Üdv
Azután szeretnék érdeklődni,véleményeket kapni,hogy melyik nyelvekből érdemes a jogi pályán közép vagy felsőfokú nyelvizsgákat tenni.
Üdv
Azután szeretnék érdeklődni,véleményeket kapni,hogy melyik nyelvekből érdemes a jogi pályán közép vagy felsőfokú nyelvizsgákat tenni.
ezt a sorrendet javasolnàm:
de alapvetöen a versenyszféràban mindenkit a tényleges tudàs érdekel (hogy tudsz-e dolgozni az adott nyelven) nem pedig a papir...
Kacsa11
Én is erre,gondoltam.köszönöm a megerősítést.Jogi szaknyelvvizsgát mennyire értékelik jobban minte egy általános nyelvvizsgát?
Judgeman,
én speciel azt értékelném jobban, ha figyelmesebben olvasnál. :D
Kacsa már elmondta, hogy nem a papír az érdekes, hanem hogy tudsz-e azon a nyelven dolgozni. Most akkor miért kérdezed meg megint?
Szia neked is!
Én figyelmesen olvastam és én ezt értem is,hogy nem a papír számít de elméleti szempontból megközelítve,melyik típusú nyelvvizsgát értékelik jobban?
Kedves Judgeman,
attól függ mit szeretnél csinálni.
versenyszférában általában egyik sem hatja meg a leendő munkáltatót.
szóval akár le se tedd, vagy tedd le bármelyiket
ha szakfordító akarsz lenni, akkor a szaknyelvivel többre mész valszeg.
ha közszférába, akkor a sima vizsgát válaszd.
Kacsa11
Szerelmetes Brátim:-)
A jogi szakfordítóknak mondott (heideggeri) das Mann-ok is megérnének egy misét, de bele sem kezdek, mert káronkodás (Charon-kodás)lenne a vége. (Tisztelet a kisszámú kivételeknek).
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
az EU-s források fordításának minősége tapasztalatom szerint emelkedő tendenciát mutat...no persze volt honnan felkapaszkodni:)
a fordító irodák minősége eléggé vegyes...
Kacsa11
J.,
minek neked elméleti szempont, ha gyakorlatilag nem érvényesül?:D (de ez csak egy költői kérdés)
angol, orosz, német nyelvtudás előnyöket hozhat
szakmai nyelvvizsgák közül pedig a business jellegűek hasznosabbak, értékesebbek, mint a jogiak - szerintem
(LCCI hasznosabb lehet, mint pl. egy PROFEX)
Kacsa,
Az EU-s jogi szövegek fordítása nem az én asztalom, tapasztalataimat a (nem EU jogi)tudományos (vagy annak szánt) jogi szövegek fordításainak tanulmányozásából szűrtem le. Persze, vannak nagyon magas szintű anyagok is.
Sunshine after the rain.
Kedves hunfrakk,
az oroszra bizonyos kapcsolatok esetén lehet szükséged...:)))
Kacsa11
Nekem spanyolból is van nyelvvizsgám,szóval akkor azzal nem nagyon lehet érvényesülni hazai irodáinkban. Sokan most a japánt meg a kínait kezdték el,lehet hogy ők tudnak valamit..:)
Sem a japánt, sem a kínait nem lehet úgy megtanulni, hogy hetente pár órát tanulunk, szóval önámítás az egész.
Sunshine after the rain.
Kedves Judgeman,
nem mondtam, hogy a spanyol semmire sem jó. Pàr éve a Linlaters keresett olyan jelöltet, aki jól tud spanyolul.
de tény, hogy jobb az angol-német-francia.
4. helyre tenném a spanyolt.
az oroszra még nincs olyan nagy igény (reméljük, hogy soha nem is lesz)
a kinaira meg szvsz nincs is esély, mert a Magyarorszàgra települt kinaiak gyerekei is fognak àm egyetemre jàrni (vagy màr jàrnak is)...
szerinted egy kinai cég vagy magànszemély kinek az irodàjàba fog bekopogni? a tiédbe, vagy az övébe? ö biztos jobban fog tudni kinaiul, mint te:)))
Kacsa11
corrigenda:
linklaters
Kacsa11
A kínai gyerekek már most is járnak egyetemre, pl. kínai szakra az ELTÉ-n. (Nem kacag! A klasszikus kínai nekik is nehéz. Ide általában nem a tajvaniak jönnek, ott még azokat az írásjegyeket /és szóalakokat/ nyomják, nem a putonghuát). Plusz nem tudom, tudtátok-e, hogy van kínai gimnázium Budapesten. Ha 14 lennék, csak oda akarnék járni. (Ismerek olyan magyar embert, aki oda járatja az unokáját).
Sunshine after the rain.
„Ha 14 lennék, csak oda akarnék járni.”
ez vicc, vagy tényleg?
OFF
Tévednék, ha azt gondolnám, hogy a corrigenda többesszámú alak? Itt csak egy hibáról van szó, ugye:)(Nem bírálat akar lenni, csak egy ártatlan kérdés).
ON
Sunshine after the rain.
Nagy álmom a kínai szak, jártam oda vendéghallgatóként.
Sunshine after the rain.
A kelet-ázsiai kultúrák csodálatosak (a kínait, a japánt és a koreait soroljuk ide).
Sunshine after the rain.
Kedves Legislator,
a kelet-àzsiai 'kul-turhàról' sokat tudnék mesélni:)))
OFF
helyesen 'corrigendum' lett volna, de a "hétköznapokban" a 'corrigenda et addenda' terjedt el.
ezért megragadtam ennél, csaknem volt semmi 'addenda'...:)
ON
Kacsa11
Majd megejtjük ezt is egyszer.
Sunshine after the rain.
akkor a mandarin közigazgatásról bizonyára tudnál értekezni
Tudnék.
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |