Jogi Fórum - találkozó


cat981 # 2012.01.28. 14:40

kbs,
először is köszi a kérdésre a választ :). Másodszor meg középvezető vagyok kb. 5 éve egy multinacionális cégnél, azelőtt meg egy másiknál voltam 3 évig. Mutasd meg hol írtam olyat hogy vállalkozó vagyok? :) Egy időben volt vállalkozásom is, meg sokminden mással is foglalkozom és foglalkoztam mindig a főállásom mellett, de erről nemigen írtam itt a fórumon sose. Előbbit ellenben biztos írtam, írhattam, de minimum kitalálható volt, mert elég sok olyan hozzászólásom van, amiben elég árnyaltan, vagy pl. bennfentes szintű információkkal prezentálom a multinacionális vállalatok belső működését.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.28. 08:42

Egyébként nincs már kitérési kötelezettség egyáltalán; ezt a Btk. 29. § (3) expresis verbis kimondja.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.28. 08:39

Felettesed? Legutóbb még jól menő vállalkozó voltál, számos alkalmazottal, és interjúztattad az állásra pályázó lányokat.

cat981 # 2012.01.27. 21:08

Szia András,
csak most érkezem visszaírni. Jó, jó elhiszem :), de ez esetben akkor azt kell mondanom, hogy amit Te csinálsz ilyen idősen, az már lehet de inkább biztos, hogy többet árt mint használ. Nem kellene ilyen nagy súlyokkal eddz. Persze ez csak javaslat, nem kioktatásnak számon :). Egyébként én is 63 kiló vagyok és 162 magas :).
Azt meg nyilván félig viccesen írtam amit írtam, pláne nem szerencsés ilyen gyakorlatokba kezdeni egy ügyvédektől hemzsegő helyen :))).

Viszont ez a "kifejezett kitérési kötelezettség" érdekelne hogy pontosan mit takar, mert én már többször kerültem ilyen helyzetbe (legutóbb céges bulin, ráadásul tulajdonképpen egy általam nem túl kedvelt felettesemet kupáltam meg kicsit nagyobb nyilvánosság előtt :) - és nem rúgtak ki emiatt :) és azért jó érzés volt nah :DDD), és bár írtam, hogy nagyon körültekintően jártam el (csak védekezés és hárítás), azért jó ha tudom, ha van az amit írtál nagyjából sejtem miről szólhat és azt is értem fel fogok háborodni rajta. Szóval ha mondasz egy jogszabályt vagy valaki más aki fejből nyomja és esetleg paragrafus számot azt megköszönöm.

Kamacs76 # 2012.01.10. 22:09

Boldog új évet mindenkinek!!!!

Az én újévi fogadalmam, hogy igyekszem 2012-ben aktív lenni azért, hogy idén én is ott lehessek köztetek:-)))

És őszintén sajnálom, hogy tavaly ez nem valósulhatott meg:-(

Csipke # 2012.01.05. 13:36

BUÉK mindenkinek!
Az idei év terméséből ítélve az óév talija nem volt épp eseménymentes... nekem pusztán a disznó visítása borzolta az idegeimet, amjit később a remek disznotoros kompenzált... :)


Csipke

hunfrakk # 2012.01.03. 21:32

Legislator # 2012.01.03. 21:28

Kedves Kacs!

Angol-német Ket.
Ha már Ket:

Cat: wow, tetszik a testépítési okfejtésed:-D.

(Mondjuk egy 'cat'-nak vaozni:-P)

András: ez bámulatos...


Sunshine after the rain.

kfgabri # 2012.01.03. 10:47

Guba, én csak azt foglaltam össze, ami nekem, mint kívülállónak feltűnt.
Egyébként most már a kómás beteg is tudja, hogy tudsz buszt vezetni :-)

guba # 2012.01.03. 07:10

guba és kbs jó hangulatban becsatlakozott, volt egy potyautasuk,

Kfgabri, ő nem a mi potyautasunk volt, hanem egy jogász kollégánk és barátunk, aki valóban nem egy sablonos figura, de az a módszeres sározás, ami itt folyik és persze nem ő ellene szól, az egyszerűen nem igaz.

guba # 2012.01.03. 06:58

András, én nem hiszem, hogy te ebből a gusztustalan, személyeskedő vitából profitálnál, sem ügyvédként, sem pedig mint ember. Azok az emberek, akikre te itt név szerint hivatkozol, nem hiszem, hogy büszkék lennének rád. Ne ne gondold, hogy bárki is komolyan vesz téged, aki fél életét alkotmánybírák között izzadta végig, mégis "hivatásos buszvezetők" állandó vitapartnere. De a legszomorúbb az, hogy azt sem veszed észre, hogy "még" velem szemben is elvéreztél, már réges-régen...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.02. 20:26

Nocsak. Egy bölcs ember. :)

kfgabri # 2012.01.02. 13:11

nekem kívülállóként a következő esett le a történtekből.
guba és kbs jó hangulatban becsatlakozott, volt egy potyautasuk, illetve egyedi ingerküszöbön volt mindhármuk vagy csak a potyautas alkolholszintjéből adódó viselkedése.
megesett egy baleset is: a cech elfelejtésre került, ezt Kacsa in medias res publikusan rendezte, ezt az érintettek joggal sérelmezték, innen eljutottunk oda, hogy gubának még kamarai problemái is lesznek és hol van ő egy Habsburg Ottóhoz képest.
Félre ne érts András, nem gúnyolódom rajtad, mert értem és megértem, amit és ahogy mondtál, ismerlek annyira még felületesen is, hogy mediálni próbáltál. Ez az egész szitu nem ér annyit és nem generálna felesleges sérelmeket egyik részről sem.
Néha nem kell mindent megbeszélni.

pazs # 2012.01.02. 12:44

kfgabri: hiányoltunk is, de ezekről az eseményekről én is lemaradtam.

Grád András # 2012.01.02. 11:47

Kedves Guba!

Lehet, hogy nem fogod nekem elhinni, de tényleg jószándékkal és a Te érdekedben jelzem, hogy úgy tűnik, valami nagyon nem stimmel a dolgokhoz való hozzáállásodban.

Kérek, vedd észre, hogy miközben mindketten Kacsával eléggé visszafogottan reagáltunk, Te sorozatosan minősítgeszt, kifejezetten sértegetsz mindenkit (pl. "ízléstelenkedsz", "sótlan gyógyegér", "ízléstelen ember", "nem volt gyermekszobád", stb., stb.) Az általad és haverotok által (KBS nem fogyasztott) fizetés nélkül hátrahagyott kb. 5 ezer forintos számlát (konkrétan 5 kifizetelen sör volt) felesben fizettük ki Kacsával, de ha észrevetted, egyikünk sem tette szóvá, mivel én sem tartok igényt a rám eső összegre. Kacsa is csak akkor jelezte ezt itt írásban, miután Te már nemes egyszerűséggel mindenkit le-"sótlan gyógyegereztél", aki nem kívánt részt venni egy részeg duhajkodásban, illetve nem örült neki, továbbá kioktatást tartottál valami ismeretlen okból Nálad gyakori felsőbbrendűség-érzettel.

Nem ismerlek alaposabban, lehet, hogy tudtom nélkül már több remek szakkönyvet írtál, szakterületed elismert szakértőjének számítasz stb., vagy egyáltalán bármi olyasmit letettél az asztalra, amire csakugyan büszke lehetsz, de én eddig csak annyit tudtam Róald, hogy hivatásos autóbuszvezető vagy, illetve hogy talán tegnap óta vagy mától ügyvéd. Ez az én véleményem szerint nem ok arra, hogy valaki úgy viselkedjen, mintha ő lenne a legnagyobb jogász a Föld kerekén, amúgy nekem pszichológusként sokkal inkább valami mélyről gyökezedő kisebbrendűség-érzet túlkompenzálásának tűnik, de ez már legyen a Te dolgod. Viszont a környezeted sorozatos durva lekezelése és sértegetése már nem az. Az általam személyesen ismert tényleg jelentősnek mondható személyiségek (pl. néhai Habsburg Ottó, Sólyom László, Mádl Ferenc, Solt Pál, Györgyi Kálmán stb., de hogy a Te eddigi területedről is említsek egyet-kettőt: Michael Schumacher, Jean Alesi, Gerhard Berger) huszadennyire nem tűntek felsőbbrendűség-érzettől eltöltöttnek, mint Te.

És amiért mindezt írom: Meglehetősen nehéz életed lesz az ügyvédek között, ha ezen a saját érdekedben nem változtatsz. A tárgyalótermekben pl. a kollégák minősítgetését a bírók is rosszul tolerálják, a kamara meg előbb-utóbb etikai eljárást indít. Félreértések elkerülése végett jelezném, hogy nem én fogom kezdeményezni, de ahogy ismerem, Kacsa sem. Ezért szólok tehát még idejében és jószándékkal: most még nem késő ezen változtatnod. A magam részéről "abbahagytam", és változatlanul szívesen látlak a Jogi Fórum talik bármelyikén. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kfgabri # 2012.01.02. 10:54

asszem komoly pillanatokról maradtam le...

guba # 2012.01.02. 10:51

Le kellett volna mondjuk fejeljem, hogy hagyja abba a hőzöngést? :-)

A hőzöngéshez:

András, veled mit kellene csinálni, hogy abbahagyd? :)

Kacsa1111 # 2012.01.02. 08:49

Kedves guba,

itt nem erről van szó, és ezt te is nagyon jól tudod...


Kacsa11

guba # 2012.01.02. 08:23

fizetés nélkül távozol, és nem az az első dolgod itt, hogy elnézést kérsz, megköszönöd, hogy helyetted rendezték, amit vedeltél, és felajánlod, hogy megtéríted (ahogyan azt kbs is tette annak ellenére, hogy ő speciel pont nem ivott semmit), hanem még neki állsz személyeskedni...

Kevés ilyen ízléstelen emberrel találkoztam, mint te vagy Kacsa. Ez a vád a részedről annyira pitiáner, hogy azért szégyellem magam, mert korpa közé keveredtem, amikor veled egy asztalhoz kerültem. Természetesen vita nélkül bármennyi pénzt átutalok neked, amit úgy gondolsz hogy helyettem fizettél ki.
Mivel nem volt gyerekszobád, elmondom neked, hogy bárki más rajtad kívül ezt a problémáját úgy intézte volna el, hogy küld egy privát mailt, amiben megkérdezi, hogy nem történt-e valami félreértés, mert két sörnek nem lett gazdája.
A legkevésbé az érdekes, hogy ez hogyan is történt, mert már "kabát lopásba" kevertél. Én személyesen kettő sört rendeltem és a pultnál fizettem ki, még érkezéskor, mert a pultos hölgy nem tudott róla, hogy JF néven lenne asztal foglalva. Ezen kívül, nem emlékszem, hogy a második körünket konkrétan ki rendelte, de elfogadom, hogy az rendeléskor és távozáskor sem lett kifizetve, és
természetesen kétséged ne legyen felőle, hogy megtérítem neked. Küldd el a számlaszámodat bátran.

Grád András # 2012.01.01. 23:15

Szia Cat!

Tényleg 90 kilóval szériázok (ebből 8 a rúd!), előtte 82-vel és 86-tal melegítek be, szóval nem félreértés. (Annyiban büszke is vagyok rá, hogy magam csak 63 kiló vagyok.) Az egyértelműség kedvéért hat alkalommal egyenként 12-szer nyomok. Bármikor bemutatom, ha van kedved, eljöhetsz az Alkotmánybíróságra, annak az alagsorában van egy kis konditerem pár géppel, ott kezdtük a kollégáimmal vagy 10-12 évvel ezelőtt. Ők még most is ott dolgoznak, én már csak visszajárok, amióta ügyvéd és tanár lettem.

A bunyóról meg csak annyit, hogy még fiatalon, jitsus koromban kibunyóztam magam színjózan ellenfelekkel szemben, ráadásul a láthatóan részeg ellenféllel szemben kifejezett kitérési kötelezettség terhel mindenkit, és semmi kedvem egy hőzöngő részeg törött orra miatt elveszteni a pályámat. Meg persze már mégiscsak 54 leszek, valaha egy fejjel rúgtam fel a saját fejem fölé (főleg a yoko geri volt az erősségem), és bárkinek le tudtam volna rúgni a fejét, ma meg már a saját fejmagasságomig sem rúgnék (ami pedig nem sok). :-) Úgyhogy semmiképpen nem verném szét senki fejét, igazából hiányzik belőlem a motiváció, biztosan öregszem! :-) Neked is BUÉK!


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

cat981 # 2012.01.01. 21:40

"ok évig küzdősportoltam, még most, közel 54 évesen is 90 kilóval szériázok, de az egészségemért, és nem azért, hogy részegekkel verekedhessek."

biztos hogy 90 kg-mal szériázól? Kicsit soknak tartom, bár kérdés hogy sorozatok alatt hány ismétlést értesz, de szerintem számold le mégegyszer :) (én is jártam már úgy, hogy 3 hónapig azt hittem 10 kilóval többel szériázok mert benéztem a súlyokat, amelyek nem egyféle kialakításúak voltak)
Egyébként ha kűzdősportól az ember, az éles akciókat a legjobb részeg emberen szokni/gyakorolni, mivel biztso hogy lassabbak a reflexei a tiednél, így kisebb a kockázat a saját sérülésre és nagyon jó alakalom szokni az életszerű éles helyzetet/harcot (teljesen más ilyenkor az atmoszfélra mint edzésen éles gyakorlaton). Persze, csak önvédelemről lehet szó és azt is nagyon átgondoltan, körültekintően - de ezt ugye mondanom sem kell itt -, pl. ha belekötne és rád támadna egy részeg ember, és nyilván nem szétverni kell, de egy-két ártalmatlanító ütés/rúgás is nagyon jól jön éles gyakorlatra.

u.i: szóval legközelebb ha úgy adódik verd szét a fejét bakker! :DDDDDDDD

hunfrakk # 2012.01.01. 17:10

Boldog karácsonyt így újév alkalmából, ne felejtsétek a húsvéti tojásokat begyűjteni ezen a szép anyák napján. Még egyszer boldog valentin napot!

Kacsa1111 # 2012.01.01. 16:07

Kedves Legislator,

van. mi kéne?:)


Kacsa11

Legislator # 2012.01.01. 15:54

Van valakinek a munkahelyén 3 rugós HMJ (3 nyelvű)?


Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.01.01. 12:57

Boldog 2012. évet a Jogi Fórumon mindenkinek!


Sunshine after the rain.