Legyen a zene mindenkié!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.03.05. 19:46

Magyarul kiabálták vissza?

Egyébként tátogott a színpadon.

Kacsa1111 # 2009.03.05. 19:40

most vagy nem hallgatta végig senki, vagy én hallok rosszul...

Kacsa11

Legislator # 2009.03.05. 16:48

Ez a 90. hozzászólás.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.03. 14:47

Majd meghallgatom a két francia számot is.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.03.03. 07:13

egyik kedvencem (ha már valaki belekezdett a franciákba)

aki végig hallgatja tudja mitől különleges ez a felvétel...(vagy aki a végére teker:)) )

Kacsa11

Ildikóka82 # 2009.03.02. 19:01

De jó kis számokat gyűjtöttetek össze!
wow Little Richard....fabolous :)
Leg tudtad, hogy Eagle Eye tesója a Neneh Cherry-nek:

(neneh cherry - woman)

Kispál :) Nekem mindig Pécset juttatja eszembe, tőlük a kedvenceim:

(Kispál és a Borz - Zsákmányállat)

(Kispál és a Borz - Nem fáj)

Eredetileg ez nem Johnny száma, de valahogy ez a dal nagyon megfogott:

Egyik kedvenc filmem a Donnie Darko:

(Gary Jules - Mad World)

Szép estét mindenkinek!

Iwikó

Legislator # 2009.03.02. 11:22

Ildikóka82 írta:
"Sia, picit szomrokás…"

Nekem erről ez a két szám jutott eszembe:

Plusz két nagy bónusz kedvencem:

(ebben az első percben nincs ének)

Ez meg a Save tonight.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.03.02. 11:03

"Könyvtár szakos Kálmán a király"-itt majdnem leestem a székről a nevetéstől.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.03.02. 09:54

Én is csak ma este tudok meghallgatni dalokat. Nils, de jó a link :) Belgáék nem normálisak, pont ezért bírom őket, mondjuk a mostani albumok néha túlzásokba esik...

Iwikó

Legislator # 2009.03.01. 22:40

Kedves bandeeraz és Kacsa,

Meghallgatok mindent, de csak holnap.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.03.01. 21:34

bónusz-zenei krédésemre a válszt lásd itt:

és itt:

all hail the KING!

Kacsa11

bandeeraz # 2009.03.01. 18:12

Aki tud franciául, annak itt van nemzeti büszkeségük szomorkás, elgondolkodtató szöveggel. Sztem zseniális az egész banda, főleg a szövegeikben érdemes elmerülni, nem hiába a francia nyelv a legalkalmasabb a gondolatok hatásos kifejezésére:)

Legislator # 2009.03.01. 16:56

Kedves Nils,

Azoknak talán nehezebb, egy ilyen No. 1. kedvencet választani,akik folyamatosan foglalkoztak zenékkel, és sok emlékük, kötődésük van. Én nagyon sokáig nem igazán kötődtem zeneileg sehová. Aki már eleget mérlegelt, az előbb-utóbb tud egy ilyen No. 1. kedvencet mondani akár mondjuk szűkebb szakmáján belül, akár a zenét, filmet, vagy a borok (sörök, whiskyk, cognacok) területén bár a négy dolog nem összefüggő, de ez jutott eszembe.

Most kedvenc filmemből, a Trainspottingból idézném fel az introjelenetet, amely egyben egy Iggy Pop számot (Lust for Life) is magában foglal.

Sunshine after the rain.

Nils # 2009.03.01. 16:53

Ha már Ildikó a másik topikban Belgát linkelt: nekem tőlük az alábbi a kedvenc... /Amilyen szinten van ma a közoktatás, aki ezt sokszor meghallgatja, történelemből simán leérettségizhet. :)/

Nils # 2009.03.01. 16:36

Kedves Leg,

most elgondolkoztam azon, amit írtál. Miszerint vajon nekem könnyűzeneileg ki az igazi, illetve létezik-e számomra igazi. Érdekes kérdés ez. Erre az ember talán akkor adhatja meg a helyes választ, amikor mérlegre tehet minden megismert tényt és eldöntheti, hogy mi ért ebben az életben bizonyos területeken eddig a legnagyobb értékkel, ebben viszont nálam az emlékek a meghatározók. Legtöbbször az élményeket zenékhez, a zenéket élményekhez kapcsolom - ösztönösen is.

De ha most gyorsan kellene döntenem, azt mondanám, hogy a U2 és a Queen az igazi (lám, most is kettőt írtam, nem tudnék választani :)). Az előbbit már említettem, az utóbbin nőttem viszont fel és annak ellenére, hogy a legtöbb klipjük képi világa, stílusa nem az én ízlésemnek megfelelő, a zene óriási, őstehetségek játszanak/játszottak ebben a csapatban.

Legislator # 2009.03.01. 09:42

Kedves Nils,

Ezt a Linkin-számot én is szeretem, de talán egy számuk sincs, amelyet ne szeretnék. Az a gyanúm, hogy nekem könnyűzeneileg ők az igazi. A gimnáziumban azt mondta az osztályfőnököm, hogy elviekben csak egy embernek egy igazi, örök kedvence lehet, mint ahogy elvben nem lehet négy legjobb barátunk sem. Meg kell jegyeznem, hogy az én zenék iránti fogékonyságomat nagyban csökkentette az a tény, hogy valaki általános iskolában leszólt valami általam jónak mondott zenét, talán még valamiféle földharc is kibontakozott:-). Lehettem vagy 10.

Sunshine after the rain.

Nils # 2009.03.01. 00:57

Köszönöm. :)

Ez egy egyik kedvenc, ha már Linkin Park:

Mellesleg kettőt kell még aludni és itt van az új U2-album.

Legislator # 2009.03.01. 00:19

Kedves Nils,

Hogy ne szomorkodj, kapsz egy gitárról ("six string") szóló lírai számot, nekem nagyon nagy kedvencem. Szeritem rengeteg joghoz kötődőnek 0 zenei ízlése van, bár ez nemzedéki kérdés is lehet.

Ha valaha is karaokéznék, ezt a Bryan Adams számot, és pár Linkin Parkot szívesen elénekelnék. Valamint a Turandot-ból a Nessun Dormát olaszul:-).

Sunshine after the rain.

Nils # 2009.02.28. 23:29

Érdekesnek találom, hogy eddig még nem találkoztam itt a fórumon rossz zenével... Minden joghoz kötődő embernek jó a zenei ízlése? :) Köszi a legutóbbi linkeket is!

Kedves Ildikó,
azt kell, hogy mondjam, elvetted a kedvem. A minap vettem elő porosodó gitárom, amin soha nem tudtam még úgy megtanulni zenélni, ahogy szerettem volna mindig is, de ezzel az Andy McKee-videóval minden maradék önbizalmam tovaszállt. :) Fantasztikus, nem is értem, miért nem hallottam még róla eddig. Köszi.

Kedves Kacsa, nem tudom, hogy a Manowar miként maradhatott ki, de meglepett ez a videó. Le a kalappal, valóban.

Legislator # 2009.02.28. 14:23

Örülök, hogy egy hajóban evezünk.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.02.28. 12:28

Leg köszi a Supernemért :) Jó volt megint hallani őket! A Freshfabrik sem rossz.
A supernem énekese most a Mester Tomival és Ganxta-val zenél együtt valami új formációban, ha jól tudom, nem rosszak szerintem.

Szombati ajánlataim: :)

Sia, picit szomrokás...

Anouk-ot ismeri valaki? Holland rocker csajszi, nagyon tud :)

Mostanában fedeztem fel Andy McKee-t, nagyon tetszik!

Iwikó

Legislator # 2009.02.28. 09:38

Kedves Kacsa,

Itt ha jól látom, egy heavy metall együttes bongyorhajú, kigyúrtnak mondható, senior korú lead singere egész érthető kiejtéssel énekli az olasz operairodalom (számomra) csúcsdarabját, amit én általában a Maestro-tól (Pavarottitól) szoktam hallgatni. (Akinek azonban kissé mélyebb fekvésű hangja volt). Ahhoz túl jól csinálják, hogy kiröhögjem őket. Iszonyat nagy! Tényleg teljesítmény, le a kalappal. Felvettem a kedvencek közé.

A kérdésedre a választ nem tudom, de hátha valaki tudja.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.02.28. 06:17

nem hiszem el, hogy ez a link nem váltott ki semmilyen reakciót!!!

most vagy Puccinit vagy a Manowart nem ismerik az emberek...

bónusz zenei kérdés:
ki az a zenész-énekes, akinek gitárosa Jimi Hendrix, vokalistái pedig James Brown és BB King voltak?

Kacsa11

Legislator # 2009.02.26. 20:17

hallhatni=hallgatni

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.02.26. 20:16

Hi Folks,

Ma arra gondoltam, hogy két magyar kedvencemtől hozok zenéket. Az egyikük egy eléggé balhés srác, de azért néha érdemes hallhatni.

Felhívom a figyelmet a progresszív módon szlenges szövegekre.

A következő banda a kevés csak angolul éneklő magyar bandák egyike volt, de már feloszlottak.
Ők a Freshfabrik.

Sunshine after the rain.