autólízing - vége


Zizibaba # 2016.10.03. 14:15

Tisztelt Fórumtagok!

Segítségre lenne szükségem... 2004-es autólízingemben fizetési nehézségek adódtak, a bank átadta az ügyet egy bírósági végrehajtónak, folyamatosan vonták a fizetésemből, mígnem nyár közepén lekérettem a a KHR adataimat, melyből az derült ki, hogy a bankom még tavaly nyár közepén passzív státuszba tett. Hívtam a bankot, ahol az ügyintéző azt mondta, hogy már csak a kamatokat vonják, pontos összeget nem volt hajlandó mondani, de ha írok egy kérvényt, hogy engedjék el a fennmaradó összeget, akkor ő ezt elintézi, csak a végrehajtó felé egyenlítsem ki a tartozásomat. Úgy tűnik, a múlt hónapban ez is lejárt.
Mi a teendője a banknak? Kell-e bármilyen igazolást írnia, hogy már nem tartozom nekik. Kötelessége-e a banknak bármiféle tételes elszámolást adnia nekem? Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a passzív státuszba kerülésem után miért vonathatta még a "kamatokat" majd' egy évig a végrehajtó.
Még egy kérdés: sem a munkahelyem, sem a munkabéremet számfejtő Államkincstár nem hajlandó kilistázni, hogy melyik hónapban hová és mennyi összeget utalt a letiltott fizetésemből (több helyre is utalták), hogyan lehetséges ez?
Nagyon köszönöm a válaszokat!