Leltár hiány fizetése


Kovács_Béla_Sándor # 2024.04.26. 05:58

Ez nem leltárhiány.

Mardel82 # 2024.04.26. 03:10

Bocsánat, talán így látszik:
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?…

Mardel82 # 2024.04.26. 03:06

Sziasztok!
Átadtam pár kulcsot még átadás-átvétel utàn, és ezt iratták velem... (lényegében egy újabb átadás átvételi)Kulcsok leadása az alàbbi módon. Jó ez így? Vagy lehet ebből bajom? Követelhetnek esetleg valami leltári cuccot ami a raktárban volt?
Köszönöm a válaszokat előre is!

[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=751IMG_20240426_032308.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/04/26/751IMG_20240426_032308.jpg[/img][/URL]

Majszi87 # 2016.06.22. 08:10

Ajánlom mindenki figyelmébe őket: http://www.justisec.hu/. Van egy saját fejlesztésű rendszerük, ami segít megakadályozni a leltárhiányt, plusz vállalnak bérleltározást is.

ocscsi # 2015.07.24. 18:08

Gondoltam h rendőrségre megyek.. Ha belegondolok engem is kár ért.lehet h valaki fent az irodában épp engem lop meg (!) azért nem akarja megtenni a feljelentést mert akkor nem vonhatja le amíg a nyomozás tart, effektíve hivatalos papíron szerepel az egész sztori.És ha a biztosítóval is fizettet akkor? sose tudni. Annyi vaj van a cég füle mögött.. ha a személyzete bemenne a munkaügyire egyszerre és elmondaná mi folyik ott félünk h lehúznánk a rolót és magával húzna 100 embert a dolog... ami családok megélhetését veszélyezteti...

Immaculata # 2015.07.23. 11:55

Attól még nem tudja igazolni, hogy levonják kártérítésként a béréből.
Munkaügyi Főfelügyelőséghez kell fordulni, vizsgálják ki az ügyet.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.07.23. 10:52

Mindent lehet, ha hagyják...

ocscsi # 2015.07.22. 15:25

Tisztelt Fórum! kbs-ügyvéd!

Rövid leszek és tömör!
bolti lopás történt kb. 400.000Ft a kár.
Áruvédelmi kapu van. biztonsági őr, kamera, tükör NINCS.
Feljelentés nem történt, leltárhiányként vonják le. csoportos leltárfelelősség van (8 fő)
Kértem jegyzőkönyvet a lopásról és a nettó érték havi szinten való levonásáról. nem kaptam.. a boltvezető azt mondta h nem kapsz. Bérlapon nem szerepel levonás, jutalékból vonja le amit a bérlapon a már megsarcoltan tüntet fel.. Az az nem tudom bizonyítani h én azt kifizettem illetve a többiek.. ezt lehet??.. köszönöm válaszát

gerbera317 # 2014.11.09. 17:31

Lopás történt. Tényleg nem tudod, mi ilyenkor a szokás?

kingfisher80 # 2014.11.07. 06:00

Tisztelt Fórum!

Munkahelyemen, egy középiskolában az elektronikus napló használatához minden kollégának egy darab netbook-ot bocsátanak rendelkezésre munkaviszonya alatt. Természetesen alá kell írnunk, hogy anyagi felelősséggel tartozunk érte.

Az eszközöket a közös tanáriban tároljuk, az asztalunkon általában vagy a fiókban/belső polcokon. Zárni egyiket sem lehet kulccsal. Szerda délután szokásos módon az asztalomra raktam a netbook-ot, töltőre, ez így megy, mióta ott dolgozom.

Csütörtök reggelre a netbook a töltőjével együtt eltűnt. Most nyilván az jönne, hogy ki kell fizetnem, vagy pótolnom, amit félig megértek, mert én vagyok érte a felelős papíron, viszont nem hagytam ott sehol a tanárin kívül őrizetlenül, nem tettem benne kárt, nem vittem ki az épületből, a helyéről lopták el, ahol ELVILEG biztonságban kellett volna lennie és ezt a biztonságot nem nekem kell és nem is tudom biztosítani. Mit tudok tenni ilyenkor?

NYPD # 2013.07.10. 21:44

Külön olyan mint leltárfelelősségi megállapodás nem született, a munkaszerződésben van erről egy pont, ami kimondja hogy felelősséggel tartozik az áruért. Ez eddig oké, de ha nem ő csinálta a hiányt, akkor miért vele akarják kifizettetni? Ilyen esetben ez így működik?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.09. 14:38

Mit kell ezen ennyit lamentálni? Leltárfelelősségi megállapodás nélkül nincs leltárfelelősség. De aki ezt a problémát nagyon feszegeti, az számoljon a munkaviszonya megszűnésével is.

NYPD # 2013.07.09. 12:30

Tisztelt Fórum!

Segítséget szerenék kérni az alábbi problémában:
A párom az F-betűs aprósüteményeket árusító üzeltláncnál dolgozik mint eladó. Egy másik üzletben keletkezett létszámhiány miatt 1 napot dolgozott a másik helyen, egy másik kolleganőjével, aki viszont a nap közepén fogta magát, és hazament. Erre rá két hétre szóltak a páromnak, hogy 20.000Ft értékben hiányzik áru az üzletből, és fizesse ki. Ő aznap semmilyen standlapot, áruátvételi lapot nem írt, nem tudja, hogy hogy történt a dolog. Érdeklődni szeretnék, hogy mit kell elkérnünk a munkáltatótól hogy esetlegesen bizonyítsa, hogy ő a felelős a hiányért? Sajnos bevett szokás, hogy ha hiány van, akkor annak kell kifizetnie, aki bent volt aznap. Ha többen, akkor elosztva. (Én ezt igazságtalannak érzem, főleg, hogy úgy vontak le tőle első hónapban heti 5000 forintot kaució címszó alatt, hogy erről sem a munkaszerződésben, sem azon kívülálló írott formában nem történt megegyezés. ) Mivel aznap ketten vették fel a munkát reggel, így a páromra eső rész 10.000Ft, amit levonnak a fizetéséből emiatt csak azért, mert a tulajdonos/ügyvezető utasítást adott az üzletvezetőnek. Ezt megtehetik? Mik a lehetőségeink, hogy ne kelljen kifizetni, hogyha nem tudják bizonyítani, hogy ő a felelős érte?

Köszönöm a választ előre is.

Tisztelettel:
Tamás

Rékucy # 2013.03.06. 10:58

Jó napot kívánok.a segitségüket szeretném kérni.Egy ABC ben dolgozom.4en vagyunk a boltban 2 müszakban.egy müszakban ketten dolgozunk.A fönököm aláíratta velünk a leltár felelösségi nyilatkozatot.Megtörtént a leltár átvétel amin jelen voltunk mindannyian.Viszon havonta fizetés elött 4napon kereszül leltároznunk kell,persze munka idő után.Este 9kor bezárunk és éjfélre vagyunk kész.ez megy 4 napig.3an megvagyünk gyözödve róla hogy a 4ik kollegánk lop.Kamerarendszer münködik a boltban és a fönöknek többször bebizonyitottuk hogy a kollegánk lop konkrét időpontokkal de valamiért nem akar tudomást venni róla.A bevételezéseket az az ember csinálja aki lop,mindig elront valamit és azt is kikell fizetnünk,ugyanugy ahogy a lejárt termékeket is.Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor mit tudok csinálni?bizonyitja a felvétel hogy lopott és igy sem hiszi el a fönök és 4 embertöl vonja le ezt.illetve hogy a túlórákat amikor ott leltározunk nem kellenne kifizetnie vagy szabadnapban kiadnia?Kérem segitsenek mit tudok tenni ez ügyben?Sajnos most jelenleg nincs másik munkahely ahova eltudnék helyeszkedni mert akkor elmennék innen.Elöre is köszönöm válaszukat.Tisztelettel.R

BuiTamás # 2013.02.05. 20:00

Tisztelt Fórum!

Tavaly nyár óta húzódik az én kálváriám. A megállapított leltárhiányt nem fellebbeztem meg, mert féltem attól, hogy vesztett ügy, ahogy az lenni szokott, és a perköltséget is nekem kell megfizetni. Így kicsúsztam a fellebbezési időből, utólag már bánom. Van még lehetőségem bármiféle jogi lépésre? A munkáltató azóta sem keresett, és bírósági végzést sem kaptam. Az hogy a munkabér 3-szorosát meghaladó összeget csak bíróság ítélheti meg, nettó, vagy bruttó módon kell érteni? Bruttó módon számolva, nem a munkavállaló felé kedvező... Amennyiben bíróság ítélhet, van elévülési ideje? Leltározásra 2 nappal korábban keltezett levélben hívták fel a figyelmemet, és ennek megfelelően is érkezett meg anno. Diákok is dolgoztak a boltban ideiglenesen, őrzés annyi volt, amit mi tudtunk adni. A fizetési felszólítást 2012. okt. 25-én kaptam meg, azóta semmi. Mennyi ideje van bírósági behajtást kérni, vagy ez sosem évül el?
Köszönettel,

mary83 # 2013.01.22. 18:54

Üdvözletem mindenkinek!
Az én problémám is hasonló. Élelmiszer üzletben dolgozom pénztárosként.Január 20-án leltároztun amin a Főnökasszony állítása szerint kb 6.5 milliós hiányra derült fény. Ezen felül a selejtezést és a leértékeléseket is szeretné rajtunk leverni, ami kb 3.5 millió forint.
A boltban sem kamera rendszer (egy ugyan van ami közvetlenül a pénztárosra irányul de nincs bekapcsolva mert neki nincs ideje még azt is nézni), sem biztonsági ember. 3 eladó jut egy műszakra egy több mint 200 nm-es zegzugos üzletre. Többször jeleztük hogy kevesen vagyunk és nincs ami védjen minket.
A szerződésemben ugyan benne van hogy csoportos leltárfelelőséggel tartozunk, de erről külön bizonylatot nem írtam alá, mint ahogy a selejtezés mértékéről, vagy az akciózásról sem. Sokan hozzáférnek a készlethez akiknek nincs leltárfelelősége.

Kérdésem: Hogyan induljak el? Jelentsem fel? Ő ezzel fenyegetőzik terrorizálva engem és a kollégáimat.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.10.12. 10:14

Aláírtad? Nem kellett volna.

Rokko # 2012.10.11. 11:00

Az lenne a kérdésem, hogy a munkahelyemen leltár hiány merült fel. a hiányt ki akarja fizettetni velem a munkáltató! Eladóként dolgozok, de a munkaszerződésemben nem szerepel leltárhiányról szóló felelősség, és nem írtam alá leltárfelelőségi nyilatkozatot!
a hiányról készült egy jegyzőkönyv, amiben ez van írva
"... Forint leltárhiányért való egyetemleges felelősségüket és vállalják annak egy éven belüli, havi egyenlő részletekben való megtérítését..."
ezt abban a helyzetben alá íratták velünk! jelen volt ügyvéd, a munkáltató által, de nem mondott semmit! nem voltam felvilágosítva, annyit mondott a munkáltató hogy alá kell írni mindenkinek!
Az a kérdésem, hogy ez alapján kötelezhető vagyok a fizetésre? És ha igen milyen úton? azonnal levon a fizetésből, vagy bírósági felszólítást kell kapnom?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.18. 09:54

Miért tennéd? Nem bűncselekmény.

Marcsi1964 # 2012.07.18. 09:23

Köszönöm a választ! Sejtettem hogy ez így teljesen jogszerűtlen. Ebben a hónapban 33 ezer ft volt amit a főnöknek "ajándékoztam".Igaz ez fél évi hiány volt. Ha lenne rá lehetőség elmennék máshová dolgozni,de örülök hogy itt, ebben a nehéz helyzetben egyáltalán van munkám. Vagy fel kéne őket jelenteni úgy, hogy ne derüljön ki, ki a feljelentő.

ius latratus # 2012.06.25. 16:41

Ráadásul, önmagában a leltárfelelősségre való hivatkozás akkor sem lenne elég, ha szerepelne is a szerződésében.

Marcsi

Nyugi, bár azt is tudom, hogy ez így minden hónapban állandó kiadás neked, s bizony állandó, fix bevétel a tulajnak...

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.25. 16:09

eladási, vagy beszerzési áron kell kifizetni a hiányt?
Leltárfelelősség nélkül? Egyáltalán nem kell kifizetni.

A többi kérdés értelemszerűen okafogyott.

Marcsi1964 # 2012.06.25. 15:07

Üdvözlök mindekit!
Egy benzinkúton dolgozom, ahol néha havonta, de évente többször leltározunk. Nem vagyok tisztában a szabályokkal, ezért ha valaki pontosan tudja, hogyan is kell ezt szuabályosan lebonyolítani, nagyon megköszönném ha megírná. Mindig nagyon sok a hiány, üdítő, újság, és minden amit árulunk. A bevételezést nem mi végezzük, az irodai számítógéphez nincs hozzáférésünk.Nem tudjuk, mi is az az árúkészlet, amiért felelni kell.Ez egy Kft, a tulaj intézi , és őrzi bevételezést. A leltározás a következőképpen zajlik. aki éppen dolgozik akkor megszámol mindent, felírja, és a főnök megállapítja mennyi is hiányzik.Mivel nem tudjuk miből mennyinek kell lenni, mondhat bármit. Készpénzes nyugtára kiütteti, mi meg kifizetjük, a minimálbérünkből,eladási áron. A Kft megkapja a háromszoros hasznot, semmiféle kár , veszteség nem éri.A hiány összege nincs feltüntetve a bérjegyzéken.Nincs külön leltári felelősségről irat, csak egy sima munka szerződésünk van, csupa általános dolgokról.Kérdésem , eladási, vagy beszerzési áron kell kifizetni a hiányt? A lejárt szavatosságú árú, hiány e? Mekkora arányban vagyunk felelősek az árukészletért? A be nem hajtható lelépésekért ki a felelős, kinek kell kifizetni? ha hamis rendszámú az autó, és a rendőrség meszünteti a nyomozást? A hiány keletkezhet az ott dolgozó hibájából, tévedéséből,bevételezési hibából, lopásból. Biztonsági rendszer szinte nincs,az egyetlen pénztáros nem tud mindenre figyelni. Van egy elavult kamera rendszer, ami ki be kapcsolgat,egy romhalmaz az egész. A felvételen nem lehet felismerni senkit, a rendőrség értékelhetetlennek szokta minősíteni. Kezd már elegem lenni abből, hogy a fizetésemből havonta több ezer forintot csak úgy opdadajak a főnökömnek.Ráadásul úgy , hogy egyetlen zacskó ropit meg nem eszek,anélkül hogy ki ne fizetném.A munkahelyi légkör is nagyon rossz,mindenki gyanakszik mindenkire,nem tudjuk ki a tolvaj.Évek óta így zajlik, már a környéken lakó számításba jöheteő ember mind dolgozott itt. A sok hiány miatt mennek el. Jó lenne tundi, mik az erre vonatkozó jogszabályok. Előre is köszönöm, ha valaki tud tanácsot adni.