Sziasztok,
az autó első, oldalsó szélvédőjén is van fólia és életüket nem kímélve, záróvonalon villogóval megfordulva emiatt megállítottak a rend éber, de a beszéde alapján nem túl tanult és okos őrei.(a mondandója közben elejtettem egy mondatot, ami annyira megzavarta szerencsétlen fakabátot, hogy nem tudta ugyanonnan folytatni a betanult szövegét, hanem újra kellett kezdeni az elejéről).
A gyorsabb és olcsóbb megoldást választva a mérés után (70% helyett 53%-os a fényáteresztő képessége a szélvédőnek) a helyszíni bírságot választottam. Még van bő 25 napom, hogy befizessem a büntetést. Vagy pontosan nem is tudom, hogy mennyi. Ugyanis a helyszíni bírság papírján az elkövetés idejéhez nem júniusi dátum helyett 1 hónappal későbbi, júliusi dátumot írt a zseni.
Természetesen be fogom fizetni a büntetést, hiszen támogatni kell a rendőrséget, ha már azt kapják utasításba, hogy gyűjtsék a pénzt, ahol tudják.
Viszont ezzel a dátum elírással nem lehet kezdeni valamit olyan szempontból, hogy kikerüljön a nyilvántartásból ez a szabálysértés? Bárkinek, bárhova levelet írva lehet ezt kérelmezni? Hiszen 1 hónap múlva, azon a napon, amikor majd meg fog történni a papír szerint a szabálysértés, biztos, hogy nem leszek azon a helyszínen, abban az időpontban.
Előre is köszi,
mb33