szmogriadó

groszfater@gmail.com # 2015.12.13. 23:53

, ugyan a stílus picit meglepett.

Engem nem-csak a stílusoddal leptél meg hanem a tartalommal is.
: Ti mind fideszesek vagytok?
Azért kérded mert narancs-színű válaszokat kaptál? Ez illik a zöld-színű kérdéseidhez.

tomi.64 # 2015.12.13. 22:07

Köszönöm a gyors választ, ugyan a stílus picit meglepett.
Már csak egy kérdésem maradt, az is költői: Ti mind fideszesek vagytok? :D

efi99 # 2015.12.13. 21:34

Ha a kresz változik azt azért észre szoktad venni?
Nem kell a "Tarlós honlapját" böngészni, csak az elvárható szinten képben lenni, az ilyenfajta hír meg szembejön az összes híroldalon. Ha azokat sem szoktad böngészni, akkor ezentúl tedd meg. Vagy kapcsold be a rádiót.

groszfater@gmail.com # 2015.12.13. 21:33

Köteles vagyok-e rádiót hallgatni, Tévét nézni, vagy a Tarlós honlapját böngészni?
Nem, nem vagy kötele, csak akkor így jársz...

Laikus autósként kell-e tudnom, mi az a fekete matrica?

Azt is kell tudnod mi a rendszám, kuplung, fék, kézifék Stb

Nem diszkriminatív-e az intézkedés, tekintve, hogy pont azokat a terheket fizetem a gépkocsimmal kapcsolatban, mint akinek más színű matricája van?

Nem téged diszkriminál hanem az autódat amiből ömlik a budős füst.

A korlátozást érintő időszakra visszafizeti-e a biztosító a kötelező biztosítás díját, illetve az Önkormányzat a súlyadót?
Nem !

Élhetek-e fellebbezéssel, ha igen, abban mire hivatkozhatok?

Élhetsz és bármire hivatkozhatsz.

tomi.64 # 2015.12.13. 21:14

Tisztelt Jogi Fórum!
Az egyik novemberi hétvégén Budapesten közlekedtem a gépkocsimmal, mikor a mögöttem haladó rendőr autó megállásra szólított fel. Mikor ennek eleget tettem elkérte az irataimat, majd közölte, hogy szmogriadó van elrendelve és én nem közlekedhetek az adott járművel, mivel annak "fekete matricája" van, ezért 15.000 Ft helyszíni bírságot ró ki rám.
Azzal védekeztem, hogy nem hallottam a tiltásról, csak arról, hogy rossz a levegő és ne sportoljunk a szabadban. (Ehhez képest valami futóverseny miatt aznap délelőtt le volt zárva a Könyves Kálmán kőrút külső sávja ahol az araszoló kocsisor mellett futottak a résztvevők.)
Nem ismertem el a szabálysértést, mire a rendőr egy fénymásolt A4-es lapot lobogtatott, amin Tarlós István által elrendelt korlátozás volt feltüntetve és közölte, hogy feljelent, mivel a rádióban is elhangzott az információ.
25.000 Ft-os bírságról kaptam értesítést.
Kérdésem:

• Köteles vagyok-e rádiót hallgatni, Tévét nézni, vagy a Tarlós honlapját böngészni?
  • Laikus autósként kell-e tudnom, mi az a fekete matrica?
  • Nem diszkriminatív-e az intézkedés, tekintve, hogy pont azokat a terheket fizetem a gépkocsimmal kapcsolatban, mint akinek más színű matricája van?
  • A korlátozást érintő időszakra visszafizeti-e a biztosító a kötelező biztosítás díját, illetve az Önkormányzat a súlyadót?
  • Élhetek-e fellebbezéssel, ha igen, abban mire hivatkozhatok?

Válaszukat előre is megköszönve, tisztelettel.