Öröklés

drbjozsef # 2025.02.06. 18:43

Pafrany17,

Semmit.

Nemhogy a halála esetén nem véd semmi téged, de akár most sem véd titeket kettőtöket semmi. Mégis, milyen jogalapotok lenne bármire is?
Nem vagytok tulajdonosok, se haszonélvezők. Bérlők vagytok, amelyet ugyan nem foglaltatok írásbeli szerződésbe, de ha írásban lenne, az is felmondható minden további nélkül.

Vagy arra célzol, hogy _egészen konkrétan_ az volt a megegyezés, hogy lemond az örökségéről, cserébe itt lakhattok életetek végéig?

Pafrany17 # 2025.02.06. 17:37

Üdvözlet mindenkinek !
20 év házasság után elváltunk a férjemmel. Én külföldre mentem dolgozni. De azóta is együtt vagyunk, tehát mint élettársak azóta. Hazajöttem. Lassan 38 éve vagyunk együtt. Időközben az édesapja meghalt, ő abban a helyzetben amiben akkor voltunk, a hagyatéki tárgyaláson mindenről lemondott a testvére javára. Anyósom a haszonélvező. Közben viszont megváltozott a helyzet. Abban a házban, abban a lakásban élünk, ami abban a családi házban van, amiről annak idején lemondott., amit a testvére épített a házban annak idején. Csak ő és az élettársa nem akartak itt maradni, elköltöztek. Albérleti díjat és a használat következtében felmerülő összes költséget havonta fizetjük. A kérdésem az lenne, ha a volt férjemmel, most élettársammal történne valami, ne adj Isten elhunyna, mire számíthatok ? Semmiről semmiféle papír nincs, csak szóbeli megállapodás...Sajnos... Mit tehetek, hogy ne rakjanak az utcára ???
Előre is köszönöm a válaszokat !!!