Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
Bandeeraz! És ilyen üzembentartói szerződést hiteles autóra is lehet alkalmazni?
autó kölcsönadási szerződés
- 1
- 2
Van erre egy fantasztikus megoldás: üzembentartói szerződés. Csak az a lényeg, hogy be kell jegyezni a forgalmiba. Az okmányirodában részletes felvilágosítást adnak.
Te is ismered a mondást: közös lónak túrós a háta... Vagyis ha rendben is törlesztené a havi részleteket - helyetted, de mi van akkor ha pl. törik a kocsi? Onnantól se pénz se ép autó nincs a továbbiakban, emiatt elég rizikós a dolog.
Ha mégis kölcsönadod a kocsit. pl. írjatok egy külön papírt: xy kölcsönkapott tőled x összeget, melyet y Ft/hó részletekben köteles teljesíteni mindenkor a tárgy hó x határnapig bezárólag. (Arra gondod legyen, hogy a a bank felé a havi befizetéseket te eszközöld, mert így átlátod a dolog pénzügyi folyamatát.)
Sziasztok!
A következőről lenne szó. Van nekem egy hiteles autóm, de sajnos nem tudom már fizetni a részleteit. Eladni nem könnyű a mai világban sajnos. Ha viszont nem fizetem elviszi a bank, ami elég sokba kerülne és még BAR listára is kerülnék.
Egy ismerősöm felajánlotta, hogy ő fizetné a részleteket, de a nevére nem tudja venni,mert ő nem kap kölcsönt a banktól. Van arra valami mód, hogy egy olyan papírt írjunk, hogy az én nevemen van az autó, de ő fizeti a költségeit, de ha mégsem fizetné, akkor vissza kerüljön hozzám a kocsi? Mondjuk kölcsönadási szerződés? Mindenképp valami olyasmit szeretnék, hogy ne tudjon esetleg átvágni. Tudnátok nekem ebben segíteni?
Előre is köszönöm!
Dekra
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02