Jogi Fórum - találkozó


kfgabri # 2010.12.16. 12:18

Imp, a drogosnak ez perspektíva. Majd az elvonón megnevelik.

cat981 # 2010.12.16. 12:15

Mi lenne ha civakodás helyett inkább a belsőégésű motorok égés munkaütemében lezajló politrópikus expanzióról beszélgetnénk? Ez egy nagyon érdekes téma és szerintem mindenkit érdekel.

:)))

orangeman # 2010.12.16. 12:14


De vegyünk egy példát. Kérdezzük meg Jóska bácsit a falu szélin, hogyan értelmezi a Ptk.-t, utána meg kérdezzük meg a Legfelsőbb Bíróságot, majd barmítsuk le az LB-t, hiszen Jóskának ugyanannyira igaza van

Ugye nem akarod mondani, hogy a példádban az LB a katolikus egyház, és Jóska bá meg az összes többi?


For God and Ulster

orangeman # 2010.12.16. 12:12

Aki pedig az Ő tanítását meghamisítva tanítja az embereket, az az embereket félrevezeti. A szekták épp ezt művelik.

A katolikusok is.


For God and Ulster

Grád András # 2010.12.16. 12:10

Szia Zoli!

Visszaolvastam az eddigieket. Kérlek, higgadj le, elsősorban a saját érdekedben! Szeretném, ha elhinnéd, hogy nem akarlak támadni, csak próbálnám megértetni Veled, hogy fölösleges konfliktusokba keveredsz a világgal. Nem érdemes a többi egyházat, szektát stb. ócsárolni. Aki valamelyikhez tartozik, pont úgy meg van győződve a saját (rosszabb esetben kizárólagos) igazságáról, mint Te. Egyikünk sem kapott táviratot Istentől, hogy az ő vallása az egyetlen helyes és üdvözítő. Gabrinak abban teljesen igaza van, hogy a vallási türelmetlenség eddig csak bajt és szenvedést okozott mindenkinek, több igaza vagy híve viszont senkinek sem lett általa. Te egy alapvetően okos, rokonszenves srác vagy, akit a fórumos talikon mindig meghívok akármire, nem érdemes vallási fanatizmusba esned.

Gondolj a pszichodráma csoportodra, ők milyen visszajelzéseket adnának! Élj ezekkel a módszerekkel (én is szoktam, mivel magam is évekig jártam önismereti csoportba), például csinálj szerepcserét. Te vagy a vallásos Hitgyülis, és jön valami más vallású, és elkezdi fikázni a Te hitedet. Vajon azt mondanád, "Nahát, most hogy mondja, belátom, ez tényleg egy pénzsóvár szekta, hülyeség volt évekig ide járnom, holnaptól katolikus leszek!" vagy pedig elküldenéd melegebb éghajlatra?

Maradjunk abban, hogy egyikünknek sincsen bizonyítéka sem Isten létére, sem arra, melyik az "igaz és üdvözítő" vallás... Pontosan ettől válik hit kérdésévé, és mások hitét - mindaddig amíg másoknak nem árt - el kell foganunk. Ezt hívják lelkiismereti és vallásszabadságnak, ha már jogászok vagyunk.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2010.12.16. 12:10

igen, meg a drogost is öröm tölti el, amikor belövi magát :D

kfgabri # 2010.12.16. 12:03

Imp, nekem perspektíva, ahogy élek, a szektásnak meg ez a perspektíva. Jóska bácsi pedig boldog lelki szegény, ahogy Jézus mondá, mert szívét öröm tölti el az sk. ptk. értelmezéssel.

Impossible # 2010.12.16. 11:33

Csip,

arányaiban próbáld nézni.

Impossible # 2010.12.16. 11:30

kfgabri,

Jézus is zsidó volt. Szerinted bajom van vele? :D

Főzés: örülök, hogy ez Neked örömet okoz. :) A katolicizmus nem arra való, hogy jól érezd magad, és nem szabadidős tevékenység vagy hobbi. Ez arról szól, hogy az életnek milyen perspektívája van. Az életnek olyan értelmet senki sem ad, mint Jézus. Aki pedig az Ő tanítását meghamisítva tanítja az embereket, az az embereket félrevezeti. A szekták épp ezt művelik.

De vegyünk egy példát. Kérdezzük meg Jóska bácsit a falu szélin, hogyan értelmezi a Ptk.-t, utána meg kérdezzük meg a Legfelsőbb Bíróságot, majd barmítsuk le az LB-t, hiszen Jóskának ugyanannyira igaza van. És tényleg, még lenne is ebben igazság. Már csak az a kérdés, hogy mennyi. :D

kfgabri # 2010.12.16. 10:47

Imp, hidd el, a főzés is egy olyan minőségi szintet tud hozni az én ateista életembe, mint a katolicizmus a tiedbe. Engem ez kielégít lelkileg a családom mellett.

Abból pedig nem sok jó sült ki eddig, ha egy dologra vki kitalálta, hogy csak ez meg ez a tuti és a többi fostalicska, ld: vallásüldözések, fajüldözések.

Tényleg Imp, azért mert elfogadom a származásom vallásának alapjait, akkor én egy hülye zsidó vagyok a Te katolikus meglátásod alapján?

Csipke # 2010.12.16. 10:39

Mindegy Impi, két malomban őrlünk... és ráadásul az a két malom két külön bolygón is van...:)


Csipke

Csipke # 2010.12.16. 10:36

Impi,

A Római Katolikus Egyház vezetőinek köszönhetően rengeteg ember kap támogatást

Ja, milyen jófejek, abból a rengeteg lóvéból, amit összekoldulnak (mert hát ugye a zörgő persely minden misén kötelezően körbejár), még adakoznak is. Hát akkor az mindjárt más, akkor tényleg kijár a C osztályos Merci...

Egyetlen más közösség sem adakozik (vagy nem tudsz róla), sőt, rohadjon meg az összes ilyen közösség - függetlenül attól, mitől azok - mert a Te egyházad az egyetlen rendes a szegényekkel, rászorulókkal!

Ezt én nem tájékozottságnak hívom, hanem szűklátókörűségnek...


Csipke

Impossible # 2010.12.16. 10:16

Csip,

"Ne legyél álszent, a katolikus egyház vezetői sem élnek rosszul, sőt…"

Hasonlítsd már össze a hitgyülivel...
A Római Katolikus Egyház vezetőinek köszönhetően rengeteg ember kap támogatást, nemcsak lelkileg, anyagilag is. De ez már nem vallásosság, hanem tájékozottság kérdése.

lawcitrom # 2010.12.16. 09:42

Az, tévtanítás. Valamint a (be)szervezések nagymesterei. Egy kollégám rendszeres részvevője az egyik említett csoport rendezvényeinek és a közös munka során pár év alatt eljutottunk odáig, hogy engem már nem akar meghívni sehova és már nem is akar megtéríteni. Munkaidőn kívül pedig menjen, ahova akar. A csülök akkor is finom, most ebédre is jó lesz.

Csipke # 2010.12.16. 09:37

Orangeman,

na, már csak Kacsa hiányzik és Impi agyvérzést fog kapni...


Csipke

Csipke # 2010.12.16. 09:35

Imp., minek húzod fel magad?!?

Viseld el, hogy másoknak meg a te egyházadról IS van véleménye.

Az élet már csak ilyen... :)


Csipke

orangeman # 2010.12.16. 09:32

emberek átverése, amit művelnek, persze legalább jól megélnek belőle

r.k. egyház?


For God and Ulster

Csipke # 2010.12.16. 09:32

Imp.,

Ne legyél álszent, a katolikus egyház vezetői sem élnek rosszul, sőt...

Ne haragudj, de elég ... hogyisfogalmazzam finoman ... visszatetsző (ez az), hogy téged mélységesen felháborít, ha a te egyházadról bárki véleményt formál, míg te jogot formálsz arra, hogy mások közösségeit (direkt használom ezt a kifejezést, mert csak nézőpont kérdése véleményem szerint, hogy mi egyház és mi szekta) meg (vagy el)ítéld.

Neked a katolikus egyház jön be, nekik meg más. Engem egyik se zavar, mert nem az én életem, nem az én döntésem, az én életemre - anélkül, hogy akarnám - nincs hatással, hogy ki, hova jár...

"Ne ítélj, hogy ne ítéltess!"


Csipke

Impossible # 2010.12.16. 09:29

minek nyomjátok nekem folyton a toleranciát???
tolerálom én a szektákat, de attól még tévtanítás és az emberek átverése, amit művelnek, persze legalább jól megélnek belőle

az a sok szerencsétlen, aki ezt nem veszi észre, jól érezheti magát ideig-óráig, most akkor tapsolnom kéne ennek?

a búcsúcédulák árusítása anno pedig nem az Egyház hivatalos tanítását jelentette, de persze nagyon jól lehet úgy vitatkozni, hogy a vitapartneremnek lövése nincs a vita tárgyához

lawcitrom # 2010.12.16. 09:25

kedves Impossible,

nem lehetetlen megérteni: a toleranciáról beszéltem.
Emiatt se érezd sértve magad.

üdv

Rexor # 2010.12.16. 09:15

Ugyan nem ismerem túlzottan sem a Hit Gyülekezetét sem a Jehova Tanúit (egy két dolgot tudok csak róluk, de ez tényleg nem túl sok), de annyi biztos, hogy a vezetői ezeknek a szektáknak nem élnek rosszul. Ugyanakkor fel lehet fogni egyfajta szolgáltatás/ellenszolgáltatásként is, hiszen a tagok is jól érzik magukat, és boldogok ettől. Ha ez támaszt nyújt nekik az életben úgy gondolom tényleg toleránsnak kell lenni velük szemben. Felnőtt embereke, szabad akarattal rendelkeznek, miért ne dönthetnénke szabadon arról, mi a jó nekik. Inkább ez mint a drog és az alkohol.

Impet is megértem, mert egy igazi katolikus tényleg szektaként tekint ezekre az "egyházakra". Az megint másik kérdés, hogy sajnos a katolikus egyház is gyakran a pénzről szól/szólt (elég csak a búcsúcédulákra gondolni, ami annak idején elindította a reformációt).

Impossible # 2010.12.16. 09:13

lócitrom,

nem tudom, most miről hadoválsz, szó sem volt ráerőltetésről. Inkább ebédelj.

lawcitrom # 2010.12.16. 08:46

Szép jó napot mindenkinek!
Öröm figyelni az itteni dolgokat, s konkrét személyekre célzott, minősítő kijelentés nélkül: szerintem a helyes megfejtés abból állna, hogy akinek erős valamely nézetekbe vetett hite, majd olyan párja lesz és keres is, aki hasonlóképpen, vagy megfelelő toleranciával gondolkodik. Engem csak az szokott esetenként zavarni, ha a valaki a saját nézetét „erőszakos” módon ráerőlteti a másikra, vagy ezt folyamatosan megkísérli. De mindeddig tiszteletben tartom. Fontos, hogy legyenek kapaszkodói az embernek. Kinek mi. -Én ebéd nélkül nem is tudok létezni-bocsánat, ezt nem hagyhattam ki.

Impossible # 2010.12.16. 05:50

kfgabri,

elfogadom, hogy léteznek szekták, ettől még van róluk véleményem, ami pedig úgy szól, hogy átverik az embereket.
Az elfogadásra szükség van, de ez nem jelenti, hogy a dolgok között nem helyes különbséget tenni, és azt sem jelenti, hogy nincs mialapján különbséget tenni.
A főzés és a hit között van egy olyan lényegi különbség, hogy a főzés nem ad kielégítő választ a létezés miértjére. A hitgyüli pedig azért szól tisztán önérdektől vezettetve a pénzről, mert aránytalan mennyiséget fizettetnek be, és azt a vezetés saját magára költi el.

kfgabri # 2010.12.16. 05:22

Nézd Imp, ha azt várod, hogy toleráljanak téged, akkor Te is toleráld a világod. A szcientológia, a hitgyüli és tsai létező jelenségek és embereket boldoggá tesznek.

Jártál már egy zsinagógában vagy mecsetben vagy hitgyülis tapsikolós nemtudominekneveziken?

Picit csalódtam benned, hogy az egyébként kívülről nézve furi kisegyházakat így lerendezed...

Úgy gondolom, hogy a zsidó-keresztény kultúra ott cseszi el és te is ezt a látszatot mutatod, hogy csak az ő hitük a faszányos, mindenki más hülye.

Én nem azért írtam a saját származásomról, hogy felvágjak vele, azért írtam le, hogy lássátok, kívülről nézve idejétmúlt-furcsa-stb. szokások teljessé teszik az embert és ez a környezet által is mérhető hatás és elismerhető, feltéve, ha nyitott vagy rá.

Én úgy teljesedek ki, hogy főzök, te úgy teljesedsz ki, hogy hiszel. Nincs jogod azt mondani, hogy a hitgyüli a pénzről szól (pedig nekem aztán közöm nincs hozzájuk), mint ahogy a te elkötelezettséged sem a cölibátusról.

Kicsit több elfogadás kéne a világtól, a világról?

Nagyon kevesen voltunk (talán ketten), akik nem ízléstelenkedtek azon, hogy nő ide vagy oda, ezért picit sérelmezem ezt a "két malom" dolgot, és azt, hogy egy mozdulattal odébb sepred azt, ami más formában (de ugyanabból a monoteista alapból) másokat boldoggá tesz.

Gondolj csak első latinórádra: alterum non laedere.. Akkor mit bánt téged, ha a hitgyüli önként fizet a szervezetébe és a szervezetre fordítja?