nem, nem vagyok még a finishben, az idő miatt még nem kellene paráznom, de anno én a BE szigorlatot mindenféle egyéb körülmények miatt hatalmas mákkal tettem le: mivel úgy alakultak a dolgaim, hogy akkor nem tudtam rá tanulni, bementem megbukni, de egy olyan tételt kaptam, amit 1 perccel előtte megkért egy lány a folyosón, hogy hadd mondjon fel nekem a könyvből, felmondta, én meg kihúztam, és mivel 1 perce mondta el és emlékeztem, 5-öst kaptam belőle...
ergo gyakorlatilag a nullára kaptam óriási mákkal ötöst, és sejtettem már akkor is, hogy ennek meglesz a böjtje, és most meg is van...
nemhogy a részletszabályok idegenek, de még az alapfogalmak is...
pláne, hogy én egyáltalán nem foglalkozom büntetőjoggal, 1 percet sem töltöttem el vele az elmúlt 3 évben...
és az a legszebb, hogy SOHA NEM IS AKAROK, és kurva nehéz megmagyaráznom magamnak, hogy akkor minek kell most bevállalnom ezt az iszonyatos kínlódást, hogy letegyem...
NULLA MOTIVÁCIÓM van rá, azon kívül, hogy legyek túl rajta, és ezért mikor elkeseredem, hajszálon múlik, hogy nem dobom ki az egészet a kukába és hagyom a francba.
a BTK-t imádom, azt úgy érzem megy is, bár a különös részben a minősített esetek néha kikészítenek, mert van, ahol semmi értelmes magyarázatát nem látom annak, hogy miért pont az a minősített eset a konkrét bcs-nél, de ennek ellenére is nagyságrendekkel szebb anyag szerintem.
a BE viszont KIKÉSZÍT.
pl. hogy miért csinálhat egyes esetekben egyes eljárási cselekményeket a "hozzátartozó" máskor meg az "egyenesági rokon", és ez keveredik keresztbe-kasul a törvényben, én még nem találtam benne rendszert... de ez csak egy példa, ilyeneket hogy lehet beseggelni...?! és MINEK...?
:(
azt megértem, hogy egy szakvizsgán számonkérik, hogy egy jogász átlássa a jogrendszert, amiben dolgozik, értsen összefüggéseket, stb.
de bakker, van olyan barátom, akitől azt kérték, mondja el a BE-ben szereplő összes határidőt növekvő sorrendben... na mikor ilyeneket hallok, elmegy minden maradék kedvem is az egésztől... :(