Magyarországi autó magyar navigáció és menü nélkül


Petrus24 # 2017.06.08. 11:42

Tisztelt Jogi Fórum!

Egy cégtől vásároltam egy használtautót, mely Magyarországon lett vásárolva egy hivatalos márkakereskedésből és üzembe helyezve 3 éve, tehát nem egy külföldről behozott autót vettem.

Vásárlás után szembesültem azzal, hogy a gyárilag beépített navigáció nem tartalmaz magyar nyelvet, magyar hangot. Felkerestem a márkakereskedést, hogy ez hogyan lehetséges, hogy egy Magyarországon vásárolt autóban a navigáció nem beszél magyarul, hisz a reklámjaikban is így hirdetik, hogy magyar navigációval szerelve.

Azt a választ kaptam, hogy mivel ez egy régebbi modell, amit vásároltam, ebben nincsen még magyar navigáció, és habár egy szoftveres rendszerről beszélünk ebben az esetben még az sem lehetséges,hogy frissítéskor magyar menüt töltsenek rá, csak ha az egész audiorendszer ki van cserélve, ami kb. 600 000 Ft.

Kérdésem a következő lenne. Nincs véletlenül egy olyan jogszabály, ami kimondja azt,hogy magyarországi márkakereskedésből vásárolt autónak igenis rendelkeznie kell magyar menüvel és magyar navigációval? Ha jól tudom, akkor a mobiltelefonok esetében van ilyen.

Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Fülöp Petra