Tisztelt Ügyvéd Úr!
Tanácsát szeretném kérni.
Október 29-én eladtam a mopedautómat(ami 1998-as évjáratú volt) egy idős házaspárnak, akivel jelen volt egyik rokona ( férfi).
A bácsi azonnal beült a volán mögé és elindította az autót, az ő kérésére itt helyben elvitte eredetiség vizsgálatra ( még fizetés elött)a férjem ült mellette az általuk meghatározott és lebeszélt szakemberhez, ( aki egyébként nekünk is végezte az eredetiség vizsgálatot 4 hónappal elötte). Ugyan is 2015.05.24 -én vásároltuk az autómat,amivel lábon jött haza a férjem Érdről Dombóvárra. Az autón ki lett cserélve kb. 1 hónap után a hengerfejtömítés és az olaj más nem, mert nem akartuk az autót megtartani, Én csak 08.05-én kaptam meg a jogosítványomat addig nem volt hesználva az autó, gyakorolni kaptam a férjemtől, nem is volt drága 350.000Ft magyar papírokkal.A vevőnk 390.000Ft-ért vette meg szinte a költségekkel többért, amit ráköltöttünk. Két hét elteltével hív a vevő, hogy az autó nem megy, folyik az olaj, elszakadt a gumiharang, életveszélyes az autó, és fenyegetőzik, hogy vegyük vissza, miután üzemképtelen az autó. Aug.05-e eladásig ( 4 hónap alatt) 4500km-t mentem vele, semmi baja nem volt, mikor elvitte. Itt helyben az autót kipróbálta átnézte, elmondtuk neki kitől vettük, és a hengerfely tömítésen kívűl és olajcserén nem csináltattunk rajta semmit.Minden áron fenyeget, hogy vegyük vissza tőle..........mit csináljunk , mivel élhetünk, mert azért ő elvitt egy üzemképes jó autót, ami nem volt fiatal, és most miután tönkrement nála vegyem vissza így?? Mit tegyünk? Kérem szépen válaszoljon, ha lehet minél elöbb akár e-mail címemre is. mildike1969 Köszönöm