A P, Pf, Pk, Pkf, B, Bf, M, Mf. stb. ügycsoport-jelölőket a bíróság használja, és az ügyszám elején állnak, legfeljebb egy sorszám előzheti meg őket. Az általad kérdezett ügyszám inkább hasonlít közigazgatási vagy rendőrségi ügyszámra.
Off - topic
Arra tudok gondolni hogy az eljárás még csak egy korábbi szakaszban tart, kérdés hogy melyikben.
Belefutottam egy ilyen ügyiratszámba is:
02010-102345/2010.ID.
ID-t sem találtam (az Idegen rendészeti ügy IR alatt lenne)
"Bü." ügycsoport-jelölés nem létezik. Ld. 4/2002 OITsz. 31. §.
Valaki meg tudná mondani hogy mi a különbség a két ügyszám között, konkrétan a B. és a BÜ ügycsoport jelölés mit jelent, mi köztük a különbség?
11.B.1111/2013/1.
01010-111/2013. BÜ.
A "B." gondolom elsőfokú büntetőügy, de a "BÜ."?
Ezt miért kellett?
Pártállam
jogállam
most már jöjjön, akarom mondani nőjön a szakállam.
Összességében (hogy ne csak sima nem legyen :D) nem.
Ragaszkodsz a borítékhoz?
Az elismerés mindig jól jön. Járhatna hozzá borítékban pénz is.
Köszi a segítséget. :)
:) Hölye.
De kell, csak nem tudom, hogy a módosításokat saját kezűleg bele lehet tenni, teljesen elbizonytalanodtam...... :) A módosításokon nem lesz ott a nevem, csak ha ráírom kézzel.
Miért, nem kell?
Hatalmas jogi problémám keletkezett.
Mit kezdjek névre szóló Alaptörvényemmel? (Eredeti, módosítások nélkül. :)
(Háznagy) Uram!
Mindennapi salátatörvényünket add meg nekünk ma.
(napi ima)
A jogszabályokat könnyebb megkerülni, mint betartani.
(napi ima bymosza)
Nem vagyok egy Somló Bódog,
pedig fejemben sok elmélet imbolyog.
Lehet, hogy én leszek a következő Moór Gyula,
mit nekem jogbölcselet, pétéká, no meg Justitia.
Jogirodalmat többé nem veszek,
ettől lehet nagyobb költő leszek.
Megírtam, most búcsúzom tőletek,
jogok, kötelmek, Isten véletek.
Igaz amit írsz, de az tény, hogy mágneses megfogással nem tudtuk a kivitelezést elvégezni, a mágnesezhetőségről pedig a következő válaszokat kaptuk (ennél mélyebben nem kívántam vele foglalkozni):
„Acéltípusok:
Ausztenites
Vas, króm és nikkel tartalmú acél, széntartalma kisebb mint 0,1 %, nem mágnesezhető a világ rozsdamentes felhasználásának 65%-át adja.
Ferrites
Vas és króm tartalmú acél széntartalma kisebb mint 1% . Mágnesezhető.
Duplex
Vas, króm és nikkel tartalmú acél, ferrites és ausztenites szövetszerkezeti tulajdonságokkal mágnesezhető.”
Beszélgetés közben az is szóba került, hogy többek között azért is tesznek sima acél magot a rozsdamentes edények talpába, hogy az indukciós főzőlapon is lehessen használni.
A vas, az vas, akkor is, ha acél. A vasat pedig vonzza a mágnes, és mágnesezhető is. Annyi igaz, hogy hogy vannak bizonyos anyagok, amelyek a vassal ötvözve megszüntetik annak mágneses tulajdonságait. Talán a legismertebb közülük a króm. Vagyis, ha az acélnak a krómtartalma meghalad egy bizonyos - egyáltalán nem alacsony - arányt, akkor az az ötvözet nem lesz mágnesezhető. De ez nem azért van, mert rozsdamentes, pláne nem a széntartalom miatt, hanem azért, mert króm van benne. Főszabályként a rozsdamentes acélok mágnesezhetők, annál is inkább, mert az ötvözőanyagaik, pl. a nikkel is azok.
„rozsdamentes acéllemezt kellett beszereznem, kettőre azt írták, hogy mágnesezhető, egyre meg, hogy nem.”
No, látod! És mit írtál a tételmondatban. "tudtátok, hogy a rozsdamentes acélt nem fogja a mágnes?" Ha nem ismernélek, most megjegyezném, hogy női logika.
a kis széntartalommú acélcsövekkel a Fordnál találkoztam, ott mondták, itt gyártják a most már Visteonban ezeket a kütyüket, a házat csőből pedig Vidiben.
nem akarok :), ez a ThyssenKrupp Ferroglobus hivatalos tájékoztatásából derült ki, mikor kb. fél éve szálcsiszolt rozsdamentes acéllemezt kellett beszereznem, kettőre azt írták, hogy mágnesezhető, egyre meg, hogy nem.
Valami történt veled? Akarsz róla beszélni? Korábban nem volt jellemző ezeknek a megalapozatlan, bulvárszerű értesüléseknek a terjesztése.
de nem minden fajta rozsdamentes acél mágnesezhető, a szénnek meg kell haladnia valamilyen %-ot (talán 1,1) és az ötvőzőanyagtól is függ.
Az biztos, minnél kisebb a szén tartalom az acélban, annál kevésbé mágnesezhetők, a Fordék kísérleteztek ki egy acélt az indító motorok házához alacsony széntartalommal, így viszont jóval lágyabb.
nem vonzza, tehát mágnessel nem tudod acélhoz rögzíteni
Hmmm. Úgy érted, nem vonzza? Vagy úgy, hogy maga nem válik mágnessé? Nem mindegy. (Mert az egyik igaz, a másik nem.)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02