„On azt mondja, hogy a kérdésem nem jogi problema, hanem erkolcsi?”
Igen, azt mondom. Mert 1) van egy szabály, amit megszegtél te is, és a veled lévők is. Ezért pedig tettenérés esetén pénzbírság jár. És ez így is lett. Ez jogilag támadhatatlan. Hiába szeretnéd másképpen, ez a fórum nem fog erről másként vélekedni. 2) Ott vadásztak le benneteket, ahol ugyan nem tilos, de talán mégsem ott kellett volna. Ez morális szempontból aggályos, és ez a fórum is mélyen együttérez veletek, de ha igazán aranyér-símogató, szép szavakra vágysz, akkor bizony egy arra szakosodott panaszfórumon kell ezt a sérelmeteket előadni.
Kresszabaly változtatás a hataratkelohelyeken
- 1
- 2
Kedves Niki. Köszönöm az ajánlasokat.
Viktor.H
igen, és Gerberának is igaza volt , a te problémád valóban nem jogi.
(Az általad említett alaptörvény egyik pontját sem sérti a Kresz vonatkozó rendelkezése)
Azt hiszem ezt mindenki maximálisan megválaszolta. Amennyiben további kérdésed/problémád lenne a témával kapcsolatban az alábbi lehetőségeket tudom javasolni
- Térítéses jogi tanácsadás átlag 30-50000 Ft / óra ( engem ne keress kérlek)
- Nyúts be törvény módosítási kérelmet a megfelelő módon
3 A kockázatok és mellékhatások kapcsán kérdezze meg kezelőorvosát gyógyszerészét
„Próbáld segítségül hívni a nemeuklideiszi geometriát, úgy már működni fog ;)”
Jogos!
Tekintve, hogy a kérdezőnk elég SÚLYOS eset, jelentősen görbíti a teret, ezért valóban a Bolyai-Lobacsevszij geometria az irányadó.
Bele kellene írni az alaptörvénybe is, mert így nem egyértelmű.
szomorú örökös
:-D
.. hát nem érted, hogy az alaptörvényben említett mozgásszabadság is gond? :-))))))
Viktor.H
„sérti az alkotmány alaptorvenyet, amely aránytalanul súlyt bizonyos lakossági köröket”
Ne haragudj, hogy ezt írom, de te szerintem nagyon beteg vagy! :D
Szomorú örökös. Természetesen egyetértek, de abban nem, hogy az adott kresz szabaly az adott területen kozlekedesbiztonsagi célt nem szolgál. Vagyis sérti az alkotmány alaptorvenyet, amely aránytalanul súlyt bizonyos lakossági köröket.
Kedves Gerbera. On azt mondja, hogy a kérdésem nem jogi problema, hanem erkolcsi? De ha sérti az alkotmány alaptorvenyet (mozgassszbadsag, emberi méltóság, jogegyenloseg) vagyis az, hogy egy hataratkelohely kozutnak számít, es ezáltal a Kresz szabaly aránytalanul sujt bizonyos lakossági köröket, es nem szolgal valós kozlekedes biztonsági célt? Akkor mi On szerint?)))
Viktor.H
„Ha meg valami fölösleges, akkor módosítható”
Nincs olyan a közlekedési szabályok között, hogy fölösleges, mi több, felesleges sincs.
Elhiheted, hogy nálad sokkal jobban hozzáértő emberek állították össze.
Két lehetőséged van:
- Elfogadod, betartod és nincs büntetés.
- Nem fogadod el és ronggyá fognak büntetni.
Minden csakis a te választásod.
Viktor.H
Tehát akkor az kéne legyen a kreszben, hogy övek becsatolása mindenhol kötelező, kivéve az a határokon az őrbódék között? Meg 30-as zónákban sem, meg dugóban sem?
Mellesleg nekem az a gyanúm, hogy már előtte a szerb oldalon sem nagyon voltak becsatolva azok az övek, főleg az utasoké, ha ők eme bokros teendőik mellett - útlevélben a szarul sikerült fényképek újbóli megszemlélése, egymáséin röhögés - sem volt sem idejük, sem ingerenciájuk 30 km/h mellett 300 méter alatt bekötni az öveket, pedig nekik közben még a kormányt sem kell tekergetniük.
Kedves szakértők. En nem értem miben rejlik a szakértelmuk? En próbáltam es világosan kifejtettem hogy minden egyes szabaly nem azert van, hogy az állam bevételét növelje, nem azert van, hogy egyesek teljesítményét erositse, másnak kárára úgy, hogy az a szabály az adott helyen felesleges. Mint ahogy példának is írtam, hogy az autopalyan nem tesznek ki se Stop, se szemafort, se zebrát nem festenek rá, egyrészt fölösleges, másrészt nem a közös kozerdeket szolgálja. Ha Önök ezt nem képesek megemeszteni, feldolgozni, megerteni, akkor itt a rendszerben nagyok a bajok. Ha meg valami fölösleges, akkor módosítható.
Viktor problémája nem jogi probléma, hanem erkölcsi: Miért éppen egy ilyen helyen vadásznak szabálytalankodókra? Ugyebár.
Értem is is, mi a baja ezzel, ki ne értené. De azt magyarázza meg nekem valaki, hogy ezt a sérelmét miért egy jogász fórumon panaszolja el, és legfőképpen: miért vitatkozik.
Nincs itt senki, aki megmondja neki, hogy ha együttérző véleményekre van vágyakozása, akkor nem itt kellene kereskednie, hanem egy igazi panaszfórumon?
@drbjozsef
Próbáld segítségül hívni a nemeuklideiszi geometriát, úgy már működni fog ;)
Viktor.H
Szakértő segítséget kértél, szakmai válaszokat kaptál, szerintem mindenkitől, szerintem hozzáértőktől. Ha nem akarod vagy nem tudod értelmezni ( ne érts félre, nem áll szándékomban kötekedni, csupán így érzek) akkor felesleges vitatkozni. A te döntésed, hogy átgondolod-e, és hogy alkalmazod -e a tanácsokat.
Mivel odáig már eljutottál, hogy ismered a törvényt, és ennek ellenére nem teszel eleget , akkor vállald a következményeket, ami a büntetés. És ha a szakmai indok amiket írtunk nem elég indok, akkor fogd fel úgy, hogy az 5 tagú család spórolna 150 ezret egy mozdulattal, hurrá, vehetsz drága sört a strandon, mert marad pénzed. És közben jól kiszúrtál a hatósággal is mert nem adsz nekik bevételt! Lázadj!
Mivel az alapkérdésed megválaszolásra került, részemről feleslegesnek ítélem a további reakciókat . Szép estét
Viktor.H
Nagy bajban lettél volna régebben - még a Schengen előtti időszakban - az olasz-francia határon Ventimiglia-nál, ott ugyanis a határállomás után valahol egy alagút közepén van a hivatalos határa a két országnak, amit tábla is jelez. Ott is ezen kattognál? :D :D :D
eulimen,
Hát vonalak biztosan nem, mert az csak két sík metszetében van. A Föld felszíne viszont a valóságban sehol sem sík.
Rágjuk még! :D
Es kedves Niki! Az emberek nem azert nem csatoljak be magukat, mert nincsenek tisztában azzal, hogy ezzel megovjak a saját életüket. Hanem azert, mert 30 masodperc múlva újra ki kel szalni a gépjárműbol, mert a magyar hatóságok kezelik az iratokat. Es ezzel tisztában van a rendőrség, es visszael a helyzettel, hogy javítsa a statisztikákat. Ezáltal megbuntett egy egész családot, ahol 5 személy ül es mindenki 30000ft. Akkor egy átlagos család, akitől elvesznek 150000ft havi osszeget, szerinted a kozjot, a kozerdeket szolgálja? Az ov megmentette az életüket a határon? ahol ismétlem, újra ki kel szalni, mert atvizsgaljak az autót.
Kedves Niki. Akkor valaszolj meg nekem egy egyszerű kerdest? Miert nincs zebra, szemafor, stop tábla, egy irányt jelző tábla (habár szerintem lenne ertelme), vádat jelző tábla? Hisz ezekkel a táblákkal megmenthetnenk több ezer ember életét?
Ha megválaszoltad akkor választ kapsz hogy miért nincs szükség bocsátkozni az övezet ezen az utszakaszon.
@drbjozsef
2007. évi LXXXIX. törvény az államhatárról
1. § (1) " Magyarország területét a Föld felszínén függőlegesen áthaladó képzeletbeli síkok összessége (a továbbiakban: államhatár) határolja."
A síkok a föld felszínével alkotott metszetei pedig a Föld görbülete szerinti vonalak lesznek, amiknek nincs vastagságuk. @KBS ismét jól mondja!
drbjozsef
„jól értem, hogy ha oda (?) viszek valakit, azt ott akár meg is gyilkolhatom büntetlenül?”
Annak az elbírálása érdekes lenne, mert egyik országból kiléptél, viszont a másikba még nem léptél be. Tehát melyik ország lesz az, aki az eseményt kinyomozza és bünteti? :6O
Bizonyíték : itt az 1:25000-es térkép előttem, és legalalább 4 mm-es piros csík a határ. Az a valóságban legalább 100 méter kell legyen.
„Nincs "két határ közt". Egy határvonal van, aminek nincs szélessége.”
Lehetetlen. Mindenki tudja, hogy ott van a kettő között a "senki földje".
(Mellesleg a valóságban létezik "senki földje", bár nem egy határ miatt : https://tiboru.substack.com/…-senkifoldje )
Kovács_Béla_Sándor és drbJózsef
"Nincs "két határ közt". Egy határvonal van, aminek nincs szélessége."
Ezen itt már annyira nevettem, hogy muszáj gratulálnom. Őszintén értékelem ha valaki intelligens, és használja is a képességeit. És a lentiekből azt látom, hogy mind Önnek, mind drBjózsefnek, kiváló humora van!
10/10, Respect! :-)
Kedves Viktor, szerintem mindannyian ugyanazt próbáljuk neked elmondani valahogy, csak más megközelítésekben és nem megy át. Beülsz a kocsiba, és MIELŐTT beindítod, bekapcsolod magad, az utasokkal együtt. Utána pakolják az okmányaikat és utána indultok. Akár 20-al mész 100 métert akár nem. Ennyi. Csitt-csatt, and gooo! Lehet azon rugózni, hogy miért büntetnek ott, de fogd fel edukációnak, hogy a gyerekek, és az ennek ellenállók is megtanulják, és berögzüljön mindenkinek. Tudom, a szabályok és a törvények néha nem tűnnek jónak, de ez pont az az eset amikor kérlek hidd el, hogy ez érted van, és akik ezt megalkották, érted, a te életedért is tették! tanítsd erre az utódaidat te is.
A Volánbuszos példáddal egyet kell, hogy értsek, a flixbuson utaztam múltkor, ott van öv, és a sofőr leellenőrizte indulás előtt, hogy mindenki bekapcsolta-e magát, mint a repülőn. Adtam érte a pontot magamban :-)
Nincs "két határ közt". Egy határvonal van, aminek nincs szélessége.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02