Jogi egyetem

Avelina-Vivien # 2009.04.17. 06:56

Kedves Kinsella!

Bocs, hogy beleütöm az orrom de ha már ilyen nyilvánosan megírod a kérdésfelvetést jogosan gondolom, hogy véleményeket vársz.Szerintem butaság haza ingázni Írországból.Nekem is voltak efféle gondolataim, persze én nem ingázni hanem maradni akartam volna.Írországban jó egyetemek vannak: Trinity, aztán a dublini sulik és a tandíj sem annyira sok.Plusz nem is kell befizetned a suli alatt csak utána.
Tudom nehéz a vendéglátás , hogy jogi diplomával munkanélküliként is nehéz lenne itthon.
A másik dolog meg az, hogy itthon ugyanazt az életszínvonalat nem tudod tartani , mint amit kint.Ire-ben nemcsak a fizetés de a borravaló is magasabb ezt mindketten tudjuk.

Üdv:Avelina

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Sz.Márton # 2009.04.17. 07:03

Vivien (király)kisasszonynak igaza van! Csak ne emlékeztené mindig az embert egy csíkban a végzetére.....ott már minden mindegy arra a kis időre!

Üdv.../nehogy félre érts/

Rexor # 2009.04.17. 07:22

Kinsella: én estin végeztem a jogot, de ott nem írtunk zárthelyiket. Gonoldom levelezőn is így van.

Rexor # 2009.04.17. 07:23

Egyébként azt nem nagyon értem, hogyan jött Japán a képbe, de lehet hogy csak az én felfogásom gyengus egy kicsit :). Hai Andszin-szan! Vakarimaszuka.

Kacsa1111 # 2009.04.17. 07:27

Kedves Kinsella,

ha már úgyis kint vagy Dublinba, miért nem próbálod meg a Trinity College-ot...

Írországban kicsit többet keresenek a jogászok, mint itt...és álláslehetőség is bővebb lesz mire elvégzed (most a válság hatására, ahogy hallottam írországi barátaimtól inkább kirúgdalnak, mint felvesznek embereket)

ráadásul kint fele annyi idő alatt negyedannyi szívással szerzed meg a diplomát, mint itt...hogy a bar examről már ne is beszéljek.

ha tudsz, maradj!

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.04.17. 07:29

Dublinban...:)

Kacsa11

Avelina-Vivien # 2009.04.17. 07:38

Márton,

ezt magyarázd kérlek, mert nem értem:

"Csak ne emlékeztetné mindig az embert egy csíkban a végzetére.....ott már minden mindegy arra a kis időre!"

"You have to live the way you think, otherwise you'll end up thinking the way you lived."

Sz.Márton # 2009.04.17. 08:04

Mögöttes tartalomra gondoltam, meg a valódi élet konklúziójára, filozófiai csavar- de nem fontos- lépjünk tovább inkább a jog területeire!

Legislator # 2009.04.17. 08:31

"Krokodilnak inge páncél,
Ezért nem borzolja hátszél!"

Vasing, ton:-)?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.04.17. 08:33

"Egyébként azt nem nagyon értem, hogyan jött Japán a képbe, de lehet hogy csak az én felfogásom gyengus egy kicsit :). Hai Andszin-szan! Vakarimaszuka."

Rexor!

Én említettem, hogy akár szlovák egyetemre is járhat Kinsella, erre vetették fel, hogy evvel az erővel lehetne Japán is. Erre kiderül, hogy Irország.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2009.04.17. 08:42

A tyúk eleöl kotkodáscsol
Hátulról meg letojásol...

Nehogy valaki összefüggést keressen szegény szárnyas jószág ürítése gondjainak személyiségjogait sértő anoním álcázott költészetbe vételére.Esetleg egy japán kakas párként történő előkészületi magatartására a tojás megtermékenyítésénél.Iskolai képzésük lehetőségét nem is említve az agyukra történő sablon utaláson túl a számukra elérhető közeli szeméttombon túli szomszéd jogokat nem sértő szolgalommal biztosított faiskola szerepét túlhangsúlyozva...

Sz.Márton # 2009.04.17. 08:45

A versikébe népies gépelési hiba csúszott így helyesen leírva:

A tyúk elöl kotkodácsol
Hátulról meg letojásol...

Impossible # 2009.04.17. 10:24

kinsella,

az a helyzet, hogy ha Magyarországon elvégzed a jogot, utána nagy valószínűséggel mehetsz vissza pincérkedni. Persze arra jó ez, hogy jobban értékeld a pincérkedést. :D

Eweol # 2009.04.17. 10:37

Majd kinsella eldönti, hogy haza jön-e vagy marad-e. Gondolom, Ìrországban sem a külföldi bevándorló pincérnökböl lesznek a menö ügyvédek.

Kacsa1111 # 2009.04.17. 10:43

az a vicc, hogy nem kell menőnek lenned ott ahhoz, hogy normális egzisztenciát teremts magadnak...

Kacsa11

Sz.Márton # 2009.04.17. 10:48

Az IRA radikális szárnyának is szüksége lehet egyszer egy magyar származású szakjogászra.

Impossible # 2009.04.17. 10:48

Hát én eddig azt hittem, hogy vicc nálunk van...a poén viszont egészen bizonyosan itthon van. :D

Rexor # 2009.04.17. 11:25

Nem tudom, hogy Sz. Márton hozzászólásait csak én nem értem, vagy más sem :) Sebaj, még pallérozom az elmém.

Legislator: köszi, így már világos. Alapvetően logikus...

Sz.Márton # 2009.04.17. 11:38

Nem baj addig velorexorként is lehet működni! Majd számodra lassabban írok!

Avelina-Vivien # 2009.04.17. 11:39

Kedves Rexor!

Nem vagy egyedül.Mártont néha én sem értem, mert másképp jár az agyam van ilyen.:)

Márton:az IRA-sat értettem csak az előzőt nem és ezt nem sértésnek szántam.

Sz.Márton # 2009.04.17. 11:44

Nem sértődöm, ma ez luxus, de én magyarul nem sértődöm, ez meg szerénység!

Avelina-Vivien # 2009.04.17. 11:56

kutya legyek ha ezt...:))

Impossible # 2009.04.17. 12:39

Vivi,

felőlem...csak ne ugass! LOL

Rexor # 2009.04.17. 12:44

A velorexort, ha jól értem úgy gondoltad, hogy nincs ki mind a 4 kerekem. Speciel itt azért még nem tartok, de ki tudja mit hoz a jövő. A második hozzászólás megint nem volt világos. De ameddig te érted miről van szó, addig nincsen probléma. Talán egy értelmező szótár sokat segítene a dolgon :)

Avelina-Vivien # 2009.04.19. 19:51

"az a vicc, hogy nem kell menőnek lenned ott ahhoz, hogy normális egzisztenciát teremts magadnak…" /Kacsa/

Egyetértek.Kinsella, Írországban se kell tandíjat fizetned amíg suliba jársz csak utána és part-time is végezheted, miért nem próbálod meg?
Nem tudom mennyire néztél utána de itthon nem 3 év a képzés hanem 5 elmélet+ 3 évig jelölt vagy és a 4. évben szakvizsgázol.Számold ki hány éves leszel..36 évesen leszel mondjuk ügyvéd és még csak akkor kezded a pályád.Olvashatod, hogy milyen álláshirdetések vannak jelölteknek és mennyire keveset keresnek..