Lopott / Megtalált autó hazahozatala külföldről

tmano # 2015.11.20. 14:04

Tisztelt Hölgyem/Uram!
2014 szeptemberében értesített az illetékes rendőrkapitányság, hogy az előtte 5 évvel ellopott szgk-mat az Interpol egy akció keretein belül megtalálta Szerbiában, és lefoglalta. A rendőrség kért, hgoy fáradjak be a papírmunkát elintézni. Nagy döbbenettel vettem tudomásul, hogy összesen csak egy nyilatkozatot kellett kitöltenem amely arról szólt, hogy a jogos tulajdonos én vagyok, és továbbra is igényt tartok a gépjárműre. Azóta eltelt 14 hónap és a rendőrség részéről annyit nem tudott a "kapcsolattartó" megmondani, hogy hol, milyen állapotban van az autó. Arról nem is beszélve, hogy mikor vehetem át. Valahányszor telefonon az említett személynél érdeklődök azt mondja, hogy igazából nem tudja mert ilyen ügyekkel ő nem szokott foglalkozni,és nem válaszolnak a szerbek. (véleményem szerint a szerbek azért nem válaszolnak mert az eltelt időszak alatt meg sem kérdezte a magyar fél őket)Épp a minap láttam a hírekben egy blokkot amely arról szólt, hogy mennyire jó a kapcsolat a magyar-szerb rendőri szervei között autólopás és felderítési ügyben. A rendőrségnek az elmúlt több mint 1 év alatt több levelet is küldtem, melyben kikértem az autóval kapcsolatos összes információt de válaszra sem méltatnak, senki nem reagál semmilyen megkeresésemre. Kérdésem az, hogy mit tudok tenni, hova tudok fordulni segítségért. Köszönöm!