Tisztelt Grave7!
Köszönöm szépen a hozzászólásodat és türelmedet. Mint írtam a topic eredeti témához képest kicsit félrement.
Az adós halála után történt bekapcsolódási eljárással kapcsolatosan azért merült fel a kérdésem mert igazán érint engem is.
Adóstársammal kölcsönt vettünk fel a közös ingatlanunkra jelzálogjog bejegyzése mellett. Adóstársam ellen más ügyben is eljárás indult amelyben az ingatlant a végrehajtó lefoglalta. Adóstársam elhunyt. Halála után a zálogjogosult az ellene folyamatba lévő eljárásba bekapcsolódási szándékát jelezte. A bekapcsolódást a bíróság engedélyezte még a jogutód megállapítása előtt. Én lettem a jogutód.
Tudok-e és mire hivatkozni, hogy a bekapcsolódással kapcsolatos intézkedés során az elhalt adóstársamnak nem volt még jogutódja és ügygondnok sem lett kirendelve részére pontosabban részemre?
Azért kérdezem mert most a bekapcsolódással kapcsolatos költségeket rajtam akarják behajtani.
Más.
Tegyük fel kirendelik az ügygondnokot. Az ügygondnok eleve nincs abban a helyzetben, hogy a bekapcsolódással kapcsolatosan olyan fellebbezést nyújtson be, amely esetlegesen a követelés vitatására irányuljon. Nem rendelkezik esetleges befizetést igazoló iratokkal , csekkekkel stb. A bíróság engedélyezi a bekapcsolódást.
A végrehajtó nem hibázott, az ügygondnok nem hibázott a bíróság nem hibázott jogutód meg nincs.
A hagyatéki eljárásban megállapítják a jogutódot. A jogutód tudja igazolni, hogy a bekapcsolódásnak nem volt helye. Milyen jogorvoslattal élhet a jogutód? Szintén a bekapcsolódás költségei miatt kérdezem.
Tisztelettel köszönöm a figyelmedet.