Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Ott kezdődik a történet, hogy a MÁV Biztosító ügyfele voltam. Amikor tavaly augusztusban kiderült, hogy át kell menni másik biztosítóhoz, átmentem a KÖBE-hez. Év végén - mikor lehetőség volt rá - átkötöttem a kötelezőmet a Genertel-hez (mert ez volt a legolcsóbb). A Netrisk-en keresztül - online - csináltam, és "mellécsúszott" egy pipa (esküszöm nem szándékos volt, csak figyelmetlen voltam), miszerint bepipáltam, hogy az előző biztosításom 2008.07.01. előtti. Idén - miután befizettem az első negyedévet a Genertelnek - kaptam tőlük egy levelet, hogy megvonják a kármentességi kedvezményemet, mert az előző biztosításom nem 2008.07.01. előtti, hanem későbbi; majd a duplájára emelték a díjamat. Írtam a Netrisk-nek, hogy akkor most mitévő legyek. A Netrisk kommunikált a Genertellel és azt mondták, hogy szüntessem meg a biztosításomat, és menjek át egy másik biztosítóhoz - közös megegyezéssel. Faxoltam hát a Genertel-nek, és közben online kötöttem egy új biztosítást a netrisk-en. Kb. egy hónapra rá küldött a Genertel egy csekket plusz 4200 Ft-ról, amit én be is fizettem nekik. Majd még egy hónapra rá küldött kártörtéteni igazolást, amin a megszűnés oka díjnemfizetés. Tegnap beszéltem a Netrisk-kel, és közölték, hogy a Genertel azt állítja, hogy küldtek nekem még csekket, amit be kellett volna fizetnem ahhoz, hogy ne díjnemfizetés szerepeljen a kártörténetimen. Majd közölte a netrisk, hogy vegyem fel én a kapcsolatot a Genertellel, mert ők már nem tudnak mit csinálni. Felhívtam hát a Genertel-t, ugyanazt mondták, mint a netrisk, illetve még annyit, hogy kössem újra náluk (mert ugye jogszabály alapján, ha díjnemfizetés miatt szűnik meg a biztosítás, akkor csak ugyanahhoz a biztosítóhoz lehet újrakötni), és kérjek bónuszmegtartást. Tegnap újra is kötöttem online - de a netrisket már kihagytam, a genertel weblapján kötöttem - és párhuzamosan írtam nekik egy levelet, amiben kértem őket, hogy tartsák meg a bónuszomat. Ma reggel kaptam tőlük a választ, hogy mivel nem fizettem be a fennálló tartozásomat (amit ugye nem kaptam kézhez, tehát nem is tudtam volna befizetni), ezért nem hajlandóak megtartani a bónuszomat.
Kérdésem az lenne, hogy kihez forduljak, hogy meg tudjtam tartani a bónuszomat. Illetve, hogy bizonyítsam be, hogy nem kaptam meg a bizonyos levelet a csekkel; vagy lehet-e kérni a biztosítótól, hogy ŐK bizonyítsák be, hogy kézbesítették nekem a levelet. Esetleg tud-e valaki valamiféle kiskaput?
Olvastam valahol, hogy ha adásvételivel (mondjuk a férjem nevére) kérem a kártörténetit, akkor azonnal kiadják úgy, hogy rajta vannak a bónuszok, ez igaz? És ha csinálok visszadátumozott adásvételit, az jó?
Kérlek segítsetek, mert már teljesen tanácstalan vagyok...
Köszönöm előre is,
Iwettke