Tisztelt Szakért!
Egy érdekes problémát szeretnék leírni.
Van egy egyéni vállalkozás amiben benne szerepel egy autó. Az autó be van hitelezve mely hitel 2018ban járna le.
Az egyéni vállalkozás amiatt hogy nem nagyon megy, egy hete megkértem a könyvelőm hogy szüneteltetési kérvényt adjon be, a tegnapi nappal. Tegnap rákérdeztem hogy megcsinálta-e, mert nem kaptam emailen semmi visszajelzést hogy megtette, majd válaszban nyugtázta hogy MEGSZÜNT a vállalkozásom nyugodjak meg!
Sajnos ekkor kezdődött a kalamajka, ugyanis nem azt kértem, HANEM SZÜNETELTETÉST.
A gond hogy már aznap sem lehet ezt igazán visszavonni, nemhogy 4 nap múlva. Az egyéni vállalkozásom megszűnt 5 napja, viszont benne maradt egy autó, amin nem kevés hitel van. A Banknál nincs sajnos hitelátvállalás, így Bank megkért hogy fizessem vissza a hitelt, ő letörli az opciós jogát, és eladhatom az autót!
- az EV megszűnése végett kénytelen vagyok eladni, kivenni az autót a vállalkozásból, amit csak a hitel rendezésével tudok megtenni. Az EV-ben semmi pénz de azon túl, nekem sincs, nem véletlenül van hitelem. Mint magán ember nem vagyok hitelképes az alacsony fizetés miatt.
- A fentiek miatt nem tudom kifizetni a hitelt, az EVben meg nem maradhat! Az EVből ki kell venni, ami csak úgy lehet ha eladom valakinek, ami nem igazán "szerencsés" mert nem volt cél az autótól való megválás. Sőt, ugye ha ki kell vegyem, ezt követően át is kell majd íratni, fizetni illetékeket, stb, amit ha nem teszek meg, büntetést von mga után.
A kérdés, hogy mit lehet ebben a helyzetben tenni???
Örömmel fogadom hozzáértők javaslatát, mert kezdek tanácstalan lenni!