Eos Faktor?


Eos-ellenes # 2013.06.25. 17:02

Most találtam rá a fórumra.
Ma lett elegem végleg az EOS-ból.
én arra gondoltam hogy össze kéne fogni ellenük és egyszerre csoportosan perbe fogni öket már csak a módszereik miatt is.
Nem hallgatnak meg, kérdésekre nem válaszolnak, zaklatnak ...stb.
én minden bankszámlakivonatot bemutattam, beszkenelve elküldtem és még mindig kitartanak amellett hogy tartozok.
Mondtam nekik hogy kifizetem a tartozásom ha bebizonyitja hogy van! Engem már telefonon is megfenyegettem hogy " az én érdekem hogy fizessek"
Megirtam nekik azt is hogy ne küldjön sms-t mert nem hivom fel öket. Persze az én költségemre flegmán beszéljen velem valaki....
Nekem 20e Ft az állitolagos tartozásom. De inkább adom ügyvédnek mint nekik. Az is érdekes hogy nem jelentkezik nálunk a szolgáltató majdnem 3 évig majd ezek itt pattognak!
Olvastam itt hogy az Eos kérte hogy neki irja le e-mailben a kérdéseit.... én tudom! Ez felesleges! Nem válaszolnak!

ius latratus # 2013.06.25. 18:48

Attika

"Nem pénzügyi szolgáltatók, még akkor sem, ha sokszor annak adják ki magukat az Úristen után másodikként."

Nem. Inkább fölötte állóknak gondolják magukat. Írtam már ide: ügyfelünkkel egy mobilszolgáltatóval történő pereskedés folyamán (persze már az EOS kezelésében lévő ügyben) alappal hivatkoztunk a Hírközlésről szóló....nem jut eszembe hanyas tv. azt hiszem: 143.§.-ára (tehát: az egy éves elévülésről beszélek), azonban őket ez nem érdekli, továbbra is küldik az idióta leveleiket az ügyfélnek, hogy ők miért jogosultak a követelésre...
Hihetetlen.
Vagy inkább vicces. Nem, ez jobb szó: szánalmas.

nleslie # 2013.06.25. 19:10

Szervusztok!
Meg tudjátok mondani. hogy az EOS kiknek a követeléseit hajtja be? Ma felhívták a feleségemet adategyeztetés miatt, személyes adatokat kértek, amit ő nem adott meg, viszont így nem is tudtuk meg a hívás okát. Valójában fogalmunk sincs miért keresték, mert nem tudunk tartozásról, viszont telefonszáma régi, így az kizárt, hogy a régi számtulajdonost keresték. Válaszotokat előre is köszönöm.

eos_üldözött # 2013.06.26. 08:06

Kedves EOS_Faktor_Zrt. néven kommentező!

Mivel a tartozás nem a mienk, de már elévült csak az elévüléssel foglalkozok!

Szakértő véleménye szerint egy el nem ismert ráadás már elévült tartozást követelheti-e bárki törvényesen?

Álláspontja szerint ha már több mint egy év eltelt úgy hogy az eredeti szolgáltató nem tett semmit a tartozás rendezése érdekében, ezek után egy behajtó cég törvényesen zaklathat-e bárkit akit adósnak vél?

Álláspontja szerint a behajtó cégnek kell-e bizonyítania, hogy nem évült el a tartozás, ha az ügyfél szerint az már elévült?
Kérésemre eddig csak ígéret volt, hogy tudják bizonyítani, de aztán semmi, mert nincs bizonyíték és ezt jól tudják, de továbbra is zaklatnak!

Elég körültekintően jár-e el a behajtó cég olyan esetben amikor a szerződésről nem állapítható meg hogy ki volt az adós, de a cég azt zaklatja akit könnyebben elér?

Több mint kétéves tapasztalatom alapján biztonsággal állítom hogy humbug amit állít a cég készségéről. Csak a zaklatás az eszközük, a tényeket nem veszik figyelembe.

A telefonáló kollégák olyan tájékozatlanságról vagy rosszindulatról tesznek tanuságot hogy az már fáj. Pl szemrebbenés nélkül állítják, hogy öt év az elévülés telefonos ügyben.
Úgy vélem, hogy hazugságra és megfélemlítésre vannak beállítva mert így hatékonyabbak.

Nézzen magába!

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.06.26. 13:36

Tisztelt Dr. Attika!

A lenti bejegyzésével kapcsolatban kérjük, hogy küldje meg elérhetőségét a jogiforum.blog@eos-faktor.hu email címre és az EOS Faktor Zrt. jogtanácsosa felveszi Önnel a kapcsolatot.

Üdvözlettel, EOS Faktor Zrt.

végrehajtó1 # 2013.06.26. 17:08

Szerintem ez már a vég ha az EOS_Faktor_Zrt.(nevezett nick nevü) itt próbálja védeni a saját hülyeségüket.

negyszog # 2013.06.26. 18:21

végrehajtó1
Szerintem ez már a vég ha az EOS_Faktor_Zrt.(nevezett nick nevü) itt próbálja védeni a saját hülyeségüket.

Védeni??
Ha rákattintasz a kommentek alatti linkre, akkor minden elérhetősége ott van.

végrehajtó1 # 2013.06.26. 18:30

Ha ez neked komoly akkor neked szól ez a sok hülyeség....(

Dr.Attika # 2013.06.26. 20:12

Tisztelt EOS Faktor Zrt!
Minden hozzászólásom alatt ott az elérhetőségem. Sőt a jogtanácsos úr is ismeri, ha máshonnan nem az Önök ellen folyó perekben , mint jogi képviselő.
Jut eszembe. Egy pár hónapja tartoznak nekem 25.000,- Ft ügyvédi munkadíjjal (PKKB-s ítélet). Megbíznám Önöket a behajtással. Vállalják? Hol rendelhetem meg a szolgáltatásukat? Gondolom nem akadály, hogy saját maguktól kell behajtani.

EOS_Faktor_Zrt. # 2013.06.27. 14:40

Tisztelt Forumozó!

2013.06.26. 10:06 időpontban történt bejegyzésével kapcsolatban továbbra is azt tudjuk Önnek javasolni, hogy egyedi beadványát – beazonosításra alkalmas módon – küldje meg a jogiforum.blog@eos-faktor.hu címre, ebben az esetben meg tudjuk vizsgálni annak tartalmát és álláspontunkról írásban értesítjük Önt.

Üdvözlettel, EOS Faktor Zrt.

eos_üldözött # 2013.06.28. 08:20

Egyre kevésbé tisztelt EOS_Faktor_Zrt néven fórumozó!

Amit kért azt már több tucatszor megtettem, de láthatóan tök fölösleges volt.
Amit én kérdeztem arra meg nem tud válaszolni semmit.
Minek is írogat még ide ha érdemben nem tud semmit?

Egyjogász # 2013.06.28. 17:01

Dr. Attika, úgy látom nagyon nem tudod megemészteni, hogy nem kapcsoltak be az EOS jogtanácsosának...:)))

De hogy megnyugtassalak, én meg egy parkolócég ügyvédjét próbáltam felhívni, mikor mondtam a titkárnéninek, hogy parkolási perrel kapcsolatban, kb. ugyanazzal a szöveggel hajtott el a búsba, mint téged EOS-ék...:)

De mondjuk lehet is ebben valami, ezek tömegesen perelnek, ha telefonon is kellene ügyfelezniük, másból sem állnának ki, mint telefonálgatásból.

Dr.Attika # 2013.06.28. 17:14

Megemésztettem én ezt. Ma délután felhívott az EOS jogtanácsosa a jogi fórumnak köszönhetően. Közölte, hogy felhívják a telefonozó munkatársak figyelmét arra, hogy a jogtanácsost, jogi előadót kapcsolni kell. ( Ügyvédeket mindenképpen.)

negyszog # 2013.06.28. 18:27

Vidám és hasznos dolog ez a fórum.
Tehát a telefonoskisasszonyok a hibásak, ők a munkaköri leírással ellentétesen nem kapcsolták a jogtanácsost...

ártatlan1 # 2013.07.01. 18:57

Miért érzem azt,hogy az EOS,OTP Factoring,Dunacorp és lehetne sorolni az összes pénzintézetet,hogy évekig csak sunyiban fénymásolt leveleket küldözgetnek felszólítgatásokat,követelnek, zsarolnak,megfélemlítik az embereket különböző módszerekkel,mellette meg szándékosan húzzák az időt ezzel is busás nyereségre próbálnak szert tenni,sőt szándékosan kamatoztatják a kintlévőséget kamatos kamattal.Én ezt úgy látom,hogy ez a Magyar jogban bűncselekménynek számít,hisz ezeknek a rablóknak megvan a törvényes lehetőségük arra,hogy megpróbálják behajtani az általuk jogos követelésnek vélt tartozást.
Megjegyezném azt is,hogy ha devizában vettem fel a hitelt akkor én miért nem abban kapom,vagy éppen miért akkora tortúra devizában vissza fizetni, ráadásul úgy,hogy még abban is vesztes maradok.
Én nem lennék olyan biztos abban,hogy az OTP legutóbb megnyert pere minden törvényes jogszabályban foglaltak szerint történt,ez egy elrettentő példa akar lenni,hogy Csányi és társa BT-nek itt Magyarországon igaza lesz,hisz rengeteg felső vezetőt lát el hála pénzel:)
Még mielőtt valaki betámadna a hitelemet önként kértem,csak a mézes madzag az volt,hogy többszörösét is megkaphatom,szóval nálam ez volt a bukta és ez a félre vezetés,de ha akkoriban csak annyit adtak volna mint amekkorát biztosan elbír a keresetem akkor ebben a fórumban se lennénk ennyien.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.01. 20:07

sőt szándékosan kamatoztatják a kintlévőséget kamatos kamattal.
Tols ki velük: gyorsan fizesd vissza a teljes tartozást! Hogy fognak sírni.

Lacky # 2013.07.06. 11:14

Sziasztok,

Hogyha július 2-án lett volna a tárgyalás, de június 24-én kaptam levelet a bíróságtól az jó nekem vagy nem annyira? :)
Most jöttem haza a nyaralásból, így csak hétfőn tudom átvenni.
EOS ügy különben, a bíróságnak írtam az idézés érkezésekor 3 okot is hogy nem jogos a követelés.

Köszönettel:
István

Dr.Attika # 2013.07.06. 19:16

Ebben az esetben érdemi védekezést terjesztett elő, így a bíróság döntést hozott. Kivéve, ha az EOS elsunyogta a tárgyalást és nem jelent meg. Ekkor be kell várni a válaszát.

Lacky # 2013.07.07. 07:04

Üdv Dr.Attika

Mármint, jogy én terjesztettem elő érdemi védekezést? :) Hát igen, írtam a bíróságnak vagy 2 oldal okot, meg vagy 10 oldal mellékletet, hogy az EOS követelése jogalap nélküli, sőt eljárása törvénytelen. A levelet jóval a tárgyalás előtt megkaptam, sőtt jött valami végzés is az MOKK-tól a tárgyalás előtti napon. Csak azt nem gondoltam volna, hogyha én beküldök valamit, akkor azzal a bíróság foglalkozik is a tárgyalás előtt.
Mivel nem is tudtam volna elmenni, így még az idézés érkezése után pár nappal beküldtem a védekezésem, továbbá bizonyítékokat, és jeleztem a bíróságnak, hogy nem tudok megjelenni, sőt azt is, hogyha ezen bizonyítékok nem megfelelőek, akkor perbe hívom az eredeti céget is aki jogtalanul követel.
Várom a holnapot, és megírom az eredményt.
Köszi,
István

Dr.Attika # 2013.07.07. 07:20

Üdvözlet Lacky!
Ez a tény elég arra, hogy a bíróság érdemben döntsön az Ön esetleges távollétében is. Várjuk a beszámolót. Lehet, hogy jogi előadó meg fog jelenni a tárgyaláson. felvett az EOS egy pár fiatal jogászt és elküldik őket a tárgyalásokra. Szerintem nagyon sok pert buknak. A bukáshoz pedig perköltség fizetési kötelezettség is kapcsolódik.

végrehajtó1 # 2013.07.07. 17:30

Lehet, hogy jogi előadó meg fog jelenni a tárgyaláson.

Én még olyat nem láttam.

Egyjogász # 2013.07.08. 07:20

Járjál többet bíróságra, nagyon sok ügyben járnak el jogi előadók és ügyvédjelöltek. (Általában olyanokban, amelyeket a jogtanácsos vagy az ügyvéd túl egyszerűnek vagy eleve buktának tart..:) )

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.08. 08:03

Az (akkor még) Hungária Biztosítót a Varsányi Irén utcában 2009-2010-ben kizárólag egy jogi előadó képviselte, volt nap, hogy négy tárgyalása volt zsinórban.

Lacky # 2013.07.08. 11:48

Sajnos az EOS visszavonta keresetét.
Így most akkor felléphetek kártérítési igénnyel? :)
Az INVITEL-től mindenképp kérek, mivel az adataimat jogtalanul adta ki. De az EOS is jogtalanul kezelte, sőt a közjegyző is hibázott, mert nem utasította el az EOS keresetét.

István

martusz # 2013.07.09. 18:30

Üdv mindenkinek ! Talán emlékeztek még rám . Írtam a történtekről folyamatosan.volt egy tárgyalásom már , ahol az eos képviselője elég nagyképüen viselkedett és úgy éreztem , hogy a bírónő sem melettem van ! Nem fogadtam el , hogy tartozom ezért kitűztek egy újabb tárgyalást ! Nem mentem el , mert csak szóban ott közölték az időpontot és én elfelejtettem ! Erre ma kaptam egy levelet a bíróságtól , hogy a tárgyaláson egyik fél sem jelent meg 4 az eljárást a felperes kérésére megszüntetik ! :) Érdekes , hogy meggondolták magukat !