-10.

SH asztalon nem lehet SSS-t játszani, egyszerű okból. A várható nyereségedet elviszik a minden harmadik leosztásban rádkerülő vakok.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 17:29

PS.: A pontok nem a leosztás számától, hanem a megfizetett rakétól függenek. Ezért hoz az SSS viszonylag sok pontot: ritkán vagy érdekelt, de akkor nagy bankban. (40BB+)

Impossible # 2009.10.01. 17:42

NL2-n 750 leosztás kell 10 ponthoz. Most akkor mi az, hogy nem függ a leosztások számától?

A 21 dollár bukó még régebben volt, most már felfelé ívelek. :)

Hogy hány leosztást játszottam, azt tudhatnád a pontjaim számából, nem? 56 pontom van, NL2-n játszom szinte mindig (nagyon ritkán NL10-en, NL5 még mindig nincs, NL4-en pedig uyganannyi a minimális beülő mint NL10-en, szóval akkor inkább NL2 vagy NL10-en játszom), NL2-n pedig 750 leosztás kell 10 ponthoz. Szóval 5,6*750=4200 leosztást játszottam kb. A BSS-hez meg néhány tízezer leosztásnyi tapasztalatot ajánl a PS. De már marhára unom ezt, valahogy gyorsabban kellene, meg nem ártana némi változatosság.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 21:31

Ez a Party által megadott tájékoztató adat az átlagos bankméret alapján számítva. (És kb. 30%-kal felülbecsülve az átlagos bankmértetet.) Mondhatni, ez a reklám.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.01. 21:37

Közelítő értéknek jó a 4200 leosztás. De az nagyon kevés. 20K alatt az eredmény szinte semmit sem mond a játékodról. Hiba nélkül is lehetsz vesztésben, és rossz, de szerencsés húzásokkal is lehetsz nyerő.

Tényleg nem tudok mást javasolni - már ha ki szeretnéd pörgetni az 50$-hoz szükséges pontot. Valóban unalmas, de hát az elején jószerivel minden tanulás az. És - ezt kár lenne nem belátni - még tanulod ezt a játékot.
Unaloműzőként benevezhetsz freerollokba. Az egy kicsit más.
Biztatásul talán annyit, hogy ha sikerül visszanyerned magad kb. 60 dollárra - amihez elég lehet egy hét -, akkor léphetsz szintet, és játhatsz NL10-en. Ott azért érezhetően gyorsabban jöbbek majd a pontok. De az NL5-ön már most is kezdhetsz, az NL2 valószínűleg időpocsékolás.

Impossible # 2009.10.02. 17:53

Mi az a 20K? 20 ezer leosztás?

NL5 még mindig nincsen! :D
NL4 van, aminél a beülő ugyanannyi mint NL10-en. Akkor már inkább NL10, nem?