+1
Minek minősül a Fúvócső?
Én ugyan egyáltalán nem vagyok hozzáértő, de nem látom be, min vitatkoztak, akikkel konzultáltál. Szerintem teljesen egyértelmű a jogszabály.
„175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet
...
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
- az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);”
Tisztelt Hölgyek, Urak, Egy gyors kérdésem lenne amire nem találok kielégítő magyarázatot. Alakulóban lenne egy szervezet egy fúvócső szövetség ellenben magáról az eszközről semmi érdemlegeset nem találtam, a jogalkotó nem definiálja egyértelműen mi is az a fúvócső mint eszköz. Sok helyen találtam megnevezéseket és pár emberrel konzultáltam ezügyben de konkrét jogszabályt mindenki másként értelmezi. Közbiztonságra különösen veszélyes eszköztől a semmiig mindent kaptam. Kérem aki hozzáértő, segítsen, köszönöm.
Link az eszközről: https://hu.wikipedia.org/…3%B3cs%C5%91
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02