Egyébként pedig örülök, hogy végre egyetértünk valamiben (ügyvédi irodai munka ideje+fizetés...ja és igen, valóban az átlagról beszéltem, nem a kivételről).
Szerintetek érdemes....
Ok Kacsa, akkor esetleg adhatnál nekem pár ügyvédi irodát elérhetőséggel, ahol nem kávét kell főzni. Ha tényleg ennyire szívderítően látod a helyzetet. Én ilyennel sajnos még nem találkoztam. :D
nekem eleinte nagyon sokat kellett olvasni...aktákat, szerződéseket, amiket aztán átbeszéltünk. fordítások, jogi kutató munkák...aztán idővel már elkezdhettem írni...levelet, szerződésmódosítást, aztán egyszerűbb szerződéseket és így tovább...
a kávé le volt főzve, tea a polcon, fénymásolni max. csak a magam cuccát...
ha kifizetnek neked egy viszonylag szép összeget, azért hülyék lennének a postára küldeni sorban állni, mert azt a szolgáltatást mástól, olcsóbban megkaphatják...
Kedves Impossible,
nem kell messzire menned...itt az állásbörzén jelentkezz a hudson bármelyik hírdetésére.
most néztem meg...még mindig hírdetnek, tehát hajrá!
az sbgk-hoz is érdemes: ott ha jól emélkszem 100nettó körül kap a kezdő jelölt.
Hát köszi, Kacsa. Ezekszerint neked szerencséd volt. Sajnos nem ilyen híreket hallok azoktól a zismerőseimtől, akik ügyvédi irdoában dolgoznak. Szép pénz? Nade ahhoz gondolom minimum 3 felsőfokú nyelvvizsga kell...legalábbis ahogyan eddig láttam.
Ja és lehet, hogy az én igényeim túlzottak, de 100 ezer nettó az "szép pénz" kategória szerinted? :D Szerintem nemegészen.
és ha már ránéztem:
squarra & partners, és D&G szintén olyannak tűnik amelyik minimálbér felett fizet,
és a Gide (Ferenczyként hírdet) biztos, hogy messze minimálbér felett fizet...csak náluk vágni kell nagyon a franciát.
Kacsa és amikor leszakvizsgáztál,
akkor emelték a béredet ?
Kedves Impossible,
a 100 több, mint a minimálbér, amit említettél, ezért hoztam fel az sbgk-t. egyébként szellemi alkotások és védjegy területén elég jók, tehát lehet sokat fejlődni. és rendes munkával látnak el.
hudson egy fejvadász cég, ha nem égetik magukat veled, akkor továbbítják a CV-det az ügyfelükhöz (aki jelöltet keres). ezek általában nk-i irodák. kezdőként 250bruttó.
nyelvvizsga nem számít. az számít, hogy hány nyelven tudsz még dolgozni a magyaron kívül. az angol alap. van, ahol ennyi elég is.
gyakran német, ritkábban francia, extrém esetben spanyol vagy orosz jól jöhet.
Kacsa,
Köszi szépen! Csak tudod, amikor azt hallom, hogy a volt évfolyamtársam Izlandon mosogat meg uborkát pucol havi félmillióért, meg valaki más havi egymillióért mandarint lapátol a franc tudja már hol, és haza se akar jönni, mert az neki elég (diplomával mandarint lapátol!!!), akkor kicsit kiábrándítóan hat az a "hurrádejó"-nak titulált hír, hogy bizonyos kivételes ügyvédi irodák hajlandóak minimálbér felett fizetni. Még egy tanár is jobban keres nálunk...
Kedves Impossible,
ezzel mélységesen egyetértek, hogy kiábrándító...de sajnos Mo-n annyi az átlagbér amennyi, máshol meg nagyon magas...
semmi "hurrádejó" nincsen bennem, más hozzászólásaimból asszem már leszűrhetted.
minden viszonyítás kérdése...
Hát ja, és akkor gondolj csak a külföldi diplomásokra, mennyit keresnek, ha egy izlandi takarítónő kap fél millát. Itthon tanulsz elvileg 5 évet egyetemen, ami szart se ér kb, utána rohadsz a munkahelyen minden áldott nap estig (és ez csak a jó eset) legalább 3 éven keresztül, majd leteszed a kva nehéz szakvizsgát, miközben azt gondolhatod magadról - szerintem alappal -, hogy na már igazán letettél valamit az asztalra, és midnezek után odanyomnak egy olyan összeget, ami az izlandi takarítónő fizetésének töredéke. Ilyenkor az ember felteszi a kérdést szerintem, hogy mi fsznak csinálom én ezt??? És olyanok tényleg kevesen vannak, akik bele vannak buzulva a jogba. Nekik talán még "megéri", bár efelől is vannak kétségeim. Olybá tűnik - legalábbis számomra -, hogy semmi értelme nincs az egésznek, a "társadalmi presztízs" pedig megkopott.
a másik topic-ban azt is leírtam mennyit keresnek a jogászok itt-ott...sokat.
a kérdést már én is feltettem párszor magamnak. most ott tartok, hogy mérnöknek vagy geológusnak kellett volna mennem...:)))
egyébként nálunk is lehet sokat, csak ahhoz sok idő alatt, sokat kell letenni az asztalra...
Melyik topicban írtad le? Elolvasnám. Csak ugye tök mindegy, külföldön mennyit keres egy jogász, mert kimész, és kvára nem tudod használni ott, amit itt felszedtél, mert tök más a jogrendszer, más szabályokkal stb.
Igen, nálunk kb saját magadat kell letenni az asztalra, és utána fel se kelsz.
gürizés minimálbérért...augusztus elejétől...végén már nem érdemes olvasni.
Az eredeti kérdésre válaszolva: érdemes, de nem kényszerből, csak ha van hozzá kedved, időd, energiád, stb.
És próbálj olyan helyet találni, ahol nem csak kávét kell főznöd vagy még azt sem szabad, ahol nem csak egyszerűen ott vagy de kvázi semmi dolgod és nem is akarnak megbízni semmivel stb. - bár néhány dolgot ilyen helyeken is látsz-olvasol, de hosszabb távon időpocsékolás.
Hát Kacsa, elolvasgattam, amit a "gürizés minimálbérért" topicban írtál, és bár eddig is feltűnt a kiemelkedő tájékozottságod, ez méginkább megerősített ebben. Szerintem nagy hasznára vagy az itteni fórumozóknak, és a nevükben is köszönöm a kitartó hozzászólásaidat! Szinte már élvezet olvasni. :D
Kacsa, most olvastam, hogy a Hudson jó kommunikációs készséggel rendelkező diszpécsert keres főállásba, pályakezdő jogászok felvilágosítására. Szerintem ez tutkó meló lenne neked, és még pénzt is kapnál, nem érdekel? Bár lehet, hogy már kerestek ez ügyben.:))
Amikor a középkorban egyes hajósok tengeri szörnyekről, egylábú patagon benszülöttekről meg embert termő fákról meséltek a szárazföldi népeknek, az ő kiemelkedő tájékozottságuk is feltűnt; és a hasznuk is igen nagy volt.
Én ugyan jobban csípem, ha az a tájékozottság a pozitív jog és az alkalmazási gyakorlata terén csúcsosodik ki; de végül is lehet olyan, aki szerint a bécsi ügyvédi kamara névsora fontosabb...
kbs,
ha màr középkor...elözö éned nem égetett boszorkànyokat? nem-e? pedig felvilàgosultsàgotok
egyszinten àll...
guba,
kösz, de veled ellentétben, én jól keresek...de neked biztos jól jönne az a kis mellékes, csak nem hiszem, hogy alkalmas lennél a munkàra...
ksstomi utàn szabadon:
mindkettétöket megkérnélek, hogy a topic-okat ne terheljétek a személyeskedö megnyilvànulàsaitokkal. amiket beirtatok, annak semmi köze a topic-hoz. ezeket inkàbb e-mailben...nektek is jobb, ha nem nyilvànosan alàznak...vagy nem?
Ez egy semleges topic, itt végülis senki sincs megszólítva.
„ksstomi utàn szabadon:”
Na, te aztán jól kiválasztottad a hivatkozási alapot. :))
És igaza van Mohos doktornak: nem írtam egyetlen nevet sem. Csak úgy megjegyeztem.
kbs, lol:)
nem teljesen kapcsolódik ide, de visszaolvastam és láttam, hogy többen méltattátok Horváth Attilát (ELTE). Maximálisan egyetértek veletek. Ritka az olyan egyetemi oktató, aki valóban EMBER tud maradni és szakmailag is elismerésre méltó.
Szóval egy voksot én is letennék mellette.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02